SAFETY FIRST

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι βασική αιτία των τροχαίων ατυχημάτων, όπως φαίνεται και από το δυνατό video που παρουσίασε η Περιφέρεια Κρήτης

Η Οδική Ασφάλεια απασχολεί ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, γεγονός αναμφισβήτητα θετικό. Πρόσφατα, η Περιφέρεια Κρήτης ανέβασε ένα video για τις συνέπειες της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων.
Το video φέρει τον τίτλο “Αλκοόλ και οδήγηση: Θανατηφόρος συνδυασμός”, έχει διάρκεια σχεδόν 50 δευτερολέπτων και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θοδωρής Παπαδουλάκης. Στόχος του είναι να αναδείξει τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να έχει η οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ, όχι μόνο για εμάς τους ίδιους αλλά και για άλλους ανθρώπους. Συγκεκριμένα, οι δημιουργεί το φιλμ ανέφεραν πως " αν με το νέο αυτό video μπορούμε να πετύχουμε έστω μια σκέψη παραπάνω που ίσως εμποδίσει μια αλόγιστη πράξη, τότε θα έχουμε ήδη πετύχει πολλά."

Μέσω του video παρουσιάζεται η καταστροφή της ζωής ενός ανθρώπου, σε λίγες στιγμές. Έχοντας βγει για ποτό με φίλους, αποφασίζει να επιστρέψει οδηγώντας αφού έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Αυτό είχε ως συνέπεια ένα τροχαίο ατύχημα που στοίχισε τη ζωή σε ένα 8χρονο κορίτσι. Ακόμη, ο νέος μένει πια καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, έχοντας επιπλέον και τύψεις για τη ζωή που χάθηκε.

Υπάρχει κάποιος που θα ήθελε να βρεθεί στη θέση του;

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Δείτε το video

Περισσότερα Safety First

Ιστορικό υψηλό για χρήση ζώνης στις Η.Π.Α.
Η χρήση ζώνης στις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασε για το 2016 σε επίπεδα που δεν έχει ξαναβρεθεί στο παρελθόν, καθώς οι χρήστες των Αμερικανικών δρόμων φορούν ζώνη σε ποσοστό 90,1%, που είναι σαφώς βελτιωμ...(περισσότερα)
Euro NCAP Advanced (Βοηθητικά συστήματα ασφαλείας)
Πρόκειται για ένα νέο σύστημα αξιολόγησης των προχωρημένων τεχνολογικών συστημάτων ασφαλείας, που συμπληρώνουν την υπάρχουσα αξιολόγηση του EuroNCAP. ...(περισσότερα)
Βρυξέλλες: Μείωση ορίου ταχύτητας - υποδιπλασιασμός θανάτων από τροχαία
Μετά από τη μείωση του ορίου ταχύτητας στις Βρυξέλλες στα 30 χλμ./ώρα, παρατηρήθηκε πτώση του αριθμού θανάτων και τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα. ...(περισσότερα)
Τα αυτόματα συστήματα υποβοήθησης δεν υποκαθιστούν τους οδηγούς
Στις πρόσφατες δοκιμές ασφάλειας που έγιναν από το Euro NCAP, προστέθηκε για πρώτη φορά και ο έλεγχος των αυτόματων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, ο οποίος έδειξε πως τα αυτόματα συστήματα υποβοήθησης...(περισσότερα)
Τo επόμενo Δωρεάν Σεμινάριo Οδικής Συμπεριφοράς Ιαβέρης
Η Σχολή μας συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν Σεμινάρια Οδικής Συμπεριφοράς - Διαβάστε πού και πότε θα διεξαχθούν οι επόμενες ομιλίες. ...(περισσότερα)
Ανησυχητικός ο αριθμός των θανάτων σε ατυχήματα μεμονωμένων οχημάτων
Περίπου το 1/3 των θανάτων στους δρόμους της Ευρώπης οφείλεται σε ατυχήματα που συμβαίνει με αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες που ενεπλάκησαν μόνα τους σε κάποιο ατύχημα (π.χ. πτώση μοτοσικλέτας ή έξοδος από...(περισσότερα)
Τα μέτρα της Τροχαίας για την εορταστική περίοδο
Η Τροχαία ανακοίνωσε τα έκτακτα μέτρα που θα ληφθούν κατά την χρονική περίοδο 23 Δεκεμβρίου 2022-8 Ιανουαρίου 2023. ...(περισσότερα)
Νέα από την Ευρώπη σχετικά με την Οδική Ασφάλεια
Η νέα χρονιά φέρνει ελπίδες για περαιτέρω μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες θανάτων και σοβαρών τραυματισμών, ειδικά για τους νέους. ...(περισσότερα)
Συμβουλές για την αποφυγή οδήγησης υπό υπνηλία
Η υπνηλία στο τιμόνι αποτελεί μια από τις πιο συχνές αιτίες τροχαίων ατυχημάτων και ο γνωστός Αμερικανικός Οργανισμός National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), εξέδωσε έναν "κατάλογο" με...(περισσότερα)
Οι δρόμοι και οι ώρες που έγιναν θανατηφόρα τροχαία το 2018
Όπως έχουμε αναφέρει με σειρά άρθρων, η Ελληνική Αστυνομία έχει ανακοινώσει τα στατιστικά της Τροχαίας, αναφορικά με τα ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους το 2018. ...(περισσότερα)

S5 Box