SAFETY FIRST

Η προσπάθεια βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια η Ελβετία, αναγνωρίστηκε στην πράξη από το European Transport Safety Council (ETSC).

Το Ετήσιο Βραβείο που προσφέρει το ETSC σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε αναγνώριση των προσπαθειών της στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας, δόθηκε για το 2017 στην Ελβετία. Πιο συγκεκριμένα, η χώρα της Κεντρικής Ευρώπης έχει πετύχει διαρκή μείωση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα, η οποία έφτασε στο 15% το 2016 σε σύγκριση με το 2015, ενώ παράλληλα η μείωση των θανάτων φτάνει στο 34% από το 2010 και στο 60%, σε σύγκριση με το 2001. Υπολογίζεται ότι πλέον στην Ελβετία χάνουν τη ζωή τους 26 άνθρωποι ανά εκατομμύριο, αριθμός που την καθιστά στη χώρα με τη χαμηλότερη θνησιμότητα στην Ευρώπη σε αυτόν τον τομέα μαζί με τη Νορβηγία, που απέσπασε το βραβείο πέρυσι.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ETSC Antonio Avenoso δήλωσε: "Η Ελβετία αξίζει διεθνή αναγνώριση, καθώς παρά το γεγονός πως ήδη βρισκόταν σε υψηλό επίπεδο στην Οδική Ασφάλεια, δεν επαναπαύθηκε και από το 2013, το πρόγραμμα "Via Sicura" έφερε 20 νέα μέτρα. Η Ελβετία δεν επιδεικνύει καθόλου ανοχή στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, είτε πρόκειται για νέους οδηγούς είτε για επαγγελματίες, ενώ παράλληλα βελτιώνει την ασφάλεια των υποδομών της και σχεδιάζει νομοθεσία για περαιτέρω μείωση του ρίσκου για τους νέους οδηγούς. Ελπίζουμε η νίκη της Ελβετίας να στείλει ένα θετικό μήνυμα και σε άλλες παραδοσιακές "δυνάμεις" της Οδικής Ασφάλειας που φαίνεται να έχουν χάσει έδαφος τον τελευταίο καιρό, όπως η Ολλανδία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο". 

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Παράταση κυκλοφοριακών μέτρων στο κέντρο της Αθήνας έως 21 Νοεμβρίου
Την παράταση των κυκλοφοριακών μέτρων που ισχύουν στο κέντρο της για 3 μήνες Αθήνας λόγω του κορονοϊού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. ...(περισσότερα)
ΗΠΑ: Αύξηση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα
Τα στατιστικά δεδομένα στις Ηνωμένες Πολιτείες, δείχνουν πως το 2020 σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από τροχαία ατυχήματα των τελευταίων ετών, με αρνητικά ρεκόρ σε θανάτους πεζών, μοτοσικλετ...(περισσότερα)
Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Τροχαίας στα οδικά δίκτυα
Η Τροχαία συνεχίζει τους ελέγχους στις Περιφέρειες της χώρας, εστιάζοντας αυτή τη φορά σε Πελοπόννησο και Κεντρική Μακεδονία. ...(περισσότερα)
Κυβερνητική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια: Πρώτη συνεδρίαση
Η Κυβερνητική Επιτροπή Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια, συνεδρίασε για πρώτη φορά στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. ...(περισσότερα)
Η Σχολή Οδικής Συμπεριφοράς Ιαβέρης συνεργάζεται με το 2ο bebefest
Καθώς οι βάσεις για τη σωστή εκπαίδευση των ανθρώπων μπαίνουν σε πολύ μικρή ηλικία, η Σχολή μας συνεργάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με το Φεστιβάλ Εγκυμοσύνης και Βρεφικής Ηλικίας bebefest, που...(περισσότερα)
Ηνωμένο Βασίλειο: Εξετάσεις κάθε 5 χρόνια επιθυμούν οι οδηγοί άνω των 60 ετών
Η πλειοψηφία των οδηγών ηλικίας άνω των 60 ετών, συμφωνεί με την επανεξέταση ικανοτήτων κάθε 5 χρόνια μετά από την ανανέωση της άδειας οδήγησης, όπως αποδεικνύει έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμέν...(περισσότερα)
Χιλιάδες κλήσεις για στάθμευση σε ράμπες διάβασης ΑμεΑ
Η ελλιπέστατη οδηγική, αλλά και συνολική, παιδεία μας αποκαλύπτεται για ακόμη μια φορά, από τη στατιστική των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν σε αστικές περιοχές, για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2019...(περισσότερα)
Praise Awards 2016
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών (European Transport Safety Council - ETSC) έχει δημιουργήσει τα "Praise Awards", βραβεία που απονέμονται κάθε χρόνο σε εταιρείες που έχουν πάρει μέτρα για τη β...(περισσότερα)
Υπνηλία στο τιμόνι: Συμβουλές για την αποφυγή της
Είναι γνωστό πως η κούραση αποτελεί μια από τις πιο συχνές αιτίες τροχαίων ατυχημάτων, πολλές φορές με ολέθριες συνέπειες. Ο Βρετανικός Οργανισμός Οδικής Ασφάλειας "IAM RoadSmart", που έχει μεγάλη δρά...(περισσότερα)
Αντιδράσεις για τις διαφημίσεις αλκοόλ στη Formula 1
Η πρόσφατη, μεγάλη χορηγική συμφωνία μεταξύ της Formula 1 και της γνωστής ζυθοποιίας "Heineken" δεν έχει γίνει δεκτή με καλό μάτι από τους Οργανισμούς που ασχολούνται με την καμπάνια ενάντια στο αλκοό...(περισσότερα)

S5 Box