SAFETY FIRST

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, περισσότεροι από 5000 θάνατοι από τροχαία ατυχήματα έχουν ως αιτία την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

 

Κατόπιν τούτου, το European Transport Safety Council (ETSC) καλεί τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνουν υποχρεωτική τη χρήση των Alcohol Interlocks σε όλα τα επαγγελματικά οχήματα όπως λεωφορεία ή φορτηγάκια, καθώς και σε όλα τα αυτοκίνητα οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν "συλληφθεί" να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ. Για αυτό το λόγο θεωρείται σημαντικό όλα τα νέα, επαγγελματικά, δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, οχήματα να μπορούν να υποστηρίξουν το εν λόγω σύστημα.

"Η επιβολή της νομοθεσίας είναι πολύ σημαντική για τη λύση του προβλήματος της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ στην Ευρώπη. Για όσους που συνεχίζουν να οδηγούν έχοντας πιει, παρά τους ελέγχους και τις κυρώσεις, τα alcohol interlocks αποτελούν μια σημαντική και αποτελεσματική λύση. Είναι επίσης σημαντικό, οδηγοί επαγγελματικών οχημάτων που μεταφέρουν ανθρώπους ή εμπορεύματα, να μην επιτρέπεται να οδηγήσουν αν βρίσκονται πάνω από το όριο κατανάλωσης οινοπνεύματος. Ήδη πολλοί στόλοι εταιρειών ανά την Ευρώπη έχουν εξοπλιστεί με συσκευές interlock, οπότε είναι καιρός αυτές να ενταχθούν στον στάνταρ εξοπλισμό των αυτοκινήτων", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του ETSC, Antonio Avenoso.

Τα alcohol interlocks, αποτελούν αυτόματο σύστημα ελέγχου που απαιτεί από τον οδηγό να φυσήξει σε έναν αναπνευστήρα εντός του αυτοκινήτου, πριν γυρίσει το κλειδί της μίζας ή πατήσει το κουμπί εκκίνησης. Μέσω της διαδικασίας που θα μπορούσε να παρομοιαστεί με αυτοσχέδιο αλκοτέστ, το σύστημα αναλύει το αποτέλεσμα και επιτρέπει να ξεκινήσει ή όχι το αυτοκίνητο. Αν δηλαδή κάποιος οδηγός βρίσκεται πάνω από το όριο, το αυτοκίνητο δε θα ξεκινήσει. Επειδή ο συγκεκριμένος όρος δεν έχει ακόμη μεταφραστεί επίσημα στα ελληνικά, για να αποφύγουμε οποιαδήποτε πιθανή παρερμηνεία, εφεξής θα αναφερόμαστε σε αυτόν ως alcohol interlocks.

Το συγκεκριμένο σύστημα δεν είναι νέο, αφού ειδικά στη Βόρεια Ευρώπη βρίσκεται σε λειτουργία για αρκετά χρόνια. Μάλιστα, πρόσφατα η σουηδική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα χρηματοδοτήσει την επιστημονική έρευνα για εξέλιξή του σε τέτοιο βαθμό, ώστε να υπολογίζει το ποσοστό αλκοόλ στον οργανισμό του οδηγού με ένα απλό άγγιγμα, ή με ανίχνευση της αναπνοής του, με στόχο την ολοκλήρωση του προγράμματος έως το 2021.

Οι ενέργειες για τη μείωση των θανάτων από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ εντείνονται, με χώρες της Βόρειας Ευρώπης όπως η Δανία, η Εσθονία και η Λετονία να σημειώνουν σημαντική πρόοδο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ETSC, στην Εσθονία οι θάνατοι από αυτή την αιτία μειώθηκαν κατά 90%, γεγονός στο οποίο συνετέλεσε και η μείωση του επιτρεπτού ορίου στα 0,2 γραμμάρια αλκοόλ ανά λίτρο αίματος.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, 26.000 οδηγοί αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο απαγόρευση οδήγησης εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ και 7.000 συνεχίζουν να οδηγούν, παρά το γεγονός ότι έχουν χάσει προσωρινά το δίπλωμά τους.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Μ. Βρετανία: Ποια είναι η πρώτη κλήση των οδηγών σε περίπτωση ατυχήματος;
Έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία, έδειξε πως το πρώτο τηλεφώνημα που κάνουν οι οδηγοί εφόσον εμπλακούν σε μικρής έκτασης τροχαίο ατύχημα, δεν είναι αυτό που πιθανώς θα περιμέναμε. ...(περισσότερα)
Τι είναι η τεχνολογία γεωεντοπισμού; (+video)
Η τεχνολογία γεωεντοπισμού (geofencing) που δοκιμάζεται από την Ford, αφορά στην αυτόματη μείωση ταχύτητας οχημάτων σε αστικές περιοχές. ...(περισσότερα)
Στην Ελβετία το βραβείο Οδικής Ασφάλειας του ETSC
Η προσπάθεια βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια η Ελβετία, αναγνωρίστηκε στην πράξη από το European Transport Safety Council (ETSC). ...(περισσότερα)
Πώς σχετίζεται η τιμωρία του Vettel με την Οδική Ασφάλεια;
Όσοι παρακολουθούν στενά τη Formula 1,θα γνωρίζουν ήδη για το ζήτημα που απασχολεί το σπορ τις τελευταίες ημέρες, το οποίο είναι το συμβάν μεταξύ των δύο κορυφαίων πιλότων, Sebastian Vettel και Lewis ...(περισσότερα)
Οι Η.Π.Α. επενδύουν στην αυτόνομη οδήγηση
Ο χαμός ανθρώπων στους δρόμους αντιμετωπίζεται πολύ σοβαρά από τις κυβερνήσεις των προηγμένων κρατών του κόσμου και στις Η.Π.Α., η Οδική Ασφάλεια είναι ένας τομέας που χρίζει ιδιαίτερης προσοχής και μ...(περισσότερα)
Τα συστήματα ασφαλείας που γίνονται υποχρεωτικά από το 2022
Σε μια προσπάθεια περαιτέρω βελτίωσης του επιπέδου προστασίας επιβατών, πεζών και δικυκλιστών, ολοένα και περισσότερα οχήματα στην Ευρώπη θα διαθέτουν υποχρεωτικά τεχνολογικά συστήματα υποβοήθησης οδη...(περισσότερα)
Πιέσεις για μπλοκάρισμα της χρήσης κινητού κατά την οδήγηση!
Οι φωνές για την παρεμπόδιση της χρήσης κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης ολοένα και πληθαίνουν, με μεγάλους Φορείς Οδικής Ασφάλειας να κάνουν διάβημα προς εταιρείες τεχνολογίας όπως η Apple και η...(περισσότερα)
Ελλάδα: Σημαντική μείωση των θανατηφόρων τροχαίων μεταξύ 2010 και 2018
Σύμφωνα με τα στατιστικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη μείωση θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων από το 2010 μέχρι το 2018. ...(περισσότερα)
Αναστολή λειτουργίας ιδιωτικών και δημόσιων ΚΤΕΟ έως 31 Μαρτίου
Η έξαρση του κορονοϊού COVID-19 έχει οδηγήσει, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, στην αναστολή λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών ΚΤΕΟ, τουλάχιστον έως το τέλος Μαρτίου. ...(περισσότερα)
Περί ασφάλειας των πεζών
Οι πεζοί αποτελούν μια από τις πιο "ευπαθείς" ομάδες ατόμων που κινούνται στους δρόμους και δυστυχώς τα στατιστικά δεδομένα δείχνουν πως οι θάνατοί τους έχουν αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. ...(περισσότερα)

S5 Box