SAFETY FIRST

Η στατιστική της Ελληνικής Αστυνομίας για τους νεκρούς από τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας το 2018, δείχνει τον αριθμό των θανάτων ανά ηλικιακή κατηγορία.

Το 2018, σημειώθηκαν συνολικά 655 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, με 709 συνανθρώπους μας να χάνουν τη ζωή τους. Αν και σε σύγκριση με το 2017 ο αριθμός θανάτων και θανατηφόρων ατυχημάτων έχει μειωθεί, καθώς είχαμε 679 ατυχήματα με 730 θανάτους, εντούτοις παραμένει μεγάλος.

Όσον αφορά στις ηλικιακές κατηγορίες, τα περισσότερα θύματα είχαν ηλικία άνω των 55 ετών. Συγκεκριμένα, 283 άνθρωποι αυτής της ηλικιακής ομάδας έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο το 2018, αποτελώντας ποσοστό 39,9% των συνολικών θυμάτων. Ακολουθεί η ηλικιακή κατηγορία 36-45 ετών, που συνιστά 15,5% των θυμάτων με 110 νεκρούς, ενώ τρίτη είναι η κατηγορία 18-25 ετών, με 104 θανάτους (14,7%).

Ακόμη, το 2018 έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο 98 άνθρωποι (13,8%) ηλικίας 26-35 ετών και 93 άτομα ηλικίας 46-55 ετών (13,1%). Τέλος, το θάνατο βρήκαν 21 άτομα ηλικίας 0-17 ετών, ποσοστό 3% επί του συνόλου.

Τα σχόλια σε αυτές τις περιπτώσεις περιττεύουν, καθώς το "Εθνικό Θέμα" των τροχαίων ατυχημάτων, συνεχίζει να πονά πολλές οικογένειες. Το ερώτημα που τίθεται είναι: Έχουμε πραγματικά τη διάθεση να κάνουμε κάτι για αυτό, ή αρκούμαστε σε ευχολόγια;

Δείτε αναλυτικά όλες τις παραβάσεις, όπως δημοσιεύτηκε από την Ελληνική Αστυνομία σε μορφή pdf, εδώ

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ


ΠΗΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ: ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (www.astynomia.gr)

Περισσότερα Safety First

Αυτό φαίνεται ότι σκέφτονται οι περισσότεροι οδηγοί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας από το Vinci Autoroute και το Ινστιτούτο Ipsos. ...(περισσότερα)
Αλλαγές στο δίπλωμα οδήγησης - από 17 ετών θα μπορούν να ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους οι υποψήφιοι οδηγοί
Νομοσχέδιο με στόχο την αναμόρφωση του πλαισίου εκπαίδευσης, θεωρητικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας υποψήφιων νέων οδηγών, ετοιμάζει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. ...(περισσότερα)
Αττική: Τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις Ιουνίου
Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, βεβαίωσε πως κατά τη διάρκεια του Ιουνίου καταγράφηκαν 19.562 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 538 τροχαία ατυχήματα, με 12 νεκρούς. ...(περισσότερα)
Euro NCAP: O τρόπος βαθμολόγησης
Το συνολικό σκορ υπολογίζεται ως άθροισμα πόντων της κάθε ενότητας ενώ πρέπει οπωσδήποτε σε καμιά ενότητα να μην υπάρχει βαθμός κάτω από τη βάση. ...(περισσότερα)
Ελλάδα: Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν τον Ιούλιο
Περισσότερες από 60 χιλιάδες παραβάσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα, με την πλειονότητα αυτών να συμβαίνει στην Αττική. ...(περισσότερα)
Euro NCAP: Αλλαγές στις δοκιμές πρόσκρουσης για το 2020
Ο οργανισμός Euro NCAP παρουσίασε τις αλλαγές που θα ισχύσουν κατά τη διεξαγωγή δοκιμών πρόσκρουσης των νέων μοντέλων από φέτος. ...(περισσότερα)
Ελαστικά για όλες τις καιρικές συνθήκες
Καθώς τα ελαστικά αποτελούν το μοναδικό σημείο του αυτοκινήτου που βρίσκεται σε άμεση επαφή με το δρόμο, είναι σημαντικό να διατηρούν κορυφαίες επιδόσεις σε επίπεδο ασφάλειας ανεξαρτήτως καιρικών συνθ...(περισσότερα)
701 νεκροί σε 10.740 τροχαία το 2019
Σε αντίστοιχα επίπεδα με το 2018 κινήθηκαν ο αριθμός των θανατηφόρων τροχαίων, αλλά και των θυμάτων στους δρόμους της χώρας μας κατά το 2019, δείχνοντας πως επί της ουσίας, δεν έχει υπάρξει κάποια σημ...(περισσότερα)
Μειώνεται διαρκώς η συγκέντρωση των οδηγών στο δρόμο
Έρευνα από το Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο Οδικής Ασφάλειας, δείχνει πως η απόσπαση της προσοχής, η υπνηλία και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, παραμένουν σε υψηλό επίπεδο. ...(περισσότερα)
Με 237 χλμ./ώρα πήγαινε ο Reyes τη στιγμή του μοιραίου ατυχήματος
Ο παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστής Jose Antonio Reyes έφυγε από τη ζωή, μαζί με δυο ξαδέλφια του, μετά από τροχαίο ατύχημα στην Ισπανία ενώ κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα. ...(περισσότερα)

S5 Box