SAFETY FIRST

Η προστασία του περιβάλλοντος έχει αναχθεί σε προτεραιότητα και οι χώρες της Ευρώπης ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη την πρόθεση να απαγορεύσουν τη χρήση αυτοκινήτων βενζίνης ή πετρελαίου, με στόχο έως το 2040 η κίνηση να γίνεται με αυτοκίνητα εκπομπής μηδενικών ρύπων.

Όπως δείχνουν οι εξελίξεις, οι ευρωπαϊκές χώρες σε συνεργασία με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, κινούνται με γνώμονα τη σταδιακή αποκοπή από τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, με στόχο την αύξηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στις πόλεις.

Με αφορμή την ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης πως η Γαλλία θα σταματήσει την πώληση οχημάτων που κινούνται με βενζίνη ή πετρέλαιο έως το 2040, ενώ ταυτόχρονα έχει απαγορευτεί στο Παρίσι, η κίνηση αυτοκινήτων που έχουν παραχθεί πριν το 1997, προκύπτει μια καλή ευκαιρία για ανασκόπηση των προθέσεων των ευρωπαϊκών χωρών αναφορικά με αυτό το σημαντικό ζήτημα, που επηρεάζει άμεσα την αυτοκίνηση.

Πριν από τη Γαλλία, η Νορβηγία και η Ολλανδία ανακοίνωσαν την πρόθεση έως το 2025, να πωλούνται σε αυτές μόνο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα ή οχήματα με plug-in. Aντίστοιχα, η Γερμανία στοχεύει να προχωρήσει στην απαγόρευση των αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου από το 2030, τη στιγμή που στην Αγγλία ο στόχος είναι αντίστοιχος με τη Γαλλία, δηλαδή από το 2040 να πωλούνται μόνο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται σε συνδυασμό με την στροφή πολλών αυτοκινητοβιομηχανιών προς την ηλεκτροκίνηση και ενώ έχει ξεκινήσει μια διεθνής συζήτηση, αναφορικά με την περιβαλλοντική αναγκαιότητα ή μη, της συγκεκριμένης πορείας.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Αύξηση στους θανάτους από τροχαία σε Ευρώπη και Ελλάδα
Τα στατιστικά στοιχεία των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2021 δείχνουν αύξηση συγκριτικά με το 2020, αλλά μείωση σε σχέση με την περίοδο προ της πανδημίας. ...(περισσότερα)
Λειτουργία οδήγησης στα smartphones;
Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα τα τελευταίας τεχνολογίας κινητά τηλέφωνα, τα γνωστά σε όλους smartphones να ήταν εφοδιασμένα, εκτός από λειτουργία πτήσης και με λειτουργία οδήγησης; ...(περισσότερα)
Βρυξέλλες: Μείωση ορίου ταχύτητας - υποδιπλασιασμός θανάτων από τροχαία
Μετά από τη μείωση του ορίου ταχύτητας στις Βρυξέλλες στα 30 χλμ./ώρα, παρατηρήθηκε πτώση του αριθμού θανάτων και τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα. ...(περισσότερα)
MobileKids 2017
Η ευαισθησία της Daimler και κατά συνέπεια της Mercedes-Benz σχετικά με την Οδική Ασφάλεια είναι δεδομένη, γεγονός που πιστοποιείται και από την πρωτοβουλία "MobileKids" που πραγματοποιείται στη Γερμα...(περισσότερα)
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τοποθετείται για την Οδική Ασφάλεια
Με αφορμή την 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στις 8-14 Μαΐου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (W.H.O.) τοποθετήθηκε αναφορικά με αυτό ...(περισσότερα)
Ευρωπαϊκή Ένωση: 6.000 παιδιά έχασαν τη ζωή τους από τροχαία σε μια δεκαετία
Ο αριθμός των παιδιών ηλικίας έως 14 ετών, που έφυγαν από τη ζωή λόγω τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την περίοδο 2011-2020, καθιστά επιτακτική την άμεση εύρεση ...(περισσότερα)
Εκτόξευση για τα αυτόνομα αυτοκίνητα έως το 2030
Τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι η επόμενη σελίδα της σύγχρονης αυτοκίνησης και οι εταιρείες κινούνται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση, διεξάγοντας ήδη έρευνες αναφορικά με το μερίδιο του αγοραστικού κοινού ...(περισσότερα)
Οι συνέπειες της απώλειας συγκέντρωσης και των μειωμένων αντανακλαστικών στην οδήγηση
Η οδήγηση αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες της καθημερινότητάς μας και ως εκ τούτου, η αντιμετώπισή της απαιτεί τη δέουσα σοβαρότητα. ...(περισσότερα)
Απλοποίηση ανανέωσης άδειας οδήγησης για οδηγούς με κινητικά προβλήματα
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξέδωσε εγκύκλιο, με βάση την οποία η ανανέωση αδειών οδήγησης ατόμων με κινητικά προβλήματα, θα γίνει με μεγαλύτερη ευκολία. ...(περισσότερα)
Οι βασικοί λόγοι για αντικατάσταση των ελαστικών
Η επιλογή που θα κάνουμε όταν έρθει η στιγμή αντικατάστασης των ελαστικών είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αφορά σε ένα από τα θεμελιώδη σημεία του αυτοκινήτου μας. ...(περισσότερα)

S5 Box