SAFETY FIRST

Περίπου το 1/3 των θανάτων στους δρόμους της Ευρώπης οφείλεται σε ατυχήματα που συμβαίνει με αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες που ενεπλάκησαν μόνα τους σε κάποιο ατύχημα (π.χ. πτώση μοτοσικλέτας ή έξοδος από το δρόμο).

 

Με βάση αυτό το ζήτημα, το γνωστό European Transport Safety Council παρουσίασε ένα άρθρο σύμφωνα με το οποίο, σχεδόν 7.300 χρήστες των δρόμων έχασαν τη ζωή τους το 2015 σε συγκρούσεις μεμονωμένων οχημάτων (Single Vehicle Collision - SVC), ενώ τα τελευταία 10 χρόνια υπολογίζεται πως έχουν σκοτωθεί περί τους 100.000 συνανθρώπους μας. Επιπλέον, υπολογίζεται πως περισσότερο από το 60% των θανάτων αυτών συμβαίνει σε αγροτικούς δρόμους, γεγονός που κάνει ακόμη πιο απαραίτητη την σωστή σχεδίαση των δρόμων αλλά και τη σήμανση που αφορά στα κατάλληλα όρια ταχύτητας.

Όσον αφορά στην ηλικιακή ομάδα που ενέχει μεγαλύτερο ρίσκο εμπλοκής σε τέτοια θανατηφόρα ατυχήματα, οι νέοι οδηγοί ηλικίας 18-24 ετών είναι αυτοί που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, όντας δύο φορές πιθανότερο να εμπλακούν σε θανατηφόρο ατύχημα τέτοιου είδους, από ότι οι οδηγοί ηλικίας 25-49 ετών.
Δυο χώρες με χαμηλά ποσοστά θανάτου από ατυχήματα μεμονωμένων αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών είναι η Ολλανδία και η Δανία, που δεν είναι τυχαίο πως έχουν λάβει μέτρα σε αυτόν τον τομέα. Οι Ολλανδοί έχουν βελτιώσει το οδικό τους δίκτυο, δίνοντας έμφαση στην αφαίρεση εμποδίων που βρίσκονται στα πλαϊνά σημεία του δρόμου, ενώ οι Δανοί έχουν μειώσει το όριο ταχύτητας σε αγροτικούς δρόμους από 100, σε 80 χιλιόμετρα/ώρα.

Σύμφωνα με μελέτη που έχει το 2011 στην Ολλανδία, η απόσπαση προσοχής ήταν η κύρια αιτία των ατυχημάτων SVC, σε ποσοστό 31%, ενώ ακολουθούσαν η υπερβολική ταχύτητα (27%), η κατανάλωση αλκοόλ (19%) και η κούραση (17%). Οι νέοι οδηγοί εμπλέκονται περισσότερο καθώς είτε εξαιτίας απόσπασης προσοχής, προσπαθούσαν με λάθος χειρισμό να αποφύγουν άλλον χρήστη του δρόμου ή αντικείμενο, είτε έκαναν λάθος αξιολόγηση της κίνησης εμπρός τους και εντέλει αναγκάζονταν να προσπαθήσουν να αποφύγουν κάποια άλλα οχήματα.

Συμπερασματικά με βάση τα παραπάνω, το ETSC κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση για ακόμη μια φορά, να επιταχύνει τη διαδικασία αναθεώρησης των ελάχιστων στάνταρντ ασφαλείας για τα νέα αυτοκίνητα, που θα πρέπει όλα να διαθέτουν προηγμένα τεχνολογικά συστήματα όπως Intelligent Speed Assistance ή Autonomous Emergency Braking. Επιπλέον, η προτροπή προς τις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφορά σε πολλές και διαφορετικές ενέργειες όπως αφαίρεση όλων των εμποδίων στις άκρες των δρόμων, διεξαγωγή ενδελεχών ερευνών για τα αίτια των ατυχημάτων που οδηγούν σε θανάτους ή σοβαρούς τραυματισμούς ή αναθεώρηση των κανόνων για την απόκτηση διπλώματος στους νέους οδηγούς.

Αυτό που μένει να δούμε, είναι ποια από τα παραπάνω θα προχωρήσουν και πόσο σύντομα, καθώς το συγκεκριμένο είναι πρόβλημα που υφίσταται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Επικίνδυνη οδήγηση: Ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει αυστηρές τιμωρίες
Η Βουλή των Ελλήνων προέβη σε αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, με τις τιμωρίες σε περίπτωση επικίνδυνης οδήγησης να γίνονται πιο αυστηρές. ...(περισσότερα)
Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Κριτική στην πολιτική περί Οδικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σε έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναφέρεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μέλη της πρέπει να αυξήσουν τις προσπάθειές τους, προκειμένου να υπάρξει επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί έως ...(περισσότερα)
Αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων κατά τον Απρίλιο
Έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει σημαντική αύξηση στα τροχαία που καταγράφηκαν τον Απρίλιο 2021 σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα της προηγούμενης χρονιάς, με το lockdown να έχει παίξει πάντως σημαντικό ρόλο σε α...(περισσότερα)
Άδειες οδήγησης: Διεύρυνση ηλεκτρονικών υπηρεσιών
Όπως έγινε γνωστό, οι πολίτες στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου, θα μπορούν να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για αντικατάσταση του εντύπου άδειας οδήγη...(περισσότερα)
Video: Η τεχνολογία συνδεδεμένων φωτεινών σηματοδοτών από την Ford
Η Ford δοκιμάζει μια τεχνολογία συνδεδεμένων φωτεινών σηματοδοτών, που μπορεί να διευκολύνει τη διέλευση ασθενοφόρων, πυροσβεστικών ή περιπολικών. ...(περισσότερα)
Euro NCAP: Αλλαγές στις δοκιμές πρόσκρουσης για το 2020
Ο οργανισμός Euro NCAP παρουσίασε τις αλλαγές που θα ισχύσουν κατά τη διεξαγωγή δοκιμών πρόσκρουσης των νέων μοντέλων από φέτος. ...(περισσότερα)
Πάσχα 2022: Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τα οχήματα που εξαιρούντα
H Τροχαία θα προχωρήσει σε σειρά μέτρων για την κατά το δυνατόν πιο ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων κατά την περίοδο του Πάσχα. ...(περισσότερα)
Τρισδιάστατη διάβαση πεζών και στην Ελλάδα
Οι 3D διαβάσεις πεζών στη χώρα μας είναι γεγονός και μία τέτοια βρίσκεται κοντά σε δύο σχολεία, στο Χαλάνδρι Αττικής. ...(περισσότερα)
Οι δοκιμές των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού από το Euro NCAP
Ο σημαντικότερος οργανισμός αξιολόγησης της ασφάλειας νέων οχημάτων στην Ευρώπη, έχει ξεκινήσει δοκιμές στα αυτόματα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες αξιολόγησης. ...(περισσότερα)
Ευρώπη: Πιέσεις για περισσότερα όρια ταχύτητας 30 χλμ./ώρα εντός πόλεων
Η μείωση του ορίου ταχύτητας εντός πόλεων στα 30 χλμ./ώρα, βρίσκει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές στην Ευρώπη, όπως φαίνεται από πρόσφατα αιτήματα σε Ιταλία και Αυστρία. ...(περισσότερα)

S5 Box