SAFETY FIRST

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών (European Transport Safety Council - ETSC) παρουσίασε στο Youtube ένα βίντεο, που καταδεικνύει τη χρησιμότητα ενός από τα τελευταίας τεχνολογίας έξυπνα συστήματα ασφαλείας, του Intelligent Speed Assistance (ISA).


Ο λόγος για τη δημιουργία αυτού του βίντεο, έγκειται σύμφωνα με τον Οργανισμό στην ανάγκη εφοδιασμού όλων των αυτοκινήτων με το εν λόγω σύστημα. Σε μελέτη που έγινε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία θεσμοθέτησης των συστημάτων ασφαλείας που θα πρέπει να παρέχονται υποχρεωτικά στα αυτοκίνητα της επόμενης γενιάς, από την εταιρεία TRL προκύπτει ότι το σύστημα Intelligent Speed Assistance (ISA) αποτελεί ένα από τα συστήματα που θα έπρεπε να ενταχθεί στον στάνταρ εξοπλισμό τω νέων αυτοκινήτων, αφού είναι "εφικτό" από άποψης του απαιτούμενου τεχνολογικού εξοπλισμού και ήδη παρέχεται σε ορισμένες εκδόσεις στην αγορά.

Το Intelligent Speed Assistance είναι ένα έξυπνο τεχνολογικό σύστημα που βοηθάει τους οδηγούς, καθώς όταν είναι ενεργοποιημένο, ορίζει μόνο του την ταχύτητα του οχήματος, ανάλογα με τα όρια ταχύτητας τα οποία υπάρχουν στο σημείο που αυτό βρίσκεται, ή ανάλογα με τη ρύθμιση ανώτερης ταχύτητας που θα κάνει ο οδηγός. Το σύστημα έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε ορισμένα αυτοκίνητα και ο στόχος είναι η διεύρυνση της χρήσης του στα επόμενα χρόνια.

Η Ellen Townsend, υπεύθυνη πολιτικής του ETSC δήλωσε: "Η τοποθέτηση του Intelligent Speed Assistance σε όλα τα νέα αυτοκίνητα θα βοηθήσει την Ευρώπη ώστε να διατηρηθεί στην πρώτη γραμμή σε επίπεδο τεχνολογίας, από τη στιγμή που η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς την αυτοματοποιημένη οδήγηση. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του και είναι διαθέσιμο. Η ταχύτητα είναι μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτων στους δρόμους. Το ISA μπορεί να βοηθήσει ώστε οι θάνατοι να μειωθούν κατά 20%, οπότε ως προς τη χρήση του πραγματικά δεν υπάρχει δίλημμα."

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

 

Περισσότερα Safety First

3.500 ζωές
Έτσι ονομάζεται η εκστρατεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) αναφορικά με την Οδική Ασφάλεια, στην οποία συμμετέχουν ως πρεσβευτές και γνωστοί αθλητές ή καλλιτέχνες. ...(περισσότερα)
Το ανώτατο επιτρεπτό όριο αλκοόλ ανά την Ευρώπη
Μεγάλη συζήτηση γίνεται στην Ευρώπη σχετικά με τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ να αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες τους. ...(περισσότερα)
Παραβάσεις που
Σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η επανάληψη ορισμένων επικίνδυνων παραβάσεων, θα επιφέρει αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 5 χρόνια. ...(περισσότερα)
FIA Action for Road Safety: 10 κανόνες
Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου έχει παρουσιάσει 10 Χρυσούς Κανόνες Οδικής Συμπεριφοράς, στο πλαίσιο της εκστρατείας της με τίτλο "FIA Action for Road Safety". ...(περισσότερα)
Αυστραλία: Δράση για την αποφυγή της υπνηλίας κατά την οδήγηση
Η αυστραλιανή Transport Accident Commission (TAC) δημιούργησε τη δράση "Pause Stop", για ευαισθητοποίηση σχετικά με την αποφυγή της υπνηλίας κατά την οδήγηση. ...(περισσότερα)
Ψηφιακή ανανέωση άδειας οδήγησης
Όπως έγινε επισήμως γνωστό, η ανανέωση της άδειας οδήγησης καθώς και η απόκτηση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας, θα μπορούν να πραγματοποιηθούν από το gov.gr. ...(περισσότερα)
Οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ: 482 παραβάσεις σε 3 ημέρες
Οι έλεγχοι της Τροχαίας συνεχίζονται και κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, διενεργήθηκαν αλκοτέστ σε 12.774 οδηγούς, από τα οποία προέκυψαν 482 παραβάσεις σε όλη τη χώρα. ...(περισσότερα)
Κυβερνητική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια: Πρώτη συνεδρίαση
Η Κυβερνητική Επιτροπή Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια, συνεδρίασε για πρώτη φορά στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. ...(περισσότερα)
Οι δρόμοι και οι ώρες που έγιναν θανατηφόρα τροχαία το 2018
Όπως έχουμε αναφέρει με σειρά άρθρων, η Ελληνική Αστυνομία έχει ανακοινώσει τα στατιστικά της Τροχαίας, αναφορικά με τα ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους το 2018. ...(περισσότερα)
Υπνηλία κατά την οδήγηση: Ένα υποτιμημένο φαινόμενο
Μια από τις πιο σημαντικές και όμως λιγότερο προβεβλημένες αιτίες θανάτων στους δρόμους ανά τον κόσμο, είναι η οδήγηση κατά τη διάρκεια της οποίας ο οδηγός είναι μισοκοιμισμένος. ...(περισσότερα)

S5 Box