SAFETY FIRST

Η πρωτεύουσα της Φινλανδίας επιβεβαίωσε πως κατά τη διάρκεια του 2019, δεν υπήρξε κανένας θανάσιμος τραυματισμός για πεζό ή ποδηλάτη εντός των ορίων της.

Με μεγάλη υπερηφάνεια, οι αρχές του Ελσίνκι ανακοίνωσαν πως κατά το 2019, δεν υπήρξε κανένας θάνατος πεζού ή δικυκλιστή στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας. Η συγκεκριμένη είδηση, έρχεται μετά από αντίστοιχη ανακοίνωση που αφορούσε στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, Όσλο, όπου μόλις ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τροχαίο ατύχημα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση για το Ελσίνκι, το 2019 ήταν η πρώτη χρονιά που δεν υπήρξαν θάνατοι για πεζούς ή ποδηλάτες, από το μακρινό 1960, όταν και ξεκίνησε η καταγραφή των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην πόλη. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν είναι τυχαίο, καθώς ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στο Ελσίνκι, παρουσιάζει σταθερή μείωση τα τελευταία χρόνια.

Κατά τις δεκαετίες του '80 και του '90, οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας ήταν σταθερά πάνω από 30, ενώ από το 2010 ο μέσος όρος έχει μειωθεί στα 7 άτομα. Χειρότερη χρονιά για το Ελσίνκι ήταν το 1965, όταν στους δρόμους της πόλης έχασαν τη ζωή τους 84 άνθρωποι.

Από τη δεκαετία του '70 μέχρι και σήμερα, τα όρια ταχύτητας στην πόλη έχουν μειωθεί πολύ. Στις περισσότερες κατοικημένες περιοχές, το όριο ταχύτητας είναι 30 χλμ./ώρα, ενώ αυξάνεται στα 40 και 50 χλμ./ώρα σε μεγαλύτερες αρτηρίες ή προαστιακές περιοχές, αντίστοιχα.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Τι ισχύει για εξετάσεις οδήγησης και ΚΤΕΟ έως 30 Νοεμβρίου
Λόγω των μέτρων για την πανδημία, μέχρι το τέλος του μήνα έχει ανασταλεί η διαδικασία εξετάσεων για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, όχι όμως για απόκτηση επαγγελματικών αδειών ή Πιστοποιητικού Επαγγελματ...(περισσότερα)
Υπνηλία κατά την οδήγηση: Ένα υποτιμημένο φαινόμενο
Μια από τις πιο σημαντικές και όμως λιγότερο προβεβλημένες αιτίες θανάτων στους δρόμους ανά τον κόσμο, είναι η οδήγηση κατά τη διάρκεια της οποίας ο οδηγός είναι μισοκοιμισμένος. ...(περισσότερα)
Euro NCAP: O τρόπος βαθμολόγησης
Το συνολικό σκορ υπολογίζεται ως άθροισμα πόντων της κάθε ενότητας ενώ πρέπει οπωσδήποτε σε καμιά ενότητα να μην υπάρχει βαθμός κάτω από τη βάση. ...(περισσότερα)
3 βασικές ενέργειες συντήρησης του αυτοκινήτου μας στην καραντίνα
Η καραντίνα που επιβλήθηκε λόγω του κορονοϊού, έχει μειώσει πάρα πολύ τα χιλιόμετρα που πραγματοποιούμε με το αυτοκίνητο. Διαβάστε ποιες είναι οι βασικές ενέργειες που πρέπει να κάνουμε, για την συντή...(περισσότερα)
O Άφθαρτος!
H TAC (Transport Accident Commission) παρουσίασε τον Graham, ένα γλυπτό ομοίωμα ανθρώπου, που με βάση την κατασκευή του θα μπορούσε να αντέξει τα τροχαία ατυχήματα και να βγαίνει δίχως τραυματισμό από...(περισσότερα)
Ηλικίες, ώρες και οδικά δίκτυα των θανατηφόρων τροχαίων του 2019
Τα στατιστικά δεδομένα της Ελληνικής Αστυνομίας προσφέρουν μεταξύ άλλων, δεδομένα σχετικά με την ηλικία, την ώρα, καθώς και το οδικό δίκτυο που συνέβησαν τα θανατηφόρα τροχαία κατά τη χρονιά που πέρασ...(περισσότερα)
Μεγάλος ο αριθμός θανάτων από οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ στη Μ. Βρετανία
Σύμφωνα με έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία δείχνουν πως 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε τροχαία ατυχήματα όπου εμπλεκόταν  τουλάχιστον ένας οδηγός που βρισκόταν πάνω από το όριο κατανάλωσης αλκοόλ...(περισσότερα)
Θερμοπληξία: Μια συχνή αιτία θανάτου για τα μικρά παιδιά
Μπορεί να μην είναι η πιο συχνή αιτία θανάτου, ωστόσο η θερμοπληξία είναι μία από τις πολλές αιτίες θανάτου για μικρά παιδιά που βρίσκονται για αρκετή ώρα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, όταν ο καιρός είν...(περισσότερα)
Ελλάδα: Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν τον Ιούλιο
Περισσότερες από 60 χιλιάδες παραβάσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα, με την πλειονότητα αυτών να συμβαίνει στην Αττική. ...(περισσότερα)
Ιστορικό υψηλό για χρήση ζώνης στις Η.Π.Α.
Η χρήση ζώνης στις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασε για το 2016 σε επίπεδα που δεν έχει ξαναβρεθεί στο παρελθόν, καθώς οι χρήστες των Αμερικανικών δρόμων φορούν ζώνη σε ποσοστό 90,1%, που είναι σαφώς βελτιωμ...(περισσότερα)

S5 Box