SAFETY FIRST

Η ευαισθησία της Daimler και κατά συνέπεια της Mercedes-Benz σχετικά με την Οδική Ασφάλεια είναι δεδομένη, γεγονός που πιστοποιείται και από την πρωτοβουλία "MobileKids" που πραγματοποιείται στη Γερμανία τα τελευταία 16 χρόνια.

 

Το MobileKids 2017 είναι ένας σχολικός διαγωνισμός που διενεργήθηκε σε 46 γερμανικά σχολεία από την Daimler, με στόχο οι μαθητές ηλικίας 6 έως 10 ετών να αναπτύξουν δημιουργικούς τρόπους μάθησης, αναφορικά με την ασφαλέστερη διαδρομή από και προς το σχολείο. Οι εργασίες που παρουσίασαν οι 46 τάξεις εντάσσονταν σε 4 επιμέρους κατηγορίες: Δημιουργικό Εργαστήριο, Σχεδιασμός Σχολικής Διαδρομής, Κυκλοφοριακή Γνώση και Ποδηλατική Ασφάλεια. Όπως ανακοίνωσε η Daimler, οι νικητές των κατηγοριών προέρχονταν από τη Βαυαρία, τη Σαξονία και την Θουριγγία. Στο πλαίσιο του MobileKids εκτός του συγκεκριμένου διαγωνισμού, πραγματοποιούνται και άλλες ενέργειες όπως η επιβράβευση σχολείων για τις προσπάθειές τους αναφορικά με την οδική ασφάλεια, καθώς και η δωρεάν διάθεση υλικών αναφορικά με την συνολική επιμόρφωση στον τομέα.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε τις ενέργειες που έκαναν οι νικητές της κάθε κατηγορίας:

  • Βραβείο Δημιουργικού Εργαστηρίου: Το δημοτικό από το Veitshöchheim που κέρδισε το βραβείο, παρουσίασε μια ταινία με τίτλο "Emergency Landing on Earth" όπου εξωγήινοι, τους οποίους κατασκεύασαν τα παιδιά από πλαστελίνη, προσγειώνονται εκτάκτως στη Γη για αναζήτηση καυσίμων. Έτσι, ως πεζοί πια, βρίσκονται στη Γη και έρχονται αντιμέτωποι με τις δυσκολίες της κίνησης στους δρόμους.
  • Βραβείο για τον Σχεδιασμό Σχολικής Διαδρομής: Οι μαθητές ενός Δημοτικού από το Μόναχο οπτικοποίησαν τις παρατηρήσεις τους σε έναν "Οδικό Χάρτη για τον δρόμο προς το σχολείο" και τις παρουσίασαν στους γονείς, τονίζοντας ορισμένα σημεία κινδύνου.
  • Βραβείο Κυκλοφοριακής Γνώσης: οι μαθητές στο Ευαγγελικό Δημοτικό του Frankenthal, ηλικίας 6-7 ετών, απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο του MobileKids και μάλιστα το επεξεργάστηκαν περαιτέρω, εστιάζοντας στα σήματα, τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας αλλά και στη μεγάλη προσοχή με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους άλλους χρήστες των δρόμων.
  • Βραβείο ποδηλατικής ασφάλειας: Δάσκαλοι και μαθητές του Δημοτικού Erich Kästner στη Gera, έλαβαν μέρος σε ένα τετραήμερο σεμινάριο σχετικά με την ποδηλασία, προκειμένου να περάσουν από εξετάσεις. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά έμαθαν τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, τον τρόπο αντιμετώπισης δυσκολιών στην κίνηση, αλλά και την αποφυγή εμποδίων.

Οι τάξεις που κατέκτησαν τα βραβεία, κέρδισαν ένα σεμινάριο σχετικά με τα σχολικά λεωφορεία, με απώτερο στόχο την εκπαίδευση των παιδιών στο πώς να συμπεριφέρονται από και προς το σχολείο, στις στάσεις λεωφορείων αλλά και εντός των σχολικών. Ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί το 2018.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Τροχαία και παραβάσεις Μαρτίου στην Αττική
Ανακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής τα τροχαία ατυχήματα και οι παραβάσεις στην Αττική κατά τον περασμένο Μάρτιο, όπου δυστυχώς ξεχωρίζουν οι 15 νεκροί σε ισάριθμα θανατηφόρα τροχαία ...(περισσότερα)
Η Σχολή Οδικής Συμπεριφοράς Ιαβέρης συνεργάζεται με το 1o bebefest
Πιστή στο έργο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συνανθρώπων μας αναφορικά με το "Εθνικό Θέμα" των τροχαίων ατυχημάτων, η Σχολή μας είναι συνεργάτης στο 1ο Φεστιβάλ Εγκυμοσύνης και Βρεφικής Ηλικ...(περισσότερα)
Euro NCAP Advanced (Βοηθητικά συστήματα ασφαλείας)
Πρόκειται για ένα νέο σύστημα αξιολόγησης των προχωρημένων τεχνολογικών συστημάτων ασφαλείας, που συμπληρώνουν την υπάρχουσα αξιολόγηση του EuroNCAP. ...(περισσότερα)
Ανανέωση αδειών οδήγησης και υποβολή δικαιολογητικών για μεταβίβαση οχημάτων μέσω διαδικτύου
Το Υπουργείο Μεταφορών γνωστοποίησε πως από τον Οκτώβριο θα υπάρχει δυνατότητα ψηφιακής ανανέωσης άδειας οδήγησης, καθώς επίσης και υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για μεταβίβαση οχημάτων μέσω...(περισσότερα)
Η αύξηση των ορίων ταχύτητας αυξάνει τους θανάτους...
... ή τουλάχιστον, αυτό καταδεικνύει έρευνα για λογαριασμό του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ασφαλούς Οδήγησης σε Αυτοκινητοδρόμους (Insurance Institute for Highway Safety). ...(περισσότερα)
Κρήτη: Ένα spot οδικής ασφάλειας που αξίζει να δούμε
Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι βασική αιτία των τροχαίων ατυχημάτων, όπως φαίνεται και από το δυνατό video που παρουσίασε η Περιφέρεια Κρήτης ...(περισσότερα)
Παράταση ισχύος για τις άδειες οδήγησης που λήγουν έως τα μέσα Δεκεμβρίου
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε την παράταση ισχύος κατά 3 μήνες, στις άδειες οδήγησης που λήγουν στην περίοδο 3 Νοεμβρίου-14 Δεκεμβρίου, λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας. ...(περισσότερα)
Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην υπηρεσία της ιατρικής;
Όπως φαίνεται, η σχέση του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού με την Ιατρική γίνεται ολοένα και πιο στενή χάρη στη δυνατότητα εφαρμογής της προηγμένης εφαρμοσμένης τεχνολογίας που έχει χρησιμοποιηθεί στον κάθε ...(περισσότερα)
Άνω των 55 ετών τα περισσότερα θύματα από τροχαία το 2018
Η στατιστική της Ελληνικής Αστυνομίας για τους νεκρούς από τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας το 2018, δείχνει τον αριθμό των θανάτων ανά ηλικιακή κατηγορία. ...(περισσότερα)
Αντικατάσταση αδειών και πινακίδων: Αλλαγή σε διαδικασίες και έγγραφα που απαιτούνται
Οι διαδικασίες και τα έγγραφα που απαιτούνται για αντικατάσταση πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών αλλάζουν, βάσει Κοινής Υπουργικής Απόφασης. ...(περισσότερα)

S5 Box