SAFETY FIRST

Η πλειοψηφία των οδηγών ηλικίας άνω των 60 ετών, συμφωνεί με την επανεξέταση ικανοτήτων κάθε 5 χρόνια μετά από την ανανέωση της άδειας οδήγησης, όπως αποδεικνύει έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Την ευθύνη της έρευνας ανέλαβε ο ανεξάρτητος φιλανθρωπικός οργανισμός Οδικής Ασφάλειας, IAM Roadsmart.

Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει, είναι πως οι οδηγοί μεγαλύτερης ηλικίας επιδιώκουν να αποδείξουν ότι παραμένουν περισσότερο ασφαλείς από όσο ίσως να θεωρεί η πλειοψηφία των συνανθρώπων τους.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα σε περισσότερους από 3.000 οδηγούς ηλικίας άνω των 60 ετών που πήραν μέρος στην έρευνα, το 55% εξ αυτών συμφώνησε με την άποψη πως οι μεγαλύτερης ηλικίας οδηγοί θα πρέπει να περνούν από εξετάσεις κάθε 5 χρόνια, έπειτα από την ανανέωση της άδειάς τους.

Πολλοί οδηγοί είναι διατεθειμένοι να πραγματοποιήσουν ανεξάρτητα τεστ, ενώ το 65% όσων ρωτήθηκαν υποστηρίζει πως αν υπήρχε αυτοσχέδιος μηχανισμός να ελέγξουν την οδηγική τους ικανότητα, θα τον χρησιμοποιούσαν.

Ακόμη, το 46% των συμμετεχόντων στην έρευνα τάσσεται υπέρ ενός ευέλικτου συστήματος αδειοδότησης οδήγησης, μέσω του οποίου για παράδειγμα, θα επιτρέπεται σε οδηγούς μόνο η χρήση τοπικών οδών ή η οδήγηση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

"Η έρευνά μας δείχνει ότι πολλοί ηλικιωμένοι οδηγοί είναι σίγουροι για την οδήγησή τους και χαίρονται που η υγεία τους και οι ικανότητές τους στην οδήγηση ελέγχονται περιοδικά για να διαπιστωθεί ότι εξακολουθούν να είναι σε καλή κατάσταση", δήλωσε ο Διευθυντής Πολιτικής και Έρευνας του ΙΑΜ Roadsmart, Neil Greig.

"Με την εκτεταμένη συσσώρευση ασθενών που περιμένουν να επισκεφθούν έναν γενικό ιατρό, ενθαρρύνουμε τους ηλικιωμένους οδηγούς να παρακολουθούν ανεξάρτητα συμπεριφορές ή πρότυπα υγείας που μπορεί να επηρεάζουν τις συνήθειες οδήγησης και τη γενική τους υγεία, περισσότερο από το συνηθισμένο.

"Σε περιπτώσεις που υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία, οι ηλικιωμένοι οδηγοί θα πρέπει να μην αφήνουν τον εαυτό τους να βρεθεί στη θέση του οδηγού.

"Οι ευέλικτες άδειες οδήγησης ήδη χρησιμοποιούνται σε χώρες όπως ΗΠΑ και Αυστραλία. Σε αυτές τις χώρες, οι ηλικιωμένοι οδηγοί μπορούν να συνεχίσουν να οδηγούν έπειτα από αξιολόγηση, αλλά μόνο σε προκαθορισμένη περιοχή, τύπο διαδρομή ή ώρα της ημέρας.

"Το IAM RoadSmart υποστηρίζει ένα πιλοτικό πρόγραμμα ευέλικτης άδειας οδήγησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να δοκιμαστεί αν αυτή η προσέγγιση θα επιτρέψει στους μεγαλύτερης ηλικίας οδηγούς να διατηρήσουν την κινητικότητά τους και να φτάνουν σε τοπικές υπηρεσίες.

"Αυτό θα τους επέτρεπε να διατηρήσουν την ποιότητα ζωής τους και να μειώσουν το κοινωνικό κόστος, της παροχής υπηρεσιών προς αυτούς".

Σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Neil Greig καταλήγει: "Το γεγονός ότι περισσότεροι από τους μισούς ηλικιωμένους οδηγούς είναι διατεθειμένοι να δεχθούν πρόσθετους ελέγχους οδήγησης αποτελεί καλό σημάδι για τις αλλαγές πολιτικής που υποστηρίζουμε.

"Αυτές περιλαμβάνουν την άμεση επανεξέταση της αδειοδότησης των οδηγών, την ύπαρξη εξετάσεων στους ώριμους οδηγούς με ιατρική συνταγή και μια κοινή εκπαιδευτική εκστρατεία για να βοηθηθούν οι οδηγοί να αρχίσουν να σχεδιάζουν τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητάς τους.

"Εφόσον κινούμαστε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση, μπορούμε να μειώσουμε τα ατυχήματα, καθιστώντας τους δρόμους της Βρετανίας ένα ακόμη πιο ασφαλές μέρος".

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Photo: IAM RoadSmart

Περισσότερα Safety First

Αντικατάσταση αδειών και πινακίδων: Αλλαγή σε διαδικασίες και έγγραφα που απαιτούνται
Οι διαδικασίες και τα έγγραφα που απαιτούνται για αντικατάσταση πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών αλλάζουν, βάσει Κοινής Υπουργικής Απόφασης. ...(περισσότερα)
Η Σχολή Οδικής Συμπεριφοράς Ιαβέρης συνεργάζεται με το 2ο bebefest
Καθώς οι βάσεις για τη σωστή εκπαίδευση των ανθρώπων μπαίνουν σε πολύ μικρή ηλικία, η Σχολή μας συνεργάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με το Φεστιβάλ Εγκυμοσύνης και Βρεφικής Ηλικίας bebefest, που...(περισσότερα)
Αυτό φαίνεται ότι σκέφτονται οι περισσότεροι οδηγοί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας από το Vinci Autoroute και το Ινστιτούτο Ipsos. ...(περισσότερα)
Video: Το πρώτο μετωπικό crash test μεταξύ ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Η Mercedes-Benz πραγματοποίησε ένα ασυνήθιστο crash test, φέρνοντας δύο ηλεκτρικά της οχήματα σε μετωπική σύγκρουση – δείτε το σχετικό video. ...(περισσότερα)
Οι παραβάσεις με αριθμούς
Τα ατυχήματα που συντελούνται καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους έχουν πολλές και διαφορετικές αιτίες, με τις παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας να αποτελούν ένα συνηθισμένο φαινόμενο που οδηγ...(περισσότερα)
Η Σχολή Οδικής Συμπεριφοράς Ιαβέρης συνεργάζεται με το 1o bebefest
Πιστή στο έργο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συνανθρώπων μας αναφορικά με το "Εθνικό Θέμα" των τροχαίων ατυχημάτων, η Σχολή μας είναι συνεργάτης στο 1ο Φεστιβάλ Εγκυμοσύνης και Βρεφικής Ηλικ...(περισσότερα)
Euro NCAP: O τρόπος βαθμολόγησης
Το συνολικό σκορ υπολογίζεται ως άθροισμα πόντων της κάθε ενότητας ενώ πρέπει οπωσδήποτε σε καμιά ενότητα να μην υπάρχει βαθμός κάτω από τη βάση. ...(περισσότερα)
Λακκούβες δεν έχουν μόνο οι ελληνικοί δρόμοι
Μπορεί οι λακκούβες να αποτελούν συνηθισμένο –και επικίνδυνο- θέαμα στους ελληνικούς δρόμους, όμως πρόσφατη έρευνα έδειξε πως αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και στην Μεγάλη Βρετανία. ...(περισσότερα)
Άδειες οδήγησης: Διεύρυνση ηλεκτρονικών υπηρεσιών
Όπως έγινε γνωστό, οι πολίτες στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου, θα μπορούν να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για αντικατάσταση του εντύπου άδειας οδήγη...(περισσότερα)
Οι καλύτερες και χειρότερες πόλεις για οδήγηση στον κόσμο - Η θέση της Αθήνας
Μεγάλη έρευνα ανέδειξε τις καλύτερες, αλλά και τις χειρότερες πόλεις για τους οδηγούς παγκοσμίως, με την Αθήνα βρίσκεται μόλις στην 90ή θέση της κατάταξης, έχοντας ωστόσο και μια πρωτιά... ...(περισσότερα)

S5 Box