SAFETY FIRST

Έπειτα από τις ημέρες του Πάσχα, η Τροχαία προχωρά στην εφαρμογή αντίστοιχων μέτρων και για το ερχόμενο τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Όπως έγινε γνωστό, το προσωπικό των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, θα παραμείνει σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και κατά τη διάρκεια του τριημέρου της Πρωτομαγιάς, ενώ σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών με βάρος άνω των 3,5 τόνων.

Στα μέτρα που θα ληφθούν κατά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, περιλαμβάνονται:

Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες της εκάστοτε περιοχής

Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση σε σημεία αυξημένου κινδύνου, όπου υπάρχουν συχνά τροχαία ατυχήματα

Αυξημένα μέτρα στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

Ρύθμιση της κυκλοφορίας από πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις, για αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Δημιουργία συνεργείων για γενικούς και ειδικούς ελέγχους, με έμφαση στην βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κλπ), ή παραβάσεων που αποτελούν συχνές αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητού).

Αυξημένα μέτρα σε χώρους όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση επιβατών όπως αεροδρόμια, λιμάνια ή σιδηροδρομικοί σταθμοί.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε σημεία όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Παρουσία τροχονόμων σε σταθμούς Διοδίων, για διευκόλυνση της κυκλοφορίας, ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Όσον αφορά σε φορτηγά βάρους άνω των 3,5 τόνων θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Παρασκευή 29 Απριλίου, 16:00-22:00 (ρεύμα εξόδου)

Σάββατο 30 Απριλίου, 08:00-13:00 (ρεύμα εξόδου)

Δευτέρα 2 Μαΐου, 16:00-23:00 (ρεύμα εισόδου)

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Αλλαγές στις εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ετοιμάζει τη διαφοροποίηση στις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις υποψήφιων οδηγών για απόκτηση διπλώματος οδήγησης, με νέο σχέδιο νόμου. ...(περισσότερα)
Electronic Stability Control (ESC)
Το "Electronic Stability Control" (ESC), που στα ελληνικά μεταφράζεται ως σύστημα Ηλεκτρονικού Ελέγχου Ευστάθεια, είναι ο όρος τον οποίο χρησιμοποιούν οι Ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, τη στιγμή πο...(περισσότερα)
Η μείωση των θανάτων δεν είναι αρκετή, σύμφωνα με το ETSC
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε νέα δεδομένα, αναφορικά με τους θανάτους στους δρόμους της Ευρώπης για το 2016. ...(περισσότερα)
Συνεχίζει στην προεδρία της FIA ο Jean Todt
O Jean Todt είναι έτοιμος για την τρίτη του θητεία ως Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), μετά από Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. ...(περισσότερα)
Τι ισχύει για εξετάσεις οδήγησης και ΚΤΕΟ έως 30 Νοεμβρίου
Λόγω των μέτρων για την πανδημία, μέχρι το τέλος του μήνα έχει ανασταλεί η διαδικασία εξετάσεων για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, όχι όμως για απόκτηση επαγγελματικών αδειών ή Πιστοποιητικού Επαγγελματ...(περισσότερα)
Επικίνδυνη οδήγηση: Ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει αυστηρές τιμωρίες
Η Βουλή των Ελλήνων προέβη σε αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, με τις τιμωρίες σε περίπτωση επικίνδυνης οδήγησης να γίνονται πιο αυστηρές. ...(περισσότερα)
Μεγάλο ποσοστό Βρετανών αποσπάται κατά την οδήγηση
Η απώλεια συγκέντρωσης λόγω κούρασης αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα θανάτων από τροχαία ατυχήματα φτάνοντας στο 62%, ενώ μετά τη σχετική έρευνα που διενεργήθηκε από τη Βρετανική Exchange and Mar...(περισσότερα)
Πώς σχετίζεται η τιμωρία του Vettel με την Οδική Ασφάλεια;
Όσοι παρακολουθούν στενά τη Formula 1,θα γνωρίζουν ήδη για το ζήτημα που απασχολεί το σπορ τις τελευταίες ημέρες, το οποίο είναι το συμβάν μεταξύ των δύο κορυφαίων πιλότων, Sebastian Vettel και Lewis ...(περισσότερα)
Αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας θα υποβληθεί σε σημαντικές διαφοροποιήσεις, με βάση το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία στη Βουλή. ...(περισσότερα)
Έλεγχος για χρήση ναρκωτικών ουσιών...
Για αλκοτέστ είχαμε ακούσει εδώ και χρόνια, όμως σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης διεξάγονται και έλεγχοι για την ποσότητα ναρκωτικών ουσιών στο αίμα, που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε ως "ναρκοτεστ". ...(περισσότερα)

S5 Box