SAFETY FIRST

Το Iaveris.gr θα παρουσιάσει μέσω μιας σειράς άρθρων, με πολύ απλή εξήγηση, τη λειτουργία συστημάτων ασφαλείας που υπάρχουν πλέον στα αυτοκίνητα. Το πρώτο από αυτά, αφορά στο ABS, το οποίο είναι για ένα από τα πρώτα συστήματα που παρουσιάστηκαν και αφορά την υποβοήθηση του οδηγού κατά τη διάρκεια της οδήγησης, δηλαδή εντάσσονται στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας.

Το ABS (Anti-lock Braking System) είναι σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών, δηλαδή σύστημα που επενεργεί κατά τη διάρκεια απότομου φρεναρίσματος στο αυτοκίνητο με τέτοιο τρόπο, ώστε οι κινητήριοι τροχοί να μην μπλοκάρουν και κατά συνέπεια, το όχημα να διατηρεί την κατευθυντικότητά του. Παράλληλα, εκτός από τη δυνατότητα που παρέχει στον οδηγό, εφόσον το χρησιμοποιεί σωστά, να διατηρήσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου ακόμη και κατά τη διάρκεια απότομου φρεναρίσματος, προσφέρει τη δυνατότητα μείωσης των αποστάσεων φρεναρίσματος, αφού το αυτοκίνητο μειώνει την ταχύτητά του ακαριαία μόλις το φρένο πατηθεί με δύναμη.

Το συγκεκριμένο σύστημα, αναπτύχθηκε για πρώτη φορά το 1929 στη βιομηχανία αεροπλάνων, από τον Γάλλο εφευρέτη Gabriel Voisin. Η αεροπορική τεχνολογία, σχετίζεται ανέκαθεν με την τεχνολογία που αναπτύσσεται στην αυτοκινητοβιομηχανία αφού συνήθως, πολλά από τα συστήματα που έρχονται στα αυτοκίνητα, έχουν πρώτα εξελιχθεί στα αεροπλάνα. Το ABS πέρασε στα αυτοκίνητα κατά τη δεκαετία του 1970, αφού το 1971 η Chrysler παρουσίασε το Imperial με ABS σε όλους τους τροχούς στην αμερικανική αγορά, ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία που εισήγαγε το ABS στην Ευρώπη ήταν η Mercedes, το 1978.

Ουσιαστικά, το ABS που πια είναι υποχρεωτικό σε όλα τα αυτοκίνητα, υπήρξε ο πρόδρομος όλων των τεχνολογικά προηγμένων συστημάτων με τα οποία εφοδιάζονται τα αυτοκίνητα σήμερα, αφού με βάση αυτό προχώρησε η εξέλιξή τους στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Το "αστείο" της υπόθεσης, που φυσικά δεν είναι καθόλου αστείο είναι πως, παρά τα πλεονεκτήματα που αναφέρθηκαν και παραπάνω, το ABS έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Αν οι οδηγοί δεν κατανοήσουν πλήρως τον τρόπο λειτουργίας του, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο καθώς η παρουσία του, ειδικά κατά τη διάρκεια των περασμένων ετών, δημιουργούσε έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις ατυχήματα, επειδή ο οδηγός θεώρησε πως το ABS θα λύσει εντελώς μόνο του το πρόβλημα, δίχως κατάλληλο χειρισμό από εκείνον.

Μια ακόμη απόδειξη πως η άγνοια είναι η πιο σημαντική αιτία των ατυχημάτων, από τη στιγμή μάλιστα που έχει αποδειχθεί ότι η πλειοψηφία τους, οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα.

 

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Παράβαση της εβδομάδας: Κλήσεις για αλκοόλ και χρήση κινητού
Η Τροχαία συνεχίζει τους εβδομαδιαίους ελέγχους σε συγκεκριμένες παραβάσεις, με τη χρήση κινητού ή την οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ, να επανέρχονται στο προσκήνιο. ...(περισσότερα)
Περί ασφάλειας σε πίστες και δρόμους...
Η ιδιαίτερα δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Nicky Hayden, έρχεται να πιστοποιήσει για ακόμη μια φορά πως η ασφάλεια που υπάρχει στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, είναι πολύ περισσότερη από εκείνη που έχουμ...(περισσότερα)
Κολομβία: Αύξηση ποδηλατοδρόμων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού
Στην προσπάθεια καταπολέμησης της μετάδοσης του COVID-19, οι αρχές της πρωτεύουσας της Κολομβίας, Μπογκοτά, αποφάσισαν την αύξηση του μήκους για τους ποδηλατόδρομους της πόλης. ...(περισσότερα)
Αντιδράσεις για τις διαφημίσεις αλκοόλ στη Formula 1
Η πρόσφατη, μεγάλη χορηγική συμφωνία μεταξύ της Formula 1 και της γνωστής ζυθοποιίας "Heineken" δεν έχει γίνει δεκτή με καλό μάτι από τους Οργανισμούς που ασχολούνται με την καμπάνια ενάντια στο αλκοό...(περισσότερα)
Η μείωση των ορίων ταχύτητας κάνει τους ανθρώπους πιο ευγενικούς
Αυτή την ενδιαφέρουσα άποψη ανέπτυξε κάτοικος σε χωριό της Ουαλίας, όπου δοκιμάστηκε το όριο ταχύτητας 20 μιλίων/ώρα (32 χλμ./ώρα). ...(περισσότερα)
O Άφθαρτος!
H TAC (Transport Accident Commission) παρουσίασε τον Graham, ένα γλυπτό ομοίωμα ανθρώπου, που με βάση την κατασκευή του θα μπορούσε να αντέξει τα τροχαία ατυχήματα και να βγαίνει δίχως τραυματισμό από...(περισσότερα)
Σημαντική μείωση των θανάτων στο Βέλγιο
Σαφή βελτίωση παρουσιάζουν οι αριθμοί όσον αφορά τα τροχαία ατυχήματα του Βελγίου, καθώς υπολογίστηκε ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2016 είναι κατά 8%...(περισσότερα)
Αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων κατά τον Απρίλιο
Έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει σημαντική αύξηση στα τροχαία που καταγράφηκαν τον Απρίλιο 2021 σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα της προηγούμενης χρονιάς, με το lockdown να έχει παίξει πάντως σημαντικό ρόλο σε α...(περισσότερα)
Οδήγηση υπό βροχή: Βασικές ενέργειες
Η οδήγηση σε βρεγμένο οδόστρωμα απαιτεί σύνεση και γνώση, αφού η πρόσφυση μειώνεται και παράλληλα, οι απαιτούμενες αποστάσεις φρεναρίσματος, αυξάνονται. ...(περισσότερα)
Ευρώπη: Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που γίνονται υποχρεωτικά από το 2022
Στο πλαίσιο περαιτέρω μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προχωρήσει στη θέσπιση κανόνων, με βάση τους οποίους πολλά συστήματα υποβοήθησης οδηγού σε αυτοκίνητα και φορτηγά, γίνοντα...(περισσότερα)

S5 Box