SAFETY FIRST

Το Iaveris.gr θα παρουσιάσει μέσω μιας σειράς άρθρων, με πολύ απλή εξήγηση, τη λειτουργία συστημάτων ασφαλείας που υπάρχουν πλέον στα αυτοκίνητα. Το πρώτο από αυτά, αφορά στο ABS, το οποίο είναι για ένα από τα πρώτα συστήματα που παρουσιάστηκαν και αφορά την υποβοήθηση του οδηγού κατά τη διάρκεια της οδήγησης, δηλαδή εντάσσονται στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας.

Το ABS (Anti-lock Braking System) είναι σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών, δηλαδή σύστημα που επενεργεί κατά τη διάρκεια απότομου φρεναρίσματος στο αυτοκίνητο με τέτοιο τρόπο, ώστε οι κινητήριοι τροχοί να μην μπλοκάρουν και κατά συνέπεια, το όχημα να διατηρεί την κατευθυντικότητά του. Παράλληλα, εκτός από τη δυνατότητα που παρέχει στον οδηγό, εφόσον το χρησιμοποιεί σωστά, να διατηρήσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου ακόμη και κατά τη διάρκεια απότομου φρεναρίσματος, προσφέρει τη δυνατότητα μείωσης των αποστάσεων φρεναρίσματος, αφού το αυτοκίνητο μειώνει την ταχύτητά του ακαριαία μόλις το φρένο πατηθεί με δύναμη.

Το συγκεκριμένο σύστημα, αναπτύχθηκε για πρώτη φορά το 1929 στη βιομηχανία αεροπλάνων, από τον Γάλλο εφευρέτη Gabriel Voisin. Η αεροπορική τεχνολογία, σχετίζεται ανέκαθεν με την τεχνολογία που αναπτύσσεται στην αυτοκινητοβιομηχανία αφού συνήθως, πολλά από τα συστήματα που έρχονται στα αυτοκίνητα, έχουν πρώτα εξελιχθεί στα αεροπλάνα. Το ABS πέρασε στα αυτοκίνητα κατά τη δεκαετία του 1970, αφού το 1971 η Chrysler παρουσίασε το Imperial με ABS σε όλους τους τροχούς στην αμερικανική αγορά, ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία που εισήγαγε το ABS στην Ευρώπη ήταν η Mercedes, το 1978.

Ουσιαστικά, το ABS που πια είναι υποχρεωτικό σε όλα τα αυτοκίνητα, υπήρξε ο πρόδρομος όλων των τεχνολογικά προηγμένων συστημάτων με τα οποία εφοδιάζονται τα αυτοκίνητα σήμερα, αφού με βάση αυτό προχώρησε η εξέλιξή τους στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Το "αστείο" της υπόθεσης, που φυσικά δεν είναι καθόλου αστείο είναι πως, παρά τα πλεονεκτήματα που αναφέρθηκαν και παραπάνω, το ABS έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Αν οι οδηγοί δεν κατανοήσουν πλήρως τον τρόπο λειτουργίας του, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο καθώς η παρουσία του, ειδικά κατά τη διάρκεια των περασμένων ετών, δημιουργούσε έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις ατυχήματα, επειδή ο οδηγός θεώρησε πως το ABS θα λύσει εντελώς μόνο του το πρόβλημα, δίχως κατάλληλο χειρισμό από εκείνον.

Μια ακόμη απόδειξη πως η άγνοια είναι η πιο σημαντική αιτία των ατυχημάτων, από τη στιγμή μάλιστα που έχει αποδειχθεί ότι η πλειοψηφία τους, οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα.

 

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Παραβάσεις που
Σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η επανάληψη ορισμένων επικίνδυνων παραβάσεων, θα επιφέρει αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 5 χρόνια. ...(περισσότερα)
Safe system approach, από τα Ηνωμένα Έθνη
Στο πλαίσιο της υποστήριξης της εκστρατείας των Ηνωμένων Εθνών με τίτλο "Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια 2011-2020" (UN Decade of Action for Road Safety 2011-2020), η FIA μέσω του Action for Ro...(περισσότερα)
Η αυτόνομη οδήγηση απαιτεί την ανάλογη εκπαίδευση
Μπορεί η τεχνολογία των μετακινήσεων οχημάτων δίχως την ανάγκη οδηγού να εξελίσσεται διαρκώς, ωστόσο αυτό δε συνεπάγεται τον αυτόματο εκμηδενισμό των τροχαίων ατυχημάτων. ...(περισσότερα)
Τα μέτρα της Τροχαίας για την εορταστική περίοδο
Η Τροχαία ανακοίνωσε τα έκτακτα μέτρα που θα ληφθούν κατά την χρονική περίοδο 23 Δεκεμβρίου 2022-8 Ιανουαρίου 2023. ...(περισσότερα)
Συνεχίζει στην προεδρία της FIA ο Jean Todt
O Jean Todt είναι έτοιμος για την τρίτη του θητεία ως Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), μετά από Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. ...(περισσότερα)
Συνεχίζονται τα αυξημένα κυκλοφοριακά μέτρα και για την Πρωτομαγιά
Έπειτα από τις ημέρες του Πάσχα, η Τροχαία προχωρά στην εφαρμογή αντίστοιχων μέτρων και για το ερχόμενο τριήμερο της Πρωτομαγιάς. ...(περισσότερα)
Μείωση των θανάτων κατά 2% στους Ευρωπαϊκούς δρόμους
Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τη συνεδρίαση των 28 Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βαλέττα της Μάλτας, οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα μειώθηκαν το 2016 κατά 2% σε σύγκριση με την ...(περισσότερα)
Euro NCAP: Αλλαγές στις δοκιμές πρόσκρουσης για το 2020
Ο οργανισμός Euro NCAP παρουσίασε τις αλλαγές που θα ισχύσουν κατά τη διεξαγωγή δοκιμών πρόσκρουσης των νέων μοντέλων από φέτος. ...(περισσότερα)
Ξεκίνησε η ισχύς του ορίου 30 χλμ./ώρα στο Παρίσι
Το ανώτατο όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα έχει ήδη υιοθετηθεί στο 60% των δρόμων της πρωτεύουσας της Γαλλίας. ...(περισσότερα)
Με 237 χλμ./ώρα πήγαινε ο Reyes τη στιγμή του μοιραίου ατυχήματος
Ο παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστής Jose Antonio Reyes έφυγε από τη ζωή, μαζί με δυο ξαδέλφια του, μετά από τροχαίο ατύχημα στην Ισπανία ενώ κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα. ...(περισσότερα)

S5 Box