SAFETY FIRST

Το Euro NCAP ανακοίνωσε τα μηνιαία αποτελέσματα ασφαλείας για 4 νέα αυτοκίνητα, τα Kia Niro, Renault Scenic, Subaru Levorg και Toyota Hilux.

SafetyFirst 5starsSubaruLevorgΤο επίπεδο ασφάλειας που παρέχουν τα σημερινά αυτοκίνητα βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο, κάτι που πιστοποιείται και από την διαρκή αύξηση των οχημάτων που παίρνουν 5 αστέρια στον φημισμένο πανευρωπαϊκά, Euro NCAP. Με 5 αστέρια βραβεύτηκαν τα Renault Scenic και Subaru Levorg, που αμφότερα διαθέτουν στον στάνταρ εξοπλισμό το σύστημα "Autonomous Emergency Braking".

SafetyFirst 5starsKiaNiroΗ Kia και η Toyota, χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο σύστημα στον προαιρετικό εξοπλισμό, με το Kia Nero Να παίρνει 4 αστέρια στον στάνταρ εξοπλισμό και 5 αστέρια στον προαιρετικό, τη στιγμή που το Toyota Hilux πήρε 3 αστέρια στον στάνταρ και 5 αστέρια στον προαιρετικό εξοπλισμό. Η διαφορά οφείλεται στο γεγονός ότι το Toyota Hilux διαθέτει το σύνολο συστημάτων Toyota Safety Sense που περιλαμβάνει τα Autonomous Emergency Braking City, Autonomous Emergency Braking Pedestrian, Autonomous Emergency Braking Inter-Urban, Lane Assistance, Speed Assistance και διατίθεται στον προαιρετικό εξοπλισμό.

SafetyFirst 5starsToyotaHiluxΌπως έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν, οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τα αυτοκίνητα που διαθέτουν εξοπλισμό ασφαλείας τελευταίας γενιάς και να εξεταστούν σε δύο διαφορετικά τεστ, δηλαδή με και χωρίς τον εξοπλισμό, παίρνοντας και την αντίστοιχη βαθμολογία για το καθένα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP Michiel van Ratingen δήλωσε σχετικά: "Είναι πάντα ωραίο να βλέπουμε εξοπλισμό ασφαλείας στις στάνταρ εκδόσεις, οπότε η Renault και η Subaru αξίζουν να έχουν κορυφαία βαθμολογία για τα αυτοκίνητά τους. Από την άλλη, το γεγονός πως η Toyota εξοπλίζει τα οχήματα Pick Up με τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, έστω και στον προαιρετικό εξοπλισμό, δείχνει πως η μέθοδος διπλών μετρήσεων ενθαρρύνει τους κατασκευαστές για τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας σε όλους τους τύπους των οχημάτων που παράγουν."

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

 

Περισσότερα Safety First

Ευρωπαϊκή Ένωση: Πιο αυστηρή νομοθεσία για τους αρχάριους οδηγούς
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται την υιοθέτηση πιο αυστηρών ποινών και την ισχύ τους όχι μόνο στη χώρα που διαπράχθηκε μία παράβαση, ιδιαίτερα για τους αρχάριους οδηγούς όσον αφορά σε περιπτώσεις οδήγη...(περισσότερα)
Πάσχα 2022: Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τα οχήματα που εξαιρούντα
H Τροχαία θα προχωρήσει σε σειρά μέτρων για την κατά το δυνατόν πιο ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων κατά την περίοδο του Πάσχα. ...(περισσότερα)
Παρίσι: Προς αύξηση στο κόστος των θέσεων parking για SUV με φόντο την Οδική Ασφάλειας
Οι κάτοικοι του Παρισιού αναμένεται να ψηφίσουν αύξηση στο κόστος για μια θέση parking ενός SUV στην Πόλη του Φωτός, αφού μεταξύ άλλων, ο όγκος των συγκεκριμένων αυτοκινήτων προκαλεί κίνδυνο για άλλου...(περισσότερα)
Ελαστικά για όλες τις καιρικές συνθήκες
Καθώς τα ελαστικά αποτελούν το μοναδικό σημείο του αυτοκινήτου που βρίσκεται σε άμεση επαφή με το δρόμο, είναι σημαντικό να διατηρούν κορυφαίες επιδόσεις σε επίπεδο ασφάλειας ανεξαρτήτως καιρικών συνθ...(περισσότερα)
Μήνυμα οδικής ασφάλειας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς!
Η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει στην αρχή της και εκτός από ευχές για καλή πρόοδο, σε χώρες όπως ο Καναδάς οι ευχές για Καλή Σχολική Χρονιά σχετίζονται και με την Οδική Συμπεριφορά. ...(περισσότερα)
Video: Εφαρμογή κινητού για βελτίωση στη διαδικασία διάσωσης από το Euro NCAP
Μέσω της εφαρμογής Euro Rescue, ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP καταθέτει τη δική του πρόταση για βελτίωση των υπηρεσιών διάσωσης έπειτα από τροχαίο ατύχημα στους ευρωπαϊκούς δρόμους. ...(περισσότερα)
Οι βασικοί λόγοι για αντικατάσταση των ελαστικών
Η επιλογή που θα κάνουμε όταν έρθει η στιγμή αντικατάστασης των ελαστικών είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αφορά σε ένα από τα θεμελιώδη σημεία του αυτοκινήτου μας. ...(περισσότερα)
Στάση αντί για κλήση σε περίπτωση υπερβολικής ταχύτητας, εφαρμόζει η Εσθονία
Μια ξεχωριστή μορφή αντιμετώπισης της κίνησης με υπερβολική ταχύτητα υιοθετείται στην Εσθονία, προσφέροντας δυνατότητα στάσης 45 ή 60 λεπτών, αντί για τη πληρωμή προστίμου. ...(περισσότερα)
Υπέρ του ελέγχου στοιχείων μέσω κάμερας οι περισσότεροι Βρετανοί οδηγοί
Η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών, είναι υπέρ του ελέγχου μέσω κάμερας στους δρόμους, στοιχείων όπως αν το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο και έχει περάσει τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο ή αν έχουν πληρ...(περισσότερα)
Συνεχίζονται τα αυξημένα κυκλοφοριακά μέτρα και για την Πρωτομαγιά
Έπειτα από τις ημέρες του Πάσχα, η Τροχαία προχωρά στην εφαρμογή αντίστοιχων μέτρων και για το ερχόμενο τριήμερο της Πρωτομαγιάς. ...(περισσότερα)

S5 Box