SAFETY FIRST

Τα τροχαία ατυχήματα είναι η βασική αιτία θανάτου παιδιών ηλικίας 1-13 ετών, γεγονός που οι περισσότεροι αντιλαμβανόμαστε και οι στατιστικές δυστυχώς, επιβεβαιώνουν.

Αυτό έδειξε και πρόσφατη έρευνα στις Η.Π.Α., που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Το γεγονός ότι τα τροχαία αποτελούν την κύρια αιτία θνησιμότητας για τα μικρά παιδιά, δεν είναι τυχαίο.

Έρευνα που είχε κάνει ο βρετανικός οργανισμός Child Seat Safety, είχε δείξει πως 2 τα 3 παιδιά δεν κάθονται σωστά και με ασφάλεια, κατά τη διάρκεια ταξιδιού με αυτοκίνητο. Επιπλέον, έρευνα στην Ισπανία έδειξε πως η σωστή χρήση των μέτρων προστασίας για τα παιδιά στο αυτοκίνητο (ζώνες ασφαλείας, σωστή χρήση παιδικών καθισμάτων κλπ.), μειώνει την πιθανότητα θανάτου ή τραυματισμού από τροχαίο, κατά 75% και 90% αντίστοιχα. Για αυτό, οι γονείς επιβάλλεται να είναι σωστά ενημερωμένοι για τη σωστή τοποθέτηση και χρήση των παιδικών καθισμάτων στο αυτοκίνητο. Άλλωστε, η εύρεση του κατάλληλου παιδικού καθίσματος είναι μια σημαντική διαδικασία, που απαιτεί έρευνα και ενημέρωση.

Τα παραπάνω αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα, εφόσον αναλογιστούμε πως σε περίπτωση σύγκρουσης με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα, ο τραυματισμός που μπορεί να υποστεί ένα παιδί με βάρος 8 κιλά, αντιστοιχεί σε πτώση από τον τρίτο όροφο ενός κτιρίου.

Η αγάπη των γονέων για τα παιδιά τους, δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση. Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν, οι γονείς να κάνουν πάντοτε τις σωστές ενέργειες ώστε να μηδενιστεί το τραγικό φαινόμενο του θανάτου τόσο μεγάλου αριθμού μικρών παιδιών από τροχαία ατυχήματα.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Τα νέα συστήματα ασφαλείας βοηθούν στη μείωση των ατυχημάτων
Έρευνα του IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) στις Η.Π.Α. έδειξε πως τα συστήματα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας (Lane Departure Warning) και Ανίχνευσης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Detection...(περισσότερα)
Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Τροχαίας στα οδικά δίκτυα
Η Τροχαία συνεχίζει τους ελέγχους στις Περιφέρειες της χώρας, εστιάζοντας αυτή τη φορά σε Πελοπόννησο και Κεντρική Μακεδονία. ...(περισσότερα)
Η αύξηση των ορίων ταχύτητας αυξάνει τους θανάτους...
... ή τουλάχιστον, αυτό καταδεικνύει έρευνα για λογαριασμό του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ασφαλούς Οδήγησης σε Αυτοκινητοδρόμους (Insurance Institute for Highway Safety). ...(περισσότερα)
Τo επόμενo Δωρεάν Σεμινάριo Οδικής Συμπεριφοράς Ιαβέρης
Η Σχολή μας συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν Σεμινάρια Οδικής Συμπεριφοράς - Διαβάστε πού και πότε θα διεξαχθούν οι επόμενες ομιλίες. ...(περισσότερα)
Έως και 40% των θανάτων στους δρόμους σχετίζονται με τη δουλειά
 Σύμφωνα με νέα στοιχεία αναφορικά με τους θανάτους στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 25.671 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2016. ...(περισσότερα)
Κανένας πεζός ή ποδηλάτης νεκρός το 2019 στο Ελσίνκι
Η πρωτεύουσα της Φινλανδίας επιβεβαίωσε πως κατά τη διάρκεια του 2019, δεν υπήρξε κανένας θανάσιμος τραυματισμός για πεζό ή ποδηλάτη εντός των ορίων της. ...(περισσότερα)
Τα αυτόματα συστήματα υποβοήθησης δεν υποκαθιστούν τους οδηγούς
Στις πρόσφατες δοκιμές ασφάλειας που έγιναν από το Euro NCAP, προστέθηκε για πρώτη φορά και ο έλεγχος των αυτόματων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, ο οποίος έδειξε πως τα αυτόματα συστήματα υποβοήθησης...(περισσότερα)
Πρωταθλητές στις κακές συνήθειες οι Έλληνες οδηγοί
Τα αποτελέσματα του 12ου Βαρόμετρου του Ιδρύματος Vinci Autoroutes, πιστοποιούν πως οι Έλληνες διατηρούν πολλές από τις κακές τους συνήθειες πίσω από το τιμόνι. ...(περισσότερα)
Περισσότερες από 20.000 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε και στην οποία περιλαμβάνεται το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, στη χώρα μας καταγράφηκαν 20.508 παραβάσεις. ...(περισσότερα)
Πάσχα 2022: Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τα οχήματα που εξαιρούντα
H Τροχαία θα προχωρήσει σε σειρά μέτρων για την κατά το δυνατόν πιο ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων κατά την περίοδο του Πάσχα. ...(περισσότερα)

S5 Box