SAFETY FIRST

Η National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) του Αμερικανικού Υπουργείου Μεταφορών, ανακοίνωσε την έναρξη εκστρατείας για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, που αποτελεί ένα από τα αναδυόμενα προβλήματα στους δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μπορεί η οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών να θεωρείται παράνομη στις 50 Πολιτείες των Η.Π.Α., ωστόσο η νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας σε ορισμένες από αυτές, μετατρέπει το πρόβλημα σε πρωτεύουσα προτεραιότητα προς αντιμετώπιση. Στο πλαίσιο της προαναφερθείσας πρωτοβουλίας, η NHTSA θα διοργανώσει συνέδριο στις 15 Μαρτίου, με στόχο την έναρξη ενός εθνικού διαλόγου επί του θέματος, καθώς και την θεσμοθέτηση ενεργειών. Μέσω αυτού του συνεδρίου, σκοπός είναι να επιτευχθεί η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων στο κομμάτι της οδικής ασφάλειας, όπως είναι οι εκλεγμένοι επίσημοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτικοί, επιστήμονες, εμπειρογνώμονες και όσοι ασκούν πολιτική, ώστε να προκύψει σειρά δράσεων μέσα από συγκεκριμένα βήματα. Όπως τονίζεται από τη NHTSA, στόχος του συνεδρίου είναι να διερευνηθούν οι καλύτερες δυνατές πρακτικές για την αποτελεσματικότερη επιμόρφωση του κοινού, αναφορικά με τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, μέσω συλλογής δεδομένων και πραγματοποίησης δοκιμών σε πλειάδα οδηγών.

Όπως δήλωσε η επικεφαλής της NHTSA, Heidi King, "κανείς δε μπορεί να λύσει το πρόβλημα αυτό μόνος του, αλλά μέσω της συνεργασίας και της χρήσης των σωστών πρακτικών, γεγονός που θα οδηγήσει στο να σώσουμε ζωές άμεσα, καθώς δε μπορούμε α περιμένουμε", για να προσθέσει πως "μέσω της προόδου που προέρχεται από την επιστήμη και τη χρήση δεδομένων, μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα σε συνεργασία με τις κοινότητές μας στο μέλλον".

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Οδήγηση στην ομίχλη: Ένα απαιτητικό εγχείρημα
Η οδήγηση στην ομίχλη απαιτεί γνώση και αυτοσυγκέντρωση, όμως πάνω από όλα χρειάζεται, όπως σε κάθε δραστηριότητα της οδήγησης, κοινό νου. ...(περισσότερα)
Αυξάνονται οι πόλεις με όριο ταχύτητας τα 30 χλμ./ώρα
Στο πλαίσιο βελτίωσης του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας, αλλά και της μείωσης εκπομπής ρύπων, αρκετές πόλεις στην Ευρώπη υιοθετούν ως ανώτατο όριο ταχύτητας τα 30 χλμ./ώρα. ...(περισσότερα)
Ελαστικά: Μέτρηση πιέσεων
Τα ελαστικά αποτελούν το μοναδικό σημείο του αυτοκινήτου που βρίσκεται διαρκώς σε επαφή με το δρόμο και κατά συνέπεια, χρήζουν ειδικής μέριμνας και φροντίδας. ...(περισσότερα)
Θερμοπληξία: Μια συχνή αιτία θανάτου για τα μικρά παιδιά
Μπορεί να μην είναι η πιο συχνή αιτία θανάτου, ωστόσο η θερμοπληξία είναι μία από τις πολλές αιτίες θανάτου για μικρά παιδιά που βρίσκονται για αρκετή ώρα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, όταν ο καιρός είν...(περισσότερα)
Η Γαλλία θα περιορίσει την ακτίνα λειτουργίας των Smart Phones...
Η Γαλλική κυβέρνηση ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πως σκοπεύει να εισαγάγει μέτρα τα οποία θα εμποδίζουν τις εφαρμογές Infotainment των αυτοκινήτων, από το να παρέχουν στους οδηγούς πληροφορίες όπω...(περισσότερα)
Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Οι επερχόμενες αλλαγές
Τις αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο για τον νέο ΚΟΚ, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε σε πρόσφατες συνεντεύξεις ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. ...(περισσότερα)
Υδρολίσθηση: Τι είναι και πώς την αντιμετωπίζουμε
Μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σε βρεγμένο οδόστρωμα, είναι η υδρολίσθηση. Γνωρίζετε τι είναι και ποιες ενέργειες πρέπει να κάνετε; ...(περισσότερα)
Κρήτη: Ένα spot οδικής ασφάλειας που αξίζει να δούμε
Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι βασική αιτία των τροχαίων ατυχημάτων, όπως φαίνεται και από το δυνατό video που παρουσίασε η Περιφέρεια Κρήτης ...(περισσότερα)
Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας: Τι περιλαμβάνουν και ποιος είναι ο σκοπός τους
Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αυξάνουν διαρκώς τη δυναμική τους, οπότε ήρθε η στιγμή να κατανοήσουμε καλύτερα τι αφορούν. ...(περισσότερα)
Σύστημα προειδοποίησης κίνησης στην αντίθετη λωρίδα από την Bosch
Η Bosch εξελίσσει ένα ειδικό σύστημα για την αντιμετώπιση ενός από τα πιο σημαντικά προβλήματα στους δρόμους της Ευρώπης, την κίνηση στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας ...(περισσότερα)

S5 Box