SAFETY FIRST

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως οι νέοι της χώρας θα μπορούν να λαμβάνουν άδεια οδήγησης από την ηλικία των 17 ετών.

Σε μια απόφαση που ήδη συζητιέται και δέχεται επικρίσεις στην Ευρώπη αλλά και εντός της χώρας, προχώρησε η κυβέρνηση της Γαλλίας, χαμηλώνοντας το κατώτατο ηλικιακό όριο για απόκτηση διπλώματος οδήγησης, στα 17 έτη.

Η συγκεκριμένη κίνηση συνάντησε αρκετούς επικριτές, όπως μεταξύ άλλων το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών (ETSC), οι οποίοι θεωρούν πως κάτι τέτοιο θα μειώσει περαιτέρω το επίπεδο της Οδικής Ασφάλειας στη χώρα.

Το βασικό επιχείρημα απέναντι σε αυτή την απόφαση, είναι πως οι νέοι (15-30 ετών) αποτελούν την πλέον «επικίνδυνη» ηλικιακή ομάδα για θανάτους και τραυματισμούς από τροχαία ατυχήματα, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι στατιστικές δείχνουν πως στη Γαλλία χάνουν τη ζωή τους 82 άνθρωποι ηλικίας 15-30 ετών ανά εκατομμύριο κατοίκων. Αυτός ο αριθμός, είναι διπλάσιος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες της χώρας.

Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη επίδοση είναι από τις χειρότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού πίσω από τη Γαλλία βρίσκονται μόνο οι Ρουμανία, Πολωνία, Κροατία, Βουλγαρία και –αναμενόμενο- Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια επί ευρωπαϊκού εδάφους, όσο πιο νέος ξεκινά ένας οδηγός να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι δίχως τη συνοδεία ενός πιο έμπειρου ατόμου, ιδιαίτερα στις ηλικίες περί τα 18 έτη, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.

Στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πλειονότητα των νέων μπορεί να οδηγεί άνευ συνοδείας πιο έμπειρου ατόμου από ηλικία 18 ετών.

Εξαίρεση σε αυτό αποτελούν, η Φινλανδία όπου οι νέοι οδηγοί μπορούν να δώσουν εξετάσεις για απόκτηση άδειας οδήγησης από την ηλικία των 17 ετών και χώρες όπως Αυστρία, Δανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, όπου οι 17χρονοι επιτρέπεται να οδηγούν, κατ’ εξαίρεση, δίχως συνοδεία.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Photo: Unsplash – Nhi Dam

Περισσότερα Safety First

Πάγωμα πωλήσεων ΙΧ στη Σιγκαπούρη
Σε μια είδηση που δεν αφορά άμεσα την Οδική Ασφάλεια, αλλά άπτεται περισσότερο της σχέσης μεταξύ αυτοκίνησης και περιβάλλοντος, η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε το πάγωμα της πώλησης αυτοκινήτων...(περισσότερα)
Euro NCAP: Ανησυχία για την αύξηση βάρους των νέων οχημάτων
Ο Οργανισμός Euro NCAP υποστηρίζει πως η αύξηση βάρους και διαστάσεων στα νέα οχήματα, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην Οδική Ασφάλεια όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος. ...(περισσότερα)
Πρόοδος στον έλεγχο παραβάσεων στο εξωτερικό
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι νέοι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στις παραβάσεις που συντελούνται από χρήστες του δρόμου εκτός της χώρας καταγωγής τους, είχε θετικό αντίκτυπο. ...(περισσότερα)
Ηνωμένο Βασίλειο: 4 στους 10 οδηγούς δε γνωρίζουν το όριο οδήγησης υπό επήρεια αλκοόλ
Δυστυχώς η άγνοια για σημαντικές παραμέτρους της οδήγησης φαίνεται πως υφίσταται και σε θεωρητικά προηγμένες χώρες, όπως εκείνες που απαρτίζουν την Μεγάλη Βρετανία. ...(περισσότερα)
Αίτια και είδη θανατηφόρων τροχαίων το 2018
Στα στατιστικά της Τροχαίας για τα θανατηφόρα ατυχήματα που συνέβησαν το 2018, έχουν καταγραφεί τα αίτια, καθώς και τα είδη τους. Διαβάστε ποια είναι αυτά. ...(περισσότερα)
Ελβετία: Μείωση ορίων ταχύτητας, μείωση σοβαρών τροχαίων
Έρευνα στην Ελβετία έδειξε πως η μείωση του ορίου ταχύτητας εντός αστικών περιοχών στα 30 χλμ./ώρα, έχει αποφέρει αντίστοιχη μείωση των σοβαρών τροχαίων κατά 38%. ...(περισσότερα)
Ξανά σε λειτουργία τα ΚΤΕΟ
Με βάση τα πιο πρόσφατα δεδομένα όσον αφορά στην πανδημία, τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων ανοίγουν εκ νέου από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. ...(περισσότερα)
Ευρώπη: Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που γίνονται υποχρεωτικά από το 2022
Στο πλαίσιο περαιτέρω μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προχωρήσει στη θέσπιση κανόνων, με βάση τους οποίους πολλά συστήματα υποβοήθησης οδηγού σε αυτοκίνητα και φορτηγά, γίνοντα...(περισσότερα)
Αυστραλία: Δράση για την αποφυγή της υπνηλίας κατά την οδήγηση
Η αυστραλιανή Transport Accident Commission (TAC) δημιούργησε τη δράση "Pause Stop", για ευαισθητοποίηση σχετικά με την αποφυγή της υπνηλίας κατά την οδήγηση. ...(περισσότερα)
Αυτό φαίνεται ότι σκέφτονται οι περισσότεροι οδηγοί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας από το Vinci Autoroute και το Ινστιτούτο Ipsos. ...(περισσότερα)

S5 Box