SAFETY FIRST

Όπως φαίνεται, η σχέση του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού με την Ιατρική γίνεται ολοένα και πιο στενή χάρη στη δυνατότητα εφαρμογής της προηγμένης εφαρμοσμένης τεχνολογίας που έχει χρησιμοποιηθεί στον κάθε τομέα.

Όπως αναφέρει στην κορυφαία ιστοσελίδα θεμάτων τεχνολογίας Υγείας παγκοσμίως Salus Digital ο αρθρογράφος Paul Budd, η McLaren Applied Technologies (MAT), δηλαδή το κομμάτι εφαρμοσμένης τεχνολογίας της McLaren βρίσκεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με στόχο τη διεύρυνση των τεχνολογικών καινοτομιών που παρήχθησαν από την εταιρεία.

Η σημαντική αυτή συνεργασία σκοπεύει να ενισχύσει τις προσομοιώσεις αλλά και τις απεικονιστικές τεχνικές που απαιτούνται για βελτίωση της κλινικής περίθαλψης, των εγκαταστάσεων, αλλά και να βοηθήσει στη διεξαγωγή προσομοιώσεων οι οποίες θα βοηθήσουν στην εξαγωγή προβλέψεων του αποτελέσματος μιας εγχείρισης ή στη βελτίωση της τεχνικής διεξαγωγής εγχειρήσεων. Το τελευταίο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς οι καθηγητές θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να κρίνουν εγκαίρως την πρόοδο ενός χειρουργού σε πολλούς τομείς.

Η προσπάθεια εστιάζεται σε τομείς που μέχρι τώρα δεν ήταν μετρήσιμοι, όπως η επιδεξιότητα των χεριών, η αίσθηση του χώρου ή η δυνατότητα λήψης αποφάσεων σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Μέχρι τώρα, οι χειρούργοι κρίνονταν με βάση τις επιδόσεις τους σε διάφορες δοκιμασίες, που ενώ είναι ενδεικτικές δε μπορούν να καταδείξουν πόσο σταθερό χέρι έχει ένας χειρούργος, ή πώς αντιδρά σε συνθήκες μεγάλης πίεσης. Σε αυτό το σημείο εισήλθε η τεχνολογία της McLaren, καθώς στους αγκώνες των χειρούργων τοποθετήθηκαν ειδικοί αισθητήρες που συνέλεξαν απαραίτητα δεδομένα ώστε να δημιουργηθεί μία βάση, μέσω της οποίας θα αναλύονται οι δυνατότητες κάθε χειρούργου χωριστά, αλλά και σε σύγκριση με άλλους. Αυτό, οδηγεί σε πιο σαφή συμπεράσματα και σε κάποιες περιπτώσεις, να οδηγήσει και σε αλλαγή ειδικότητας για κάποιους χειρούργους, γλιτώνοντας έτσι κόπο, χρήμα αλλά κυρίως, δίνοντας τη δυνατότητα στους ασθενείς να έχουν ακόμη καλύτερη εγχείριση.

Επιπλέον, η ανίχνευση κίνησης και τεχνολογία ανάλυσης που έχει αναπτύξει η McLaren βοηθά και στην εξέταση των ασθενών. Κατά τη διάρκεια 3 ημερών, πολλαπλοί αισθητήρες που έχουν τοποθετηθεί στο σώμα του ασθενούς παρακολουθούν όλες τις λειτουργίες του και έπειτα καταδεικνύουν στους γιατρούς, κατά πόσο ο ασθενής είναι σωματικά έτοιμος να ολοκληρώσει με επιτυχία μια εγχείριση. Τα παραπάνω δεδομένα, βοηθούν τους επιστήμονες να μην αφήσουν τίποτε στην τύχη, αλλά και μέσω της δικής τους μεθοδολογίας να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας σε μία εγχείριση.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η τεχνολογική πρόοδος που προκύπτει μέσα από τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό μπορεί να φανεί χρήσιμη σε πολλούς τομείς οι οποίοι πλέον, ξεφεύγουν από τα όρια της αυτοκινητοβιομηχανίας!

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Εκτόξευση για τα αυτόνομα αυτοκίνητα έως το 2030
Τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι η επόμενη σελίδα της σύγχρονης αυτοκίνησης και οι εταιρείες κινούνται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση, διεξάγοντας ήδη έρευνες αναφορικά με το μερίδιο του αγοραστικού κοινού ...(περισσότερα)
Έρχεται αναθεώρηση στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Διαβάστε ποιες είναι αλλαγές αναμένεται να γίνουν στο προσεχές χρονικό διάστημα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όσον αφορά στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. ...(περισσότερα)
Έξοδος από το δρόμο, η βασική αιτία θανάτων στην Victoria της Αυστραλίας
Δημοσίευμα του ιδιαίτερα δραστήριου οργανισμού οδικής ασφάλειας της Αυστραλίας, Transport Accident Commission, αναφέρει πως οι έξοδοι από το δρόμο παραμένουν η σημαντικότερη αιτία θανάτων και τραυματι...(περισσότερα)
3 στους 4 Βρετανούς επιθυμούν μείωση του ορίου κατανάλωσης αλκοόλ!
Έρευνα για λογαριασμό του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, έδειξε πως το 77% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου επιτρεπτού ορίου κατανάλωσης οινοπνεύματος κατά τη δι...(περισσότερα)
Στη σωστή κατεύθυνση η υιοθέτηση ορίου ταχύτητας 30 χλμ./ώρα
Ελληνική έρευνα δείχνει πως η μείωση του ορίου ταχύτητας εντός πόλεων στα 30 χλμ./ώρα, όχι μόνο δεν προκαλεί επιπλέον προβλήματα, αλλά έχει θετικό αντίκτυπο σε πολλούς τομείς. ...(περισσότερα)
Τρισδιάστατη διάβαση πεζών στην Ισλανδία
Ένας πρωτότυπος τρόπος βρέθηκε στη μακρινή Ισλανδία, ώστε οι οδηγοί να μειώνουν ταχύτητα και να προσέχουν ακόμη περισσότερο τους πεζούς, όταν εισέρχονται σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη. ...(περισσότερα)
Ηνωμένο Βασίλειο: Αύξηση των εφήβων που κινούνται στο δρόμο χωρίς ασφάλιση
Ο αριθμός των νέων που χρησιμοποιούν ανασφάλιστα οχήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσιάζει διαρκή αύξηση, με το πρόβλημα να εστιάζεται κυρίως στα ηλεκτρικά scooters. ...(περισσότερα)
Παραλιακή Αθηνών-Σουνίου: Παραβάσεων συνέχεια
Η παραλιακή λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου παραμένει πεδίο επικίνδυνης οδήγησης και η καταμέτρηση των παραβάσεων που καταγράφηκαν στο τελευταίο τρίμηνο, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά του λόγου το αληθές. ...(περισσότερα)
Μεγάλη Βρετανία: Κατακόρυφη αύξηση στην οδήγηση υπό επήρεια ναρκωτικών
Στατιστικά δεδομένα από την Μεγάλη Βρετανία, καταδεικνύουν ανησυχητικά μεγάλη αύξηση στα ατυχήματα που προκαλούνται από οδήγηση υπό επήρεια ναρκωτικών ουσιών. ...(περισσότερα)
Κυβερνητική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια: Πρώτη συνεδρίαση
Η Κυβερνητική Επιτροπή Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια, συνεδρίασε για πρώτη φορά στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. ...(περισσότερα)

S5 Box