SAFETY FIRST

Η χρήση ζώνης στις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασε για το 2016 σε επίπεδα που δεν έχει ξαναβρεθεί στο παρελθόν, καθώς οι χρήστες των Αμερικανικών δρόμων φορούν ζώνη σε ποσοστό 90,1%, που είναι σαφώς βελτιωμένος και από το 88,5% της περσινής χρονιάς.


Πρόκειται για ιστορικό υψηλό, καθώς η χρήση ζώνης το 2016 ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, ειδικά από τη στιγμή που άρχισαν να διενεργούνται οργανωμένες έρευνες, δηλαδή από το 1994.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε από τον Αμερικανικό φορέα Οδικής Ασφάλειας (National Highway Traffic Safety Administration-NHTSA) που αποτελεί κομμάτι του Αμερικανικού Υπουργείου Μεταφορών, το ποσοστό που προαναφέραμε αφορά σε χρήση ζώνης από οδηγούς και συνοδηγούς, από τις 7 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Η στατιστική έρευνα που αναφερόμαστε ονομάζεται Nopus (National Occupant Protection Use Survey) που αποτελεί τη μοναδική έρευνα παναμερικανικής εμβέλειας, που μελετά τη χρήση ζώνης. Η Nopus διενεργεί και άλλες στατιστικές έρευνες στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας, όπως σχετικά με τη χρήση κράνους, τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών κατά την οδήγηση ή ακόμη και την προστασία των παιδιών.

Όπως υποστηρίζει η NHTSA, υπολογίζεται πως οι ζωές που έχουν σωθεί χάρη στη χρήση ζώνης ασφαλείας από το 1975 ανέρχονται στις 345 χιλιάδες, ενώ κατά το 2015 ο αριθμός αυτός ήταν 14 χιλιάδες άνθρωποι, μετρήσεις διόλου ευκαταφρόνητες.

Ο Mark Rosekind, διευθυντής της NHTSA δήλωσε: "Τα αυτοκίνητα έχουν πια περισσότερα συστήματα ασφαλείας από ποτέ, όμως δεν υπάρχει τίποτε πιο σημαντικό από την ζώνη ασφαλείας. Η πρόοδος που προκύπτει από την έρευνα είναι ενθαρρυντική, αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν ακόμη αρκετοί άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους επειδή δε φοράνε τη ζώνη τους, δε θα σταματήσουμε μέχρι να φτάσουμε στο 100%".

Οι Αμερικανοί έχουν λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν τους το θέμα της Οδικής Ασφάλειας και αυτό φαίνεται τόσο από τη δράση του Κράτους αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, όσο και από την ανταπόκριση που υπάρχει από την πλευρά των πολιτών.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

3 στους 4 Βρετανούς επιθυμούν μείωση του ορίου κατανάλωσης αλκοόλ!
Έρευνα για λογαριασμό του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, έδειξε πως το 77% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου επιτρεπτού ορίου κατανάλωσης οινοπνεύματος κατά τη δι...(περισσότερα)
Αυξάνονται τα αυτοκίνητα με 5 αστέρια στο Euro NCAP
Το Euro NCAP ανακοίνωσε τα μηνιαία αποτελέσματα ασφαλείας για 4 νέα αυτοκίνητα, τα Kia Niro, Renault Scenic, Subaru Levorg και Toyota Hilux. ...(περισσότερα)
Επικίνδυνη οδήγηση: Ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει αυστηρές τιμωρίες
Η Βουλή των Ελλήνων προέβη σε αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, με τις τιμωρίες σε περίπτωση επικίνδυνης οδήγησης να γίνονται πιο αυστηρές. ...(περισσότερα)
Κανένας πεζός ή ποδηλάτης νεκρός το 2019 στο Ελσίνκι
Η πρωτεύουσα της Φινλανδίας επιβεβαίωσε πως κατά τη διάρκεια του 2019, δεν υπήρξε κανένας θανάσιμος τραυματισμός για πεζό ή ποδηλάτη εντός των ορίων της. ...(περισσότερα)
Το Νότιο Αιγαίο στις περιοχές της Ευρώπης με τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία
Σύμφωνα με στατιστικά ευρήματα της Eurostat για το 2016, το Νότιο Αιγαίο βρίσκεται στις 5 πιο επικίνδυνες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά στην πιθανότητα θανάτου από τροχαίο ατύχημα. ...(περισσότερα)
Παράταση ισχύος για τις άδειες οδήγησης που λήγουν έως τα μέσα Δεκεμβρίου
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε την παράταση ισχύος κατά 3 μήνες, στις άδειες οδήγησης που λήγουν στην περίοδο 3 Νοεμβρίου-14 Δεκεμβρίου, λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας. ...(περισσότερα)
Ψηφιακές υπηρεσίες  για άδειες οδήγησης σε όλη τη χώρα από το gov.gr
Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναφορικά με τις άδειες οδήγησης είναι πια διαθέσιμες μέσω του gov.gr σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. ...(περισσότερα)
Έρχεται αναθεώρηση στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Διαβάστε ποιες είναι αλλαγές αναμένεται να γίνουν στο προσεχές χρονικό διάστημα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όσον αφορά στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. ...(περισσότερα)
MobileKids 2017
Η ευαισθησία της Daimler και κατά συνέπεια της Mercedes-Benz σχετικά με την Οδική Ασφάλεια είναι δεδομένη, γεγονός που πιστοποιείται και από την πρωτοβουλία "MobileKids" που πραγματοποιείται στη Γερμα...(περισσότερα)
Τo επόμενo Δωρεάν Σεμινάριo Οδικής Συμπεριφοράς Ιαβέρης
Η Σχολή μας συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν Σεμινάρια Οδικής Συμπεριφοράς - Διαβάστε πού και πότε θα διεξαχθούν οι επόμενες ομιλίες. ...(περισσότερα)

S5 Box