SAFETY FIRST

Η National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) του Αμερικανικού Υπουργείου Μεταφορών, ανακοίνωσε την έναρξη εκστρατείας για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, που αποτελεί ένα από τα αναδυόμενα προβλήματα στους δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μπορεί η οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών να θεωρείται παράνομη στις 50 Πολιτείες των Η.Π.Α., ωστόσο η νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας σε ορισμένες από αυτές, μετατρέπει το πρόβλημα σε πρωτεύουσα προτεραιότητα προς αντιμετώπιση. Στο πλαίσιο της προαναφερθείσας πρωτοβουλίας, η NHTSA θα διοργανώσει συνέδριο στις 15 Μαρτίου, με στόχο την έναρξη ενός εθνικού διαλόγου επί του θέματος, καθώς και την θεσμοθέτηση ενεργειών. Μέσω αυτού του συνεδρίου, σκοπός είναι να επιτευχθεί η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων στο κομμάτι της οδικής ασφάλειας, όπως είναι οι εκλεγμένοι επίσημοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτικοί, επιστήμονες, εμπειρογνώμονες και όσοι ασκούν πολιτική, ώστε να προκύψει σειρά δράσεων μέσα από συγκεκριμένα βήματα. Όπως τονίζεται από τη NHTSA, στόχος του συνεδρίου είναι να διερευνηθούν οι καλύτερες δυνατές πρακτικές για την αποτελεσματικότερη επιμόρφωση του κοινού, αναφορικά με τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, μέσω συλλογής δεδομένων και πραγματοποίησης δοκιμών σε πλειάδα οδηγών.

Όπως δήλωσε η επικεφαλής της NHTSA, Heidi King, "κανείς δε μπορεί να λύσει το πρόβλημα αυτό μόνος του, αλλά μέσω της συνεργασίας και της χρήσης των σωστών πρακτικών, γεγονός που θα οδηγήσει στο να σώσουμε ζωές άμεσα, καθώς δε μπορούμε α περιμένουμε", για να προσθέσει πως "μέσω της προόδου που προέρχεται από την επιστήμη και τη χρήση δεδομένων, μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα σε συνεργασία με τις κοινότητές μας στο μέλλον".

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

20 χρόνια Euro NCAP
Ο Οργανισμός που διοργανώνει τα Crash Tests των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ευρώπη συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια δραστηριότητας που προσφέρει στην ασφάλεια όσων κινούνται με αυτοκίνητα, μοτοσικλέτε...(περισσότερα)
H Ford θέτει το gaming στην υπηρεσία της Οδικής Ασφάλειας (+video)
Με το πρόγραμμα "Driving Skills for Life" (DSFL) και τη βοήθεια Ευρωπαίων gamers, η Ford επιδιώκει να βοηθήσει τους νέους, ώστε να αντιληφθούν ευρύτερα τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκο...(περισσότερα)
Κολομβία: Αύξηση ποδηλατοδρόμων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού
Στην προσπάθεια καταπολέμησης της μετάδοσης του COVID-19, οι αρχές της πρωτεύουσας της Κολομβίας, Μπογκοτά, αποφάσισαν την αύξηση του μήκους για τους ποδηλατόδρομους της πόλης. ...(περισσότερα)
ΗΠΑ: Αύξηση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα
Τα στατιστικά δεδομένα στις Ηνωμένες Πολιτείες, δείχνουν πως το 2020 σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από τροχαία ατυχήματα των τελευταίων ετών, με αρνητικά ρεκόρ σε θανάτους πεζών, μοτοσικλετ...(περισσότερα)
Τα αυξημένα μέτρα του τριημέρου από την Τροχαία
Διαβάστε τι περιλαμβάνει ο στρατηγικός σχεδιασμός της Ελληνικής Αστυνομίας, ενόψει του τριημέρου των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας. ...(περισσότερα)
Euro NCAP: Ανησυχία για την αύξηση βάρους των νέων οχημάτων
Ο Οργανισμός Euro NCAP υποστηρίζει πως η αύξηση βάρους και διαστάσεων στα νέα οχήματα, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην Οδική Ασφάλεια όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος. ...(περισσότερα)
Περί ασφάλειας των πεζών
Οι πεζοί αποτελούν μια από τις πιο "ευπαθείς" ομάδες ατόμων που κινούνται στους δρόμους και δυστυχώς τα στατιστικά δεδομένα δείχνουν πως οι θάνατοί τους έχουν αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. ...(περισσότερα)
1 στους 2 Βρετανούς ξεπερνούν τα όρια ταχύτητας σε κατοικημένες περιοχές
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τον ίδρυμα Brake, που ασχολείται με την Οδική Ασφάλεια στη Μ. Βρετανία, το 52% των Βρετανών οδηγών ομολογεί ότι ξεπερνά τα όρια των 20 μιλίων/ώρα, στις περιοχές που υπά...(περισσότερα)
Νορβηγία: Κανένα νεκρό παιδί από τροχαία το 2019
Η είδηση πως στο Όσλο υπήρξε μόλις ένας νεκρός απο τροχαίο ατύχημα κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, ωστόσο ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι το 2019, κ...(περισσότερα)
Το κράνος έσωσε μικρό ποδηλάτη στην Αυστραλία
Ένα μικρό αγόρι που χτυπήθηκε με το ποδήλατό του από αυτοκίνητο στο Σίδνει, απέφυγε τα χειρότερα επειδή φορούσε κράνος. ...(περισσότερα)

S5 Box