SAFETY FIRST

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Swansea στη Μεγάλη Βρετανία, οι ηλικιωμένοι οδηγοί δε θεωρούνται περισσότερο επικίνδυνοι από τους νέους, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του BBC.


Όπως κατέδειξαν τα δεδομένα έρευνας που παρουσιάστηκαν στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστήμης (British Science Festival) στο Swansea, οι οδηγοί ηλικίας 70 ετών έχουν 3-4 φορές λιγότερα ατυχήματα, σε σύγκριση με τους οδηγούς ηλικίας 17-21 ετών. Σύμφωνα με τον Βοηθό Καθηγητή Γεροντολογίας στο Πανεπιστήμιο του Swansea κ. Charles Musselwhite, μπορεί οι ηλικιωμένοι να ηλικιωμένοι να εμπλέκονται σε περισσότερα ατυχήματα από όσοι είναι περίπου 40 ετών, όμως σίγουρα εμπλέκονται σε λιγότερα ατυχήματα από τους πολύ νέους οδηγούς. Οι πιο ηλικιωμένοι, κάνουν περισσότερα λάθη όταν αισθάνονται πίεση από άλλους οδηγούς, κυρίως όταν έχουν να στρίψουν δεξιά ή να κάνουν προσπέραση. Από την άλλη, οι νέοι οδηγοί, ηλικίας 17-21 ετών έχουν ατυχήματα που αφορούν κυρίως την υπερβολική ταχύτητα ή την απώλεια ελέγχου του οχήματός τους.

Αν παρατηρήσει κάποιος την στατιστική των ατυχημάτων, θα διαπιστώσει πως υπάρχει αύξηση για τους οδηγούς ηλικίας άνω των 75 ετών, που σύμφωνα με τον καθηγητή Musselwhite οφείλεται στην αυξανόμενη φυσική αδυναμία. Επιπλέον, οι ηλικιωμένοι εμπλέκονται σε διαφορετικής φύσεως ατυχήματα, σε σύγκριση με τους νέους. Οι νεότεροι οδηγοί συνήθως εμπλέκονται σε ατυχήματα που αφορούν σε ένα αυτοκίνητο, λόγω απώλειας ελέγχου, τη στιγμή που οι πιο ηλικιωμένοι τείνουν να έχουν μικρότερης έκτασης ατυχήματα. Οι ηλικιωμένες γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν μικρά ατυχήματα, όταν προσπαθούν να παρκάρουν ή γενικά όταν κάνουν ελιγμούς σε πολύ μικρό χώρο, ενώ ταυτόχρονα συχνό είναι το φαινόμενο ηλικιωμένοι να τρακάρουν μεταξύ τους, στοιχείο που μεταξύ άλλων δείχνει πως κάνουν αντίστοιχα λάθη. Πάντως, οι πιο ηλικιωμένοι οδηγοί ισοσταθμίζουν τη φυσική τους αδυναμία με μεγαλύτερη πρόληψη από τη στιγμή που συνήθως οδηγούν πιο αργά, αφήνουν μεγαλύτερες αποστάσεις ή προτιμούν να οδηγήσουν όταν ο καιρός είναι καλός ή κατά τις ώρες που η κίνηση είναι μειωμένη. 

Μπορεί η αυθόρμητη σκέψη που κάνουμε όλοι να είναι πως με τα χρόνια το επίπεδο της οδήγησης μειώνεται, όμως το τελικό αποτέλεσμα που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο αριθμός των ατυχημάτων που εμπλέκονται οι ηλικιακές ομάδες, να είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων και όχι μόνο της φυσικής ικανότητας οδήγησης.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Κάλεσμα για υποχρεωτικά alcohol interlocks
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, περισσότεροι από 5000 θάνατοι από τροχαία ατυχήματα έχουν ως αιτία την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. ...(περισσότερα)
Μήνυμα οδικής ασφάλειας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς!
Η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει στην αρχή της και εκτός από ευχές για καλή πρόοδο, σε χώρες όπως ο Καναδάς οι ευχές για Καλή Σχολική Χρονιά σχετίζονται και με την Οδική Συμπεριφορά. ...(περισσότερα)
Τα εξηλεκτρισμένα οχήματα πρέπει να διαθέτουν σύστημα ηχητικής προειδοποίησης
Η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται πιο αυστηρή για τα ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία στο εξής θα πρέπει να διαθέτουν ειδικό σύστημα ηχητικής προειδοποίησης. ...(περισσότερα)
Εικονικοί βοηθοί στα αυτοκίνητα και οι πρώτες αντιδράσεις
Η τεχνολογία αναπτύσσεται με γοργούς, σε πολλές περιπτώσεις ιλιγγιώδεις, ρυθμούς που ακόμη και οι ίδιοι οι επιστήμονες σε αρκετές περιπτώσεις δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν. ...(περισσότερα)
Αντιδράσεις για τις διαφημίσεις αλκοόλ στη Formula 1
Η πρόσφατη, μεγάλη χορηγική συμφωνία μεταξύ της Formula 1 και της γνωστής ζυθοποιίας "Heineken" δεν έχει γίνει δεκτή με καλό μάτι από τους Οργανισμούς που ασχολούνται με την καμπάνια ενάντια στο αλκοό...(περισσότερα)
Πρωτοβουλία ενάντια στην οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών στις ΗΠΑ
Η National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) του Αμερικανικού Υπουργείου Μεταφορών, ανακοίνωσε την έναρξη εκστρατείας για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, π...(περισσότερα)
Οι ηλικιωμένοι οδηγοί δεν είναι πιο επικίνδυνοι από τους νέους...
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Swansea στη Μεγάλη Βρετανία, οι ηλικιωμένοι οδηγοί δε θεωρούνται περισσότερο επικίνδυνοι από τους νέους, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του BBC. ...(περισσότερα)
Euro NCAP: Αλλαγές στις δοκιμές πρόσκρουσης για το 2020
Ο οργανισμός Euro NCAP παρουσίασε τις αλλαγές που θα ισχύσουν κατά τη διεξαγωγή δοκιμών πρόσκρουσης των νέων μοντέλων από φέτος. ...(περισσότερα)
4 στους 10 Έλληνες χρησιμοποιούν το κινητό ενώ οδηγούν
Για ακόμη μια φορά, έρευνα καταδεικνύει πως χρειάζεται πολλή δουλειά συνειδητοποίηση ακόμη, ώστε η Οδική Ασφάλεια να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα στη χώρα μας. ...(περισσότερα)
Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας: Τι περιλαμβάνουν και ποιος είναι ο σκοπός τους
Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αυξάνουν διαρκώς τη δυναμική τους, οπότε ήρθε η στιγμή να κατανοήσουμε καλύτερα τι αφορούν. ...(περισσότερα)

S5 Box