SAFETY FIRST

Στο πλαίσιο βελτίωσης του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας, αλλά και της μείωσης εκπομπής ρύπων, αρκετές πόλεις στην Ευρώπη υιοθετούν ως ανώτατο όριο ταχύτητας τα 30 χλμ./ώρα.

Η τάση μείωσης των ορίων ταχύτητας εντός πόλεων (που συνήθως είναι 50 χλμ./ώρα) δεν προέκυψε τυχαία, αφού οι έρευνες έχουν δείξει πως το μεγαλύτερο ποσοστό των θανατηφόρων τροχαίων γίνονται σε σημεία κοντά στον τόπο κατοικίας μας. Από τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων κατοικεί σε πόλεις, είναι εύκολο να συμπεράνει κάποιος ότι εκεί, συμβαίνουν και τα περισσότερα θανατηφόρα, ή με σοβαρούς τραυματισμούς, τροχαία ατυχήματα.

Η αρχή είχε γίνει από τις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν στο Ελσίνκι δημιουργήθηκαν ζώνες όπου το ανώτατο όριο ταχύτητας ήταν 30 χλμ./ώρα. Σήμερα, αυτό το όριο υπάρχει σε όλη την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, ενώ το παράδειγμα ακολούθησαν το Όσλο στη Νορβηγία, το Μόναχο στη Γερμανία και οι γαλλικές πόλεις Lilles, Nantes και Grenoble. Ακόμη, αυτή η κίνηση επέφερε αξιοσημείωτα αποτελέσματα και εκτός Ευρώπης, αφού συγκεκριμένα στο Τορόντο του Καναδά, σημειώθηκε μείωση των σοβαρών ή θανατηφόρων τραυματισμών από τροχαία κατά 66%, όταν το όριο ταχύτητας μειώθηκε από 40 σε 30 χλμ./ώρα, το 2015.

Πρόσφατα, έγινε γνωστό πως τα 30 χλμ./ώρα ορίζονται ως όριο ταχύτητας σε ολόκληρο το Παρίσι, αφού μέχρι πρότινος αυτά τα όρια υπήρχαν σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης. Ακόμη μια πρωτεύουσα χώρας της Κεντρικής Ευρώπης, οι Βρυξέλλες στο Βέλγιο, θα έχουν ως όριο ταχύτητας στην πλειονότητα των οδών τους, τα 30 χλμ./ώρα, ενώ αντίστοιχες κινήσεις μελετώνται και στη γειτονική Ολλανδία.

Επιπλέον, σημαντική δραστηριότητα στο συγκεκριμένο τομέα παρατηρείται και στην Ισπανία, όπου η κυβέρνηση της χώρας έχει ξεκινήσει μια νομοθετική διαδικασία, ώστε να προκύψει ρύθμιση βάσει της οποίας το ανώτατο όριο ταχύτητας εντός πόλεων θα περιοριστεί στα 30 χλμ./ώρα. Ήδη, το Μπιλμπάο θα γίνει η πρώτη πόλη με πληθυσμό άνω των 300.000 κατοίκων, που προχωρά στο συγκεκριμένο μέτρο.

Εκτός από τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, στόχος της μείωσης των ορίων ταχύτητας στα 30 χλμ./ώρα, είναι και η πτώση της εκπομπής ρύπων, ενώ θα παράλληλα οι πόλεις θα καταστούν πιο φιλικές για πεζούς ή ποδηλάτες.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Τα θανατηφόρα τροχαία με αριθμούς
Το 2016 πλησιάζει στο τέλος του και παρουσιάζουμε ορισμένα αριθμητικά στοιχεία από τα ατυχήματα στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του 2015 και του 2014, όπως αυτά έχουν καταγραφεί από την Ελληνική Αστυνομ...(περισσότερα)
Οι Έλληνες πρώτοι στις βρισιές κατά την οδήγηση
Πολλοί θα το είχαμε υποψιαστεί, ωστόσο τώρα υπάρχουν και απτές αποδείξεις, χάρη στην έρευνα του Vinci Autoroutes Foundation, καθώς οι Έλληνες κατέχουν την πρωτιά στο βρίσιμο κατά τη διάρκεια της οδήγη...(περισσότερα)
Euro NCAP: Επεξήγηση των τεστ
Σε αυτό το άρθρο, θα παρέχουμε μια επεξήγηση των δοκιμασιών που περνούν τα συστήματα ασφαλείας των αυτοκινήτων, για την καλύτερη αξιολόγησή τους. ...(περισσότερα)
Τι ισχύει για εξετάσεις οδήγησης και ΚΤΕΟ έως 30 Νοεμβρίου
Λόγω των μέτρων για την πανδημία, μέχρι το τέλος του μήνα έχει ανασταλεί η διαδικασία εξετάσεων για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, όχι όμως για απόκτηση επαγγελματικών αδειών ή Πιστοποιητικού Επαγγελματ...(περισσότερα)
Το ανώτατο επιτρεπτό όριο αλκοόλ ανά την Ευρώπη
Μεγάλη συζήτηση γίνεται στην Ευρώπη σχετικά με τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ να αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες τους. ...(περισσότερα)
Ελλάδα: Ετοιμάζεται νέο θεσμικό πλαίσιο για την αυτόνομη οδήγηση και την ηλεκτροκίνηση
Μιλώντας στο πλαίσιο του Συνεδρίου "Energy Dialogues", ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννης Κεφαλογιάννης ανέφερε πως το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αυτόνομη οδήγηση, βρίσκεται προ των πυλών τ...(περισσότερα)
20.000 οδηγοί ανιχνεύτηκαν υπό επήρεια ναρκωτικών σε Αγγλία και Ουαλία
Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC στη Μεγάλη Βρετανία, από τη στιγμή που άλλαξε η νομοθεσία σχετικά με την οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, το 2015, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν βρεθεί ή και...(περισσότερα)
Ανησυχητικός ο αριθμός των θανάτων σε ατυχήματα μεμονωμένων οχημάτων
Περίπου το 1/3 των θανάτων στους δρόμους της Ευρώπης οφείλεται σε ατυχήματα που συμβαίνει με αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες που ενεπλάκησαν μόνα τους σε κάποιο ατύχημα (π.χ. πτώση μοτοσικλέτας ή έξοδος από...(περισσότερα)
Άδειες οδήγησης: Παράταση ισχύος για ακόμη 4 μήνες
Σε εκ νέου παράταση ισχύος των αδειών οδήγησης λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, προχώρησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. ...(περισσότερα)
Δωρεάν Σεμινάριο Οδικής Συμπεριφοράς στο Μεσολόγγι
Tο επόμενο δωρεάν Σεμινάριο Οδικής Συμπεριφοράς από την Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης "Ιαβέρης", θα διεξαχθεί στο Μεσολόγγι την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019. ...(περισσότερα)

S5 Box