SAFETY FIRST

Επιχειρήσεις με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν στη Δυτική Ελλάδα από την Τροχαία.

Οι έλεγχοι της Τροχαίας, με στόχο τη μείωση των ατυχήματος και κατ' επέκταση, τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας, συνεχίζονται.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, η Τροχαία πραγματοποίησε σειρά ελέγχων στη Δυτική Ελλάδα, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Η σειρά ελέγχων στη Δυτική Ελλάδα, εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, ενώ αναμένεται να συνεχιστεί σε όλη την Περιφέρεια.

Σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, διαπιστώθηκαν 261 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και έγιναν 11 συλλήψεις, έπειτα από έλεγχο σε 1.095 οχήματα.

Ακόμη, όπως ενημέρωσε η Ελληνική Αστυνομία, έλεγχοι για πρόληψη από επικίνδυνες οδηγικές συμπεριφορές έγιναν σε Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Συνολικά βεβαιώθηκαν 134 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Από αυτές, οι 19 αφορούσαν σε οδήγηση μοτοσικλέτας χωρίς κράνος και οι 15 σε κίνηση με υπερβολική ταχύτητα.

Επιπλέον, σε 11 περιπτώσεις υπήρξαν οδηγοί με στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ από 3 περιπτώσεις καταγράφηκαν για ανασφάλιστα οχήματα, για ΚΤΕΟ και για οδήγηση χωρίς χρήση ζώνης ασφαλείας.

Σε μια περίπτωση σημειώθηκαν παράβαση για χρήση κινητού και σε ακόμη μία, για οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ.

Τέλος, στο σύνολο υπήρξαν 7 συλλήψεις.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Μέχρι 82 ετών στοχεύουν να οδηγούν οι Βρετανοί
Πρόσφατη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε πως οδηγοί ηλικίας άνω των 60 ετών, δε σκοπεύουν να παραδώσουν την άδεια οδήγησής τους πριν συμπληρώσουν 82 χρόνια ζωής. ...(περισσότερα)
Απλοποίηση ανανέωσης άδειας οδήγησης για οδηγούς με κινητικά προβλήματα
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξέδωσε εγκύκλιο, με βάση την οποία η ανανέωση αδειών οδήγησης ατόμων με κινητικά προβλήματα, θα γίνει με μεγαλύτερη ευκολία. ...(περισσότερα)
Το σήμα του Ράλλυ Ακρόπολις πέρασε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για την τροπολογία σχετικά με τη μεταβίβαση εμπορικού σήματος για τη διενέργεια αγώνων του μηχανοκίνητ...(περισσότερα)
Η Ευρώπη κινείται με ρυθμούς... ασφαλείας!
Μπορεί να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει απόλυτα, όμως σύντομα η αυτοκίνηση θα αλλάξει πολύ σε σχέση με ότι γνωρίζαμε. Αυτή ακριβώς η αλλαγή ήταν το αντικείμενο του φετινού World Mobile Congress που π...(περισσότερα)
Εκστρατεία εναντίον της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ στις Η.Π.Α.
Η προσπάθεια εξάλειψης του φαινομένου της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αιτίες θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στις Η.Π.Α. ...(περισσότερα)
Γαλλία: Δίπλωμα οδήγησης στα 17 έτη
Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως οι νέοι της χώρας θα μπορούν να λαμβάνουν άδεια οδήγησης από την ηλικία των 17 ετών. ...(περισσότερα)
Αύξηση 7,2% στις τροχαίες παραβάσεις το 2017
Η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας, σχετικά με τις παραβάσεις που συνέβησαν στους ελληνικούς δρόμους το 2017, δίνοντας μάλιστα άμεση σύγκριση με τις αντίστοιχες παραβά...(περισσότερα)
Αυξάνονται οι πόλεις με όριο ταχύτητας τα 30 χλμ./ώρα
Στο πλαίσιο βελτίωσης του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας, αλλά και της μείωσης εκπομπής ρύπων, αρκετές πόλεις στην Ευρώπη υιοθετούν ως ανώτατο όριο ταχύτητας τα 30 χλμ./ώρα. ...(περισσότερα)
Κοινή δράση για την Οδική Ασφάλεια από τους Υπουργούς Μεταφορών της Ε.Ε.
Στην ετήσια συνάντηση των Υπουργών Μεταφορών των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου στη Βαλέττα της Μάλτας, ανακοινώθηκε η κοινή πρόθεση για δράση με στόχο την περαι...(περισσότερα)
Παιχνίδι Οδικής Ασφάλειας για παιδιά!
Η πρώτη εφαρμογή που επιτρέπει στα παιδιά να εξοικειωθούν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και την έννοια της Οδικής Ασφάλειας συνολικά, είναι γεγονός. ...(περισσότερα)

S5 Box