SAFETY FIRST

Όπως αναφέρουν τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Αγγλίας, έως το 2020 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία περαιτέρω μείωσης των ορίων ταχύτητας στα 20 μίλια/ώρα, σε οδούς-κλειδιά του Κεντρικού Λονδίνου.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μέρος του μακροπρόθεσμου σχεδίου οδικής ασφάλειας με τίτλο "Vision Zero", που έχει καταστρωθεί με επικεφαλής τον Δήμαρχο του Λονδίνου, Shadiq Khan και έχει ως απώτερο στόχο την εκμηδένιση των θανάτων ή σοβαρών τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα στην πρωτεύουσα της Αγγλίας. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο, 2000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται σοβαρά σε ατυχήματα που συμβαίνουν στους δρόμους του Λονδίνου, με το 80% εξ αυτών να είναι πεζοί ή δικυκλιστές.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς όσων προωθούν την εκστρατεία, αν ένα άτομο χτυπηθεί από όχημα με ταχύτητα 30 μιλίων/ώρα, έχει 5 φορές περισσότερες πιθανότητες θανάτου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίπτωση σύγκρουσης με 20 μίλια/ώρα.

Ο Khan δήλωσε: "Δε δέχομαι πως οι θάνατοι και σοβαροί τραυματισμοί στους δρόμους του Λονδίνου, είναι κάτι που απλά πρέπει να ανεχθούμε ως αναπόφευκτο. Κάθε θάνατος ή σοβαρός τραυματισμός οδηγεί σε μεγάλο πόνο και τραγωδία τόσο τους άμεσα εμπλεκόμενους, όσο και τις οικογένειές τους."

Ο σχεδιασμός για μείωση των ορίων ταχύτητας είναι προϊόν συνεργασίας του Δημάρχου Λονδίνου, της TfL (Transport for London) στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκουν οι δρόμοι στο κεντρικό Λονδίνο και της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, ενώ εκτός από τη μείωση των θανάτων, στόχος είναι ακόμη η βελτίωση των προδιαγραφών ασφαλείας για λεωφορεία ή φορτηγάκια, καθώς και η ενθάρρυνση στην ασφαλή ποδηλασία ή πεζοπορία στο κέντρο της πόλης.

SafetyFirst London01

 

Χαρακτηριστικά, αναφέρουμε πως όλα τα νέα λεωφορεία στο Λονδίνο θα επανασχεδιαστούν προσφέροντας καλύτερη ορατότητα στους οδηγούς, ενώ θα διαθέτουν το σύστημα αναγνώρισης και προσαρμογής ταχύτητας "Intelligent Speed Assistance". Επιπλέον, θα δοκιμαστεί το "Automated Emergency Braking" για φρενάρισμα εκτάκτου ανάγκης.

Αρχικός στόχος είναι έως το 2022, οι θάνατοι ή σοβαροί τραυματισμοί στους δρόμους του Λονδίνου να μειωθούν κατά 65%. Επιπλέον, έως το 2030 ο σκοπός είναι να μηδενιστούν οι θάνατοι ή σοβαροί τραυματισμοί κοντά σε λεωφορεία του Λονδίνου, ενώ το 2041 ορίζει τον τελικό στόχο της εκστρατείας, που είναι η εξάλειψη κάθε θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού στο οδικό δίκτυο της πόλης.

Εκτός από το κέντρο της πόλης, ο Khan θέλει να προχωρήσει στο ίδιο μέτρο και για δρόμους υψηλής επικινδυνότητας στα προάστια του Λονδίνου, ωστόσο αυτό το σχέδιο βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση με τα εκάστοτε τοπικά συμβούλια.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Το παράλληλο παρκάρισμα είναι ο δυσκολότερος ελιγμός
Έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε πως το παράλληλο παρκάρισμα θεωρείται από τους Βρετανούς ως το δυσκολότερη εγχείρημα κατά την οδήγηση. ...(περισσότερα)
Euro NCAP: Επεξήγηση των τεστ
Σε αυτό το άρθρο, θα παρέχουμε μια επεξήγηση των δοκιμασιών που περνούν τα συστήματα ασφαλείας των αυτοκινήτων, για την καλύτερη αξιολόγησή τους. ...(περισσότερα)
Επικίνδυνη οδήγηση: Ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει αυστηρές τιμωρίες
Η Βουλή των Ελλήνων προέβη σε αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, με τις τιμωρίες σε περίπτωση επικίνδυνης οδήγησης να γίνονται πιο αυστηρές. ...(περισσότερα)
Ηλικίες, ώρες και οδικά δίκτυα των θανατηφόρων τροχαίων του 2019
Τα στατιστικά δεδομένα της Ελληνικής Αστυνομίας προσφέρουν μεταξύ άλλων, δεδομένα σχετικά με την ηλικία, την ώρα, καθώς και το οδικό δίκτυο που συνέβησαν τα θανατηφόρα τροχαία κατά τη χρονιά που πέρασ...(περισσότερα)
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών τοποθετείται...
... σχετικά με την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια. ...(περισσότερα)
Χάρη στη ζώνη απέφυγε τα χειρότερα ο Sergio Aguero
Το πρόσφατο αυτοκινητιστικό ατύχημα ενός εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στον κόσμο, Sergio Aguero, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη μεγάλη σημασία της χρήσης ζώνης ασφαλείας εντός του αυτοκινήτου. ...(περισσότερα)
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τοποθετείται για την Οδική Ασφάλεια
Με αφορμή την 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στις 8-14 Μαΐου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (W.H.O.) τοποθετήθηκε αναφορικά με αυτό ...(περισσότερα)
Όχι στην τοποθέτηση των παιδιών στο παιδικό κάθισμα με μπουφάν
Μόλις χαμηλώσει η θερμοκρασία, πολλοί από εμάς συνηθίζουμε να διατηρούμε το μπουφάν στο αυτοκίνητο και ακριβώς το ίδιο, κάνουμε για τα παιδιά τα οποία κάθονται στο παιδικό κάθισμα. ...(περισσότερα)
Τα μέτρα της Τροχαίας για την εορταστική περίοδο
Η Τροχαία ανακοίνωσε τα έκτακτα μέτρα που θα ληφθούν κατά την χρονική περίοδο 23 Δεκεμβρίου 2022-8 Ιανουαρίου 2023. ...(περισσότερα)
Κανένας πεζός ή ποδηλάτης νεκρός το 2019 στο Ελσίνκι
Η πρωτεύουσα της Φινλανδίας επιβεβαίωσε πως κατά τη διάρκεια του 2019, δεν υπήρξε κανένας θανάσιμος τραυματισμός για πεζό ή ποδηλάτη εντός των ορίων της. ...(περισσότερα)

S5 Box