SAFETY FIRST

Ο οργανισμός Οδικής Ασφάλειας Euro NCAP, κάλεσε τους κατασκευαστές να διαθέσουν περισσότερα έξυπνα συστήματα ασφαλείας στον βασικό εξοπλισμό των μικρών επαγγελματικών τους οχημάτων – ο λόγος είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Η πρόσφατη αξιολόγηση ασφάλειας νέων οχημάτων του γνωστού Ευρωπαϊκού Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας, Euro NCAP (European New Car Assessment Program) ήταν λίγο διαφορετική από ότι έχουμε συνηθίσει.

Ο λόγος, ήταν πως στο «μικροσκόπιο» βρέθηκαν μικρά επαγγελματικά φορτηγά οχήματα, τα επονομαζόμενα small panel vans, που βασίζονται σε αντίστοιχες επιβατικές εκδόσεις, διαθέτοντας όμως δύο θέσεις και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών-φορτίου, χωρίς πίσω παράθυρα.

Τα Mercedes-Benz Citan και VW ID.Buzz Cargo έλαβαν την κορυφαία, πλατινένια αξιολόγηση, ενώ πολύ καλά ανταποκρίθηκαν και τα Citroen Berlingo, Fiat Doblo, Opel Combo, Peugeot Partner, Renault Kangoo Van και VW Caddy Cargo Van, τα οποία έλαβαν «Χρυσή» αξιολόγηση.

Αξίζει να σημειωθεί, είναι πως στην περίπτωση των μικρών φορτηγών, τα οποία προορίζονται για επαγγελματική χρήση, ο Euro NCAP εστιάζει στην ύπαρξη προηγμένης τεχνολογίας αποφυγής συγκρούσεων.

Αυτό δε συμβαίνει τυχαία, αφού οι στατιστικές έρευνες έχουν δείξει πως στις περιπτώσεις ατυχημάτων όπου εμπλέκονται φορτηγά μεγαλύτερου ή μικρότερου μεγέθους, οι περισσότερες απώλειες κατανέμονται, μακράν, στα άλλα οχήματα ή τους ευάλωτους χρήστες των δρόμων (δικυκλιστές, πεζοί) που ενεπλάκησαν στη σύγκρουση.

Μπορεί τα αποτελέσματα αξιολόγησης των 8 οχημάτων που προαναφέραμε να είναι θετικά, γεγονός το οποίο εξηγείται καθώς προέρχονται από αντίστοιχα επιβατικά οχήματα, που ενσωματώνουν προηγμένη τεχνολογία ασφαλείας, όμως υπάρχει ένα μικρό «αλλά».

Ποιο είναι αυτό; Πως ο εν λόγω εξοπλισμός ασφαλείας προσφέρεται στα συγκεκριμένα επαγγελματικά αυτοκίνητα, προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά.

Έτσι, οι άνθρωποι του Euro NCAP αναμένουν την εισαγωγή σε αυτά, προηγμένων τεχνολογιών αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης (AEB) για αυτοκίνητα μεταξύ αυτοκινήτων, πεζών και ποδηλατών, συστήματα υποστήριξης λωρίδας κυκλοφορίας, υποβοήθηση ταχύτητας και υποβοήθηση προσοχής. 

Παρά τα καλά αποτελέσματα, υπάρχει ακόμη περαιτέρω πρόοδος που πρέπει να επιτευχθεί, αφού όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού, «για παράδειγμα, το Citroën Berlingo και τα δίδυμα μοντέλα του είχαν ιδιαίτερα κακές επιδόσεις στην προστασία ποδηλάτη με AEB».

SF SmallVans 03

Τα παραπάνω αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα, από τη στιγμή που τον Ιούλιο θα τεθεί σε ισχύ ο νέος Γενικός Κανονισμός Ασφαλείας (GSR), βάσει του οποίου οι κατασκευαστές φορτηγών θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι αυτή η κατηγορία οχημάτων διαθέτει κάποιες από αυτές τις προαναφερθείσες τεχνολογίες ασφαλείας, στον βασικό εξοπλισμό των μοντέλων.

Πάντως, όπως ρητά αναφέρεται στην ανακοίνωση του Euro NCAP, στόχος των κατασκευαστών θα πρέπει να είναι η προσφορά όσο το δυνατόν περισσότερων συστημάτων ασφαλείας στον βασικό εξοπλισμό, πέραν όσων προβλέπονται από την εκάστοτε νομοθεσία.

«Με δεδομένο το γεγονός ότι τα μικρότερα φορτηγά οχήματα προέρχονται από επιβατικά, όταν έχει τοποθετηθεί υψηλού επιπέδου εξοπλισμός, οι οδηγοί μπορούν να αναμένουν βέλτιστο επίπεδο ασφάλειας», δήλωσε ο Dr. Aled Williams, Διευθυντής του Euro NCAP.

«Είναι λοιπόν καλά νέα ότι τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν σε αυτή την έκδοση είναι κυρίως χρυσά και πλατινένια. Ωστόσο, ο Euro NCAP βαθμολόγησε τα φορτηγά με εξοπλισμό που τοποθετείται ως επί το πλείστον ως "προαιρετικός". Αυτό που ήταν ανησυχητικό ήταν η έλλειψη διαθεσιμότητας φορτηγών εξοπλισμένων με αυτές τις τεχνολογίες αποφυγής σύγκρουσης στην αγορά. Το Euro NCAP και η ομάδα του δυσκολεύτηκαν να βρουν φορτηγά εξοπλισμένα με αυτές τις επιλογές για τις δοκιμές.  Στην περίπτωση των νικητών του Platinum, μόνο το Volkswagen ID.Buzz Cargo διαθέτει αυτή την τεχνολογία ασφαλείας ως στάνταρ- στη Mercedes, εξακολουθεί να αποτελεί επιλογή κόστους. Οι κατασκευαστές φορτηγών συχνά προσφέρουν τεχνολογίες ασφαλείας, αλλά σπάνια ενθαρρύνουν τους αγοραστές να καθορίσουν αυτόν τον ζωτικής σημασίας εξοπλισμό που θα μπορούσε να σώσει ζωές. Βάζοντας τους πελάτες να πληρώσουν για την πρόσθετη τεχνολογία ασφαλείας χωρίς να προωθήσουν τα οφέλη, η τεχνολογία ασφαλείας μετατρέπεται σε εργαλείο οικονομικής διαπραγμάτευσης. Υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία ότι αυτή η τεχνολογία ασφαλείας μειώνει τα ατυχήματα, τους θανάτους και τους τραυματισμούς, προστατεύοντας τους οδηγούς και τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου, και ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις που αγνοούν αυτές τις επιλογές αποτυγχάνουν στις εταιρικές κοινωνικές τους υποχρεώσεις (ΕΚΕ)», ήταν τα λόγια του Aled Williams.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Photo: Euro NCAP

 

Περισσότερα Safety First

Στάση αντί για κλήση σε περίπτωση υπερβολικής ταχύτητας, εφαρμόζει η Εσθονία
Μια ξεχωριστή μορφή αντιμετώπισης της κίνησης με υπερβολική ταχύτητα υιοθετείται στην Εσθονία, προσφέροντας δυνατότητα στάσης 45 ή 60 λεπτών, αντί για τη πληρωμή προστίμου. ...(περισσότερα)
Μείωση των θανάτων κατά 2% στους Ευρωπαϊκούς δρόμους
Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τη συνεδρίαση των 28 Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βαλέττα της Μάλτας, οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα μειώθηκαν το 2016 κατά 2% σε σύγκριση με την ...(περισσότερα)
Ηνωμένο Βασίλειο: Η έλλειψη χρημάτων καθυστερεί τις αλλαγές ελαστικών
Σύμφωνα με έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία, πολλοί οδηγοί καθυστερούν τη διαδικασία επισκευής ή αλλαγής ελαστικών, λόγω του αυξημένου κόστους ζωής. ...(περισσότερα)
Πώς επηρεάζεται η πίεση των ελαστικών μας από τη ζέστη
Η κατάλληλη πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου μας παίζει σημαντικό ρόλο για την ασφάλεια, με την εξωτερική θερμοκρασία να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα σε κάθε περίπτωση. ...(περισσότερα)
Euro NCAP (European New Car Assessment Programme)
Πρόκειται για τον πιο γνωστό και αναγνωρισμένο οργανισμό διενέργειας crash test, από τον οποίο εξάγονται αποτελέσματα για εταιρείες και αυτοκίνητα στην Ευρώπη. ...(περισσότερα)
Αναστολή λειτουργίας ιδιωτικών και δημόσιων ΚΤΕΟ έως 31 Μαρτίου
Η έξαρση του κορονοϊού COVID-19 έχει οδηγήσει, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, στην αναστολή λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών ΚΤΕΟ, τουλάχιστον έως το τέλος Μαρτίου. ...(περισσότερα)
Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων
Κάθε χρόνο έχει θεσπιστεί διεθνώς, η τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου να αποτελεί ημέρα μνήμης για τα θύματα των ατυχημάτων στους δρόμους. ...(περισσότερα)
Υπέρ του ελέγχου στοιχείων μέσω κάμερας οι περισσότεροι Βρετανοί οδηγοί
Η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών, είναι υπέρ του ελέγχου μέσω κάμερας στους δρόμους, στοιχείων όπως αν το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο και έχει περάσει τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο ή αν έχουν πληρ...(περισσότερα)
Ελλάδα: 22.720 παραβάσεις σε μια εβδομάδα
Η Τροχαία ανακοίνωσε πως κατά το χρονικό διάστημα 29 Ιανουαρίου-4 Φεβρουαρίου 2023, βεβαιώθηκαν 22.720 παραβάσεις, ως αποτέλεσμα των 100.547 τροχονομικών ελέγχων που διενεργήθηκαν. ...(περισσότερα)
Ουαλία: Θετική εξέλιξη με την μείωση του ορίου ταχύτητας εντός πόλης στα 20 μίλια/ώρα
Τα πρώτα στατιστικά δεδομένα για την μείωση του ορίου ταχύτητας στα 20 μίλια/ώρα (30 χλμ./ώρα), δείχνουν πως η μέση ταχύτητα εντός αστικών περιοχών έχει μειωθεί, στοιχείο θετικό για την βελτίωση της Ο...(περισσότερα)

S5 Box