SAFETY FIRST

Η κατάλληλη πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου μας παίζει σημαντικό ρόλο για την ασφάλεια, με την εξωτερική θερμοκρασία να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα σε κάθε περίπτωση.

Αρκετοί οδηγοί δεν γνωρίζουν πως η σωστή πίεση ελαστικών είναι απαραίτητη κατά την οδήγηση, αφού μπορεί να επιφέρει μεταβολή της πρόσφυσης, καθώς ακόμη και της κατανάλωσης.

Βασικός παράγοντας για τη διαμόρφωση της κατάλληλης πίεσης ελαστικών είναι η εξωτερική θερμοκρασία -κατά συνέπεια και η θερμοκρασία του οδοστρώματος,- η οποία αποτελεί βασικό λόγο για αλλαγές στην πίεση των ελαστικών ενός αυτοκινήτου, καθαυτή.

Είναι λοιπόν προφανές, ότι οι ιδανικές πιέσεις των ελαστικών δεν είναι ίδιες το χειμώνα και το καλοκαίρι, ενώ μεταβάλλονται και αν το οδόστρωμα είναι στεγνό ή βρεγμένο.

Όπως μας ενημερώνει η Pirelli, σε γενικές γραμμές η πίεση των ελαστικών μειώνεται το χειμώνα, ενώ την άνοιξη και το καλοκαίρι αυξάνεται.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι η αύξηση του όγκου θερμού αέρα. Δηλαδή, η αύξηση της θερμοκρασίας θα έχει επίδραση και στην πίεση των ελαστικών, η οποία θα μπορούσε να καταστεί υψηλότερη από εκείνη που ενδείκνυται από την εκάστοτε μάρκα και βρίσκεται στο εγχειρίδιο χρήσης του οχήματος.

Κατά το χειμώνα συμβαίνει το αντίθετο, με την πίεση να πέφτει κάτω από αυτή την τιμή.

Επιστρέφοντας στις... καλοκαιρινές ρυθμίσεις, η αύξηση που προκαλείται από τη ζέστη ή λανθασμένο έλεγχο, προκαλεί άνιση φθορά των ελαστικών, κυρίως στο κέντρο, καθώς και μειωμένη πρόσφυση.

Αυτός είναι και ο λόγος που σε αρκετές περιπτώσεις, οι κατασκευαστές προτείνουν διαφορετικές τιμές πίεσης ελαστικών εμπρός και πίσω, ενώ εφόσον έχει προτιμηθεί μια κοινή τιμή, αυτό γίνεται για βέλτιστη οδηγική άνεση.Εφόσον στο ταξίδι, ο αριθμός των επιβατών

είναι αυξημένος και υπάρχουν αποσκευές, το αυξημένο βάρος σημαίνει πως θα ήταν καλό, η πίεση ελαστικών να αυξηθεί.
Επειδή κάθε αυτοκίνητο έχει τις δικές του ιδανικές μετρήσεις, είναι χρήσιμο να συμβουλευόμαστε τις τιμές που προτείνονται από τον κατασκευαστή, μέσω του εγχειριδίου χρήσης.

Ένα σύνηθες λάθος που κάνουμε, αν θελήσουμε να μειώσουμε τις πιέσεις ελαστικών το καλοκαίρι, είναι πως προβαίνουμε στην αλλαγή ενόσω αυτά είναι ζεστά.

Αυτό μειώνει το βαθμό ορθότητας της μέτρησης, οπότε είναι καλύτερο τέτοιες ενέργειες να γίνονται, όταν τα ελαστικά είναι κρύα.

Για τη σωστή οριοθέτηση της πίεσης των ελαστικών του αυτοκινήτου μας, είναι χρήσιμο να ακολουθήσουμε 3 βασικούς κανόνες.

Πρώτον, τα ελαστικά να είναι κρύα. Αυτό σημαίνει το αυτοκίνητο να ήταν σταματημένο σε σκιά για τουλάχιστον δύο ώρες, ή να έχουμε οδηγήσει για λιγότερα από 3 χλμ. με χαμηλή ταχύτητα.

Δεύτερον, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, που δε μας επιτρέπει να πετύχουμε μείωση της θερμοκρασίας των ελαστικών μας, πρέπει να προσθέσουμε όχι περισσότερα από 4-5 psi, σε σύγκριση με την "κρύα" τιμή που ορίζεται από τον κατασκευαστή.
Ακόμη και έτσι όμως, με την πρώτη ευκαιρία να ελέγξουμε ξανά την πίεση των ελαστικών μας, όταν αυτά θα έχουν κρυώσει, με την πρώτη ευκαιρία.

Τρίτον, εφόσον στα ελαστικά τοποθετηθεί άζωτο, η ανάγκη ελέγχου της πίεσης δεν εξαλείφεται.

Photo: Pirelli

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Οι άντρες ρισκάρουν περισσότερο από τις γυναίκες στο δρόμο
Έρευνα του 2011 είχε δείξει πως η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα είναι άντρες, τη στιγμή που πρόσφατα δεδομένα από το Βέλγιο, δείχνουν πως το 83% όσων οδηγούν υπό την επήρεια...(περισσότερα)
Εικονικοί βοηθοί στα αυτοκίνητα και οι πρώτες αντιδράσεις
Η τεχνολογία αναπτύσσεται με γοργούς, σε πολλές περιπτώσεις ιλιγγιώδεις, ρυθμούς που ακόμη και οι ίδιοι οι επιστήμονες σε αρκετές περιπτώσεις δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν. ...(περισσότερα)
Η.Π.Α.: Όσο αυξάνεται η τιμή ενός αυτοκινήτου, μειώνεται η πιθανότητα παραχώρησης προτεραιότητας σε πεζό από τους οδηγούς
Η εν λόγω έρευνα, αφορούσε στη συμπεριφορά των Αμερικανών οδηγών σε διαβάσεις πεζών, αλλά και σε παράγοντες που μπορεί να την επηρεάζουν, όπως το κόστος κτήσης του αυτοκινήτου, ή το χρώμα και φύλο του...(περισσότερα)
Παράταση ισχύος για τις άδειες οδήγησης που λήγουν έως τα μέσα Δεκεμβρίου
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε την παράταση ισχύος κατά 3 μήνες, στις άδειες οδήγησης που λήγουν στην περίοδο 3 Νοεμβρίου-14 Δεκεμβρίου, λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας. ...(περισσότερα)
Περί ασφάλειας των πεζών
Οι πεζοί αποτελούν μια από τις πιο "ευπαθείς" ομάδες ατόμων που κινούνται στους δρόμους και δυστυχώς τα στατιστικά δεδομένα δείχνουν πως οι θάνατοί τους έχουν αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. ...(περισσότερα)
Δίπλωμα οδήγησης:  Τα ποσά για τα νέα και ενιαία παράβολα
Το Υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε τον ορισμό νέων ενιαίων-ενοποιημένων παραβόλων, αναφορικά με το δίπλωμα οδήγησης. ...(περισσότερα)
FIA Action for Road Safety: 10 κανόνες
Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου έχει παρουσιάσει 10 Χρυσούς Κανόνες Οδικής Συμπεριφοράς, στο πλαίσιο της εκστρατείας της με τίτλο "FIA Action for Road Safety". ...(περισσότερα)
5 συμβουλές για πιο δροσερές μετακινήσεις
Το καλοκαίρι είναι η περίοδος κατά την οποία πραγματοποιούμε πολλές μετακινήσεις, με την αυξημένη θερμοκρασία να είναι ένας παράγοντας που δεν πρέπει να υποτιμήσουμε. ...(περισσότερα)
Μεγάλο ποσοστό Βρετανών αποσπάται κατά την οδήγηση
Η απώλεια συγκέντρωσης λόγω κούρασης αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα θανάτων από τροχαία ατυχήματα φτάνοντας στο 62%, ενώ μετά τη σχετική έρευνα που διενεργήθηκε από τη Βρετανική Exchange and Mar...(περισσότερα)
Θερμοπληξία: Μια συχνή αιτία θανάτου για τα μικρά παιδιά
Μπορεί να μην είναι η πιο συχνή αιτία θανάτου, ωστόσο η θερμοπληξία είναι μία από τις πολλές αιτίες θανάτου για μικρά παιδιά που βρίσκονται για αρκετή ώρα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, όταν ο καιρός είν...(περισσότερα)

S5 Box