SAFETY FIRST

Σαφή βελτίωση παρουσιάζουν οι αριθμοί όσον αφορά τα τροχαία ατυχήματα του Βελγίου, καθώς υπολογίστηκε ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2016 είναι κατά 8% λιγότεροι από τους αντίστοιχους του πρώτου εξαμήνου της περασμένης χρονιάς.


Σύμφωνα με τα δεδομένα που προέρχονται από το Βελγικό Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (BIVV), ο αριθμός των ατυχημάτων στους δρόμους κατά το Α' εξάμηνο του 2016 έχει μειωθεί αισθητά σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015. Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 30 Ιουνίου 2016 έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας τροχαίων ατυχημάτων 266 άνθρωποι, ενώ κατά τις νυχτερινές ώρες Σαββατοκύριακων οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 6,4% . Κατά το Α' Εξάμηνο του 2016 έχασαν τη ζωή τους στις νυχτερινές ώρες των Σαββατοκύριακων 44 άνθρωποι, αριθμός που είναι μακράν ο χαμηλότερος από τότε που ξεκίνησαν να υπάρχουν αρχεία με τους θανάτους στους δρόμους, ενώ μπορεί να συγκριθεί μόνο με το Α' Εξάμηνο του 2006, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 104 άνθρωποι.

Οι αριθμοί δείχνουν από μόνοι τους, πως η συντεταγμένη προσπάθεια στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας αποδίδει, όπως με μεγάλη τους χαρά ανακοίνωσαν οι Βέλγοι για το Α' Εξάμηνο του 2016. Είναι καιρός το ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας να πάρει προτεραιότητα και στη χώρα μας, καθώς ήδη ο αριθμός των θυμάτων είναι μεγάλος και δυσβάστακτος και αν δεν αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, δύσκολα θα υπάρξει σημαντική βελτίωση στο εγγύς μέλλον.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Μείωση της αστυνόμευσης και αύξηση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη
Σύμφωνα με δύο έρευνες που πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (European Transport Safety Council) η μείωση της αστυνόμευσης στους Ευρωπαϊκούς δρόμους έχει ο...(περισσότερα)
Επικίνδυνη οδήγηση: Ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει αυστηρές τιμωρίες
Η Βουλή των Ελλήνων προέβη σε αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, με τις τιμωρίες σε περίπτωση επικίνδυνης οδήγησης να γίνονται πιο αυστηρές. ...(περισσότερα)
Ανανέωση αδειών οδήγησης και υποβολή δικαιολογητικών για μεταβίβαση οχημάτων μέσω διαδικτύου
Το Υπουργείο Μεταφορών γνωστοποίησε πως από τον Οκτώβριο θα υπάρχει δυνατότητα ψηφιακής ανανέωσης άδειας οδήγησης, καθώς επίσης και υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για μεταβίβαση οχημάτων μέσω...(περισσότερα)
Video: Αυτοματοποιημένο Σύστημα Στάθμευσης από την Ford
Η Ford παρουσίασε το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Στάθμευσης, μέσω του οποίου ένα αυτοκίνητο μπορεί όχι μόνο να ανιχνεύσει την ύπαρξη μιας θέσης στάθμευσης, αλλά και να παρκάρει αυτόνομα - Δείτε το video....(περισσότερα)
Εγκύκλιος για παράταση ισχύος σε όσες άδειες έληγαν εντός του Νοεμβρίου
Μέσω εγκυκλίου που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, δόθηκε παράταση τρίμηνης διάρκειας μεταξύ άλλων, στην ισχύ των αδειών οδήγησης και των πιστοποιητικών επαγγελματ...(περισσότερα)
Οδήγηση το χειμώνα και ο σημαντικός ρόλος των ελαστικών
Ο χειμώνας έφτασε και καθώς η ασφάλεια είναι πάνω από όλα, είναι σημαντικό να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις πρόσθετες απαιτήσεις που προκύπτουν. ...(περισσότερα)
Οι Έλληνες πρώτοι στις βρισιές κατά την οδήγηση
Πολλοί θα το είχαμε υποψιαστεί, ωστόσο τώρα υπάρχουν και απτές αποδείξεις, χάρη στην έρευνα του Vinci Autoroutes Foundation, καθώς οι Έλληνες κατέχουν την πρωτιά στο βρίσιμο κατά τη διάρκεια της οδήγη...(περισσότερα)
Ακόμη και το Hands Free αποσπά την προσοχή...
Όπως αναφέρεται σε άρθρο της ιστοσελίδας του European Transport Safety Council (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών), η χρήση hands-free κατά τη διάρκεια της οδήγησης αποσπά την προσοχή σε αντίστο...(περισσότερα)
Μειώνεται διαρκώς η συγκέντρωση των οδηγών στο δρόμο
Έρευνα από το Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο Οδικής Ασφάλειας, δείχνει πως η απόσπαση της προσοχής, η υπνηλία και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, παραμένουν σε υψηλό επίπεδο. ...(περισσότερα)
Αύξηση 7,2% στις τροχαίες παραβάσεις το 2017
Η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας, σχετικά με τις παραβάσεις που συνέβησαν στους ελληνικούς δρόμους το 2017, δίνοντας μάλιστα άμεση σύγκριση με τις αντίστοιχες παραβά...(περισσότερα)

S5 Box