SAFETY FIRST

Έπειτα από τις ημέρες του Πάσχα, η Τροχαία προχωρά στην εφαρμογή αντίστοιχων μέτρων και για το ερχόμενο τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Όπως έγινε γνωστό, το προσωπικό των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, θα παραμείνει σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και κατά τη διάρκεια του τριημέρου της Πρωτομαγιάς, ενώ σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών με βάρος άνω των 3,5 τόνων.

Στα μέτρα που θα ληφθούν κατά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, περιλαμβάνονται:

Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες της εκάστοτε περιοχής

Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση σε σημεία αυξημένου κινδύνου, όπου υπάρχουν συχνά τροχαία ατυχήματα

Αυξημένα μέτρα στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

Ρύθμιση της κυκλοφορίας από πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις, για αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Δημιουργία συνεργείων για γενικούς και ειδικούς ελέγχους, με έμφαση στην βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κλπ), ή παραβάσεων που αποτελούν συχνές αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητού).

Αυξημένα μέτρα σε χώρους όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση επιβατών όπως αεροδρόμια, λιμάνια ή σιδηροδρομικοί σταθμοί.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε σημεία όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Παρουσία τροχονόμων σε σταθμούς Διοδίων, για διευκόλυνση της κυκλοφορίας, ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Όσον αφορά σε φορτηγά βάρους άνω των 3,5 τόνων θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Παρασκευή 29 Απριλίου, 16:00-22:00 (ρεύμα εξόδου)

Σάββατο 30 Απριλίου, 08:00-13:00 (ρεύμα εξόδου)

Δευτέρα 2 Μαΐου, 16:00-23:00 (ρεύμα εισόδου)

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Ηνωμένο Βασίλειο: Εξετάσεις κάθε 5 χρόνια επιθυμούν οι οδηγοί άνω των 60 ετών
Η πλειοψηφία των οδηγών ηλικίας άνω των 60 ετών, συμφωνεί με την επανεξέταση ικανοτήτων κάθε 5 χρόνια μετά από την ανανέωση της άδειας οδήγησης, όπως αποδεικνύει έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμέν...(περισσότερα)
Αξιολόγηση στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης από το Euro NCAP
Ο οργανισμός Euro NCAP δημιούργησε ένα πρωτόκολλο αξιολόγησης των νέων οχημάτων, όσον αφορά στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. ...(περισσότερα)
Οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ: 482 παραβάσεις σε 3 ημέρες
Οι έλεγχοι της Τροχαίας συνεχίζονται και κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, διενεργήθηκαν αλκοτέστ σε 12.774 οδηγούς, από τα οποία προέκυψαν 482 παραβάσεις σε όλη τη χώρα. ...(περισσότερα)
Μείωση των ορίων ταχύτητας στη Γαλλία
Μετά από απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, τα όρια ταχύτητας μειώθηκαν από τα 90, στα 80 χιλιόμετρα/ώρα, σε 400.000 χιλιόμετρα του γαλλικού οδικού δικτύου. ...(περισσότερα)
0 αστέρια σε Crash Test
Μια είδηση που δε συνηθίζουμε να διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό έφτασε από το Δελχί της Ινδίας, όπου αυτές τις ημέρες περνούν από Crash Test, υπό την αιγίδα του Global NCAP, αφού 5 μοντέλα που παράγον...(περισσότερα)
Ο πρώτος δρόμος από πλαστικό, κατασκευάζεται στην Ολλανδία
Μια ενδιαφέρουσα περιβαλλοντική είδηση έφτασε από την Ολλανδία, όπου 3 εταιρείες-κολοσσοί θα συνεργαστούν σε ένα καινοτόμο εγχείρημα. ...(περισσότερα)
Πώς επηρεάζουν τα ελαστικά την κατανάλωση του αυτοκινήτου;
Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στη μεγάλη σημασία που έχουν τα ελαστικά, τόσο για την ασφάλεια κατά τη μετακίνηση, όσο και για την κατανάλωση του αυτοκινήτου.  ...(περισσότερα)
Πώς σχετίζεται η τιμωρία του Vettel με την Οδική Ασφάλεια;
Όσοι παρακολουθούν στενά τη Formula 1,θα γνωρίζουν ήδη για το ζήτημα που απασχολεί το σπορ τις τελευταίες ημέρες, το οποίο είναι το συμβάν μεταξύ των δύο κορυφαίων πιλότων, Sebastian Vettel και Lewis ...(περισσότερα)
Το ανώτατο επιτρεπτό όριο αλκοόλ ανά την Ευρώπη
Μεγάλη συζήτηση γίνεται στην Ευρώπη σχετικά με τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ να αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες τους. ...(περισσότερα)
Η χρήση κινητού κατά την οδήγηση διπλασιάζει τον κίνδυνο ατυχήματος...
... αναφέρει νέα έρευνα που έγινε από το Virginia Tech Transportation Institute, το Ινστιτούτο που ασχολείται με τον τομέα των μεταφορών σε ένα από τα πιο γνωστά Αμερικανικά Πανεπιστήμια, που έχει παγ...(περισσότερα)

S5 Box