SAFETY FIRST

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια σε αρκετές χώρες, σχετικά με την διαχείριση της άδειας οδήγησης των ηλικιωμένων.


Στο πλαίσιο βελτίωσης της ασφάλειας στους δρόμους, η συζήτηση έχει εστιάσει στο κομμάτι της επανεξέτασης των ηλικιωμένων οδηγών, όμως σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Πανεπιστημίου του Swansea στη Μεγάλη Βρετανία, αυτό δεν έχει απαραίτητα επιθυμητά αποτελέσματα, με βάση χώρες όπως η Αυστραλία και η Δανία που ακολούθησαν προγράμματα επανεξέτασης οδηγών και μπορούν ταυτόχρονα να παρέχουν αριθμητικά δεδομένα.

Το ερώτημα αν πρέπει και υπό ποιες συνθήκες να αφαιρείται το δίπλωμα των ηλικιωμένων οδηγών επιδέχεται μεγάλης συζήτησης. Ο Βοηθός Καθηγητή Γεροντολογίας στο Πανεπιστήμιο του Swansea κ. Charles Musselwhite, θεωρεί πως η αρχή θα γίνεται μέσω πιο αυστηρών οφθαλμολογικών ελέγχων, καθώς επίσης και μέσω διαρκούς παρακολούθησης της φαρμακευτικής αγωγής των ηλικιωμένων. Όμως η όλη διαδικασία, σύμφωνα με τον Musselwhite αυτή την περίοδο ορίζεται από την αγορά, καθώς σε κάποιο σημείο γίνεται σχεδόν αδύνατο οικονομικά για τους ηλικιωμένους, να μπορούν να ασφαλίσουν τα αυτοκίνητά τους, οπότε δεν έχουν άλλη επιλογή από το να σταματήσουν να οδηγούν.

Όμως η συζήτηση περί απόσυρσης από την οδήγηση δεν είναι καθόλου απλή, όσον αφορά στην ψυχολογία των ηλικιωμένων. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι γνωστικές και φυσικές δεξιότητες των ηλικιωμένων μειώνονται, όμως η απόφαση απαγόρευσης στους ηλικιωμένους να οδηγούν περιλαμβάνει επιπλέον παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν. Για παράδειγμα, η σύγχρονη διαμόρφωση των Δυτικών κοινωνιών έχει απομακρύνει σε πολλές περιπτώσεις τα μεγάλα καταστήματα από το κέντρο των πόλεων και τα έχει μεταφέρει έξω από αυτές, σε τοποθεσίες με περισσότερο χώρο. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός πως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν είναι πάντοτε βολικά για τους ηλικιωμένους. Ένας επιπλέον, και πιθανότατα ο πιο σημαντικός παράγοντας αφορά στην ψυχολογία. Όπως τόνισε ο Καθηγητής Musselwhite παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνάς του στο British Science Festival, πολλοί ηλικιωμένοι του είπαν πως η οδήγηση ήταν πολύ σημαντική για εκείνους, ενώ παρομοίασαν την απώλεια της άδειας οδήγησης με απώλεια ενός μέλους του σώματός τους. Επίσης, για τους ηλικιωμένους η οδήγηση αντιπροσωπεύει την αίσθηση ελευθερίας, κινητικότητας, ανεξαρτησίας, ενώ παράλληλα προσδίδει μια αίσθηση χρησιμότητας εντός της οικογένειας. Η απώλεια της άδειας οδήγησης μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και έλλειψη κινητικότητας.

Κάποιες πιθανές βελτιώσεις στη σήμανση ή στην διαγράμμιση των δρόμων, όπου οι γραμμές θα έχουν μεγαλύτερο φάρδος θα μπορούσε να βοηθήσει, ωστόσο αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο οδήγησης και άλλων ηλικιακών ομάδων όπως οι νέοι, οι οποίοι μπορεί να ενθαρρύνονταν ώστε να οδηγήσουν πιο γρήγορα και εντέλει να εμπλακούν σε περισσότερα ατυχήματα. Πάντως, όπως ανάφερε ο κ. Musselwhite υπάρχουν αρκετά προβλήματα στις υποδομές αναφορικά με τους ηλικιωμένους. Τα φανάρια έχουν προγραμματιστεί να λειτουργούν με βάση το γεγονός ότι η μέση ταχύτητα ενός ανθρώπου για να διασχίσει ένα δρόμο έχει υπολογιστεί στα 4,7 χιλιόμετρα/ώρα. Ξεχωριστές έρευνες όμως, έχουν δείξει πως το 86% των ηλικιωμένων συνολικά και το 94% των ηλικιωμένων γυναικών χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο για να διασχίσει αυτή την απόσταση, αφού περπατάει πολύ πιο αργά.

Καταλήγοντας, ο Καθηγητής Musselwhite πρόσθεσε πως από τη στιγμή που η ελευθερία κίνησης και η κινητικότητα καθαυτή αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την ανθρώπινη ευεξία, μία καλή λύση για το μέλλον των μετακινήσεων, ειδικά όσον αφορά στους ηλικιωμένους, θα είναι η ανάπτυξη των αυτόνομων αυτοκινήτων. Θα προσθέσουμε σε αυτό, πως η εποχή των αυτόνομων αυτοκινήτων, όλα δείχνουν ότι πλησιάζει...

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα συστήματα C-ITS
Η ομάδα εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρουσίασε το πόρισμά της σχετικά με την πλατφόρμα C-ITS (Cooperative Intelligent Transport Systems), το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από συστάσεις με...(περισσότερα)
Τροχαία ατυχήματα: Η βασική αιτία θανάτου για παιδιά ηλικίας 1-13 ετών
Τα τροχαία ατυχήματα είναι η βασική αιτία θανάτου παιδιών ηλικίας 1-13 ετών, γεγονός που οι περισσότεροι αντιλαμβανόμαστε και οι στατιστικές δυστυχώς, επιβεβαιώνουν. ...(περισσότερα)
Οι Έλληνες πρώτοι στις βρισιές κατά την οδήγηση
Πολλοί θα το είχαμε υποψιαστεί, ωστόσο τώρα υπάρχουν και απτές αποδείξεις, χάρη στην έρευνα του Vinci Autoroutes Foundation, καθώς οι Έλληνες κατέχουν την πρωτιά στο βρίσιμο κατά τη διάρκεια της οδήγη...(περισσότερα)
Υψηλά τα επίπεδα ασφάλειας στο WRC!
Στο πρόσφατο Ράλλυ Γερμανίας, 9ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), οι Γάλλοι Stephane Lefebvre-Gabin Moreau είχαν μια άσχημη έξοδο με πολλά χιλιόμετρα, που θα μπορούσε να προξενήσει πολύ ...(περισσότερα)
Μείωση των θανάτων κατά 2% στους Ευρωπαϊκούς δρόμους
Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τη συνεδρίαση των 28 Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βαλέττα της Μάλτας, οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα μειώθηκαν το 2016 κατά 2% σε σύγκριση με την ...(περισσότερα)
Εκτόξευση για τα αυτόνομα αυτοκίνητα έως το 2030
Τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι η επόμενη σελίδα της σύγχρονης αυτοκίνησης και οι εταιρείες κινούνται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση, διεξάγοντας ήδη έρευνες αναφορικά με το μερίδιο του αγοραστικού κοινού ...(περισσότερα)
Ευθυγράμμιση: Πότε την ελέγχουμε και γιατί είναι τόσο σημαντική;
Μια από τις ενέργειες που σχετίζονται άμεσα με τη βέλτιστη απόδοση των ελαστικών και κατά συνέπεια, με την ασφάλειά μας στο δρόμο, είναι η ευθυγράμμιση. ...(περισσότερα)
Περισσότερες από 8000 παραβάσεις σε δύο εβδομάδες
Τη σειρά ελέγχων υπό τη γενικότερη ονομασία "παράβαση της εβδομάδας" συνέχισε η Τροχαία τις περασμένες εβδομάδες, εστιάζοντας αρχικά στη μη χρήση κράνους και έπειτα, σε υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση...(περισσότερα)
Οικολογική οδήγηση: Τι πρέπει να γνωρίζετε;
Η μείωση της κατανάλωσης και, κατά συνέπεια, των ρύπων που εκλύονται προς το περιβάλλον, αποτελεί ένα από τα βασικότερα ζητούμενα για τους οδηγούς, σήμερα. ...(περισσότερα)
Αίτια και είδη θανατηφόρων τροχαίων το 2018
Στα στατιστικά της Τροχαίας για τα θανατηφόρα ατυχήματα που συνέβησαν το 2018, έχουν καταγραφεί τα αίτια, καθώς και τα είδη τους. Διαβάστε ποια είναι αυτά. ...(περισσότερα)

S5 Box