SAFETY FIRST

Έρευνα του 2011 είχε δείξει πως η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα είναι άντρες, τη στιγμή που πρόσφατα δεδομένα από το Βέλγιο, δείχνουν πως το 83% όσων οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, είναι επίσης άντρες.

 

Τα προαναφερθέντα στατιστικά δεδομένα του 2014 από την έρευνα του φορέα ETSC, είχαν δείξει πως το 76% των θυμάτων στους δρόμους ήταν άντρες, ενώ οι γυναίκες αντιπροσώπευαν το σαφώς μικρότερο, 24% των θυμάτων. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το 51% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι γυναίκες, δείχνει πως οι άντρες ρισκάρουν σαφώς περισσότερο πίσω από το τιμόνι, με μια σειρά από παραβατικές πράξεις στις οποίες εντάσσεται η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Για να αναλύσουμε περαιτέρω αυτόν τον αριθμό, οι άντρες που χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 95 ανά ένα εκατομμύριο, ενώ οι γυναίκες είναι 28 ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Επιστρέφοντας στη νέα έρευνα που διενεργήθηκε στο Βέλγιο και παρουσιάστηκε από το ETSC, πέραν του γεγονότος ότι από όσους συνελήφθησαν να οδηγούν μεθυσμένοι, το 83% ήταν άντρες, σημειώνεται πως από όσους έχουν συλληφθεί να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, οι άντρες φτάνουν το 94%.
Όπως προκύπτει, αν όλοι οδηγούσαν στους ευρωπαϊκούς δρόμους όπως οι γυναίκες, με τα θετικά και τα αρνητικά που μπορεί να έχει αυτό, τα θύματα από τροχαία θα ήταν λιγότερα κατά 20%, δηλαδή ένας στους 5 συνανθρώπους μας δε θα έχανε τη ζωή του. Βέβαια, μπορεί να είναι δεδομένο ότι οι άντρες ρισκάρουν περισσότερο κατά την οδήγηση, ωστόσο εκτίθενται και περισσότερο στους δρόμους, καθώς οδηγούν πολύ περισσότερο από τις γυναίκες. Διότι κάθε νόμισμα, έχει δύο όψεις...

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Ηχητική προειδοποίηση για τους πεζούς θα εκπέμπουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναπτύσσονται με ραγδαίο ρυθμό, ωστόσο ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι επειδή είναι αθόρυβα, θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για τους πεζούς στις πόλεις. ...(περισσότερα)
Λειτουργία οδήγησης στα smartphones;
Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα τα τελευταίας τεχνολογίας κινητά τηλέφωνα, τα γνωστά σε όλους smartphones να ήταν εφοδιασμένα, εκτός από λειτουργία πτήσης και με λειτουργία οδήγησης; ...(περισσότερα)
Αξιολόγηση στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης από το Euro NCAP
Ο οργανισμός Euro NCAP δημιούργησε ένα πρωτόκολλο αξιολόγησης των νέων οχημάτων, όσον αφορά στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. ...(περισσότερα)
Πόδια στο ταμπλό: Μια θανάσιμα κακή συνήθεια
Όταν βάζουμε τα πόδια στα ταμπλό ενώ βρισκόμαστε στη θέση του συνοδηγού διαπράττουμε ένα τεράστιο λάθος, καθώς σε περίπτωση ατυχήματος, έστω και με μικρή ταχύτητα, οι επιπτώσεις θα είναι από σπάσιμο π...(περισσότερα)
Κυβερνητική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια: Πρώτη συνεδρίαση
Η Κυβερνητική Επιτροπή Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια, συνεδρίασε για πρώτη φορά στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. ...(περισσότερα)
Δακτύλιος: Πότε τίθεται σε ισχύ - ποιοι εξαιρούνται
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε σε επαναφορά του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο τη μείωση της κυκλοφορίας. ...(περισσότερα)
Η μείωση των ορίων ταχύτητας κάνει τους ανθρώπους πιο ευγενικούς
Αυτή την ενδιαφέρουσα άποψη ανέπτυξε κάτοικος σε χωριό της Ουαλίας, όπου δοκιμάστηκε το όριο ταχύτητας 20 μιλίων/ώρα (32 χλμ./ώρα). ...(περισσότερα)
Το Νότιο Αιγαίο στις περιοχές της Ευρώπης με τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία
Σύμφωνα με στατιστικά ευρήματα της Eurostat για το 2016, το Νότιο Αιγαίο βρίσκεται στις 5 πιο επικίνδυνες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά στην πιθανότητα θανάτου από τροχαίο ατύχημα. ...(περισσότερα)
ABS
Το Iaveris.gr θα παρουσιάσει μέσω μιας σειράς άρθρων, με πολύ απλή εξήγηση, τη λειτουργία συστημάτων ασφαλείας που υπάρχουν πλέον στα αυτοκίνητα. Το πρώτο από αυτά, αφορά στο ABS, το οποίο είναι για έ...(περισσότερα)
Ανησυχητικός ο αριθμός των θανάτων σε ατυχήματα μεμονωμένων οχημάτων
Περίπου το 1/3 των θανάτων στους δρόμους της Ευρώπης οφείλεται σε ατυχήματα που συμβαίνει με αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες που ενεπλάκησαν μόνα τους σε κάποιο ατύχημα (π.χ. πτώση μοτοσικλέτας ή έξοδος από...(περισσότερα)

S5 Box