SAFETY FIRST

Μιλώντας στο πλαίσιο του Συνεδρίου "Energy Dialogues", ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννης Κεφαλογιάννης ανέφερε πως το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αυτόνομη οδήγηση, βρίσκεται προ των πυλών της Βουλής, ενώ υπάρχει προετοιμασία και για εκείνο που αφορά στην ηλεκτροκίνηση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης, το θεσμικό πλαίσιο αυτόνομης οδήγησης θα πάει την αστική κυκλοφορία ένα βήμα παρακάτω, ενώ θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αποκτήσει σημαντικό ρόλο στην έρευνα τεχνολογιών οχημάτων χωρίς οδηγό. Εφόσον αυτό προχωρήσει, θα υπάρξει η δυνατότητα ανάπτυξης προγραμμάτων αυτόνομης οδήγησης σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, όπως έχει συμβεί στα Τρίκαλα.

Ειδικά για αυτήν την περίπτωση, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως ένας χειριστής αυτόνομων οχημάτων θα έχει τη δυνατότητα ελέγχου σε έως και 4 λεωφορεία, λαμβάνοντας υπόψιν ζητήματα ασφάλειας.

Όσον αφορά στην προετοιμασία του ολοκληρωμένου θεσμικού πλαίσιο για την ηλεκτροκίνηση, ο Υφυπουργός εστίασε στη δυνατότητα που θα δοθεί σε ΟΤΑ και ΣΒΑΚ να δημιουργήσουν δίκτυα υποδομών φόρτισης, καθώς και στην ανάπτυξή τους σε κοινόχρηστους χώρους. Ακόμη, ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε πως θα δημιουργηθεί μητρώο υποδομών ηλεκτροκίνησης, ενώ θα υπάρχει εποπτεία της ομαλής λειτουργίας των υποδομών φόρτισης, μέσω κεντρικής βάσης δεδομένων.

Επιστρέφοντας στο κομμάτι της αυτόνομης οδήγησης, η λογική πίσω από την διαρκή εξέλιξή της, έγκειται στο γεγονός ότι η πλειονότητα των τροχαίων ατυχημάτων είναι αιτία οδηγικού λάθους. Εφόσον λοιπόν οι οδηγοί σταματήσουν να έχουν το τιμόνι στα χέρια τους, τότε τα τροχαία και κατά συνέπεια οι θάνατοι ή σοβαροί τραυματισμοί, θα εκμηδενιστούν.

Φυσικά, από το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα μέχρι την πλήρη ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης, αν και εφόσον συμβεί ποτέ αυτό, απαιτούνται ακόμη πολλά χρόνια. Κατά συνέπεια, η δική μας προσοχή και σωστή νοοτροπία στο αυτοκίνητο, παραμένουν πρωταρχικοί παράγοντες για τη μείωση έως και εκμηδένιση των τροχαίων, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

 

Περισσότερα Safety First

Μια σκληρή τιμωρία επεφύλαξε Γερμανός αστυνομικός, προς τους περίεργους οδηγούς οι οποίοι σταματούσαν σε σημείο που έγινε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, για να φωτογραφίσουν το "θέαμα". ...(περισσότερα)
Οδήγηση στην ομίχλη: Ένα απαιτητικό εγχείρημα
Η οδήγηση στην ομίχλη απαιτεί γνώση και αυτοσυγκέντρωση, όμως πάνω από όλα χρειάζεται, όπως σε κάθε δραστηριότητα της οδήγησης, κοινό νου. ...(περισσότερα)
Ευρωπαϊκή Ένωση: Προς νομοθεσία για ψηφιακή διαθεσιμότητα των ορίων ταχύτητας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να αναβαθμίσει τους κανόνες στον τομέα των μετακινήσεων, ζητώντας την ψηφιακή παροχή δεδομένων για τα όρια ταχύτητας, από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ...(περισσότερα)
709 θάνατοι σε 655 ατυχήματα το 2018
Τα στοιχεία της Τροχαίας, αναφορικά με τα ατυχήματα κατά τη χρονιά που πέρασε, δείχνουν ελαφριά μείωση που πάντως, δε μπορεί να θεωρηθεί ως σημαντικό βήμα προόδου ...(περισσότερα)
Τα μέτρα της Τροχαίας για την εορταστική περίοδο
Η Τροχαία ανακοίνωσε τα έκτακτα μέτρα που θα ληφθούν κατά την χρονική περίοδο 23 Δεκεμβρίου 2022-8 Ιανουαρίου 2023. ...(περισσότερα)
Τα Ηνωμένα Έθνη συμφώνησαν στα επόμενα βήματα για την Οδική Ασφάλεια
Η Οδική Ασφάλεια αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα στον κόσμο και για αυτό, οι κυβερνήσεις κατέληξαν σε συγκεκριμένα βήματα που θα γίνουν, με στόχο την μείωση των θανάτων παγκοσμίως. ...(περισσότερα)
Πώς επηρεάζουν τα ελαστικά την κατανάλωση του αυτοκινήτου;
Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στη μεγάλη σημασία που έχουν τα ελαστικά, τόσο για την ασφάλεια κατά τη μετακίνηση, όσο και για την κατανάλωση του αυτοκινήτου.  ...(περισσότερα)
Συνεχίζει στην προεδρία της FIA ο Jean Todt
O Jean Todt είναι έτοιμος για την τρίτη του θητεία ως Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), μετά από Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. ...(περισσότερα)
Κύρια αιτία θανάτου στις ηλικίες 5-29 ετών τα τροχαία ατυχήματα
Απογοητευτικά είναι τα δεδομένα που προκύπτουν από το νέα, ετήσια αναφορά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), σύμφωνα με την οποία οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα στον πλανήτη συνεχίζουν να αυξάν...(περισσότερα)
Intelligent Speed Assistance: Το σύστημα που γίνεται υποχρεωτικό από το 2022
Από την επόμενη χρονιά, όλα τα νέα αυτοκίνητα στην Ευρώπη θα διαθέτουν έξυπνο σύστημα περιορισμού ταχύτητας. ...(περισσότερα)

S5 Box