SAFETY FIRST

Η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας, σχετικά με τις παραβάσεις που συνέβησαν στους ελληνικούς δρόμους το 2017, δίνοντας μάλιστα άμεση σύγκριση με τις αντίστοιχες παραβάσεις το 2016.

Για το 2017, η Τροχαία κατέγραψε 439.265 παραβάσεις, δηλαδή 29.609 παραβάσεις περισσότερες από το 2016. Σε αρκετές κατηγορίες σημειώθηκε αύξηση των καταγεγραμμένων παραβάσεων, ενώ σε άλλες υπήρξε μείωση.

Ενδεικτικά, παρακάτω αναφέρονται οι καταγεγραμμένες παραβάσεις με τη μεγαλύτερη αύξηση και τη μεγαλύτερη μείωση, σε σύγκριση με το 2016:

• Πιο "δημοφιλείς" ήταν οι παραβάσεις ταχύτητες που έφτασαν στις 214.132 και αυξήθηκαν κατά 21,3% σε σύγκριση με το 2016, όταν ήταν 176.592

• Η παράβαση με τη μεγαλύτερη αύξηση ήταν η μη χρήση παιδικών καθισμάτων, που καταγράφηκε μεν 876 φορές, όμως ήταν κατά 42,9% μεγαλύτερη από το 2016, όταν και σημειώθηκε 613 φορές

• Η παράβαση που σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση ήταν το αντικανονικό προσπέρασμα, που το 2017 καταγράφηκε 7.638 φορές, δηλαδή κατά 23,9% λιγότερο από το 2016, όταν είχαν συμβεί 10.042 τέτοιες παραβάσεις

• Η παράβαση που καταγράφηκε τις λιγότερες φορές το 2017 ήταν η αντικανονική κίνηση στην αριστερή λωρίδα, γεγονός που συνέβη σε 448 περιπτώσεις, αν και το ποσοστό αυξήθηκε κατά 22,4% σε σύγκριση με τις 366 αντίστοιχες περιπτώσεις του 2016

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

 

Δείτε τον πίνακα παραβάσεων που δημοσιεύτηκε από την Ελληνική Αστυνομία σε μορφή pdf, εδώ

 

ΠΗΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ: ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (www.astynomia.gr)

Περισσότερα Safety First

Με 237 χλμ./ώρα πήγαινε ο Reyes τη στιγμή του μοιραίου ατυχήματος
Ο παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστής Jose Antonio Reyes έφυγε από τη ζωή, μαζί με δυο ξαδέλφια του, μετά από τροχαίο ατύχημα στην Ισπανία ενώ κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα. ...(περισσότερα)
Euro NCAP: Οι οδηγοί-dummies!
Οι κούκλες Hybrid III και ES-2 είναι πολύ σημαντικές καθώς αποτελούν τον οδηγό και τον επιβάτη στα ατυχήματα. ...(περισσότερα)
Η αύξηση των ορίων ταχύτητας αυξάνει τους θανάτους...
... ή τουλάχιστον, αυτό καταδεικνύει έρευνα για λογαριασμό του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ασφαλούς Οδήγησης σε Αυτοκινητοδρόμους (Insurance Institute for Highway Safety). ...(περισσότερα)
Σε λειτουργία από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου τα ΚΤΕΟ
Τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων θα ανοίξουν τις πόρτες τους από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, με τη λειτουργία τους να διέπεται από αυστηρούς κανόνες υγειονομικής ασφάλειας, στο πλαίσιο προστασίας από...(περισσότερα)
Κουμπιά vs οθόνες αφής: Σημειώσατε 1
Η τοποθέτηση οθονών αφής στο εσωτερικό των αυτοκινήτων έγινε κοινή πρακτική τα τελευταία χρόνια, ωστόσο άρθρο-ρεπορτάζ σουηδικού περιοδικού δείχνει πως τα κλασικά κουμπιά, παραμένουν καλύτερη επιλογή ...(περισσότερα)
Πόδια στο ταμπλό: Μια θανάσιμα κακή συνήθεια
Όταν βάζουμε τα πόδια στα ταμπλό ενώ βρισκόμαστε στη θέση του συνοδηγού διαπράττουμε ένα τεράστιο λάθος, καθώς σε περίπτωση ατυχήματος, έστω και με μικρή ταχύτητα, οι επιπτώσεις θα είναι από σπάσιμο π...(περισσότερα)
Έξοδος από το δρόμο, η βασική αιτία θανάτων στην Victoria της Αυστραλίας
Δημοσίευμα του ιδιαίτερα δραστήριου οργανισμού οδικής ασφάλειας της Αυστραλίας, Transport Accident Commission, αναφέρει πως οι έξοδοι από το δρόμο παραμένουν η σημαντικότερη αιτία θανάτων και τραυματι...(περισσότερα)
Στη Νορβηγία το βραβείο Οδικής Ασφάλειας του European Transport Safety Council
Η Νορβηγία που θα παραλάβει το ετήσιο βραβείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών για την Οδική Ασφάλεια, σημειώνοντας σαφή πρόοδο στην μείωση των θανάτων και σοβαρών τραυματισμών από τροχαί...(περισσότερα)
Σωστή τοποθέτηση αντικειμένων στο αυτοκίνητο: Ζήτημα υψίστης ασφαλείας
Η σωστή τοποθέτηση αντικειμένου, ειδικά μεγάλου όγκου, στο αυτοκίνητο δεν αφορά μόνο στην άνεση του ταξιδιού αλλά -κυρίως- την ασφάλειά μας κατά την οδήγηση. ...(περισσότερα)
Τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για τον Δεκαπενταύγουστο
Η Ελληνική Αστυνομία παρουσίασε τα επιπλέον μέτρα που έχουν ληφθεί, ενόψει της εξόδου του Δεκαπενταύγουστου. ...(περισσότερα)

S5 Box