SAFETY FIRST

Στις πρόσφατες δοκιμές ασφάλειας που έγιναν από το Euro NCAP, προστέθηκε για πρώτη φορά και ο έλεγχος των αυτόματων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, ο οποίος έδειξε πως τα αυτόματα συστήματα υποβοήθησης οδηγού είναι βοηθητικά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσουν τον οδηγό.

Η διαρκής τεχνολογική εξέλιξη των αυτοκινήτων, συνεπάγεται και διαρκή εξέλιξη των εμπλεκόμενων με την αυτοκίνηση, φορέων. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το Euro NCAP, ο ανεξάρτητος φορέας αξιολόγησης της ασφάλειας των νέων οχημάτων, που έχει θεμελιώσει τη θέση του ως κορυφαίος στην Ευρώπη στον συγκεκριμένο τομέα.

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε από το Euro NCAP, το Global NCAP και την αγγλική Thatcham Research, σε 1567 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων από Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες, το 70% των οδηγών θεωρούν πως είναι δυνατό να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο που να οδηγεί από μόνο του, δηλαδή ένα αυτόνομο αυτοκίνητο. Αυτό στην πραγματικότητα δεν ισχύει, καθώς η επίτευξη της αυτόνομης αυτοκίνησης παραμένει αρκετά χρόνια μακριά.

Σε αυτό το πλαίσιο, διενεργήθηκε η πρώτη αξιολόγηση των αυτόματων συστημάτων από το Euro NCAP τον Οκτώβριο. Οι δοκιμές εστιάστηκαν στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας (Highway Assist Systems), δηλαδή τα Adaptive Cruise Control, Lane Centering και Speed Assist.

Τα βασικά συμπεράσματα του Euro NCAP ήταν πως κανένα αυτοκίνητο δεν διαθέτει πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα, δηλαδή κανένα αυτοκίνητο δεν είναι αυτόνομο, οπότε τα προσφερόμενα συστήματα υποβοήθησης οδηγού δεν πρέπει να συγχέονται με αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Κοινώς, οι οδηγοί παραμένουν απολύτως υπεύθυνοι για την ασφάλεια κατά την οδήγηση, καθώς τα συστήματα είναι βοηθητικά και δεν πρέπει να επαφίενται σε αυτά.

Εξειδικεύοντας τα συμπεράσματα, τα συστήματα που δοκιμάστηκαν μπορούν, εφόσον χρησιμοποιηθούν σωστά, να βοηθήσουν τον οδηγό ώστε να διατηρήσει απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, σταθερή ταχύτητα στην οδό ταχείας κυκλοφορίας, καθώς και να παραμείνει με ασφάλεια μέσα στη λωρίδα που έχει επιλέξει.

Όμως, σε καμία περίπτωση δεν έχουν σχεδιαστεί ώστε ο οδηγός να βασίζεται σε αυτά, ως λύση για ασφαλή και ελεγχόμενη οδήγηση. Επιπρόσθετα, οι κατασκευαστές δεν ακολουθούν ακριβώς την ίδια προσέγγιση στο εκάστοτε σύστημα, οπότε μπορεί για παράδειγμα δύο αυτοκίνητα διαφορετικών αυτοκινητοβιομηχανιών να διαθέτουν "Adaptive Cruise Control", ωστόσο αυτό δε σημαίνει εκ των προτέρων, πως τα συστήματα λειτουργούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Ο Michiel van Ratingen, γενικός γραμματέας του Euro NCAP, δήλωσε: "Το μήνυμα του Euro NCAP από αυτές τις δοκιμές είναι σαφές - τα αυτοκίνητα, ακόμη και εκείνα που διαθέτουν προχωρημένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, χρειάζονται έναν οδηγό που θα είναι διαρκώς προσεκτικός πίσω από το τιμόνι. Είναι επιτακτική ανάγκη, τα τελευταίας γενιάς συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας να παραμείνουν διαθέσιμα, σαν μια ζωτικής σημασίας λύση ασφαλείας".

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Αύξηση θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Κατά τη διάρκεια του 2022, ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στους Ευρωπαϊκούς δρόμους αυξήθηκε – Διαβάστε τι συνέβη σε Ελλάδα και Κύπρο. ...(περισσότερα)
Έως και 40% των θανάτων στους δρόμους σχετίζονται με τη δουλειά
 Σύμφωνα με νέα στοιχεία αναφορικά με τους θανάτους στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 25.671 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2016. ...(περισσότερα)
Παράταση ισχύος για τις άδειες οδήγησης που λήγουν έως τα μέσα Δεκεμβρίου
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε την παράταση ισχύος κατά 3 μήνες, στις άδειες οδήγησης που λήγουν στην περίοδο 3 Νοεμβρίου-14 Δεκεμβρίου, λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας. ...(περισσότερα)
Σε λειτουργία από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου τα ΚΤΕΟ
Τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων θα ανοίξουν τις πόρτες τους από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, με τη λειτουργία τους να διέπεται από αυστηρούς κανόνες υγειονομικής ασφάλειας, στο πλαίσιο προστασίας από...(περισσότερα)
Μειώνεται διαρκώς η συγκέντρωση των οδηγών στο δρόμο
Έρευνα από το Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο Οδικής Ασφάλειας, δείχνει πως η απόσπαση της προσοχής, η υπνηλία και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, παραμένουν σε υψηλό επίπεδο. ...(περισσότερα)
Συνεργασία κρατών και αυτοκινητοβιομηχανιών για εξέλιξη συστημάτων ασφαλείας
Μια νέα προσπάθεια αρχίζει στην Ευρώπη, για την ανάπτυξη συστημάτων που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας. ...(περισσότερα)
Το παράλληλο παρκάρισμα είναι ο δυσκολότερος ελιγμός
Έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε πως το παράλληλο παρκάρισμα θεωρείται από τους Βρετανούς ως το δυσκολότερη εγχείρημα κατά την οδήγηση. ...(περισσότερα)
Προσωρινή άδεια οδήγησης αυτοκινήτου από ηλικία 17 ετών
Με νέο σχέδιο Νόμου, προβλέπεται μεταξύ άλλων η δυνατότητα απόκτησης διπλώματος αυτοκίνητου για άτομα ηλικίας 17 ετών, που θα έχουν δυνατότητα οδήγησης με συνοδό. ...(περισσότερα)
Αύξηση της κίνησης κατά 37,5% στην Αττική σε σύγκριση με το πρώτο lockdown
Με βάση τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, η κίνηση έχει αυξηθεί κατά 37,5%, ενώ είναι μειωμένη συγκριτικά με το πρώτο lockdown, ενώ έχει μειωθεί κατά 15,4% σε σχ...(περισσότερα)
Ελαστικά: Μέτρηση πιέσεων
Τα ελαστικά αποτελούν το μοναδικό σημείο του αυτοκινήτου που βρίσκεται διαρκώς σε επαφή με το δρόμο και κατά συνέπεια, χρήζουν ειδικής μέριμνας και φροντίδας. ...(περισσότερα)

S5 Box