SAFETY FIRST

Η κατάλληλη πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου μας παίζει σημαντικό ρόλο για την ασφάλεια, με την εξωτερική θερμοκρασία να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα σε κάθε περίπτωση.

Αρκετοί οδηγοί δεν γνωρίζουν πως η σωστή πίεση ελαστικών είναι απαραίτητη κατά την οδήγηση, αφού μπορεί να επιφέρει μεταβολή της πρόσφυσης, καθώς ακόμη και της κατανάλωσης.

Βασικός παράγοντας για τη διαμόρφωση της κατάλληλης πίεσης ελαστικών είναι η εξωτερική θερμοκρασία -κατά συνέπεια και η θερμοκρασία του οδοστρώματος,- η οποία αποτελεί βασικό λόγο για αλλαγές στην πίεση των ελαστικών ενός αυτοκινήτου, καθαυτή.

Είναι λοιπόν προφανές, ότι οι ιδανικές πιέσεις των ελαστικών δεν είναι ίδιες το χειμώνα και το καλοκαίρι, ενώ μεταβάλλονται και αν το οδόστρωμα είναι στεγνό ή βρεγμένο.

Όπως μας ενημερώνει η Pirelli, σε γενικές γραμμές η πίεση των ελαστικών μειώνεται το χειμώνα, ενώ την άνοιξη και το καλοκαίρι αυξάνεται.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι η αύξηση του όγκου θερμού αέρα. Δηλαδή, η αύξηση της θερμοκρασίας θα έχει επίδραση και στην πίεση των ελαστικών, η οποία θα μπορούσε να καταστεί υψηλότερη από εκείνη που ενδείκνυται από την εκάστοτε μάρκα και βρίσκεται στο εγχειρίδιο χρήσης του οχήματος.

Κατά το χειμώνα συμβαίνει το αντίθετο, με την πίεση να πέφτει κάτω από αυτή την τιμή.

Επιστρέφοντας στις... καλοκαιρινές ρυθμίσεις, η αύξηση που προκαλείται από τη ζέστη ή λανθασμένο έλεγχο, προκαλεί άνιση φθορά των ελαστικών, κυρίως στο κέντρο, καθώς και μειωμένη πρόσφυση.

Αυτός είναι και ο λόγος που σε αρκετές περιπτώσεις, οι κατασκευαστές προτείνουν διαφορετικές τιμές πίεσης ελαστικών εμπρός και πίσω, ενώ εφόσον έχει προτιμηθεί μια κοινή τιμή, αυτό γίνεται για βέλτιστη οδηγική άνεση.Εφόσον στο ταξίδι, ο αριθμός των επιβατών

είναι αυξημένος και υπάρχουν αποσκευές, το αυξημένο βάρος σημαίνει πως θα ήταν καλό, η πίεση ελαστικών να αυξηθεί.
Επειδή κάθε αυτοκίνητο έχει τις δικές του ιδανικές μετρήσεις, είναι χρήσιμο να συμβουλευόμαστε τις τιμές που προτείνονται από τον κατασκευαστή, μέσω του εγχειριδίου χρήσης.

Ένα σύνηθες λάθος που κάνουμε, αν θελήσουμε να μειώσουμε τις πιέσεις ελαστικών το καλοκαίρι, είναι πως προβαίνουμε στην αλλαγή ενόσω αυτά είναι ζεστά.

Αυτό μειώνει το βαθμό ορθότητας της μέτρησης, οπότε είναι καλύτερο τέτοιες ενέργειες να γίνονται, όταν τα ελαστικά είναι κρύα.

Για τη σωστή οριοθέτηση της πίεσης των ελαστικών του αυτοκινήτου μας, είναι χρήσιμο να ακολουθήσουμε 3 βασικούς κανόνες.

Πρώτον, τα ελαστικά να είναι κρύα. Αυτό σημαίνει το αυτοκίνητο να ήταν σταματημένο σε σκιά για τουλάχιστον δύο ώρες, ή να έχουμε οδηγήσει για λιγότερα από 3 χλμ. με χαμηλή ταχύτητα.

Δεύτερον, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, που δε μας επιτρέπει να πετύχουμε μείωση της θερμοκρασίας των ελαστικών μας, πρέπει να προσθέσουμε όχι περισσότερα από 4-5 psi, σε σύγκριση με την "κρύα" τιμή που ορίζεται από τον κατασκευαστή.
Ακόμη και έτσι όμως, με την πρώτη ευκαιρία να ελέγξουμε ξανά την πίεση των ελαστικών μας, όταν αυτά θα έχουν κρυώσει, με την πρώτη ευκαιρία.

Τρίτον, εφόσον στα ελαστικά τοποθετηθεί άζωτο, η ανάγκη ελέγχου της πίεσης δεν εξαλείφεται.

Photo: Pirelli

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Μείωση των θανάτων κατά 2% στους Ευρωπαϊκούς δρόμους
Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τη συνεδρίαση των 28 Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βαλέττα της Μάλτας, οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα μειώθηκαν το 2016 κατά 2% σε σύγκριση με την ...(περισσότερα)
Video: Αυτοματοποιημένο Σύστημα Στάθμευσης από την Ford
Η Ford παρουσίασε το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Στάθμευσης, μέσω του οποίου ένα αυτοκίνητο μπορεί όχι μόνο να ανιχνεύσει την ύπαρξη μιας θέσης στάθμευσης, αλλά και να παρκάρει αυτόνομα - Δείτε το video....(περισσότερα)
7.255 παραβάσεις σε μία εβδομάδα
Μετά από ελέγχους της Τροχαίας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 8-14 Ιουνίου, προέκυψαν 7.255 παραβάσεις σε όλη τη χώρα, που αφορούσαν σε κίνηση με υπερβολική ταχύτητα ή οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. ...(περισσότερα)
Θάνατοι από τροχαία και διαφθορά...
Σύμφωνα με μεγάλο αριθμό ερευνών και μελέτη στατιστικών τα τελευταία χρόνια, η σχέση μεταξύ των θανάτων από τροχαία ατυχήματα και τα ποσοστά διαφθοράς σε μία χώρα είναι ευθέως ανάλογη. ...(περισσότερα)
Ελλάδα: 22.720 παραβάσεις σε μια εβδομάδα
Η Τροχαία ανακοίνωσε πως κατά το χρονικό διάστημα 29 Ιανουαρίου-4 Φεβρουαρίου 2023, βεβαιώθηκαν 22.720 παραβάσεις, ως αποτέλεσμα των 100.547 τροχονομικών ελέγχων που διενεργήθηκαν. ...(περισσότερα)
Ευρωπαϊκή Ένωση: Προς νομοθεσία για ψηφιακή διαθεσιμότητα των ορίων ταχύτητας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να αναβαθμίσει τους κανόνες στον τομέα των μετακινήσεων, ζητώντας την ψηφιακή παροχή δεδομένων για τα όρια ταχύτητας, από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ...(περισσότερα)
Ελλάδα: Σημαντική μείωση των θανατηφόρων τροχαίων μεταξύ 2010 και 2018
Σύμφωνα με τα στατιστικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη μείωση θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων από το 2010 μέχρι το 2018. ...(περισσότερα)
Ελλάδα: Ο αριθμός νεκρών και σοβαρά τραυματιών σε τροχαία τον Ιούλιο
Για ακόμη έναν μήνα οι απώλειες στην άσφαλτο ήταν σημαντικές, καθώς 81 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα. ...(περισσότερα)
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια: Οι 5 ενότητες
Η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια, με στόχο τη μείωση κατά 50% των νεκρών και σοβαρά τραυματιών από τροχαία ατυχήματα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με ...(περισσότερα)
Σημαντική μείωση των θανάτων στο Βέλγιο
Σαφή βελτίωση παρουσιάζουν οι αριθμοί όσον αφορά τα τροχαία ατυχήματα του Βελγίου, καθώς υπολογίστηκε ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2016 είναι κατά 8%...(περισσότερα)

S5 Box