SAFETY FIRST

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι βασική αιτία των τροχαίων ατυχημάτων, όπως φαίνεται και από το δυνατό video που παρουσίασε η Περιφέρεια Κρήτης

Η Οδική Ασφάλεια απασχολεί ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, γεγονός αναμφισβήτητα θετικό. Πρόσφατα, η Περιφέρεια Κρήτης ανέβασε ένα video για τις συνέπειες της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων.
Το video φέρει τον τίτλο “Αλκοόλ και οδήγηση: Θανατηφόρος συνδυασμός”, έχει διάρκεια σχεδόν 50 δευτερολέπτων και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θοδωρής Παπαδουλάκης. Στόχος του είναι να αναδείξει τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να έχει η οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ, όχι μόνο για εμάς τους ίδιους αλλά και για άλλους ανθρώπους. Συγκεκριμένα, οι δημιουργεί το φιλμ ανέφεραν πως " αν με το νέο αυτό video μπορούμε να πετύχουμε έστω μια σκέψη παραπάνω που ίσως εμποδίσει μια αλόγιστη πράξη, τότε θα έχουμε ήδη πετύχει πολλά."

Μέσω του video παρουσιάζεται η καταστροφή της ζωής ενός ανθρώπου, σε λίγες στιγμές. Έχοντας βγει για ποτό με φίλους, αποφασίζει να επιστρέψει οδηγώντας αφού έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Αυτό είχε ως συνέπεια ένα τροχαίο ατύχημα που στοίχισε τη ζωή σε ένα 8χρονο κορίτσι. Ακόμη, ο νέος μένει πια καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, έχοντας επιπλέον και τύψεις για τη ζωή που χάθηκε.

Υπάρχει κάποιος που θα ήθελε να βρεθεί στη θέση του;

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Δείτε το video

Περισσότερα Safety First

Οι συνέπειες της απώλειας συγκέντρωσης και των μειωμένων αντανακλαστικών στην οδήγηση
Η οδήγηση αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες της καθημερινότητάς μας και ως εκ τούτου, η αντιμετώπισή της απαιτεί τη δέουσα σοβαρότητα. ...(περισσότερα)
Ειδική σήμανση στις ράμπες του Δήμου Αθηναίων
Θέλοντας να διευκολύνει την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα, αλλά και να μειώσει την παράνομη στάθμευση, ο Δήμος Αθηναίων δημιούργησε ειδική σήμανση στις αντίστοιχες ράμπ...(περισσότερα)
Όριο ταχύτητας 20 μιλίων/ώρα στο κέντρο του Λονδίνου
Όπως αναφέρουν τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Αγγλίας, έως το 2020 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία περαιτέρω μείωσης των ορίων ταχύτητας στα 20 μίλια/ώρα, σε οδούς-κλειδιά του Κεντρικού Λονδίνου. ...(περισσότερα)
12.749 παραβάσεις σε ένα τριήμερο
Η νέα χρονιά δεν φαίνεται να διαφοροποιεί τις άσχημες συνήθειες των συμπολιτών μας, αναφορικά με τις παραβάσεις που αυτοί διαπράττουν στους ελληνικούς δρόμους. ...(περισσότερα)
Το παράλληλο παρκάρισμα είναι ο δυσκολότερος ελιγμός
Έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε πως το παράλληλο παρκάρισμα θεωρείται από τους Βρετανούς ως το δυσκολότερη εγχείρημα κατά την οδήγηση. ...(περισσότερα)
Κρήτη: Ένα spot οδικής ασφάλειας που αξίζει να δούμε
Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι βασική αιτία των τροχαίων ατυχημάτων, όπως φαίνεται και από το δυνατό video που παρουσίασε η Περιφέρεια Κρήτης ...(περισσότερα)
Όχι στην τοποθέτηση των παιδιών στο παιδικό κάθισμα με μπουφάν
Μόλις χαμηλώσει η θερμοκρασία, πολλοί από εμάς συνηθίζουμε να διατηρούμε το μπουφάν στο αυτοκίνητο και ακριβώς το ίδιο, κάνουμε για τα παιδιά τα οποία κάθονται στο παιδικό κάθισμα. ...(περισσότερα)
Praise Awards 2016
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών (European Transport Safety Council - ETSC) έχει δημιουργήσει τα "Praise Awards", βραβεία που απονέμονται κάθε χρόνο σε εταιρείες που έχουν πάρει μέτρα για τη β...(περισσότερα)
Αύξηση της παραβίασης ορίων ταχύτητας λόγω του κορωνοϊού
Η απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει στις περισσότερες χώρες λόγω της πανδημίας του COVID-19, έχει επιφέρει αύξηση των παραβιάσεων στα όρια ταχύτητας, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Η.Π.Α. ...(περισσότερα)
0 αστέρια σε Crash Test
Μια είδηση που δε συνηθίζουμε να διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό έφτασε από το Δελχί της Ινδίας, όπου αυτές τις ημέρες περνούν από Crash Test, υπό την αιγίδα του Global NCAP, αφού 5 μοντέλα που παράγον...(περισσότερα)

S5 Box