SAFETY FIRST

Κατά τη διάρκεια της περιόδου 15 Απριλίου-2 Μαΐου, η Τροχαία κατέγραψε 55.534 παραβάσεις έπειτα από 250.690 ελέγχους στη χώρα μας.

Οι μετακινήσεις κατά την περίοδο του Πάσχα, αλλά και κατά την εβδομάδα έως την Πρωτομαγιά ήταν αυξημένες και σε αυτό το πλαίσιο, η Τροχαία εφάρμοσε αυξημένα μέτρα στους δρόμους της χώρας μας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περίοδο του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς πραγματοποιήθηκαν 250.690 έλεγχοι και σημειώθηκαν 55.534 παραβάσεις, με περισσότερες από 13.000 εξ αυτών να αφορούν στην κίνηση με υπερβολική ταχύτητα.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση και κατά την περίοδο 26 Απριλίου-2 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της οποίας διενεργήθηκαν 111.666 έλεγχοι από 4.103 συνεργεία ελέγχων της Τροχαίας, ενώ καταγράφηκαν 23.556 παραβάσεις.

Πιο δημοφιλής, έπειτα από τις "Λοιπές Παραβάσεις". ήταν όπως συνηθίζεται η κίνηση με υπερβολική ταχύτητα.

Αναλυτικά, οι παραβάσεις που καταγράφηκαν στην περίοδο 15 Απριλίου-2 Μαΐου, διαμορφώνονται ως εξής:

Υπερβολική Ταχύτητα 13.017

Μη χρήση κράνους 1.634

Mη χρήση ζώνης ασφαλείας 1.547

Παραβάσεις Μέθης 1.263

Παραβάσεις οχημάτων (ΚΤΕΟ) 1.022

Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 647

Χρήση κινητών τηλεφώνων 470

Παραβίαση Eρυθρού Σηματοδότη 359

Αντικανονικοί ελιγμοί 282

Αντικανονικό Προσπέρασμα 240

Κίνηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) 176

Παραβίαση προτεραιότητας 96

Φθαρμένα ελαστικά 78

Mη χρήση παιδικών καθισμάτων 49

Κίνηση στην αριστερή λωρίδα 21

Λοιπές παραβάσεις 34.631

Σύνολο 55.534

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων
Κάθε χρόνο έχει θεσπιστεί διεθνώς, η τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου να αποτελεί ημέρα μνήμης για τα θύματα των ατυχημάτων στους δρόμους. ...(περισσότερα)
Ολλανδία: Μείωση ορίων ταχύτητας, για μείωση εκπομπής ρύπων
Σε μια κίνηση που έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις, η Ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδιο μείωσης των ορίων ταχύτητας κατά τη διάρκεια της ημέρας, με πρώτο στόχο τη μείωση της εκπομπής ρύπων και όχι, ...(περισσότερα)
Το σήμα του Ράλλυ Ακρόπολις πέρασε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για την τροπολογία σχετικά με τη μεταβίβαση εμπορικού σήματος για τη διενέργεια αγώνων του μηχανοκίνητ...(περισσότερα)
Εκστρατεία εναντίον της χρήσης τηλεφώνου κατά την οδήγηση στην Αγγλία
Μεγάλη έκταση έχει πάρει η εκστρατεία ενάντια στη χρήση τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης στην Αγγλία, με την Theresa May να συμμετέχει προσωπικά σε αυτήν. ...(περισσότερα)
Εργασίες βελτίωσης του οδικού δικτύου ανά την Ελλάδα
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Περιφέρεια Αττικής, ανακοίνωσαν την έναρξη έργων υποδομής, για βελτίωση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο. ...(περισσότερα)
Τα αυτόματα συστήματα υποβοήθησης δεν υποκαθιστούν τους οδηγούς
Στις πρόσφατες δοκιμές ασφάλειας που έγιναν από το Euro NCAP, προστέθηκε για πρώτη φορά και ο έλεγχος των αυτόματων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, ο οποίος έδειξε πως τα αυτόματα συστήματα υποβοήθησης...(περισσότερα)
Ηχητική προειδοποίηση για τους πεζούς θα εκπέμπουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναπτύσσονται με ραγδαίο ρυθμό, ωστόσο ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι επειδή είναι αθόρυβα, θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για τους πεζούς στις πόλεις. ...(περισσότερα)
Πάσχα 2022: Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τα οχήματα που εξαιρούντα
H Τροχαία θα προχωρήσει σε σειρά μέτρων για την κατά το δυνατόν πιο ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων κατά την περίοδο του Πάσχα. ...(περισσότερα)
Αλλαγή ελαστικών: Ένα πρωταρχικό θέμα
Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα της συντήρησης ενός αυτοκινήτου, είναι η συντήρηση και αλλαγή των ελαστικών, καθώς η σωστή κατάσταση των ελαστικών είναι κρίσιμος παράγοντας όσον αφορά στην ασφάλειά ...(περισσότερα)
Πρωταθλητές στις κακές συνήθειες οι Έλληνες οδηγοί
Τα αποτελέσματα του 12ου Βαρόμετρου του Ιδρύματος Vinci Autoroutes, πιστοποιούν πως οι Έλληνες διατηρούν πολλές από τις κακές τους συνήθειες πίσω από το τιμόνι. ...(περισσότερα)

S5 Box