SAFETY FIRST

Στο εξής, κάθε νέο αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται υποχρεωτικά με το έξυπνο σύστημα "Intelligent Speed Limiter" και με μαύρο κουτί.

Από την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου 2022, κάθε νέο αυτοκίνητο που παράγεται, θα πρέπει να διαθέτει μαύρο κουτί, όπως συμβαίνει στα αεροπλάνα, καθώς και το έξυπνο σύστημα ελέγχου ταχύτητας "Intelligent Speed Limiter".

Τι είναι όμως το Intelligent Speed Limiter; Πρόκειται για έξυπνο σύστημα που βασίζει τη λειτουργία του στη χρήση κάμερας, λειτουργώντας υποστηρικτικά στον οδηγό, αν εκείνος υπερβεί τα όρια ταχύτητας.

Όπως τονίζεται διαρκώς, τόσο από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων όσο και από τις νομοθετικές αρχές, τα έξυπνα συστήματα υποβοήθησης, όπως το "Intelligent Speed Limiter" δεν υποκαθιστούν τους οδηγούς, αλλά έρχονται να δώσουν... χείρα βοηθείας.

Αυτό σημαίνει πως ακόμη και αν το Intelligent Speed Limiter παραμένει σε λειτουργία, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα με τις κινήσεις του, να μην επιτρέπει την πλήρη εφαρμογή.

Με βάση τους κανονισμούς, το σύστημα θα εξελίσσεται με 4 δυνατότητες και τον κάθε Κατασκευαστή, να επιλέγει αυτήν που επιθυμεί.

Οι δύο βασικές λειτουργίες αφορούν σε οπτική και ακουστική ειδοποίηση, μέσω σήμανσης στο πεδίο ορατότητας ή συγκεκριμένου ήχου, που δείχνουν στον οδηγό ότι ανιχνεύθηκε παραβίαση του ορίου ταχύτητας.

Μια πιο προχωρημένη "υπόθεση εργασίας", είναι η εφαρμογή ανάδρασης του γκαζιού, με άσκηση αντίρροπης δύναμης που "μαζεύει" το πεντάλ με αποτέλεσμα τη μείωση της ταχύτητας, κάτι που θα συμβαίνει και εφόσον ανιχνευθεί υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, ο οδηγός μπορεί να "παρακάμψει" το σύστημα, πατώντας με μεγαλύτερη δύναμη το γκάζι.
Παράλληλα, υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης του συστήματος, μόνο όμως πριν από την εκκίνηση του αυτοκινήτου και όχι όταν αυτό βρίσκεται εν κινήσει.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (European Transport Safety Council), οι ελάχιστες προδιαγραφές που απαιτούνται για το Intelligent Speed Limiter, θα καταστήσουν το σύστημα όχι ιδιαίτερα ωφέλιμο, αφού θα παράγεται απλά έναν ενοχλητικό, όπως χαρακτηρίζεται, ήχο.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, καθώς τα στοιχεία που θα επεξεργάζεται το σύστημα προέρχονται μόνο από κάμερες και όχι από ψηφιακό χάρτη τοποθέτησης των ορίων ταχύτητας, δεν αποκλείεται το Intelligent Speed Limiter να βασίζεται σεμη ακριβή δεδομένα.

Με ανάλογο σκεπτικισμό αντιμετωπίζεται και η χρήση των μαύρων κουτιών, ή πιο σωστά Ηλεκτρονικών Καταγραφικών Δεδομένων (EDR) αφού όπως αναφέρεται από το ETSC, οι προδιαγραφές τους δεν επιτρέπουν την καταγραφή ώρας, ημερομηνίας και τοποθεσίας, στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη διερεύνηση των συνθηκών ενός ατυχήματος.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

4 στους 10 Έλληνες χρησιμοποιούν το κινητό ενώ οδηγούν
Για ακόμη μια φορά, έρευνα καταδεικνύει πως χρειάζεται πολλή δουλειά συνειδητοποίηση ακόμη, ώστε η Οδική Ασφάλεια να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα στη χώρα μας. ...(περισσότερα)
Κανένας πεζός ή ποδηλάτης νεκρός το 2019 στο Ελσίνκι
Η πρωτεύουσα της Φινλανδίας επιβεβαίωσε πως κατά τη διάρκεια του 2019, δεν υπήρξε κανένας θανάσιμος τραυματισμός για πεζό ή ποδηλάτη εντός των ορίων της. ...(περισσότερα)
Περί απαγόρευσης της οδήγησης στους ηλικιωμένους...
Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια σε αρκετές χώρες, σχετικά με την διαχείριση της άδειας οδήγησης των ηλικιωμένων. ...(περισσότερα)
Ξεκίνησε η ισχύς του ορίου 30 χλμ./ώρα στο Παρίσι
Το ανώτατο όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα έχει ήδη υιοθετηθεί στο 60% των δρόμων της πρωτεύουσας της Γαλλίας. ...(περισσότερα)
Τρισδιάστατη διάβαση πεζών στην Ισλανδία
Ένας πρωτότυπος τρόπος βρέθηκε στη μακρινή Ισλανδία, ώστε οι οδηγοί να μειώνουν ταχύτητα και να προσέχουν ακόμη περισσότερο τους πεζούς, όταν εισέρχονται σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη. ...(περισσότερα)
Αύξηση της κίνησης κατά 37,5% στην Αττική σε σύγκριση με το πρώτο lockdown
Με βάση τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, η κίνηση έχει αυξηθεί κατά 37,5%, ενώ είναι μειωμένη συγκριτικά με το πρώτο lockdown, ενώ έχει μειωθεί κατά 15,4% σε σχ...(περισσότερα)
Απόσπαση προσοχής: Παραμένει στις κύριες αιτίες τροχαίων σε Ευρώπη και Ελλάδα
Αν και η ευαισθητοποίηση σχετικά με την Οδική Ασφάλεια φαινομενικά αυξάνεται, η απόσπαση προσοχής, συνεχίζει να αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων, τόσο στην Ελλάδα όσο και...(περισσότερα)
Εργασίες βελτίωσης του οδικού δικτύου ανά την Ελλάδα
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Περιφέρεια Αττικής, ανακοίνωσαν την έναρξη έργων υποδομής, για βελτίωση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο. ...(περισσότερα)
Οι Έλληνες πρώτοι στις βρισιές κατά την οδήγηση
Πολλοί θα το είχαμε υποψιαστεί, ωστόσο τώρα υπάρχουν και απτές αποδείξεις, χάρη στην έρευνα του Vinci Autoroutes Foundation, καθώς οι Έλληνες κατέχουν την πρωτιά στο βρίσιμο κατά τη διάρκεια της οδήγη...(περισσότερα)
Ηλικίες, ώρες και οδικά δίκτυα των θανατηφόρων τροχαίων του 2019
Τα στατιστικά δεδομένα της Ελληνικής Αστυνομίας προσφέρουν μεταξύ άλλων, δεδομένα σχετικά με την ηλικία, την ώρα, καθώς και το οδικό δίκτυο που συνέβησαν τα θανατηφόρα τροχαία κατά τη χρονιά που πέρασ...(περισσότερα)

S5 Box