SAFETY FIRST

Στις πρόσφατες δοκιμές ασφάλειας που έγιναν από το Euro NCAP, προστέθηκε για πρώτη φορά και ο έλεγχος των αυτόματων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, ο οποίος έδειξε πως τα αυτόματα συστήματα υποβοήθησης οδηγού είναι βοηθητικά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσουν τον οδηγό.

Η διαρκής τεχνολογική εξέλιξη των αυτοκινήτων, συνεπάγεται και διαρκή εξέλιξη των εμπλεκόμενων με την αυτοκίνηση, φορέων. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το Euro NCAP, ο ανεξάρτητος φορέας αξιολόγησης της ασφάλειας των νέων οχημάτων, που έχει θεμελιώσει τη θέση του ως κορυφαίος στην Ευρώπη στον συγκεκριμένο τομέα.

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε από το Euro NCAP, το Global NCAP και την αγγλική Thatcham Research, σε 1567 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων από Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες, το 70% των οδηγών θεωρούν πως είναι δυνατό να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο που να οδηγεί από μόνο του, δηλαδή ένα αυτόνομο αυτοκίνητο. Αυτό στην πραγματικότητα δεν ισχύει, καθώς η επίτευξη της αυτόνομης αυτοκίνησης παραμένει αρκετά χρόνια μακριά.

Σε αυτό το πλαίσιο, διενεργήθηκε η πρώτη αξιολόγηση των αυτόματων συστημάτων από το Euro NCAP τον Οκτώβριο. Οι δοκιμές εστιάστηκαν στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας (Highway Assist Systems), δηλαδή τα Adaptive Cruise Control, Lane Centering και Speed Assist.

Τα βασικά συμπεράσματα του Euro NCAP ήταν πως κανένα αυτοκίνητο δεν διαθέτει πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα, δηλαδή κανένα αυτοκίνητο δεν είναι αυτόνομο, οπότε τα προσφερόμενα συστήματα υποβοήθησης οδηγού δεν πρέπει να συγχέονται με αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Κοινώς, οι οδηγοί παραμένουν απολύτως υπεύθυνοι για την ασφάλεια κατά την οδήγηση, καθώς τα συστήματα είναι βοηθητικά και δεν πρέπει να επαφίενται σε αυτά.

Εξειδικεύοντας τα συμπεράσματα, τα συστήματα που δοκιμάστηκαν μπορούν, εφόσον χρησιμοποιηθούν σωστά, να βοηθήσουν τον οδηγό ώστε να διατηρήσει απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, σταθερή ταχύτητα στην οδό ταχείας κυκλοφορίας, καθώς και να παραμείνει με ασφάλεια μέσα στη λωρίδα που έχει επιλέξει.

Όμως, σε καμία περίπτωση δεν έχουν σχεδιαστεί ώστε ο οδηγός να βασίζεται σε αυτά, ως λύση για ασφαλή και ελεγχόμενη οδήγηση. Επιπρόσθετα, οι κατασκευαστές δεν ακολουθούν ακριβώς την ίδια προσέγγιση στο εκάστοτε σύστημα, οπότε μπορεί για παράδειγμα δύο αυτοκίνητα διαφορετικών αυτοκινητοβιομηχανιών να διαθέτουν "Adaptive Cruise Control", ωστόσο αυτό δε σημαίνει εκ των προτέρων, πως τα συστήματα λειτουργούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Ο Michiel van Ratingen, γενικός γραμματέας του Euro NCAP, δήλωσε: "Το μήνυμα του Euro NCAP από αυτές τις δοκιμές είναι σαφές - τα αυτοκίνητα, ακόμη και εκείνα που διαθέτουν προχωρημένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, χρειάζονται έναν οδηγό που θα είναι διαρκώς προσεκτικός πίσω από το τιμόνι. Είναι επιτακτική ανάγκη, τα τελευταίας γενιάς συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας να παραμείνουν διαθέσιμα, σαν μια ζωτικής σημασίας λύση ασφαλείας".

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Σημαντική μείωση των θανάτων στο Βέλγιο
Σαφή βελτίωση παρουσιάζουν οι αριθμοί όσον αφορά τα τροχαία ατυχήματα του Βελγίου, καθώς υπολογίστηκε ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2016 είναι κατά 8%...(περισσότερα)
Ελλάδα: Ετοιμάζεται νέο θεσμικό πλαίσιο για την αυτόνομη οδήγηση και την ηλεκτροκίνηση
Μιλώντας στο πλαίσιο του Συνεδρίου "Energy Dialogues", ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννης Κεφαλογιάννης ανέφερε πως το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αυτόνομη οδήγηση, βρίσκεται προ των πυλών τ...(περισσότερα)
Αλλαγή ελαστικών: Ένα πρωταρχικό θέμα
Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα της συντήρησης ενός αυτοκινήτου, είναι η συντήρηση και αλλαγή των ελαστικών, καθώς η σωστή κατάσταση των ελαστικών είναι κρίσιμος παράγοντας όσον αφορά στην ασφάλειά ...(περισσότερα)
Φρανκφούρτη: Όριο ταχύτητας 20 χλμ./ώρα εντός πόλης
Τους τελευταίους μήνες, η Φρανκφούρτη της Γερμανίας έχει αποκτήσει σε ορισμένα σημεία εντός πόλης, όρια ταχύτητας που περιορίζονται στα 20 χλμ./ώρα. ...(περισσότερα)
Παράβαση της εβδομάδας: Κλήσεις για αλκοόλ και χρήση κινητού
Η Τροχαία συνεχίζει τους εβδομαδιαίους ελέγχους σε συγκεκριμένες παραβάσεις, με τη χρήση κινητού ή την οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ, να επανέρχονται στο προσκήνιο. ...(περισσότερα)
Μέχρι 82 ετών στοχεύουν να οδηγούν οι Βρετανοί
Πρόσφατη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε πως οδηγοί ηλικίας άνω των 60 ετών, δε σκοπεύουν να παραδώσουν την άδεια οδήγησής τους πριν συμπληρώσουν 82 χρόνια ζωής. ...(περισσότερα)
Οι δοκιμές των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού από το Euro NCAP
Ο σημαντικότερος οργανισμός αξιολόγησης της ασφάλειας νέων οχημάτων στην Ευρώπη, έχει ξεκινήσει δοκιμές στα αυτόματα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες αξιολόγησης. ...(περισσότερα)
Συνεχίζουν την οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ οι Έλληνες οδηγοί
Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες θανάτων στους δρόμους, ωστόσο οι Έλληνες οδηγοί φαίνεται πως δεν επηρεάζονται από αυτό. ...(περισσότερα)
Λειτουργία οδήγησης στα smartphones;
Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα τα τελευταίας τεχνολογίας κινητά τηλέφωνα, τα γνωστά σε όλους smartphones να ήταν εφοδιασμένα, εκτός από λειτουργία πτήσης και με λειτουργία οδήγησης; ...(περισσότερα)
Ετοιμάζοντας το Χριστουγεννιάτικο ταξίδι
Οι γιορτινές ημέρες πλησιάζουν και είναι η κατάλληλη στιγμή να θυμηθούμε ορισμένες βασικές ενέργειες που πρέπει να κάνουν όσοι σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν μικρότερης ή μεγαλύτερης απόστασης, ταξίδια...(περισσότερα)

S5 Box