SAFETY FIRST

Η αλλαγή των κανονισμών στη διαδικασία αξιολόγησης του Euro NCAP, με φόντο τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας, συνδέεται με την αύξηση στα κουμπιά ή τους διακόπτες και την αντίστοιχη μείωση στις οθόνες αφής εντός των νέων αυτοκινήτων.

Από την περασμένη δεκαετία, η ανάπτυξη της ψηφιοποίησης άλλαξε ριζικά την εικόνα του εσωτερικού των νέων οχημάτων, αφού οι οθόνες (αφής ή μη) αντικατέστησαν σε μεγάλο ποσοστό τα κουμπιά και τους διακόπτες, που είχαμε συνηθίσει.

Αυτή η εξέλιξη είχε όμως και μια αρνητική επίδραση, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί κατακόρυφη αύξηση στα ποσοστά απόσπασης προσοχής από τον δρόμο, γεγονός που συνιστά έναν από τους βασικότερους παράγοντες των τροχαίων ατυχημάτων.

Προφανώς, το μεγαλύτερο μερίδιο σχετικά με την απόσπαση προσοχής ανήκει στην εκτεταμένη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, αφού οι οθόνες αφής «ευθύνονται» κυρίως για την απόσπαση του βλέμματος του οδηγού από το δρόμο, κατά την εναλλαγή ορισμένων λειτουργιών, όπως το air condition κλπ.

Από τη στιγμή που η εκτεταμένη χρήση οθονών αφής φαίνεται πως έχει και αρνητικά σημεία, οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε συνεργασία με οργανισμούς Οδικής Ασφάλειας, θα αλλάξουν πολιτική, αυξάνοντας εκ νέου τα κουμπιά και τους διακόπτες στα εσωτερικά των νέων αυτοκινήτων.

Μάλιστα, αυτό θα συμβεί αρκετά σύντομα, αφού από το 2026 ο ανεξάρτητος οργανισμός ασφάλειας Euro NCAP, που πραγματοποιεί τα γνωστά σε όλους πλέον, crash tests, θα αλλάξει τον τρόπο διενέργειας των δοκιμών αξιολόγησης που πραγματοποιεί.

Συγκεκριμένα, για την επίτευξη του μέγιστου των βαθμών στην αξιολόγηση ασφαλείας, τα αυτοκίνητα θα πρέπει να μη βασίζονται αποκλειστικά στις οθόνες αφής, αλλά και στη χρήση κουμπιών ή διακοπτών για ενέργειες όπως η χρήση κόρνας, η ενεργοποίηση φλας και υαλοκαθαριστήρων, καθώς και η πραγματοποίηση κλήσεων έκτακτης ανάγκης.

Όπως υποστήριξε με δηλώσεις στο έγκυρο Μέσο «The Times» ο Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης του Euro NCAP, Matthew Avery, «η υπερβολική χρήση των οθονών αφής είναι ένα πρόβλημα σε ολόκληρη τη βιομηχανία, με σχεδόν όλους τους κατασκευαστές οχημάτων να μεταφέρουν τα βασικά χειριστήρια σε κεντρικές οθόνες αφής, υποχρεώνοντας τους οδηγούς να αποσπούν τα μάτια τους από το δρόμο και αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων από απόσπαση της προσοχής».

Αξίζει να τονιστεί, πως η σταδιακή επαναφορά κουμπιών και διακοπτών δε σημαίνει πως οι οθόνες αφής θα καταργηθούν. Ο δεδηλωμένος στόχος είναι όλα τα παραπάνω να συνυπάρχουν με τέτοιο όμως τρόπο, ώστε να παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τον οδηγό και τους επιβάτες ενός οχήματος.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Photo: Mercedes-Benz

Περισσότερα Safety First

Ελλάδα: 27.577 παραβάσεις σε 9 ημέρες
Οι περισσότερες παραβάσεις διαπιστώθηκαν στην Αττική, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός εξ αυτών αφορούσε σε παράνομη στάθμευση και κίνηση με υπερβολική ταχύτητα. ...(περισσότερα)
Ηνωμένο Βασίλειο: Η έλλειψη χρημάτων καθυστερεί τις αλλαγές ελαστικών
Σύμφωνα με έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία, πολλοί οδηγοί καθυστερούν τη διαδικασία επισκευής ή αλλαγής ελαστικών, λόγω του αυξημένου κόστους ζωής. ...(περισσότερα)
Αξιοποίηση δεδομένων από τον ανθρώπινο εγκέφαλο κατά την οδήγηση
Η M-Sport Ford αναζητά τρόπους αξιοποίησης των δεδομένων του ανθρώπινου εγκεφάλου κατά τη διάρκεια της οδήγησης, όπως φαίνεται και στο ντοκιμαντέρ "Racing Minds" που δημιούργησε σε συνεργασία με το Eu...(περισσότερα)
Τα εξηλεκτρισμένα οχήματα πρέπει να διαθέτουν σύστημα ηχητικής προειδοποίησης
Η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται πιο αυστηρή για τα ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία στο εξής θα πρέπει να διαθέτουν ειδικό σύστημα ηχητικής προειδοποίησης. ...(περισσότερα)
Οι Η.Π.Α. επενδύουν στην αυτόνομη οδήγηση
Ο χαμός ανθρώπων στους δρόμους αντιμετωπίζεται πολύ σοβαρά από τις κυβερνήσεις των προηγμένων κρατών του κόσμου και στις Η.Π.Α., η Οδική Ασφάλεια είναι ένας τομέας που χρίζει ιδιαίτερης προσοχής και μ...(περισσότερα)
Ειδική σήμανση στις ράμπες του Δήμου Αθηναίων
Θέλοντας να διευκολύνει την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα, αλλά και να μειώσει την παράνομη στάθμευση, ο Δήμος Αθηναίων δημιούργησε ειδική σήμανση στις αντίστοιχες ράμπ...(περισσότερα)
3 βασικές ενέργειες συντήρησης του αυτοκινήτου μας στην καραντίνα
Η καραντίνα που επιβλήθηκε λόγω του κορονοϊού, έχει μειώσει πάρα πολύ τα χιλιόμετρα που πραγματοποιούμε με το αυτοκίνητο. Διαβάστε ποιες είναι οι βασικές ενέργειες που πρέπει να κάνουμε, για την συντή...(περισσότερα)
Κολομβία: Αύξηση ποδηλατοδρόμων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού
Στην προσπάθεια καταπολέμησης της μετάδοσης του COVID-19, οι αρχές της πρωτεύουσας της Κολομβίας, Μπογκοτά, αποφάσισαν την αύξηση του μήκους για τους ποδηλατόδρομους της πόλης. ...(περισσότερα)
Μείωση της αστυνόμευσης και αύξηση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη
Σύμφωνα με δύο έρευνες που πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (European Transport Safety Council) η μείωση της αστυνόμευσης στους Ευρωπαϊκούς δρόμους έχει ο...(περισσότερα)
Πιέσεις για μπλοκάρισμα της χρήσης κινητού κατά την οδήγηση!
Οι φωνές για την παρεμπόδιση της χρήσης κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης ολοένα και πληθαίνουν, με μεγάλους Φορείς Οδικής Ασφάλειας να κάνουν διάβημα προς εταιρείες τεχνολογίας όπως η Apple και η...(περισσότερα)

S5 Box