SAFETY FIRST

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προχώρησε σε ψήφισμα για την θεσμοθέτηση νέων κανόνων, οι οποίοι θα εξασφαλίζουν την τιμωρία οδηγών που διαπράττουν τροχαίες παραβάσεις εκτός της χώρας τους.

Ένα σημαντικό κενό αναφορικά με τις τροχαίες παραβάσεις που διαπράττονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφορά στην επιβολή του νόμου σε όσους οδηγούς δεν έχουν άδεια οδήγησης από την χώρα στην οποία τις διέπραξαν.

Αυτό ήταν ακόμη πιο φανερό τα προηγούμενα χρόνια, αφού χαρακτηριστικά το 2019, τελευταία πλήρη χρονιά καταμέτρησης πριν από την πανδημία, περίπου το 40% των παραβάσεων που σημειώθηκαν από αλλοδαπούς οδηγούς σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έλαβε κάποια συνέχεια, όπως για παράδειγμα η επιβολή κάποιου προστίμου.

Την τελευταία τριετία, η διαδικασία επιβολής της νομοθεσίας προς αλλοδαπούς παραβάτες οδηγούς διαφοροποιήθηκε, δημιουργώντας συνθήκες για βελτίωση του επιπέδου συμμόρφωσης στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας της εκάστοτε χώρας από αλλοδαπούς οδηγούς.

Αυτό θα αλλάξει περαιτέρω, καθώς πριν από λίγες ημέρες ψηφίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια επικαιροποιημένη νομοθεσία, η οποία περιλαμβάνει νέες διατάξεις και αναμένεται να βοηθήσει ακόμη περισσότερο προς την προσδοκώμενη κατεύθυνση.

Στην ήδη υπάρχουσα διαδικασία αυτοματοποιημένης ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα στις αρχές των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έρχονται να προστεθούν επιπλέον κοινές ενέργειες, στην προσπάθεια εντοπισμού ενός παραβάτη και επιβολής του προστίμου το οποίο αναλογεί στην τροχαία παράβαση που υπέπεσε.

Ακόμη, στο κάδρο των ήδη διαδεδομένων παραβάσεων όπως η οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα ή υπό επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών, μπαίνουν επιπλέον παραβάσεις-αδικήματα, που πλέον θα διώκονται σε διεθνές επίπεδο.

Πρόκειται για περιπτώσεις κατά τις οποίες ένας οδηγός θα εγκαταλείπει το θύμα μιας σύγκρουσης στον τόπο ενός ατυχήματος, το επονομαζόμενο ως “hit and run”

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη νομοθεσία ψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, όμως για να τεθεί σε ισχύ απομένει μια σημαντική λεπτομέρεια.

Ο λόγος για την εισαγωγή των νέων διατάξεων και στην εθνική νομοθεσία καθεμιάς από τις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Ολλανδία: Μείωση ορίων ταχύτητας, για μείωση εκπομπής ρύπων
Σε μια κίνηση που έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις, η Ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδιο μείωσης των ορίων ταχύτητας κατά τη διάρκεια της ημέρας, με πρώτο στόχο τη μείωση της εκπομπής ρύπων και όχι, ...(περισσότερα)
Πιέσεις για μπλοκάρισμα της χρήσης κινητού κατά την οδήγηση!
Οι φωνές για την παρεμπόδιση της χρήσης κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης ολοένα και πληθαίνουν, με μεγάλους Φορείς Οδικής Ασφάλειας να κάνουν διάβημα προς εταιρείες τεχνολογίας όπως η Apple και η...(περισσότερα)
Υποχρεωτικό το eCall στα νέα αυτοκίνητα
Όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η εφαρμογή eCall είναι πια υποχρεωτική στα νέα μοντέλα αυτοκινήτων και van.Όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η εφαρμογή eCall είναι πια υποχρεωτική στ...(περισσότερα)
Τροχαία και παραβάσεις Μαρτίου στην Αττική
Ανακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής τα τροχαία ατυχήματα και οι παραβάσεις στην Αττική κατά τον περασμένο Μάρτιο, όπου δυστυχώς ξεχωρίζουν οι 15 νεκροί σε ισάριθμα θανατηφόρα τροχαία ...(περισσότερα)
Επικίνδυνες υποσυνείδητες προκαταλήψεις για την οδήγηση
Έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατέδειξε πως η πλειονότητα των ανθρώπων έχουν υποσυνείδητες προκαταλήψεις για τη διαδικασία της οδήγησης, οι οποίες μπορεί να αποβούν επικίνδυνες για την υγεία και την ασ...(περισσότερα)
Ελβετία: Μείωση ορίων ταχύτητας, μείωση σοβαρών τροχαίων
Έρευνα στην Ελβετία έδειξε πως η μείωση του ορίου ταχύτητας εντός αστικών περιοχών στα 30 χλμ./ώρα, έχει αποφέρει αντίστοιχη μείωση των σοβαρών τροχαίων κατά 38%. ...(περισσότερα)
Φεβρουάριος 2020: Τα στατιστικά των τροχαίων στην Αττική
Οι ανθρώπινες απώλειες και τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας δεν έλειψαν ούτε το προηγούμενο μήνα, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. ...(περισσότερα)
Τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο
Η Τροχαία ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων σε όλη τη χώρα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, στα οποία εντάσσεται και η απαγόρευση κίνησης φορτηγών με βάρος άνω των 3,5 τόνων. ...(περισσότερα)
Ξεκίνησε η ισχύς του ορίου 30 χλμ./ώρα στο Παρίσι
Το ανώτατο όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα έχει ήδη υιοθετηθεί στο 60% των δρόμων της πρωτεύουσας της Γαλλίας. ...(περισσότερα)
Το Νότιο Αιγαίο στις περιοχές της Ευρώπης με τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία
Σύμφωνα με στατιστικά ευρήματα της Eurostat για το 2016, το Νότιο Αιγαίο βρίσκεται στις 5 πιο επικίνδυνες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά στην πιθανότητα θανάτου από τροχαίο ατύχημα. ...(περισσότερα)

S5 Box