SAFETY FIRST

Μια νέα τεχνολογία προβολέων υψηλής ανάλυσης, που στοχεύει να διασφαλίσει πως οι οδηγοί θα έχουν το βλέμμα τους στραμμένο αποκλειστικά στο δρόμο τη νύχτα, παρουσιάζει η Ford.

Η νυχτερινή οδήγηση κρύβει πολλούς κινδύνους, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τον μεγάλο αριθμό ατυχημάτων στο σκοτάδι, που έρευνες έχουν δείξει πως αγγίζουν το 40% των συνολικών συγκρούσεων.

Με βάση αυτό, η Ford εξελίσσει μια νέα τεχνολογία προβολέων υψηλής ανάλυσης, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν πληροφορίες εντός του οπτικού πεδίου του οδηγού, σχετικά με όσα θα συναντήσει το αυτοκίνητο στην πορεία του.

Θυμίζοντας τη λειτουργία των συστημάτων head-up display, η νέα τεχνολογία προβολέων της Ford δύναται να επιφέρει προβολή κατευθύνσεων, ορίων ταχύτητας ή πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες με τέτοιον τρόπο, ώστε ο οδηγός να μη χρειάζεται να αποσπάσει το βλέμμα του από το δρόμο.

Ο συνδυασμός νυχτερινής οδήγησης και απόσπασης προσοχής μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες. Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως ένα όχημα που κινείται με 90 χλμ./ώρα, σημαίνει πως καλύπτει απόσταση 25 μέτρων ανά δευτερόλεπτο.

Αυτό σημαίνει πως κάθε φορά που ο οδηγός στρέφει το βλέμμα του πέραν του δρόμου, το αυτοκίνητό του θα καλύψει τουλάχιστον 10-15 μέτρα στα... τυφλά, με όσα επικίνδυνα αυτό συνεπάγεται.

SF FordHeadlights01

Ιδιαίτερα τη νύχτα, μια τέτοια απόσταση μπορεί να αποδειχθεί πολύ κρίσιμη, ώστε ο οδηγός να μην δει μια σημαντική πινακίδα ή και την έναρξη της επόμενης στροφής.

Πέραν των οδηγών, χρήστες του δρόμου που μπορούν να ωφεληθούν από την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας είναι οι πεζοί και οι δικυκλιστές, αφού οι προβολείς υψηλής ανάλυσης μπορούν να προβάλλουν μια διάβαση, ή να αναδείξουν την ακριβή τροχιά που πρέπει να ακολουθήσει ο οδηγός, ώστε να προβεί σε προσπέρασμα δικύκλου με ασφάλεια.

Επιπλέον, η εν λόγω τεχνολογία μπορεί να προσφέρει πληροφορίες για εναλλαγές των καιρικών συνθηκών όπως ύπαρξη χιονόπτωσης ή ομίχλης, καθώς και για πιθανή ολισθηρότητα του οδοστρώματος.

Εφόσον οι προβολείς διασυνδεθούν με το σύστημα πλοήγησης, θα υπάρχει δυνατότητα εμφάνισης των επερχόμενων στροφών ώστε ο οδηγός να είναι προετοιμασμένος, καθώς και του πλάτους του οχήματος, γεγονός που βοηθάει στον υπολογισμό του κενού χώρου για περιπτώσεις στάθμευσης.

«Αυτό που ξεκίνησε σαν ένα παιχνίδι με ένα φως προβολέα και ένα λευκό τοίχο, θα μπορούσε να οδηγήσει τις τεχνολογίες φωτισμού σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, καθώς δύνανται να κάνουν πολύ περισσότερα από το να φωτίζουν απλά το δρόμο μπροστά, συμβάλλοντας στη μείωση του στρες κατά τη νυχτερινή οδήγηση», δήλωσε ο Lars Junker, εκ του τμήματος Advanced Driver Assistance Systems της Ford Ευρώπης. «Ο οδηγός μπορεί να λαμβάνει σημαντικές πληροφορίες χωρίς να χρειάζεται ποτέ να πάρει τα μάτια του από το δρόμο».

Φωτογραφίες: Ford

Δείτε το σχετικό βίντεο

Περισσότερα Safety First

Ευρώπη: Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που γίνονται υποχρεωτικά από το 2022
Στο πλαίσιο περαιτέρω μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προχωρήσει στη θέσπιση κανόνων, με βάση τους οποίους πολλά συστήματα υποβοήθησης οδηγού σε αυτοκίνητα και φορτηγά, γίνοντα...(περισσότερα)
Video: Η τεχνολογία συνδεδεμένων φωτεινών σηματοδοτών από την Ford
Η Ford δοκιμάζει μια τεχνολογία συνδεδεμένων φωτεινών σηματοδοτών, που μπορεί να διευκολύνει τη διέλευση ασθενοφόρων, πυροσβεστικών ή περιπολικών. ...(περισσότερα)
Αύξηση της κίνησης κατά 37,5% στην Αττική σε σύγκριση με το πρώτο lockdown
Με βάση τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, η κίνηση έχει αυξηθεί κατά 37,5%, ενώ είναι μειωμένη συγκριτικά με το πρώτο lockdown, ενώ έχει μειωθεί κατά 15,4% σε σχ...(περισσότερα)
3 βασικές ενέργειες συντήρησης του αυτοκινήτου μας στην καραντίνα
Η καραντίνα που επιβλήθηκε λόγω του κορονοϊού, έχει μειώσει πάρα πολύ τα χιλιόμετρα που πραγματοποιούμε με το αυτοκίνητο. Διαβάστε ποιες είναι οι βασικές ενέργειες που πρέπει να κάνουμε, για την συντή...(περισσότερα)
Νορβηγία: Κανένα νεκρό παιδί από τροχαία το 2019
Η είδηση πως στο Όσλο υπήρξε μόλις ένας νεκρός απο τροχαίο ατύχημα κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, ωστόσο ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι το 2019, κ...(περισσότερα)
20 χρόνια Euro NCAP
Ο Οργανισμός που διοργανώνει τα Crash Tests των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ευρώπη συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια δραστηριότητας που προσφέρει στην ασφάλεια όσων κινούνται με αυτοκίνητα, μοτοσικλέτε...(περισσότερα)
Αναστολή λειτουργίας ιδιωτικών και δημόσιων ΚΤΕΟ έως 31 Μαρτίου
Η έξαρση του κορονοϊού COVID-19 έχει οδηγήσει, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, στην αναστολή λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών ΚΤΕΟ, τουλάχιστον έως το τέλος Μαρτίου. ...(περισσότερα)
Ιστορικό υψηλό για χρήση ζώνης στις Η.Π.Α.
Η χρήση ζώνης στις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασε για το 2016 σε επίπεδα που δεν έχει ξαναβρεθεί στο παρελθόν, καθώς οι χρήστες των Αμερικανικών δρόμων φορούν ζώνη σε ποσοστό 90,1%, που είναι σαφώς βελτιωμ...(περισσότερα)
Ξεκίνησε η ισχύς του ορίου 30 χλμ./ώρα στο Παρίσι
Το ανώτατο όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα έχει ήδη υιοθετηθεί στο 60% των δρόμων της πρωτεύουσας της Γαλλίας. ...(περισσότερα)
Σωστή τοποθέτηση αντικειμένων στο αυτοκίνητο: Ζήτημα υψίστης ασφαλείας
Η σωστή τοποθέτηση αντικειμένου, ειδικά μεγάλου όγκου, στο αυτοκίνητο δεν αφορά μόνο στην άνεση του ταξιδιού αλλά -κυρίως- την ασφάλειά μας κατά την οδήγηση. ...(περισσότερα)

S5 Box