SAFETY FIRST

Στο πλαίσιο βελτίωσης του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας, αλλά και της μείωσης εκπομπής ρύπων, αρκετές πόλεις στην Ευρώπη υιοθετούν ως ανώτατο όριο ταχύτητας τα 30 χλμ./ώρα.

Η τάση μείωσης των ορίων ταχύτητας εντός πόλεων (που συνήθως είναι 50 χλμ./ώρα) δεν προέκυψε τυχαία, αφού οι έρευνες έχουν δείξει πως το μεγαλύτερο ποσοστό των θανατηφόρων τροχαίων γίνονται σε σημεία κοντά στον τόπο κατοικίας μας. Από τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων κατοικεί σε πόλεις, είναι εύκολο να συμπεράνει κάποιος ότι εκεί, συμβαίνουν και τα περισσότερα θανατηφόρα, ή με σοβαρούς τραυματισμούς, τροχαία ατυχήματα.

Η αρχή είχε γίνει από τις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν στο Ελσίνκι δημιουργήθηκαν ζώνες όπου το ανώτατο όριο ταχύτητας ήταν 30 χλμ./ώρα. Σήμερα, αυτό το όριο υπάρχει σε όλη την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, ενώ το παράδειγμα ακολούθησαν το Όσλο στη Νορβηγία, το Μόναχο στη Γερμανία και οι γαλλικές πόλεις Lilles, Nantes και Grenoble. Ακόμη, αυτή η κίνηση επέφερε αξιοσημείωτα αποτελέσματα και εκτός Ευρώπης, αφού συγκεκριμένα στο Τορόντο του Καναδά, σημειώθηκε μείωση των σοβαρών ή θανατηφόρων τραυματισμών από τροχαία κατά 66%, όταν το όριο ταχύτητας μειώθηκε από 40 σε 30 χλμ./ώρα, το 2015.

Πρόσφατα, έγινε γνωστό πως τα 30 χλμ./ώρα ορίζονται ως όριο ταχύτητας σε ολόκληρο το Παρίσι, αφού μέχρι πρότινος αυτά τα όρια υπήρχαν σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης. Ακόμη μια πρωτεύουσα χώρας της Κεντρικής Ευρώπης, οι Βρυξέλλες στο Βέλγιο, θα έχουν ως όριο ταχύτητας στην πλειονότητα των οδών τους, τα 30 χλμ./ώρα, ενώ αντίστοιχες κινήσεις μελετώνται και στη γειτονική Ολλανδία.

Επιπλέον, σημαντική δραστηριότητα στο συγκεκριμένο τομέα παρατηρείται και στην Ισπανία, όπου η κυβέρνηση της χώρας έχει ξεκινήσει μια νομοθετική διαδικασία, ώστε να προκύψει ρύθμιση βάσει της οποίας το ανώτατο όριο ταχύτητας εντός πόλεων θα περιοριστεί στα 30 χλμ./ώρα. Ήδη, το Μπιλμπάο θα γίνει η πρώτη πόλη με πληθυσμό άνω των 300.000 κατοίκων, που προχωρά στο συγκεκριμένο μέτρο.

Εκτός από τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, στόχος της μείωσης των ορίων ταχύτητας στα 30 χλμ./ώρα, είναι και η πτώση της εκπομπής ρύπων, ενώ θα παράλληλα οι πόλεις θα καταστούν πιο φιλικές για πεζούς ή ποδηλάτες.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Πώς σχετίζεται η τηλεργασία με τα τροχαία ατυχήματα;
Μπορεί εκ πρώτης όψεως να μη φαντάζουν σχετικές μεταξύ τους, όμως έρευνα στο Βέλγιο καταδεικνύει πως η αύξηση της τηλεργασίας μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. ...(περισσότερα)
Μείωση των ορίων ταχύτητας στη Γαλλία
Μετά από απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, τα όρια ταχύτητας μειώθηκαν από τα 90, στα 80 χιλιόμετρα/ώρα, σε 400.000 χιλιόμετρα του γαλλικού οδικού δικτύου. ...(περισσότερα)
Euro NCAP: Η επιλογή αυτοκινήτων
Ένα σύνηθες ερώτημα που τίθεται σχετικά με τη διαδικασία των Crash Tests που διενεργούνται από το Euro NCAP, είναι ο τρόπος με τον οποίο επιλέγονται τα αυτοκίνητα. ...(περισσότερα)
Ιανουάριος: 15 νεκροί σε 381 τροχαία ατυχήματα στην Αττική
Ακόμη μια χρονιά ξεκινάει άσχημα όσον αφορά στα τροχαία ατυχήματα, καθώς τον Ιανουάριο έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους της Αττικής 15 άνθρωποι, ακόμη 10 τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ καταγράφηκαν και 13...(περισσότερα)
Το ανώτατο επιτρεπτό όριο αλκοόλ ανά την Ευρώπη
Μεγάλη συζήτηση γίνεται στην Ευρώπη σχετικά με τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ να αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες τους. ...(περισσότερα)
Υπερβολική ταχύτητα: Η αγαπημένη παράβαση των Ελλήνων
Η Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποίησε τον αριθμό και το είδος παραβάσεων που καταγράφηκαν από την Τροχαία το 2018, με την υπερβολική ταχύτητα να κατέχει την συντριπτική πλειοψηφία. ...(περισσότερα)
Traction Control System (TCS)
Πρόκειται για ένα από τα πιο διαδεδομένα συστήματα ασφαλείας, με την "έξυπνη" λειτουργία του να έχει αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη μιας πλειάδας συστημάτων, που εφοδιάζουν τα αυτοκίνητα τα οποία...(περισσότερα)
Κρήτη: Ένα spot οδικής ασφάλειας που αξίζει να δούμε
Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι βασική αιτία των τροχαίων ατυχημάτων, όπως φαίνεται και από το δυνατό video που παρουσίασε η Περιφέρεια Κρήτης ...(περισσότερα)
Τι είναι η τεχνολογία γεωεντοπισμού; (+video)
Η τεχνολογία γεωεντοπισμού (geofencing) που δοκιμάζεται από την Ford, αφορά στην αυτόματη μείωση ταχύτητας οχημάτων σε αστικές περιοχές. ...(περισσότερα)
Ψηφιακές υπηρεσίες  για άδειες οδήγησης σε όλη τη χώρα από το gov.gr
Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναφορικά με τις άδειες οδήγησης είναι πια διαθέσιμες μέσω του gov.gr σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. ...(περισσότερα)

S5 Box