SAFETY FIRST

Όσοι παρακολουθούν στενά τη Formula 1,θα γνωρίζουν ήδη για το ζήτημα που απασχολεί το σπορ τις τελευταίες ημέρες, το οποίο είναι το συμβάν μεταξύ των δύο κορυφαίων πιλότων, Sebastian Vettel και Lewis Hamilton.

 

Για όσους δεν το γνωρίζουν, περιληπτικά να αναφέρουμε πως στον πρόσφατο αγώνα του πρωταθλήματος της Formula 1 που διεξήχθη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ο 4 φορές Πρωταθλητής, Γερμανός Sebastian Vettel εξαγριώθηκε όταν ο 3 φορές Πρωταθλητής, Άγγλος Lewis Hamilton φρέναρε ως πρωτοπόρος, ενώ ο αγώνας βρισκόταν υπό καθεστώς Αυτοκινήτου Ασφαλείας, με αποτέλεσμα ο Vettel να πέσει στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του αντιπάλου του. Έπειτα ο Γερμανός στάθηκε δίπλα στο μονοθέσιο του Άγγλου και για να δείξει τη δυσαρέσκειά του, χτύπησε με τη Ferrari τη Mercedes.

Η κίνηση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη και πέραν της τιμωρίας που δέχτηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Sebastian Vettel κλήθηκε να απολογηθεί για την ενέργειά του, ενώπιον της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και του Προέδρου της, Γάλλου Jean Todt, προσωπικά. Επειδή ο Vettel παραδέχθηκε το λάθος του το θέμα θεωρείται λήξαν, ωστόσο επειδή ακριβώς οι οδηγοί της Formula 1 αποτελούν πρότυπα για πολλούς νέους, τόσο ως οδηγοί όσο και ως άνθρωποι, έπειτα από εισήγηση του ίδιου του Todt, ο Vettel δε θα συμμετάσχει σε καμία δράση Οδικής Ασφάλειας της FIA μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Η συγκεκριμένη απόφαση δείχνει ακριβώς τη μεγάλη σημασία που έχει η Οδική Ασφάλεια για τη FIA, αλλά και το γεγονός ότι στον συγκεκριμένο τομέα, πρωταρχική σημασία έχει η συμπεριφορά στο δρόμο, περισσότερο από την ικανότητα χειρισμού. Γιατί ενώ κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει την τεράστια οδηγική ικανότητα του Sebastian Vettel, η συμπεριφορά του δεν ήταν σωστή και μπορεί να δημιουργήσει πολύ άσχημο πρότυπο σε πολλούς νέους οδηγούς ανά τον κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γερμανός θα απέχει από τις εκδηλώσεις Οδικής Ασφάλειας της FIA για όλο το 2017.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Ελλάδα: Ο αριθμός νεκρών και σοβαρά τραυματιών σε τροχαία τον Ιούλιο
Για ακόμη έναν μήνα οι απώλειες στην άσφαλτο ήταν σημαντικές, καθώς 81 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα. ...(περισσότερα)
Δακτύλιος: Πότε τίθεται σε ισχύ - ποιοι εξαιρούνται
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε σε επαναφορά του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο τη μείωση της κυκλοφορίας. ...(περισσότερα)
Οικολογική οδήγηση: Τι πρέπει να γνωρίζετε;
Η μείωση της κατανάλωσης και, κατά συνέπεια, των ρύπων που εκλύονται προς το περιβάλλον, αποτελεί ένα από τα βασικότερα ζητούμενα για τους οδηγούς, σήμερα. ...(περισσότερα)
Έρευνα στις Η.Π.Α. για τη χρήση πίσω ζώνης ασφαλείας
Όπως προέκυψε από έρευνα στις Η.Π.Α., οι ενήλικες δε φορούν πάντοτε ζώνη στο πίσω κάθισμα των αυτοκινήτων.Όπως προέκυψε από έρευνα στις Η.Π.Α., οι ενήλικες δε φορούν πάντοτε ζώνη στο πίσω κάθισμα των ...(περισσότερα)
Το παράλληλο παρκάρισμα είναι ο δυσκολότερος ελιγμός
Έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε πως το παράλληλο παρκάρισμα θεωρείται από τους Βρετανούς ως το δυσκολότερη εγχείρημα κατά την οδήγηση. ...(περισσότερα)
Video: Εφαρμογή κινητού για βελτίωση στη διαδικασία διάσωσης από το Euro NCAP
Μέσω της εφαρμογής Euro Rescue, ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP καταθέτει τη δική του πρόταση για βελτίωση των υπηρεσιών διάσωσης έπειτα από τροχαίο ατύχημα στους ευρωπαϊκούς δρόμους. ...(περισσότερα)
Οι παραβάσεις της εβδομάδας πριν από τα Χριστούγεννα
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 18-24 Δεκεμβρίου, στη χώρα μας καταγράφηκαν περισσότερες από 20.000 παραβάσεις - Διαβάστε πώς κατανέμονται αυτές ανά τύπο και περιοχή. ...(περισσότερα)
Οι δρόμοι και οι ώρες που έγιναν θανατηφόρα τροχαία το 2018
Όπως έχουμε αναφέρει με σειρά άρθρων, η Ελληνική Αστυνομία έχει ανακοινώσει τα στατιστικά της Τροχαίας, αναφορικά με τα ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους το 2018. ...(περισσότερα)
Τροχαία και παραβάσεις Μαρτίου στην Αττική
Ανακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής τα τροχαία ατυχήματα και οι παραβάσεις στην Αττική κατά τον περασμένο Μάρτιο, όπου δυστυχώς ξεχωρίζουν οι 15 νεκροί σε ισάριθμα θανατηφόρα τροχαία ...(περισσότερα)
Όρια ταχύτητας στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους με φόντο την οικονομία;
Είναι γνωστό πως ορισμένοι αυτοκινητόδρομοι της Γερμανίας δεν διαθέτουν ανώτατο όριο ταχύτητας, όμως τυχόν αλλαγή μπορεί να επιφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στο κράτος - Διαβάστε γιατί. ...(περισσότερα)

S5 Box