SAFETY FIRST

Η παραλιακή λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου παραμένει πεδίο επικίνδυνης οδήγησης και η καταμέτρηση των παραβάσεων που καταγράφηκαν στο τελευταίο τρίμηνο, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά του λόγου το αληθές.

Ο δρόμος που ενώνει την Αθήνα με το Σούνιο παραμένει μια «ανοιχτή πληγή», αφού τα κρούσματα επικίνδυνης οδήγησης, τροχαίων παραβάσεων και κυρίως, ατυχημάτων, είναι πολλά και διαρκή.

Οι αυτοσχέδιοι αγώνες, γνωστοί και ως «κόντρες στα λιμανάκια» είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που θέτει σε κίνδυνο, όχι μόνο τους ίδιους τους συμμετέχοντες, αλλά και ανυποψίαστους χρήστες του δρόμου, που τυχαίνει να περνούν από εκεί στο ίδιο χρονικό διάστημα, με ίδια ή αντίθετη κατεύθυνση.

Για την αντιμετώπιση του παραπάνω φαινομένου, όπως και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων, η Τροχαία Αττικής πραγματοποιεί ελέγχους σε καθημερινή βάση δίνοντας έμφαση «σε σημεία όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες», όπως αναφέρεται σχετικά.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά δεδομένα, κατά τη διάρκεια του τριμήνου Φεβρουαρίου-Απριλίου 2023, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής κατέγραψε 3.035 παραβάσεις έπειτα από 4.896 ελέγχους στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου.

Ο αριθμός φαντάζει και είναι μεγάλος, ιδιαίτερα αν σκεφτούμε πως σε 61,9% των περιπτώσεων ελέγχου, σημειώθηκε παράβαση.

Ως αποτέλεσμα των προαναφερθέντων ελέγχων, η Τροχαία ανακοίνωσε πως υπήρξαν 3 συλλήψεις, 48 περιπτώσεις μεταφοράς οχημάτων, ενώ αφαιρέθηκαν 265 ζεύγη πινακίδων, 396 άδειες κυκλοφορίας και 523 άδειες οδήγησης.

Αναλυτικά οι παραβάσεις που σημειώθηκαν, ήταν:

Κίνηση με υπερβολική ταχύτητα - 362

Μη χρήση ζώνης ασφαλείας - 206

Μη χρήση κράνους - 170

Στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης - 120

Χρήση κινητών τηλεφώνων - 115

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη- 89

Επίδειξη ικανοτήτων - 71

Οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ - 68

Αντικανονικοί ελιγμοί - 58

Αυτοσχέδιοι αγώνες - 50

Παράβαση θορύβων - 40

Λοιπές παραβάσεις - 1.686

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Συνεχίζονται τα αυξημένα κυκλοφοριακά μέτρα και για την Πρωτομαγιά
Έπειτα από τις ημέρες του Πάσχα, η Τροχαία προχωρά στην εφαρμογή αντίστοιχων μέτρων και για το ερχόμενο τριήμερο της Πρωτομαγιάς. ...(περισσότερα)
Στη Σουηδία οι λιγότεροι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα το 2019
Σύμφωνα με μετρήσεις σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2019, η Σουηδία ήταν η χώρα με το μικρότερο αριθμό θανάτων, με την Ελλάδα να βρίσκεται χαμηλά στη λίστα. ...(περισσότερα)
Ηνωμένο Βασίλειο: Εξετάσεις κάθε 5 χρόνια επιθυμούν οι οδηγοί άνω των 60 ετών
Η πλειοψηφία των οδηγών ηλικίας άνω των 60 ετών, συμφωνεί με την επανεξέταση ικανοτήτων κάθε 5 χρόνια μετά από την ανανέωση της άδειας οδήγησης, όπως αποδεικνύει έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμέν...(περισσότερα)
Στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η μείωση των σοβαρών τραυματισμών από τροχαία!
Το ζήτημα των τροχαίων ατυχημάτων και των σοβαρών τραυματισμών που προκύπτουν από αυτά, είναι μεταξύ των πιο σημαντικών από όσα απασχολούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. ...(περισσότερα)
3 στους 4 Βρετανούς επιθυμούν μείωση του ορίου κατανάλωσης αλκοόλ!
Έρευνα για λογαριασμό του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, έδειξε πως το 77% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου επιτρεπτού ορίου κατανάλωσης οινοπνεύματος κατά τη δι...(περισσότερα)
ABS
Το Iaveris.gr θα παρουσιάσει μέσω μιας σειράς άρθρων, με πολύ απλή εξήγηση, τη λειτουργία συστημάτων ασφαλείας που υπάρχουν πλέον στα αυτοκίνητα. Το πρώτο από αυτά, αφορά στο ABS, το οποίο είναι για έ...(περισσότερα)
Οι βασικοί λόγοι για αντικατάσταση των ελαστικών
Η επιλογή που θα κάνουμε όταν έρθει η στιγμή αντικατάστασης των ελαστικών είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αφορά σε ένα από τα θεμελιώδη σημεία του αυτοκινήτου μας. ...(περισσότερα)
H Ford εξελίσσει τεχνολογία προβολέων για πιο ασφαλή οδήγηση τη νύχτα (+video)
Μια νέα τεχνολογία προβολέων υψηλής ανάλυσης, που στοχεύει να διασφαλίσει πως οι οδηγοί θα έχουν το βλέμμα τους στραμμένο αποκλειστικά στο δρόμο τη νύχτα, παρουσιάζει η Ford. ...(περισσότερα)
Πώς επηρεάζεται η πίεση των ελαστικών μας από τη ζέστη
Η κατάλληλη πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου μας παίζει σημαντικό ρόλο για την ασφάλεια, με την εξωτερική θερμοκρασία να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα σε κάθε περίπτωση. ...(περισσότερα)
Ένα πρωτότυπο με τεχνολογίες ασφαλείας από το μέλλον
Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων εξερευνούν μελλοντικές τεχνολογίες ασφαλείας και το νέο πειραματικό όχημα οδικής ασφάλειας της Mercedes-Benz, ESF 2019, είναι ένα τέτοιο δείγμα. ...(περισσότερα)

S5 Box