SAFETY FIRST

Η National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) του Αμερικανικού Υπουργείου Μεταφορών, ανακοίνωσε την έναρξη εκστρατείας για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, που αποτελεί ένα από τα αναδυόμενα προβλήματα στους δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μπορεί η οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών να θεωρείται παράνομη στις 50 Πολιτείες των Η.Π.Α., ωστόσο η νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας σε ορισμένες από αυτές, μετατρέπει το πρόβλημα σε πρωτεύουσα προτεραιότητα προς αντιμετώπιση. Στο πλαίσιο της προαναφερθείσας πρωτοβουλίας, η NHTSA θα διοργανώσει συνέδριο στις 15 Μαρτίου, με στόχο την έναρξη ενός εθνικού διαλόγου επί του θέματος, καθώς και την θεσμοθέτηση ενεργειών. Μέσω αυτού του συνεδρίου, σκοπός είναι να επιτευχθεί η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων στο κομμάτι της οδικής ασφάλειας, όπως είναι οι εκλεγμένοι επίσημοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτικοί, επιστήμονες, εμπειρογνώμονες και όσοι ασκούν πολιτική, ώστε να προκύψει σειρά δράσεων μέσα από συγκεκριμένα βήματα. Όπως τονίζεται από τη NHTSA, στόχος του συνεδρίου είναι να διερευνηθούν οι καλύτερες δυνατές πρακτικές για την αποτελεσματικότερη επιμόρφωση του κοινού, αναφορικά με τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, μέσω συλλογής δεδομένων και πραγματοποίησης δοκιμών σε πλειάδα οδηγών.

Όπως δήλωσε η επικεφαλής της NHTSA, Heidi King, "κανείς δε μπορεί να λύσει το πρόβλημα αυτό μόνος του, αλλά μέσω της συνεργασίας και της χρήσης των σωστών πρακτικών, γεγονός που θα οδηγήσει στο να σώσουμε ζωές άμεσα, καθώς δε μπορούμε α περιμένουμε", για να προσθέσει πως "μέσω της προόδου που προέρχεται από την επιστήμη και τη χρήση δεδομένων, μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα σε συνεργασία με τις κοινότητές μας στο μέλλον".

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Χάρη στη ζώνη απέφυγε τα χειρότερα ο Sergio Aguero
Το πρόσφατο αυτοκινητιστικό ατύχημα ενός εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στον κόσμο, Sergio Aguero, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη μεγάλη σημασία της χρήσης ζώνης ασφαλείας εντός του αυτοκινήτου. ...(περισσότερα)
Συνεχίζονται τα αυξημένα κυκλοφοριακά μέτρα και για την Πρωτομαγιά
Έπειτα από τις ημέρες του Πάσχα, η Τροχαία προχωρά στην εφαρμογή αντίστοιχων μέτρων και για το ερχόμενο τριήμερο της Πρωτομαγιάς. ...(περισσότερα)
Video: Φρενάροντας σε βροχή και χιόνι
Η απόσταση ακινητοποίησης κατά την πέδηση στο χιόνι με αρχική ταχύτητα 30 χλμ./ώρα, είναι κατά 11,5 φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη σε βρεγμένο οδόστρωμα. ...(περισσότερα)
Μ. Βρετανία: Ποια είναι η πρώτη κλήση των οδηγών σε περίπτωση ατυχήματος;
Έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία, έδειξε πως το πρώτο τηλεφώνημα που κάνουν οι οδηγοί εφόσον εμπλακούν σε μικρής έκτασης τροχαίο ατύχημα, δεν είναι αυτό που πιθανώς θα περιμέναμε. ...(περισσότερα)
Ηνωμένο Βασίλειο: 4 στους 10 οδηγούς δε γνωρίζουν το όριο οδήγησης υπό επήρεια αλκοόλ
Δυστυχώς η άγνοια για σημαντικές παραμέτρους της οδήγησης φαίνεται πως υφίσταται και σε θεωρητικά προηγμένες χώρες, όπως εκείνες που απαρτίζουν την Μεγάλη Βρετανία. ...(περισσότερα)
Πόδια στο ταμπλό: Μια θανάσιμα κακή συνήθεια
Όταν βάζουμε τα πόδια στα ταμπλό ενώ βρισκόμαστε στη θέση του συνοδηγού διαπράττουμε ένα τεράστιο λάθος, καθώς σε περίπτωση ατυχήματος, έστω και με μικρή ταχύτητα, οι επιπτώσεις θα είναι από σπάσιμο π...(περισσότερα)
Μείωση των ορίων ταχύτητας στη Γαλλία
Μετά από απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, τα όρια ταχύτητας μειώθηκαν από τα 90, στα 80 χιλιόμετρα/ώρα, σε 400.000 χιλιόμετρα του γαλλικού οδικού δικτύου. ...(περισσότερα)
Τα μέτρα της Τροχαίας για την εορταστική περίοδο
Η Τροχαία ανακοίνωσε τα έκτακτα μέτρα που θα ληφθούν κατά την χρονική περίοδο 23 Δεκεμβρίου 2022-8 Ιανουαρίου 2023. ...(περισσότερα)
Τι περιλαμβάνει ο πρώτος άξονας του Εθνικού Σχεδίου για την Οδική Ασφάλεια;
Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου για την Οδική Ασφάλεια που αποκαλύφθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, έγινε γνωστό πως ο πρώτος άξονας περιστρέφεται γύρω από τη συλλογή και χρήση των δεδομένων από τροχα...(περισσότερα)
Οι Έλληνες πρώτοι στις βρισιές κατά την οδήγηση
Πολλοί θα το είχαμε υποψιαστεί, ωστόσο τώρα υπάρχουν και απτές αποδείξεις, χάρη στην έρευνα του Vinci Autoroutes Foundation, καθώς οι Έλληνες κατέχουν την πρωτιά στο βρίσιμο κατά τη διάρκεια της οδήγη...(περισσότερα)

S5 Box