SAFETY FIRST

Στο εξής, κάθε νέο αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται υποχρεωτικά με το έξυπνο σύστημα "Intelligent Speed Limiter" και με μαύρο κουτί.

Από την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου 2022, κάθε νέο αυτοκίνητο που παράγεται, θα πρέπει να διαθέτει μαύρο κουτί, όπως συμβαίνει στα αεροπλάνα, καθώς και το έξυπνο σύστημα ελέγχου ταχύτητας "Intelligent Speed Limiter".

Τι είναι όμως το Intelligent Speed Limiter; Πρόκειται για έξυπνο σύστημα που βασίζει τη λειτουργία του στη χρήση κάμερας, λειτουργώντας υποστηρικτικά στον οδηγό, αν εκείνος υπερβεί τα όρια ταχύτητας.

Όπως τονίζεται διαρκώς, τόσο από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων όσο και από τις νομοθετικές αρχές, τα έξυπνα συστήματα υποβοήθησης, όπως το "Intelligent Speed Limiter" δεν υποκαθιστούν τους οδηγούς, αλλά έρχονται να δώσουν... χείρα βοηθείας.

Αυτό σημαίνει πως ακόμη και αν το Intelligent Speed Limiter παραμένει σε λειτουργία, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα με τις κινήσεις του, να μην επιτρέπει την πλήρη εφαρμογή.

Με βάση τους κανονισμούς, το σύστημα θα εξελίσσεται με 4 δυνατότητες και τον κάθε Κατασκευαστή, να επιλέγει αυτήν που επιθυμεί.

Οι δύο βασικές λειτουργίες αφορούν σε οπτική και ακουστική ειδοποίηση, μέσω σήμανσης στο πεδίο ορατότητας ή συγκεκριμένου ήχου, που δείχνουν στον οδηγό ότι ανιχνεύθηκε παραβίαση του ορίου ταχύτητας.

Μια πιο προχωρημένη "υπόθεση εργασίας", είναι η εφαρμογή ανάδρασης του γκαζιού, με άσκηση αντίρροπης δύναμης που "μαζεύει" το πεντάλ με αποτέλεσμα τη μείωση της ταχύτητας, κάτι που θα συμβαίνει και εφόσον ανιχνευθεί υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, ο οδηγός μπορεί να "παρακάμψει" το σύστημα, πατώντας με μεγαλύτερη δύναμη το γκάζι.
Παράλληλα, υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης του συστήματος, μόνο όμως πριν από την εκκίνηση του αυτοκινήτου και όχι όταν αυτό βρίσκεται εν κινήσει.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (European Transport Safety Council), οι ελάχιστες προδιαγραφές που απαιτούνται για το Intelligent Speed Limiter, θα καταστήσουν το σύστημα όχι ιδιαίτερα ωφέλιμο, αφού θα παράγεται απλά έναν ενοχλητικό, όπως χαρακτηρίζεται, ήχο.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, καθώς τα στοιχεία που θα επεξεργάζεται το σύστημα προέρχονται μόνο από κάμερες και όχι από ψηφιακό χάρτη τοποθέτησης των ορίων ταχύτητας, δεν αποκλείεται το Intelligent Speed Limiter να βασίζεται σεμη ακριβή δεδομένα.

Με ανάλογο σκεπτικισμό αντιμετωπίζεται και η χρήση των μαύρων κουτιών, ή πιο σωστά Ηλεκτρονικών Καταγραφικών Δεδομένων (EDR) αφού όπως αναφέρεται από το ETSC, οι προδιαγραφές τους δεν επιτρέπουν την καταγραφή ώρας, ημερομηνίας και τοποθεσίας, στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη διερεύνηση των συνθηκών ενός ατυχήματος.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Η χρήση ακουστικών κατά την κίνηση αυξάνει την πιθανότητα ατυχήματος (+video)
Πείραμα της Ford έδειξε πως η χρήση ακουστικών κατά τις μετακινήσεις με τετράτροχα ή δίτροχα οχήματα, καθώς και ως πεζοί, μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για τους χρήστες των δρόμων. ...(περισσότερα)
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια: Οι 5 ενότητες
Η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια, με στόχο τη μείωση κατά 50% των νεκρών και σοβαρά τραυματιών από τροχαία ατυχήματα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με ...(περισσότερα)
Η ευεργετική επίδραση του Intelligent Speed Assistance
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών (European Transport Safety Council - ETSC) παρουσίασε στο Youtube ένα βίντεο, που καταδεικνύει τη χρησιμότητα ενός από τα τελευταίας τεχνολογίας έξυπνα συστήμα...(περισσότερα)
Ελλάδα: Σημαντική μείωση των θανατηφόρων τροχαίων μεταξύ 2010 και 2018
Σύμφωνα με τα στατιστικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη μείωση θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων από το 2010 μέχρι το 2018. ...(περισσότερα)
Υποχρεωτικό το eCall στα νέα αυτοκίνητα
Όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η εφαρμογή eCall είναι πια υποχρεωτική στα νέα μοντέλα αυτοκινήτων και van.Όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η εφαρμογή eCall είναι πια υποχρεωτική στ...(περισσότερα)
Ιστορικό υψηλό για χρήση ζώνης στις Η.Π.Α.
Η χρήση ζώνης στις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασε για το 2016 σε επίπεδα που δεν έχει ξαναβρεθεί στο παρελθόν, καθώς οι χρήστες των Αμερικανικών δρόμων φορούν ζώνη σε ποσοστό 90,1%, που είναι σαφώς βελτιωμ...(περισσότερα)
Οι άντρες ρισκάρουν περισσότερο από τις γυναίκες στο δρόμο
Έρευνα του 2011 είχε δείξει πως η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα είναι άντρες, τη στιγμή που πρόσφατα δεδομένα από το Βέλγιο, δείχνουν πως το 83% όσων οδηγούν υπό την επήρεια...(περισσότερα)
Ιούνιος: 478 τροχαία με 18 νεκρούς στην Αττική
Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, έδειξε πως οι επιδόσεις μας στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. ...(περισσότερα)
Το παράλληλο παρκάρισμα είναι ο δυσκολότερος ελιγμός
Έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε πως το παράλληλο παρκάρισμα θεωρείται από τους Βρετανούς ως το δυσκολότερη εγχείρημα κατά την οδήγηση. ...(περισσότερα)
Δωρεάν Σεμινάριο Οδικής Συμπεριφοράς στο Μεσολόγγι
Tο επόμενο δωρεάν Σεμινάριο Οδικής Συμπεριφοράς από την Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης "Ιαβέρης", θα διεξαχθεί στο Μεσολόγγι την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019. ...(περισσότερα)

S5 Box