SAFETY FIRST

Στο πρόσφατο Ράλλυ Γερμανίας, 9ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), οι Γάλλοι Stephane Lefebvre-Gabin Moreau είχαν μια άσχημη έξοδο με πολλά χιλιόμετρα, που θα μπορούσε να προξενήσει πολύ μεγαλύτερο τραυματισμό και στους δύο, αν τα μέτρα ασφαλείας δε βρίσκονταν σε τόσο υψηλό επίπεδο.


Stephane Lefebvre-Gabin MoreauΟι νεαροί Γάλλοι, που αποτελούν ένα από τα πιο ταλαντούχα πληρώματα της χώρας τους, αγωνίζονταν στο ασφάλτινο Ράλλυ Γερμανίας με ένα Citroen DS3 WRC. Ενώ βρίσκονταν στη δυσκολότερη Ειδική Διαδρομή του αγώνα, όταν ο 24χρονος Lefebvre έχασε τον έλεγχο με πολλά χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να χτυπήσει με δύναμη σε ένα δέντρο. Αμέσως ο αγώνας διακόπηκε, ώστε ασθενοφόρα και διασώστες να μεταβούν στο σημείο για τον απεγκλωβισμό του πληρώματος, ενώ η πρώτη εικόνα του αυτοκινήτου έφερνε ανησυχία, αφού η ζημιά ήταν μεγάλη. Ο κινητήρας είχε ουσιαστικά αποκοπεί από το υπόλοιπο πλαίσιο, δεδομένο που μαρτυρούσε τη σφοδρότητα της σύγκρουσης. Ευτυχώς, και γράφουμε ευτυχώς καθώς αυτή η έξοδος θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις για το πλήρωμα, ο τραυματισμός των Lefebvre και Moreau "περιορίστηκε" σε σπάσιμο χεριού και ποδιού για τον συνοδηγό, καθώς και σε εσωτερικούς τραυματισμούς που έκαναν την μετέπειτα νοσηλεία και του οδηγού, αναγκαία. Όμως, η ζωή αμφότερων δεν απειλήθηκε και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να βγουν από το νοσοκομείο και να επιστρέψουν στην Γαλλία. 

Λίγες ημέρες μετά το ατύχημα, οι Stephane Lefebvre και Gabin Moreau μίλησαν μέσω της σελίδας του οδηγού στο Facebook για αυτή την εμπειρία, τονίζοντας το ρόλο που έπαιξαν τα υψηλής ποιότητας μέτρα ασφαλείας του αυτοκινήτου, που αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα στο παγκόσμιο στερέωμα των ράλλυ. Πιο συγκεκριμένα, ο Moreau δήλωσε: "Αν δούμε την κατάσταση του αυτοκινήτου, τότε αισθάνομαι τυχερός. Τόσο ο κλωβός ασφαλείας, όσο και άλλα κομμάτια του εξοπλισμού ασφαλείας έκαναν καλά τη δουλειά τους, ενώ σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια του πληρώματος διαδραμάτισαν και ορισμένα ειδικά ενισχυμένα σημεία, τα οποία μάλιστα δεν ήταν υποχρεωτικά αλλά είχαν γίνει ακριβώς για αυτό το σκοπό, δηλαδή την ενίσχυση της ασφάλειάς μας σε περίπτωση ατυχήματος". Από τη μεριά του, ο Lefebvre πρόσθεσε: "Τόσο ο Gabin όσο και εγώ, θεωρούμε πως ήμασταν καλά προστατευμένοι από το αυτοκίνητο. Στα ράλλυ δεν μπορείς ποτέ να ελέγξεις το εξωτερικό περιβάλλον και θεωρώ πως πληρώσαμε ακριβό τίμημα για την έξοδό μας, όμως είμαστε αποφασισμένοι να επιστρέψουμε σύντομα και δυνατοί". 

SafetyFirst WRCGermany03

Η έξοδος των Lefebvre-Moreau με το Citroen DS3 WRC υπενθύμισε σε όλους ότι τα μέτρα ασφαλείας στους αγώνες αυτοκινήτων και στην προκειμένη περίπτωση στην κατασκευή των αυτοκινήτων που συμμετέχουν σε ράλλυ βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Παράλληλα από τη μεριά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) η βελτίωση αποτελεί διαρκές ζητούμενο, κάτι που έμμεσα έχει επίπτωση και στα δικά μας αυτοκίνητα, αφού η εμπειρία και η τεχνογνωσία που αποκτούν οι κατασκευαστές από τον χώρο των αγώνων, έπειτα μεταφέρεται σε αρκετές περιπτώσεις, στα αυτοκίνητα παραγωγής.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

* H δημοσιοποίηση φωτογραφιών με αυτοκίνητα που έχουν υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές βρίσκεται ενάντια στη λογική μας λόγω του σεβασμού στην προσπάθεια των πληρωμάτων απέναντι στο χρονόμετρο. Oι συγκεκριμένες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, αναδημοσιεύονται καθαρά και μόνο με σκοπό να τονιστεί η ασφάλεια που παρέχουν τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα στα πληρώματά τους.

Περισσότερα Safety First

Τα Ηνωμένα Έθνη συμφώνησαν στα επόμενα βήματα για την Οδική Ασφάλεια
Η Οδική Ασφάλεια αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα στον κόσμο και για αυτό, οι κυβερνήσεις κατέληξαν σε συγκεκριμένα βήματα που θα γίνουν, με στόχο την μείωση των θανάτων παγκοσμίως. ...(περισσότερα)
Ανανέωση αδειών οδήγησης και υποβολή δικαιολογητικών για μεταβίβαση οχημάτων μέσω διαδικτύου
Το Υπουργείο Μεταφορών γνωστοποίησε πως από τον Οκτώβριο θα υπάρχει δυνατότητα ψηφιακής ανανέωσης άδειας οδήγησης, καθώς επίσης και υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για μεταβίβαση οχημάτων μέσω...(περισσότερα)
Ηλικίες, ώρες και οδικά δίκτυα των θανατηφόρων τροχαίων του 2019
Τα στατιστικά δεδομένα της Ελληνικής Αστυνομίας προσφέρουν μεταξύ άλλων, δεδομένα σχετικά με την ηλικία, την ώρα, καθώς και το οδικό δίκτυο που συνέβησαν τα θανατηφόρα τροχαία κατά τη χρονιά που πέρασ...(περισσότερα)
Οι νεαροί οδηγοί προτιμούν μηνύματα που προωθούν υπεύθυνη οδική συμπεριφορά παρά  φόβο
Έρευνα που πραγματοποίησαν από κοινού Πανεπιστήμια σε Βέλγιο και Αγγλία, έδειξε πως οι νέοι οδηγοί προτιμούν να βλέπουν σποτ που αναδεικνύουν την υπεύθυνη οδική συμπεριφορά, παρά το φόβο ενός ατυχήματ...(περισσότερα)
Λειτουργία οδήγησης στα smartphones;
Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα τα τελευταίας τεχνολογίας κινητά τηλέφωνα, τα γνωστά σε όλους smartphones να ήταν εφοδιασμένα, εκτός από λειτουργία πτήσης και με λειτουργία οδήγησης; ...(περισσότερα)
Μέχρι 82 ετών στοχεύουν να οδηγούν οι Βρετανοί
Πρόσφατη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε πως οδηγοί ηλικίας άνω των 60 ετών, δε σκοπεύουν να παραδώσουν την άδεια οδήγησής τους πριν συμπληρώσουν 82 χρόνια ζωής. ...(περισσότερα)
Πώς επηρεάζεται η πίεση των ελαστικών μας από τη ζέστη
Η κατάλληλη πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου μας παίζει σημαντικό ρόλο για την ασφάλεια, με την εξωτερική θερμοκρασία να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα σε κάθε περίπτωση. ...(περισσότερα)
Φθορά ελαστικών και η αναγνώρισή της
Η αναγνώριση της φθοράς στα ελαστικά παίζει σημαντικό ρόλο για τη σωστή στιγμή αντικατάστασής τους - Διαβάστε ποιοι παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν. ...(περισσότερα)
Αλλαγή ελαστικών: Ένα πρωταρχικό θέμα
Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα της συντήρησης ενός αυτοκινήτου, είναι η συντήρηση και αλλαγή των ελαστικών, καθώς η σωστή κατάσταση των ελαστικών είναι κρίσιμος παράγοντας όσον αφορά στην ασφάλειά ...(περισσότερα)
Αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων κατά τον Απρίλιο
Έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει σημαντική αύξηση στα τροχαία που καταγράφηκαν τον Απρίλιο 2021 σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα της προηγούμενης χρονιάς, με το lockdown να έχει παίξει πάντως σημαντικό ρόλο σε α...(περισσότερα)

S5 Box