SAFETY FIRST

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Swansea στη Μεγάλη Βρετανία, οι ηλικιωμένοι οδηγοί δε θεωρούνται περισσότερο επικίνδυνοι από τους νέους, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του BBC.


Όπως κατέδειξαν τα δεδομένα έρευνας που παρουσιάστηκαν στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστήμης (British Science Festival) στο Swansea, οι οδηγοί ηλικίας 70 ετών έχουν 3-4 φορές λιγότερα ατυχήματα, σε σύγκριση με τους οδηγούς ηλικίας 17-21 ετών. Σύμφωνα με τον Βοηθό Καθηγητή Γεροντολογίας στο Πανεπιστήμιο του Swansea κ. Charles Musselwhite, μπορεί οι ηλικιωμένοι να ηλικιωμένοι να εμπλέκονται σε περισσότερα ατυχήματα από όσοι είναι περίπου 40 ετών, όμως σίγουρα εμπλέκονται σε λιγότερα ατυχήματα από τους πολύ νέους οδηγούς. Οι πιο ηλικιωμένοι, κάνουν περισσότερα λάθη όταν αισθάνονται πίεση από άλλους οδηγούς, κυρίως όταν έχουν να στρίψουν δεξιά ή να κάνουν προσπέραση. Από την άλλη, οι νέοι οδηγοί, ηλικίας 17-21 ετών έχουν ατυχήματα που αφορούν κυρίως την υπερβολική ταχύτητα ή την απώλεια ελέγχου του οχήματός τους.

Αν παρατηρήσει κάποιος την στατιστική των ατυχημάτων, θα διαπιστώσει πως υπάρχει αύξηση για τους οδηγούς ηλικίας άνω των 75 ετών, που σύμφωνα με τον καθηγητή Musselwhite οφείλεται στην αυξανόμενη φυσική αδυναμία. Επιπλέον, οι ηλικιωμένοι εμπλέκονται σε διαφορετικής φύσεως ατυχήματα, σε σύγκριση με τους νέους. Οι νεότεροι οδηγοί συνήθως εμπλέκονται σε ατυχήματα που αφορούν σε ένα αυτοκίνητο, λόγω απώλειας ελέγχου, τη στιγμή που οι πιο ηλικιωμένοι τείνουν να έχουν μικρότερης έκτασης ατυχήματα. Οι ηλικιωμένες γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν μικρά ατυχήματα, όταν προσπαθούν να παρκάρουν ή γενικά όταν κάνουν ελιγμούς σε πολύ μικρό χώρο, ενώ ταυτόχρονα συχνό είναι το φαινόμενο ηλικιωμένοι να τρακάρουν μεταξύ τους, στοιχείο που μεταξύ άλλων δείχνει πως κάνουν αντίστοιχα λάθη. Πάντως, οι πιο ηλικιωμένοι οδηγοί ισοσταθμίζουν τη φυσική τους αδυναμία με μεγαλύτερη πρόληψη από τη στιγμή που συνήθως οδηγούν πιο αργά, αφήνουν μεγαλύτερες αποστάσεις ή προτιμούν να οδηγήσουν όταν ο καιρός είναι καλός ή κατά τις ώρες που η κίνηση είναι μειωμένη. 

Μπορεί η αυθόρμητη σκέψη που κάνουμε όλοι να είναι πως με τα χρόνια το επίπεδο της οδήγησης μειώνεται, όμως το τελικό αποτέλεσμα που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο αριθμός των ατυχημάτων που εμπλέκονται οι ηλικιακές ομάδες, να είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων και όχι μόνο της φυσικής ικανότητας οδήγησης.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

4 στους 10 Έλληνες χρησιμοποιούν το κινητό ενώ οδηγούν
Για ακόμη μια φορά, έρευνα καταδεικνύει πως χρειάζεται πολλή δουλειά συνειδητοποίηση ακόμη, ώστε η Οδική Ασφάλεια να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα στη χώρα μας. ...(περισσότερα)
Έλεγχος για χρήση ναρκωτικών ουσιών...
Για αλκοτέστ είχαμε ακούσει εδώ και χρόνια, όμως σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης διεξάγονται και έλεγχοι για την ποσότητα ναρκωτικών ουσιών στο αίμα, που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε ως "ναρκοτεστ". ...(περισσότερα)
Video: Εφαρμογή κινητού για βελτίωση στη διαδικασία διάσωσης από το Euro NCAP
Μέσω της εφαρμογής Euro Rescue, ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP καταθέτει τη δική του πρόταση για βελτίωση των υπηρεσιών διάσωσης έπειτα από τροχαίο ατύχημα στους ευρωπαϊκούς δρόμους. ...(περισσότερα)
Τροχαία ατυχήματα: Η βασική αιτία θανάτου για παιδιά ηλικίας 1-13 ετών
Τα τροχαία ατυχήματα είναι η βασική αιτία θανάτου παιδιών ηλικίας 1-13 ετών, γεγονός που οι περισσότεροι αντιλαμβανόμαστε και οι στατιστικές δυστυχώς, επιβεβαιώνουν. ...(περισσότερα)
Πιέσεις για μπλοκάρισμα της χρήσης κινητού κατά την οδήγηση!
Οι φωνές για την παρεμπόδιση της χρήσης κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης ολοένα και πληθαίνουν, με μεγάλους Φορείς Οδικής Ασφάλειας να κάνουν διάβημα προς εταιρείες τεχνολογίας όπως η Apple και η...(περισσότερα)
0 αστέρια σε Crash Test
Μια είδηση που δε συνηθίζουμε να διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό έφτασε από το Δελχί της Ινδίας, όπου αυτές τις ημέρες περνούν από Crash Test, υπό την αιγίδα του Global NCAP, αφού 5 μοντέλα που παράγον...(περισσότερα)
Ιούνιος: 478 τροχαία με 18 νεκρούς στην Αττική
Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, έδειξε πως οι επιδόσεις μας στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. ...(περισσότερα)
Εκστρατεία εναντίον της χρήσης τηλεφώνου κατά την οδήγηση στην Αγγλία
Μεγάλη έκταση έχει πάρει η εκστρατεία ενάντια στη χρήση τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης στην Αγγλία, με την Theresa May να συμμετέχει προσωπικά σε αυτήν. ...(περισσότερα)
Έως και 40% των θανάτων στους δρόμους σχετίζονται με τη δουλειά
 Σύμφωνα με νέα στοιχεία αναφορικά με τους θανάτους στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 25.671 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2016. ...(περισσότερα)
Ακόμη και το Hands Free αποσπά την προσοχή...
Όπως αναφέρεται σε άρθρο της ιστοσελίδας του European Transport Safety Council (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών), η χρήση hands-free κατά τη διάρκεια της οδήγησης αποσπά την προσοχή σε αντίστο...(περισσότερα)

S5 Box