SAFETY FIRST

Ο αριθμός των παιδιών ηλικίας έως 14 ετών, που έφυγαν από τη ζωή λόγω τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την περίοδο 2011-2020, καθιστά επιτακτική την άμεση εύρεση λύσεων στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας.

Τα στατιστικά των τροχαίων ατυχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας (2011-2020) είναι αμείλικτα.

Κατά την περίοδο 2011-2020, στους δρόμους της Γηραιάς Ηπείρου είχαμε 6.000 θανάτους παιδιών ηλικίας έως 14 ετών, γεγονός που είναι αναμφίβολα τραγικό, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεση βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας σε όλη την Ευρώπη.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως 1 στους 15 θανάτους παιδιών ηλικίας έως 14 ετών στον κόσμο, οφείλεται σε τροχαίο ατύχημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (European Transport Safety Council - ETSC), τα μισά παιδιά (50%) που έχασαν τη ζωή τους από τροχαία ατυχήματα, ήταν επιβάτες οχημάτων. Ακόμη, το 1/3 (33%) των παιδιών ήταν πεζοί, ενώ 11% ήταν δικυκλιστές (μοτοσικλέτα, ποδήλατο).

Αν το παραπάνω μεταφραστεί σε αριθμούς, 3.000 θάνατοι παιδιών ηλικίας έως 14 ετών αφορούν σε επιβάτες οχημάτων, 2.000 θάνατοι σε πεζούς, ενώ περίπου 900.000 νεκροί ήταν δικυκλιστές.

Από τους δικυκλιστές ηλικίας έως 14 ετών που έχασαν τη ζωή τους, 9 στους 10 ήταν αγόρια.

Καθώς μεγάλο ποσοστό των θανατηφόρων τροχαίων γίνεται σε αποστάσεις της τάξης των 10 χιλιομέτρων από το σπίτι μας, σε αστικό περιβάλλον, το ETSC προτείνει ως απαράβατο κανόνα τη μείωση του ορίου ταχύτητας σε κατοικημένες περιοχές, στα 30 χλμ./ώρα.

Επιπλέον, ένας παράγοντας που θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας, είναι η σωστή τοποθέτηση των παιδικών καθισμάτων.

Αν και δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τη σωστή, ή μη, χρήση των παιδιών καθισμάτων, είναι δεδομένο πως από την 1η Σεπτεμβρίου 2024, θα πωλούνται στην ευρωπαϊκή αγορά μόνο καθίσματα προδιαγραφών UN R129, τα οποία συνδυάζονται μόνο με σύστημα ISOFIX, γεγονός που μειώνει την πιθανότητα λανθασμένης τοποθέτησης.

Ακόμη, το ETSC προτείνει να μην επιτρέπεται η χρήση μοτοποδηλάτων από αναβάτες ηλικίας κάτω των 16 ετών, αφού το 20% των θανάτων παιδιών από τροχαία, αφορά σε αυτή την κατηγορία χρηστών του δρόμου.

Tέλος, μια παρατήρηση που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως αναμενόμενη, καταδεικνύει πως το ποσοστό θανάτων παιδιών ηλικίας έως 14 ετών από τροχαία ατυχήματα, είναι ανάλογα με το αντίστοιχο ποσοστό θανάτων, για ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Κοινώς, χώρες με μεγάλο αριθμό θανάτων από τροχαία, ηγούνται της κατηγορίας στις παιδικές ηλικίες και χώρες με λιγότερους νεκρούς στους δρόμους, έχουν ανάλογη πορεία και στα παιδιά έως 14 ετών.

«Η απώλεια ενός παιδιού σε τροχαία σύγκρουση είναι μια τραγωδία που καμία οικογένεια δεν πρέπει να βιώσει», δήλωσε ο Antonio Avenoso, εκτελεστικός διευθυντής του ETSC. «Αν και ο μηδενικός αριθμός θανάτων παιδιών στους δρόμους τα περισσότερα χρόνια γίνεται πραγματικότητα σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανυθεί.

«Πολλά από τα κέρδη των τελευταίων ετών σε θέματα ασφάλειας προήλθαν από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα, αλλά η ασφάλεια των παιδιών με τον εγκλεισμό τους σε «μεταλλικά κλουβιά» είναι μια πύρρειος νίκη. Αν θέλουμε υγιή, δραστήρια παιδιά να μεγαλώσουν ως υγιείς, δραστήριοι ενήλικες, πρέπει να σκεφτούμε διαφορετικά".

«Να κάνουμε τις πόλεις ασφαλείς για τα παιδιά ξεκινά με απλά πράγματα, όπως οι χαμηλότερες ταχύτητες και οι σχολικοί δρόμοι. Αλλά αν θέλουμε σοβαρά να μειώσουμε τους εκατοντάδες θανάτους παιδιών που συμβαίνουν με τραγικό τρόπο κάθε χρόνο, πρέπει επίσης να επανασχεδιάσουμε τους αστικούς μας χώρους ώστε να κρατάμε τα παιδιά χωριστά από τα γρήγορα κινούμενα οχήματα και να τους δίνουμε χώρο για να παίζουν και να κινούνται».

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Photo: Unsplash - John Benitez

Περισσότερα Safety First

Ευρωπαϊκή Ένωση: Προς νομοθεσία για ψηφιακή διαθεσιμότητα των ορίων ταχύτητας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να αναβαθμίσει τους κανόνες στον τομέα των μετακινήσεων, ζητώντας την ψηφιακή παροχή δεδομένων για τα όρια ταχύτητας, από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ...(περισσότερα)
Νέα αυτοκίνητα: Υποχρεωτικά με Intelligent Speed Limiter και
Στο εξής, κάθε νέο αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται υποχρεωτικά με το έξυπνο σύστημα "Intelligent Speed Limiter" και με μαύρο κουτί. ...(περισσότερα)
Electronic Stability Control (ESC)
Το "Electronic Stability Control" (ESC), που στα ελληνικά μεταφράζεται ως σύστημα Ηλεκτρονικού Ελέγχου Ευστάθεια, είναι ο όρος τον οποίο χρησιμοποιούν οι Ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, τη στιγμή πο...(περισσότερα)
Ανανέωση αδειών οδήγησης και υποβολή δικαιολογητικών για μεταβίβαση οχημάτων μέσω διαδικτύου
Το Υπουργείο Μεταφορών γνωστοποίησε πως από τον Οκτώβριο θα υπάρχει δυνατότητα ψηφιακής ανανέωσης άδειας οδήγησης, καθώς επίσης και υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για μεταβίβαση οχημάτων μέσω...(περισσότερα)
Στάση αντί για κλήση σε περίπτωση υπερβολικής ταχύτητας, εφαρμόζει η Εσθονία
Μια ξεχωριστή μορφή αντιμετώπισης της κίνησης με υπερβολική ταχύτητα υιοθετείται στην Εσθονία, προσφέροντας δυνατότητα στάσης 45 ή 60 λεπτών, αντί για τη πληρωμή προστίμου. ...(περισσότερα)
Έξυπνες προειδοποιήσεις οδηγού από την Ford
Η Ford προχωρά στην αξιοποίηση του ηχοσυστήματος ενός αυτοκινήτου, με στόχο την ανίχνευση της ακριβούς θέσης πεζών ή άλλων χρηστών του δρόμου. ...(περισσότερα)
Χάρη στη ζώνη απέφυγε τα χειρότερα ο Sergio Aguero
Το πρόσφατο αυτοκινητιστικό ατύχημα ενός εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στον κόσμο, Sergio Aguero, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη μεγάλη σημασία της χρήσης ζώνης ασφαλείας εντός του αυτοκινήτου. ...(περισσότερα)
Video: Εφαρμογή κινητού για βελτίωση στη διαδικασία διάσωσης από το Euro NCAP
Μέσω της εφαρμογής Euro Rescue, ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP καταθέτει τη δική του πρόταση για βελτίωση των υπηρεσιών διάσωσης έπειτα από τροχαίο ατύχημα στους ευρωπαϊκούς δρόμους. ...(περισσότερα)
Ευρώπη: Ελλειμματική χρηματοδότηση στην Οδική Ασφάλεια
Η χρηματοδότηση για έρευνα στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας, παρουσιάζει σαφή μείωση σε όλη την Ευρώπη, με τους ερευνητές να κρούουν κώδωνα κινδύνου. ...(περισσότερα)
Η αύξηση των ορίων ταχύτητας αυξάνει τους θανάτους...
... ή τουλάχιστον, αυτό καταδεικνύει έρευνα για λογαριασμό του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ασφαλούς Οδήγησης σε Αυτοκινητοδρόμους (Insurance Institute for Highway Safety). ...(περισσότερα)

S5 Box