SAFETY FIRST

Έρευνα του 2011 είχε δείξει πως η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα είναι άντρες, τη στιγμή που πρόσφατα δεδομένα από το Βέλγιο, δείχνουν πως το 83% όσων οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, είναι επίσης άντρες.

 

Τα προαναφερθέντα στατιστικά δεδομένα του 2014 από την έρευνα του φορέα ETSC, είχαν δείξει πως το 76% των θυμάτων στους δρόμους ήταν άντρες, ενώ οι γυναίκες αντιπροσώπευαν το σαφώς μικρότερο, 24% των θυμάτων. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το 51% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι γυναίκες, δείχνει πως οι άντρες ρισκάρουν σαφώς περισσότερο πίσω από το τιμόνι, με μια σειρά από παραβατικές πράξεις στις οποίες εντάσσεται η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Για να αναλύσουμε περαιτέρω αυτόν τον αριθμό, οι άντρες που χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 95 ανά ένα εκατομμύριο, ενώ οι γυναίκες είναι 28 ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Επιστρέφοντας στη νέα έρευνα που διενεργήθηκε στο Βέλγιο και παρουσιάστηκε από το ETSC, πέραν του γεγονότος ότι από όσους συνελήφθησαν να οδηγούν μεθυσμένοι, το 83% ήταν άντρες, σημειώνεται πως από όσους έχουν συλληφθεί να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, οι άντρες φτάνουν το 94%.
Όπως προκύπτει, αν όλοι οδηγούσαν στους ευρωπαϊκούς δρόμους όπως οι γυναίκες, με τα θετικά και τα αρνητικά που μπορεί να έχει αυτό, τα θύματα από τροχαία θα ήταν λιγότερα κατά 20%, δηλαδή ένας στους 5 συνανθρώπους μας δε θα έχανε τη ζωή του. Βέβαια, μπορεί να είναι δεδομένο ότι οι άντρες ρισκάρουν περισσότερο κατά την οδήγηση, ωστόσο εκτίθενται και περισσότερο στους δρόμους, καθώς οδηγούν πολύ περισσότερο από τις γυναίκες. Διότι κάθε νόμισμα, έχει δύο όψεις...

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Άνω των 55 ετών τα περισσότερα θύματα από τροχαία το 2018
Η στατιστική της Ελληνικής Αστυνομίας για τους νεκρούς από τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας το 2018, δείχνει τον αριθμό των θανάτων ανά ηλικιακή κατηγορία. ...(περισσότερα)
Ηνωμένο Βασίλειο: Εξετάσεις κάθε 5 χρόνια επιθυμούν οι οδηγοί άνω των 60 ετών
Η πλειοψηφία των οδηγών ηλικίας άνω των 60 ετών, συμφωνεί με την επανεξέταση ικανοτήτων κάθε 5 χρόνια μετά από την ανανέωση της άδειας οδήγησης, όπως αποδεικνύει έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμέν...(περισσότερα)
Έξυπνες προειδοποιήσεις οδηγού από την Ford
Η Ford προχωρά στην αξιοποίηση του ηχοσυστήματος ενός αυτοκινήτου, με στόχο την ανίχνευση της ακριβούς θέσης πεζών ή άλλων χρηστών του δρόμου. ...(περισσότερα)
Ουαλία: Μείωση ορίου ταχύτητας σε κατοικημένες περιοχές
Η Ουαλία γίνεται η πρώτη χώρα της Ευρώπης που ψηφίζει την μείωση του ορίου ταχύτητας σε κατοικημένες περιοχές, στα 20 μίλια (30 χλμ./ώρα). ...(περισσότερα)
Τo επόμενo Δωρεάν Σεμινάριo Οδικής Συμπεριφοράς Ιαβέρης
Η Σχολή μας συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν Σεμινάρια Οδικής Συμπεριφοράς - Διαβάστε πού και πότε θα διεξαχθούν οι επόμενες ομιλίες. ...(περισσότερα)
Οικολογική οδήγηση: Τι πρέπει να γνωρίζετε;
Η μείωση της κατανάλωσης και, κατά συνέπεια, των ρύπων που εκλύονται προς το περιβάλλον, αποτελεί ένα από τα βασικότερα ζητούμενα για τους οδηγούς, σήμερα. ...(περισσότερα)
ABS
Το Iaveris.gr θα παρουσιάσει μέσω μιας σειράς άρθρων, με πολύ απλή εξήγηση, τη λειτουργία συστημάτων ασφαλείας που υπάρχουν πλέον στα αυτοκίνητα. Το πρώτο από αυτά, αφορά στο ABS, το οποίο είναι για έ...(περισσότερα)
Πώς σχετίζεται η τιμωρία του Vettel με την Οδική Ασφάλεια;
Όσοι παρακολουθούν στενά τη Formula 1,θα γνωρίζουν ήδη για το ζήτημα που απασχολεί το σπορ τις τελευταίες ημέρες, το οποίο είναι το συμβάν μεταξύ των δύο κορυφαίων πιλότων, Sebastian Vettel και Lewis ...(περισσότερα)
Αύξηση της κίνησης κατά 37,5% στην Αττική σε σύγκριση με το πρώτο lockdown
Με βάση τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, η κίνηση έχει αυξηθεί κατά 37,5%, ενώ είναι μειωμένη συγκριτικά με το πρώτο lockdown, ενώ έχει μειωθεί κατά 15,4% σε σχ...(περισσότερα)
Οι ηλικιωμένοι οδηγοί δεν είναι πιο επικίνδυνοι από τους νέους...
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Swansea στη Μεγάλη Βρετανία, οι ηλικιωμένοι οδηγοί δε θεωρούνται περισσότερο επικίνδυνοι από τους νέους, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του BBC. ...(περισσότερα)

S5 Box