SAFETY FIRST

Η πρόσφατη, μεγάλη χορηγική συμφωνία μεταξύ της Formula 1 και της γνωστής ζυθοποιίας "Heineken" δεν έχει γίνει δεκτή με καλό μάτι από τους Οργανισμούς που ασχολούνται με την καμπάνια ενάντια στο αλκοόλ κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

 

Όπως έχει αναφερθεί σε άλλο άρθρο, η Heineken ανακοίνωσε μια πολυετή χορηγική συμφωνία με την Formula 1, με αρχή το πρόσφατο GP Καναδά. Η συμφωνία περιλαμβάνει την παρουσία του λογοτύπου της εταιρείας στις πινακίδες αρκετών αγώνων του Πρωταθλήματος Formula 1, ενώ ανταποδοτικά η Heineken θα επενδύσει ένα σεβαστό ποσό σε καμπάνιες προώθησης, για την περαιτέρω βελτίωση του προφίλ της F1.

Η συμφωνία και οι μετέπειτα προωθητικές ενέργειες που έχουν ανακοινωθεί, έχουν όμως προκαλέσει και αντιδράσεις, με τον Διεθνή Οργανισμό για την Ευρωπαϊκή Πολιτική σχετικά με το Αλκοόλ (European Alcohol Policy Alliance) να αποστέλλει ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της FIA Jean Todt, απευθύνοντας συγκεκριμένα ερωτήματα και ζητώντας, να απαγορευτεί η διαφήμιση αλκοόλ στη Formula 1!

Παρακάτω, σας παραθέτουμε την επιστολή που απέστειλε η Γενική Γραμματέας του European Alcohol Policy Alliance στη FIA, με αποδέκτη τον Jean Todt:
"Αγαπητέ κύριε Todt

Αντίδραση στην Χορηγική Συμφωνία μεταξύ F1 και Heineken

Η Heineken πρόσφατα παρουσίασε την χορηγική της συμφωνία με την F1, που έχει διάρκεια 5 ετών και αξία 150 εκατομμυρίων δολαρίων. Μέσω αυτής, η Heineken θα αποτελέσει έναν από τους πιο σημαντικούς χορηγούς του σπορ, είτε ως Χορηγός Ονομασίας αγώνων, είτε μέσω διαφημιστικών σποτ και άλλων δραστηριοτήτων προώθησης.

Αυτή η εξέλιξη μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία, καθώς το αλκοόλ και η οδήγηση δε θα έπρεπε να αναμιγνύονται. Οι εταιρείες παραγωγής αλκοόλ κυριαρχούν στις χορηγίες της Formula 1 αυτή την περίοδο, συνδέοντας έτσι ένα δημοφιλές σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού με έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες θανάτων στους δρόμους, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

SafetyFirst HeinekenReactions02

 

Το marketing στον τομέα του αλκοόλ έχει σημαντική επίδραση στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, η Formula 1 είναι ένα σπορ που χορηγούνταν ευρέως από τους παραγωγούς αλκοόλ, ακόμη και πριν τη συμφωνία με την Heineken. Μια αναφορά σχετικά με την έκθεση σε εταιρείες παραγωγής αλκοόλ στο περσινό GP Μονακό, έδειξε πως υπήρχαν κατά μέσο όρο 11 αναφορές σε εταιρείες αλκοόλ ανά λεπτό, δηλαδή 1 αναφορά κάθε 5 δευτερόλεπτα. Η προώθηση του αλκοόλ και μάλιστα σε θρυλικούς αγώνες, ενισχύει και υπερβαίνει τους κοινωνικούς κανόνες pro-alcohol. Το GP Μονακό έχει ένα παγκόσμιο κοινό περίπου 500 εκατομμυρίων ανθρώπων και αν προσθέσουμε στις προγενέστερες χορηγικές συμφωνίες την τελευταία, η F1 τείνει να μετατραπεί από ένα αθλητικό γεγονός σε μια εκδήλωση που εγγυάται την παγκόσμια προβολή των εταιρειών παραγωγής αλκοολούχων ποτών.
Σας έχουμε ξαναγράψει τους προβληματισμούς μας επ' αυτού και στην απάντησή σας, δηλώσατε την δέσμευση, τόσο προσωπικά όσο και ως FIA στην Οδική Ασφάλεια, αναφερόμενος στην δουλειά που έχει γίνει με το πρόγραμμα "Action for Road Safety", σε συνδυασμό με τη δική σας παρουσία ως Ειδικός επιτετραμμένος για την Οδική Ασφάλεια στα Ηνωμένα Έθνη.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες θανάτων στους δρόμους. Ως εκ τούτου, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η F1 αποτελεί πια συνδετικό κρίκο μεταξύ των εταιρειών παραγωγής οινοπνευματωδών ποτών και του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να πάρετε πολύ σοβαρά το θέμα και να σκεφτείτε την απομάκρυνση από αυτές τις χορηγικές συμφωνίες, όπως συνέβη παλαιότερα με τις χορηγίες των καπνοβιομηχανιών. Η FIA δεν στερείται υπευθυνοτήτων, από τη στιγμή μάλιστα που αποτελεί το κυβερνητικό σώμα της F1 και ταυτόχρονα έναν από τους βασικούς μετόχους της."

Όπως γίνεται αντιληπτό, ένας μικρός "πόλεμος" έχει ξεκινήσει και απομένει να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη, υπενθυμίζοντας πως σε μια αντίστοιχη περίπτωση κατά την περίοδο του 2000, οι χορηγίες των καπνοβιομηχανιών σταμάτησαν να υφίστανται και τυπικά από το 2008, με τη Ferrari να είναι η τελευταία που είχε χορηγική συμφωνία με την Marlboro.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Σε λειτουργία από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου τα ΚΤΕΟ
Τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων θα ανοίξουν τις πόρτες τους από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, με τη λειτουργία τους να διέπεται από αυστηρούς κανόνες υγειονομικής ασφάλειας, στο πλαίσιο προστασίας από...(περισσότερα)
Περί απαγόρευσης της οδήγησης στους ηλικιωμένους...
Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια σε αρκετές χώρες, σχετικά με την διαχείριση της άδειας οδήγησης των ηλικιωμένων. ...(περισσότερα)
Οδήγηση στην ομίχλη: Ένα απαιτητικό εγχείρημα
Η οδήγηση στην ομίχλη απαιτεί γνώση και αυτοσυγκέντρωση, όμως πάνω από όλα χρειάζεται, όπως σε κάθε δραστηριότητα της οδήγησης, κοινό νου. ...(περισσότερα)
Οι βασικοί λόγοι για αντικατάσταση των ελαστικών
Η επιλογή που θα κάνουμε όταν έρθει η στιγμή αντικατάστασης των ελαστικών είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αφορά σε ένα από τα θεμελιώδη σημεία του αυτοκινήτου μας. ...(περισσότερα)
Μείωση των ορίων ταχύτητας στη Γαλλία
Μετά από απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, τα όρια ταχύτητας μειώθηκαν από τα 90, στα 80 χιλιόμετρα/ώρα, σε 400.000 χιλιόμετρα του γαλλικού οδικού δικτύου. ...(περισσότερα)
Έρχεται πλαίσιο κανόνων κίνησης για οχήματα μικροκινητικότητας
Το Υπουργείο Μεταφορών παρουσίασε σχέδιο Νόμου σχετικά με τους κανόνες κυκλοφορίας στους οποίους θα υπόκεινται ηλεκτρικά πατίνια, rollers, skate boards και segway, τα οποία στο εξής θα ονομάζονται "Ελ...(περισσότερα)
To Euro NCAP παρουσιάζει τον Οδικό Χάρτη 2025
Ο σημαντικότερος οργανισμός οδικής ασφάλειας στην Ευρώπη, παρουσίασε τον Road Map 2025, με στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών για τα νέα, αυτόματα συστήματα ασφαλείας που εισέρχονται με ταχύ ρυθμό στ...(περισσότερα)
Η.Π.Α.: Όσο αυξάνεται η τιμή ενός αυτοκινήτου, μειώνεται η πιθανότητα παραχώρησης προτεραιότητας σε πεζό από τους οδηγούς
Η εν λόγω έρευνα, αφορούσε στη συμπεριφορά των Αμερικανών οδηγών σε διαβάσεις πεζών, αλλά και σε παράγοντες που μπορεί να την επηρεάζουν, όπως το κόστος κτήσης του αυτοκινήτου, ή το χρώμα και φύλο του...(περισσότερα)
Στην Πολωνία το διεθνές βραβείο Οδικής Ασφάλειας 2023
Η Πολωνία πέτυχε μείωση θανάτων από τροχαία ατυχήματα κατά 47% σε μια δεκαετία, επίδοση που δεν πέρασε απαρατήρητη στην Ευρώπη και της απέφερε το διεθνές βραβείο PIN. ...(περισσότερα)
Ανησυχητικός ο αριθμός των θανάτων σε ατυχήματα μεμονωμένων οχημάτων
Περίπου το 1/3 των θανάτων στους δρόμους της Ευρώπης οφείλεται σε ατυχήματα που συμβαίνει με αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες που ενεπλάκησαν μόνα τους σε κάποιο ατύχημα (π.χ. πτώση μοτοσικλέτας ή έξοδος από...(περισσότερα)

S5 Box