SAFETY FIRST

Η National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) του Αμερικανικού Υπουργείου Μεταφορών, ανακοίνωσε την έναρξη εκστρατείας για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, που αποτελεί ένα από τα αναδυόμενα προβλήματα στους δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μπορεί η οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών να θεωρείται παράνομη στις 50 Πολιτείες των Η.Π.Α., ωστόσο η νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας σε ορισμένες από αυτές, μετατρέπει το πρόβλημα σε πρωτεύουσα προτεραιότητα προς αντιμετώπιση. Στο πλαίσιο της προαναφερθείσας πρωτοβουλίας, η NHTSA θα διοργανώσει συνέδριο στις 15 Μαρτίου, με στόχο την έναρξη ενός εθνικού διαλόγου επί του θέματος, καθώς και την θεσμοθέτηση ενεργειών. Μέσω αυτού του συνεδρίου, σκοπός είναι να επιτευχθεί η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων στο κομμάτι της οδικής ασφάλειας, όπως είναι οι εκλεγμένοι επίσημοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτικοί, επιστήμονες, εμπειρογνώμονες και όσοι ασκούν πολιτική, ώστε να προκύψει σειρά δράσεων μέσα από συγκεκριμένα βήματα. Όπως τονίζεται από τη NHTSA, στόχος του συνεδρίου είναι να διερευνηθούν οι καλύτερες δυνατές πρακτικές για την αποτελεσματικότερη επιμόρφωση του κοινού, αναφορικά με τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, μέσω συλλογής δεδομένων και πραγματοποίησης δοκιμών σε πλειάδα οδηγών.

Όπως δήλωσε η επικεφαλής της NHTSA, Heidi King, "κανείς δε μπορεί να λύσει το πρόβλημα αυτό μόνος του, αλλά μέσω της συνεργασίας και της χρήσης των σωστών πρακτικών, γεγονός που θα οδηγήσει στο να σώσουμε ζωές άμεσα, καθώς δε μπορούμε α περιμένουμε", για να προσθέσει πως "μέσω της προόδου που προέρχεται από την επιστήμη και τη χρήση δεδομένων, μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα σε συνεργασία με τις κοινότητές μας στο μέλλον".

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Ανησυχητικά αποτελέσματα για την οδήγηση υπό επήρεια ναρκωτικών ή φαρμάκων
Η οδήγηση υπό επήρεια ναρκωτικών ή χαπιών είναι ένα ζήτημα που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, γεγονός που αποδεικνύεται στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας. ...(περισσότερα)
Πάσχα 2022: Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τα οχήματα που εξαιρούντα
H Τροχαία θα προχωρήσει σε σειρά μέτρων για την κατά το δυνατόν πιο ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων κατά την περίοδο του Πάσχα. ...(περισσότερα)
1 στους 2 Βρετανούς ξεπερνούν τα όρια ταχύτητας σε κατοικημένες περιοχές
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τον ίδρυμα Brake, που ασχολείται με την Οδική Ασφάλεια στη Μ. Βρετανία, το 52% των Βρετανών οδηγών ομολογεί ότι ξεπερνά τα όρια των 20 μιλίων/ώρα, στις περιοχές που υπά...(περισσότερα)
Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Κριτική στην πολιτική περί Οδικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σε έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναφέρεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μέλη της πρέπει να αυξήσουν τις προσπάθειές τους, προκειμένου να υπάρξει επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί έως ...(περισσότερα)
Έλεγχοι από την Τροχαία σε σχολικά λεωφορεία
Η Τροχαία Αττικής έκανε ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία, ενώ αστυνομικοί μοίρασαν σε γονείς και μαθητές, ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια. ...(περισσότερα)
Ελλάδα: Σημαντική μείωση των θανατηφόρων τροχαίων μεταξύ 2010 και 2018
Σύμφωνα με τα στατιστικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη μείωση θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων από το 2010 μέχρι το 2018. ...(περισσότερα)
Μια σκληρή τιμωρία επεφύλαξε Γερμανός αστυνομικός, προς τους περίεργους οδηγούς οι οποίοι σταματούσαν σε σημείο που έγινε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, για να φωτογραφίσουν το "θέαμα". ...(περισσότερα)
Ολλανδία: Αύξηση 25% στους θανάτους από τροχαία ατυχήματα
Οι απώλειες από τροχαία ατυχήματα δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, όπως πιστοποιεί η αύξηση των θανάτων στους Ολλανδικούς δρόμους. ...(περισσότερα)
Αύξηση 7,2% στις τροχαίες παραβάσεις το 2017
Η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας, σχετικά με τις παραβάσεις που συνέβησαν στους ελληνικούς δρόμους το 2017, δίνοντας μάλιστα άμεση σύγκριση με τις αντίστοιχες παραβά...(περισσότερα)
Τo επόμενo Δωρεάν Σεμινάριo Οδικής Συμπεριφοράς Ιαβέρης
Η Σχολή μας συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν Σεμινάρια Οδικής Συμπεριφοράς - Διαβάστε πού και πότε θα διεξαχθούν οι επόμενες ομιλίες. ...(περισσότερα)

S5 Box