SAFETY FIRST

Στο πρόσφατο Ράλλυ Γερμανίας, 9ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), οι Γάλλοι Stephane Lefebvre-Gabin Moreau είχαν μια άσχημη έξοδο με πολλά χιλιόμετρα, που θα μπορούσε να προξενήσει πολύ μεγαλύτερο τραυματισμό και στους δύο, αν τα μέτρα ασφαλείας δε βρίσκονταν σε τόσο υψηλό επίπεδο.


Stephane Lefebvre-Gabin MoreauΟι νεαροί Γάλλοι, που αποτελούν ένα από τα πιο ταλαντούχα πληρώματα της χώρας τους, αγωνίζονταν στο ασφάλτινο Ράλλυ Γερμανίας με ένα Citroen DS3 WRC. Ενώ βρίσκονταν στη δυσκολότερη Ειδική Διαδρομή του αγώνα, όταν ο 24χρονος Lefebvre έχασε τον έλεγχο με πολλά χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να χτυπήσει με δύναμη σε ένα δέντρο. Αμέσως ο αγώνας διακόπηκε, ώστε ασθενοφόρα και διασώστες να μεταβούν στο σημείο για τον απεγκλωβισμό του πληρώματος, ενώ η πρώτη εικόνα του αυτοκινήτου έφερνε ανησυχία, αφού η ζημιά ήταν μεγάλη. Ο κινητήρας είχε ουσιαστικά αποκοπεί από το υπόλοιπο πλαίσιο, δεδομένο που μαρτυρούσε τη σφοδρότητα της σύγκρουσης. Ευτυχώς, και γράφουμε ευτυχώς καθώς αυτή η έξοδος θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις για το πλήρωμα, ο τραυματισμός των Lefebvre και Moreau "περιορίστηκε" σε σπάσιμο χεριού και ποδιού για τον συνοδηγό, καθώς και σε εσωτερικούς τραυματισμούς που έκαναν την μετέπειτα νοσηλεία και του οδηγού, αναγκαία. Όμως, η ζωή αμφότερων δεν απειλήθηκε και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να βγουν από το νοσοκομείο και να επιστρέψουν στην Γαλλία. 

Λίγες ημέρες μετά το ατύχημα, οι Stephane Lefebvre και Gabin Moreau μίλησαν μέσω της σελίδας του οδηγού στο Facebook για αυτή την εμπειρία, τονίζοντας το ρόλο που έπαιξαν τα υψηλής ποιότητας μέτρα ασφαλείας του αυτοκινήτου, που αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα στο παγκόσμιο στερέωμα των ράλλυ. Πιο συγκεκριμένα, ο Moreau δήλωσε: "Αν δούμε την κατάσταση του αυτοκινήτου, τότε αισθάνομαι τυχερός. Τόσο ο κλωβός ασφαλείας, όσο και άλλα κομμάτια του εξοπλισμού ασφαλείας έκαναν καλά τη δουλειά τους, ενώ σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια του πληρώματος διαδραμάτισαν και ορισμένα ειδικά ενισχυμένα σημεία, τα οποία μάλιστα δεν ήταν υποχρεωτικά αλλά είχαν γίνει ακριβώς για αυτό το σκοπό, δηλαδή την ενίσχυση της ασφάλειάς μας σε περίπτωση ατυχήματος". Από τη μεριά του, ο Lefebvre πρόσθεσε: "Τόσο ο Gabin όσο και εγώ, θεωρούμε πως ήμασταν καλά προστατευμένοι από το αυτοκίνητο. Στα ράλλυ δεν μπορείς ποτέ να ελέγξεις το εξωτερικό περιβάλλον και θεωρώ πως πληρώσαμε ακριβό τίμημα για την έξοδό μας, όμως είμαστε αποφασισμένοι να επιστρέψουμε σύντομα και δυνατοί". 

SafetyFirst WRCGermany03

Η έξοδος των Lefebvre-Moreau με το Citroen DS3 WRC υπενθύμισε σε όλους ότι τα μέτρα ασφαλείας στους αγώνες αυτοκινήτων και στην προκειμένη περίπτωση στην κατασκευή των αυτοκινήτων που συμμετέχουν σε ράλλυ βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Παράλληλα από τη μεριά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) η βελτίωση αποτελεί διαρκές ζητούμενο, κάτι που έμμεσα έχει επίπτωση και στα δικά μας αυτοκίνητα, αφού η εμπειρία και η τεχνογνωσία που αποκτούν οι κατασκευαστές από τον χώρο των αγώνων, έπειτα μεταφέρεται σε αρκετές περιπτώσεις, στα αυτοκίνητα παραγωγής.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

* H δημοσιοποίηση φωτογραφιών με αυτοκίνητα που έχουν υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές βρίσκεται ενάντια στη λογική μας λόγω του σεβασμού στην προσπάθεια των πληρωμάτων απέναντι στο χρονόμετρο. Oι συγκεκριμένες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, αναδημοσιεύονται καθαρά και μόνο με σκοπό να τονιστεί η ασφάλεια που παρέχουν τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα στα πληρώματά τους.

Περισσότερα Safety First

Το σήμα του Ράλλυ Ακρόπολις πέρασε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για την τροπολογία σχετικά με τη μεταβίβαση εμπορικού σήματος για τη διενέργεια αγώνων του μηχανοκίνητ...(περισσότερα)
Ανησυχητικά αποτελέσματα για την οδήγηση υπό επήρεια ναρκωτικών ή φαρμάκων
Η οδήγηση υπό επήρεια ναρκωτικών ή χαπιών είναι ένα ζήτημα που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, γεγονός που αποδεικνύεται στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας. ...(περισσότερα)
Οι παραβάσεις της εβδομάδας 10-16 Σεπτεμβρίου
H επιστροφή των Αθηναίων στην καθημερινότητα, έφερε ξανά την Αττική στην κορυφή των τροχαίων παραβάσεων που καταγράφηκαν στη χώρα μας. ...(περισσότερα)
1 στους 2 Βρετανούς ξεπερνούν τα όρια ταχύτητας σε κατοικημένες περιοχές
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τον ίδρυμα Brake, που ασχολείται με την Οδική Ασφάλεια στη Μ. Βρετανία, το 52% των Βρετανών οδηγών ομολογεί ότι ξεπερνά τα όρια των 20 μιλίων/ώρα, στις περιοχές που υπά...(περισσότερα)
Δυτική Αττική: Προκήρυξη έργων για την Οδική Ασφάλεια
Ο ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός που έχει ως αντικείμενο τη βελτίωση των οδικών υποδομών, προκηρύχθηκε από την Περιφέρεια Αττικής. ...(περισσότερα)
Η δυνατή μουσική επηρεάζει την αυτοσυγκέντρωση κατά την οδήγηση
Οι Βρετανοί οδηγοί παραδέχονται πως η αυτοσυγκέντρωσή τους πίσω από το τιμόνι μειώνεται, στις περιπτώσεις που ο ήχος της μουσικής είναι πολύ δυνατός. ...(περισσότερα)
Υποχρεωτικό το eCall στα νέα αυτοκίνητα
Όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η εφαρμογή eCall είναι πια υποχρεωτική στα νέα μοντέλα αυτοκινήτων και van.Όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η εφαρμογή eCall είναι πια υποχρεωτική στ...(περισσότερα)
Αξιοποίηση δεδομένων από τον ανθρώπινο εγκέφαλο κατά την οδήγηση
Η M-Sport Ford αναζητά τρόπους αξιοποίησης των δεδομένων του ανθρώπινου εγκεφάλου κατά τη διάρκεια της οδήγησης, όπως φαίνεται και στο ντοκιμαντέρ "Racing Minds" που δημιούργησε σε συνεργασία με το Eu...(περισσότερα)
Η χρήση κινητού κατά την οδήγηση διπλασιάζει τον κίνδυνο ατυχήματος...
... αναφέρει νέα έρευνα που έγινε από το Virginia Tech Transportation Institute, το Ινστιτούτο που ασχολείται με τον τομέα των μεταφορών σε ένα από τα πιο γνωστά Αμερικανικά Πανεπιστήμια, που έχει παγ...(περισσότερα)
FIA Action for Road Safety
Μια από τις σημαντικότερες εκστρατείες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) τα τελευταία χρόνια, είναι το "FIA Action for Road Safety" που αφορά στην Οδική Ασφάλεια. ...(περισσότερα)

S5 Box