SAFETY FIRST

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών (European Transport Safety Council - ETSC) παρουσίασε στο Youtube ένα βίντεο, που καταδεικνύει τη χρησιμότητα ενός από τα τελευταίας τεχνολογίας έξυπνα συστήματα ασφαλείας, του Intelligent Speed Assistance (ISA).


Ο λόγος για τη δημιουργία αυτού του βίντεο, έγκειται σύμφωνα με τον Οργανισμό στην ανάγκη εφοδιασμού όλων των αυτοκινήτων με το εν λόγω σύστημα. Σε μελέτη που έγινε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία θεσμοθέτησης των συστημάτων ασφαλείας που θα πρέπει να παρέχονται υποχρεωτικά στα αυτοκίνητα της επόμενης γενιάς, από την εταιρεία TRL προκύπτει ότι το σύστημα Intelligent Speed Assistance (ISA) αποτελεί ένα από τα συστήματα που θα έπρεπε να ενταχθεί στον στάνταρ εξοπλισμό τω νέων αυτοκινήτων, αφού είναι "εφικτό" από άποψης του απαιτούμενου τεχνολογικού εξοπλισμού και ήδη παρέχεται σε ορισμένες εκδόσεις στην αγορά.

Το Intelligent Speed Assistance είναι ένα έξυπνο τεχνολογικό σύστημα που βοηθάει τους οδηγούς, καθώς όταν είναι ενεργοποιημένο, ορίζει μόνο του την ταχύτητα του οχήματος, ανάλογα με τα όρια ταχύτητας τα οποία υπάρχουν στο σημείο που αυτό βρίσκεται, ή ανάλογα με τη ρύθμιση ανώτερης ταχύτητας που θα κάνει ο οδηγός. Το σύστημα έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε ορισμένα αυτοκίνητα και ο στόχος είναι η διεύρυνση της χρήσης του στα επόμενα χρόνια.

Η Ellen Townsend, υπεύθυνη πολιτικής του ETSC δήλωσε: "Η τοποθέτηση του Intelligent Speed Assistance σε όλα τα νέα αυτοκίνητα θα βοηθήσει την Ευρώπη ώστε να διατηρηθεί στην πρώτη γραμμή σε επίπεδο τεχνολογίας, από τη στιγμή που η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς την αυτοματοποιημένη οδήγηση. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του και είναι διαθέσιμο. Η ταχύτητα είναι μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτων στους δρόμους. Το ISA μπορεί να βοηθήσει ώστε οι θάνατοι να μειωθούν κατά 20%, οπότε ως προς τη χρήση του πραγματικά δεν υπάρχει δίλημμα."

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

 

Περισσότερα Safety First

Πώς επηρεάζουν τα ελαστικά την κατανάλωση του αυτοκινήτου;
Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στη μεγάλη σημασία που έχουν τα ελαστικά, τόσο για την ασφάλεια κατά τη μετακίνηση, όσο και για την κατανάλωση του αυτοκινήτου.  ...(περισσότερα)
Νορβηγία: Κανένα νεκρό παιδί από τροχαία το 2019
Η είδηση πως στο Όσλο υπήρξε μόλις ένας νεκρός απο τροχαίο ατύχημα κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, ωστόσο ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι το 2019, κ...(περισσότερα)
Οικολογική οδήγηση: Τι πρέπει να γνωρίζετε;
Η μείωση της κατανάλωσης και, κατά συνέπεια, των ρύπων που εκλύονται προς το περιβάλλον, αποτελεί ένα από τα βασικότερα ζητούμενα για τους οδηγούς, σήμερα. ...(περισσότερα)
Οι παραβάσεις της εβδομάδας πριν από τα Χριστούγεννα
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 18-24 Δεκεμβρίου, στη χώρα μας καταγράφηκαν περισσότερες από 20.000 παραβάσεις - Διαβάστε πώς κατανέμονται αυτές ανά τύπο και περιοχή. ...(περισσότερα)
Ευρωπαϊκή Ένωση: Πιο αυστηρή νομοθεσία για τους αρχάριους οδηγούς
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται την υιοθέτηση πιο αυστηρών ποινών και την ισχύ τους όχι μόνο στη χώρα που διαπράχθηκε μία παράβαση, ιδιαίτερα για τους αρχάριους οδηγούς όσον αφορά σε περιπτώσεις οδήγη...(περισσότερα)
Φύλο και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Πρόσφατη έρευνα στον Καναδά, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα την αντίληψή μας σχετικά με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, για άντρες και γυναίκες. ...(περισσότερα)
Τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο
Η Τροχαία ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων σε όλη τη χώρα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, στα οποία εντάσσεται και η απαγόρευση κίνησης φορτηγών με βάρος άνω των 3,5 τόνων. ...(περισσότερα)
Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην υπηρεσία της ιατρικής;
Όπως φαίνεται, η σχέση του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού με την Ιατρική γίνεται ολοένα και πιο στενή χάρη στη δυνατότητα εφαρμογής της προηγμένης εφαρμοσμένης τεχνολογίας που έχει χρησιμοποιηθεί στον κάθε ...(περισσότερα)
730 νεκροί σε 679 ατυχήματα το 2017
Η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε πρόσφατα τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας, αναφορικά με τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν στους ελληνικούς δρόμους τη χρονιά που μας πέρασε. ...(περισσότερα)
Φθορά ελαστικών και η αναγνώρισή της
Η αναγνώριση της φθοράς στα ελαστικά παίζει σημαντικό ρόλο για τη σωστή στιγμή αντικατάστασής τους - Διαβάστε ποιοι παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν. ...(περισσότερα)

S5 Box