SAFETY FIRST

Έπειτα από τις ημέρες του Πάσχα, η Τροχαία προχωρά στην εφαρμογή αντίστοιχων μέτρων και για το ερχόμενο τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Όπως έγινε γνωστό, το προσωπικό των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, θα παραμείνει σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και κατά τη διάρκεια του τριημέρου της Πρωτομαγιάς, ενώ σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών με βάρος άνω των 3,5 τόνων.

Στα μέτρα που θα ληφθούν κατά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, περιλαμβάνονται:

Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες της εκάστοτε περιοχής

Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση σε σημεία αυξημένου κινδύνου, όπου υπάρχουν συχνά τροχαία ατυχήματα

Αυξημένα μέτρα στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

Ρύθμιση της κυκλοφορίας από πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις, για αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Δημιουργία συνεργείων για γενικούς και ειδικούς ελέγχους, με έμφαση στην βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κλπ), ή παραβάσεων που αποτελούν συχνές αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητού).

Αυξημένα μέτρα σε χώρους όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση επιβατών όπως αεροδρόμια, λιμάνια ή σιδηροδρομικοί σταθμοί.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε σημεία όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Παρουσία τροχονόμων σε σταθμούς Διοδίων, για διευκόλυνση της κυκλοφορίας, ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Όσον αφορά σε φορτηγά βάρους άνω των 3,5 τόνων θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Παρασκευή 29 Απριλίου, 16:00-22:00 (ρεύμα εξόδου)

Σάββατο 30 Απριλίου, 08:00-13:00 (ρεύμα εξόδου)

Δευτέρα 2 Μαΐου, 16:00-23:00 (ρεύμα εισόδου)

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Video: Το πρώτο μετωπικό crash test μεταξύ ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Η Mercedes-Benz πραγματοποίησε ένα ασυνήθιστο crash test, φέρνοντας δύο ηλεκτρικά της οχήματα σε μετωπική σύγκρουση – δείτε το σχετικό video. ...(περισσότερα)
Οι νέοι κανόνες ασφάλειας θα επιφέρουν μείωση στις οθόνες αφής
Η αλλαγή των κανονισμών στη διαδικασία αξιολόγησης του Euro NCAP, με φόντο τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας, συνδέεται με την αύξηση στα κουμπιά ή τους διακόπτες και την αντίστοιχη μείωση στις οθόνες ...(περισσότερα)
Ξανά σε λειτουργία τα ΚΤΕΟ
Με βάση τα πιο πρόσφατα δεδομένα όσον αφορά στην πανδημία, τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων ανοίγουν εκ νέου από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. ...(περισσότερα)
Ιστορικό υψηλό για χρήση ζώνης στις Η.Π.Α.
Η χρήση ζώνης στις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασε για το 2016 σε επίπεδα που δεν έχει ξαναβρεθεί στο παρελθόν, καθώς οι χρήστες των Αμερικανικών δρόμων φορούν ζώνη σε ποσοστό 90,1%, που είναι σαφώς βελτιωμ...(περισσότερα)
Σε λειτουργία από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου τα ΚΤΕΟ
Τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων θα ανοίξουν τις πόρτες τους από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, με τη λειτουργία τους να διέπεται από αυστηρούς κανόνες υγειονομικής ασφάλειας, στο πλαίσιο προστασίας από...(περισσότερα)
H Ford θέτει το gaming στην υπηρεσία της Οδικής Ασφάλειας (+video)
Με το πρόγραμμα "Driving Skills for Life" (DSFL) και τη βοήθεια Ευρωπαίων gamers, η Ford επιδιώκει να βοηθήσει τους νέους, ώστε να αντιληφθούν ευρύτερα τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκο...(περισσότερα)
Αυτοκίνητα που επικοινωνούν μεταξύ τους;
Μπορεί ο τίτλος να περιγράφει ένα σενάριο που φαντάζει μακρινό, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική... ...(περισσότερα)
Κάλεσμα για υποχρεωτικά alcohol interlocks
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, περισσότεροι από 5000 θάνατοι από τροχαία ατυχήματα έχουν ως αιτία την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. ...(περισσότερα)
Τροχαία ατυχήματα: Η βασική αιτία θανάτου για παιδιά ηλικίας 1-13 ετών
Τα τροχαία ατυχήματα είναι η βασική αιτία θανάτου παιδιών ηλικίας 1-13 ετών, γεγονός που οι περισσότεροι αντιλαμβανόμαστε και οι στατιστικές δυστυχώς, επιβεβαιώνουν. ...(περισσότερα)
Παράβαση της εβδομάδας: Κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα και αλκοόλ
Στην κίνηση με υπερβολική ταχύτητα και στην κατανάλωση αλκοόλ στράφηκαν οι έλεγχοι της Τροχαίας, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 9-15 Μαρτίου. ...(περισσότερα)

S5 Box