SAFETY FIRST

Όσοι παρακολουθούν στενά τη Formula 1,θα γνωρίζουν ήδη για το ζήτημα που απασχολεί το σπορ τις τελευταίες ημέρες, το οποίο είναι το συμβάν μεταξύ των δύο κορυφαίων πιλότων, Sebastian Vettel και Lewis Hamilton.

 

Για όσους δεν το γνωρίζουν, περιληπτικά να αναφέρουμε πως στον πρόσφατο αγώνα του πρωταθλήματος της Formula 1 που διεξήχθη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ο 4 φορές Πρωταθλητής, Γερμανός Sebastian Vettel εξαγριώθηκε όταν ο 3 φορές Πρωταθλητής, Άγγλος Lewis Hamilton φρέναρε ως πρωτοπόρος, ενώ ο αγώνας βρισκόταν υπό καθεστώς Αυτοκινήτου Ασφαλείας, με αποτέλεσμα ο Vettel να πέσει στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του αντιπάλου του. Έπειτα ο Γερμανός στάθηκε δίπλα στο μονοθέσιο του Άγγλου και για να δείξει τη δυσαρέσκειά του, χτύπησε με τη Ferrari τη Mercedes.

Η κίνηση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη και πέραν της τιμωρίας που δέχτηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Sebastian Vettel κλήθηκε να απολογηθεί για την ενέργειά του, ενώπιον της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και του Προέδρου της, Γάλλου Jean Todt, προσωπικά. Επειδή ο Vettel παραδέχθηκε το λάθος του το θέμα θεωρείται λήξαν, ωστόσο επειδή ακριβώς οι οδηγοί της Formula 1 αποτελούν πρότυπα για πολλούς νέους, τόσο ως οδηγοί όσο και ως άνθρωποι, έπειτα από εισήγηση του ίδιου του Todt, ο Vettel δε θα συμμετάσχει σε καμία δράση Οδικής Ασφάλειας της FIA μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Η συγκεκριμένη απόφαση δείχνει ακριβώς τη μεγάλη σημασία που έχει η Οδική Ασφάλεια για τη FIA, αλλά και το γεγονός ότι στον συγκεκριμένο τομέα, πρωταρχική σημασία έχει η συμπεριφορά στο δρόμο, περισσότερο από την ικανότητα χειρισμού. Γιατί ενώ κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει την τεράστια οδηγική ικανότητα του Sebastian Vettel, η συμπεριφορά του δεν ήταν σωστή και μπορεί να δημιουργήσει πολύ άσχημο πρότυπο σε πολλούς νέους οδηγούς ανά τον κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γερμανός θα απέχει από τις εκδηλώσεις Οδικής Ασφάλειας της FIA για όλο το 2017.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Νέο σύστημα ανίχνευσης κίνησης ατόμων στο αυτοκίνητο
Ένα σύστημα που θα μπορεί να εξάγει συμπεράσματα για την κατάσταση του οδηγού και να αναλύει το βαθμό ελέγχου που έχει εκείνος στο αυτοκίνητο, έρχεται στο προσκήνιο. ...(περισσότερα)
Εκστρατεία εναντίον της χρήσης τηλεφώνου κατά την οδήγηση στην Αγγλία
Μεγάλη έκταση έχει πάρει η εκστρατεία ενάντια στη χρήση τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης στην Αγγλία, με την Theresa May να συμμετέχει προσωπικά σε αυτήν. ...(περισσότερα)
Αττική: Τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις Ιουνίου
Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, βεβαίωσε πως κατά τη διάρκεια του Ιουνίου καταγράφηκαν 19.562 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 538 τροχαία ατυχήματα, με 12 νεκρούς. ...(περισσότερα)
Euro NCAP: O τρόπος βαθμολόγησης
Το συνολικό σκορ υπολογίζεται ως άθροισμα πόντων της κάθε ενότητας ενώ πρέπει οπωσδήποτε σε καμιά ενότητα να μην υπάρχει βαθμός κάτω από τη βάση. ...(περισσότερα)
Περί απαγόρευσης της οδήγησης στους ηλικιωμένους...
Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια σε αρκετές χώρες, σχετικά με την διαχείριση της άδειας οδήγησης των ηλικιωμένων. ...(περισσότερα)
Πρωταθλητές στις κακές συνήθειες οι Έλληνες οδηγοί
Τα αποτελέσματα του 12ου Βαρόμετρου του Ιδρύματος Vinci Autoroutes, πιστοποιούν πως οι Έλληνες διατηρούν πολλές από τις κακές τους συνήθειες πίσω από το τιμόνι. ...(περισσότερα)
Προτάσεις για μέτρα μείωσης των απωλειών στους δρόμους!
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών (European Transport Safety Council - ETSC) παρουσίασε μια σειρά από προτάσεις, για βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας όσον αφορά στην κατηγορία των νέων ανθρώπων (1...(περισσότερα)
Περί ασφάλειας σε πίστες και δρόμους...
Η ιδιαίτερα δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Nicky Hayden, έρχεται να πιστοποιήσει για ακόμη μια φορά πως η ασφάλεια που υπάρχει στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, είναι πολύ περισσότερη από εκείνη που έχουμ...(περισσότερα)
Τι είναι η τεχνολογία γεωεντοπισμού; (+video)
Η τεχνολογία γεωεντοπισμού (geofencing) που δοκιμάζεται από την Ford, αφορά στην αυτόματη μείωση ταχύτητας οχημάτων σε αστικές περιοχές. ...(περισσότερα)
Νέα αυτοκίνητα: Υποχρεωτικά με Intelligent Speed Limiter και
Στο εξής, κάθε νέο αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται υποχρεωτικά με το έξυπνο σύστημα "Intelligent Speed Limiter" και με μαύρο κουτί. ...(περισσότερα)

S5 Box