SAFETY FIRST

Έπειτα από τις ημέρες του Πάσχα, η Τροχαία προχωρά στην εφαρμογή αντίστοιχων μέτρων και για το ερχόμενο τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Όπως έγινε γνωστό, το προσωπικό των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, θα παραμείνει σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και κατά τη διάρκεια του τριημέρου της Πρωτομαγιάς, ενώ σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών με βάρος άνω των 3,5 τόνων.

Στα μέτρα που θα ληφθούν κατά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, περιλαμβάνονται:

Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες της εκάστοτε περιοχής

Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση σε σημεία αυξημένου κινδύνου, όπου υπάρχουν συχνά τροχαία ατυχήματα

Αυξημένα μέτρα στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

Ρύθμιση της κυκλοφορίας από πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις, για αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Δημιουργία συνεργείων για γενικούς και ειδικούς ελέγχους, με έμφαση στην βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κλπ), ή παραβάσεων που αποτελούν συχνές αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητού).

Αυξημένα μέτρα σε χώρους όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση επιβατών όπως αεροδρόμια, λιμάνια ή σιδηροδρομικοί σταθμοί.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε σημεία όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Παρουσία τροχονόμων σε σταθμούς Διοδίων, για διευκόλυνση της κυκλοφορίας, ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Όσον αφορά σε φορτηγά βάρους άνω των 3,5 τόνων θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Παρασκευή 29 Απριλίου, 16:00-22:00 (ρεύμα εξόδου)

Σάββατο 30 Απριλίου, 08:00-13:00 (ρεύμα εξόδου)

Δευτέρα 2 Μαΐου, 16:00-23:00 (ρεύμα εισόδου)

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Οι Έλληνες πρώτοι στις βρισιές κατά την οδήγηση
Πολλοί θα το είχαμε υποψιαστεί, ωστόσο τώρα υπάρχουν και απτές αποδείξεις, χάρη στην έρευνα του Vinci Autoroutes Foundation, καθώς οι Έλληνες κατέχουν την πρωτιά στο βρίσιμο κατά τη διάρκεια της οδήγη...(περισσότερα)
Το κράνος έσωσε μικρό ποδηλάτη στην Αυστραλία
Ένα μικρό αγόρι που χτυπήθηκε με το ποδήλατό του από αυτοκίνητο στο Σίδνει, απέφυγε τα χειρότερα επειδή φορούσε κράνος. ...(περισσότερα)
Η μείωση των θανάτων δεν είναι αρκετή, σύμφωνα με το ETSC
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε νέα δεδομένα, αναφορικά με τους θανάτους στους δρόμους της Ευρώπης για το 2016. ...(περισσότερα)
Ευρωπαϊκή Ένωση: Προς νομοθεσία για ψηφιακή διαθεσιμότητα των ορίων ταχύτητας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να αναβαθμίσει τους κανόνες στον τομέα των μετακινήσεων, ζητώντας την ψηφιακή παροχή δεδομένων για τα όρια ταχύτητας, από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ...(περισσότερα)
Προτάσεις για μέτρα μείωσης των απωλειών στους δρόμους!
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών (European Transport Safety Council - ETSC) παρουσίασε μια σειρά από προτάσεις, για βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας όσον αφορά στην κατηγορία των νέων ανθρώπων (1...(περισσότερα)
Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας: Τι περιλαμβάνουν και ποιος είναι ο σκοπός τους
Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αυξάνουν διαρκώς τη δυναμική τους, οπότε ήρθε η στιγμή να κατανοήσουμε καλύτερα τι αφορούν. ...(περισσότερα)
Στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η μείωση των σοβαρών τραυματισμών από τροχαία!
Το ζήτημα των τροχαίων ατυχημάτων και των σοβαρών τραυματισμών που προκύπτουν από αυτά, είναι μεταξύ των πιο σημαντικών από όσα απασχολούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. ...(περισσότερα)
Αξιοποίηση δεδομένων από τον ανθρώπινο εγκέφαλο κατά την οδήγηση
Η M-Sport Ford αναζητά τρόπους αξιοποίησης των δεδομένων του ανθρώπινου εγκεφάλου κατά τη διάρκεια της οδήγησης, όπως φαίνεται και στο ντοκιμαντέρ "Racing Minds" που δημιούργησε σε συνεργασία με το Eu...(περισσότερα)
Ελαστικά για όλες τις καιρικές συνθήκες
Καθώς τα ελαστικά αποτελούν το μοναδικό σημείο του αυτοκινήτου που βρίσκεται σε άμεση επαφή με το δρόμο, είναι σημαντικό να διατηρούν κορυφαίες επιδόσεις σε επίπεδο ασφάλειας ανεξαρτήτως καιρικών συνθ...(περισσότερα)
Μεγάλη χορηγική συμφωνία μεταξύ Heineken και Formula 1
H FOM (Formula One Management) σε πολυετή χορηγική συμφωνία με τη γνωστή ζυθοποιία Heineken, η οποία θα είναι από τον αγώνα της Μόντσα, που θα μετονομαστεί σε Formula 1 Gran Premio Heineken D' Italia ...(περισσότερα)

S5 Box