SAFETY FIRST

Ο σημαντικότερος οργανισμός οδικής ασφάλειας στην Ευρώπη, παρουσίασε τον Road Map 2025, με στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών για τα νέα, αυτόματα συστήματα ασφαλείας που εισέρχονται με ταχύ ρυθμό στη ζωή μας.

 

Έχοντας ιδρυθεί το 1997, το Euro NCAP έχει διαδραματίσει σε συνεργασία με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας των αυτοκινήτων. Με βάση τα στατιστικά, υπολογίζεται πως χάρη στα crash tests και την αξιολόγηση των αυτοκινήτων σε συστήματα ασφαλείας, έχουν σωθεί περίπου 76.000. Ο Οδικής Χάρτης 2025 εκδόθηκε φέτος, στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων του Euro NCAP, θέτοντας για πρώτη φορά τις προτεραιότητες αναφορικά με την τεχνολογική επανάσταση που συντελείται στην αυτοκίνηση το τελευταίο διάστημα και αφορά στα αυτοματοποιημένα οχήματα.

Στόχος του οργανισμού, είναι να ενημερώσει επαρκώς τους καταναλωτές για τα νέα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας. Να σημειωθεί, πως το "Road Map 2025" θα εγκαινιαστεί επισήμως από τον Kris Peeters, Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εργασίας, Οικονομίας και Κατανάλωσης του Βελγίου, με τη συνεργασία ανθρώπων από την αυτοκινητοβιομηχανία, ειδικών στην οδική ασφάλεια και φορέων χάραξης πολιτικής. Το παραπάνω, δείχνει επαρκώς τη μεγάλη έμφαση που δίνεται στον νευραλγικό τομέα της οδικής ασφάλειας, στο Βέλγιο και την Κεντρική Ευρώπη συνολικά.

Όπως κάνει σαφές, το Euro NCAP θέλει μέσω του "Road Map 2025", να ωθήσει τους κατασκευαστές να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν πιο ασφαλή αυτοκίνητα σε κάθε κατηγορία και χώρα, προστατεύοντας όχι μόνο τους επιβάτες των οχημάτων ανεξαρτήτως ηλικίας, αλλά και τις υπόλοιπες ευπαθείς ομάδες χρηστών των δρόμων, όπως οι μοτοσικλετιστές, οι ποδηλάτες και οι πεζοί. Εκτός από τα πρωτεύοντα και δευτερεύοντα συστήματα ασφαλείας, για πρώτη φορά γίνεται λόγος και για τριτεύοντα συστήματα, ώστε να προκύψει μια ολιστική αντίληψη σχετικά με την ασφάλεια που θα παρέχουν τα αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, οι τομείς και τα αντίστοιχα συστήματα ασφαλείας χωρίζονται σύμφωνα με τον οργανισμό ως εξής (σε παρένθεση παρατίθεται το έτος προτεινόμενης εφαρμογής):
Πρωτογενής Ασφάλεια: Παρακολούθηση οδηγού (2020), αυτόματη πηδαλιούχηση έκτακτης ανάγκης (2020, 2022), αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (2020, 2022), ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ οχημάτων και υποδομών (2024)
Δευτερογενής Ασφάλεια: Προστασία σπονδυλικής στήλης/Προσκρούσεων στο πίσω μέρος (2020), ασφάλεια πεζών και δικυκλιστών (2022)
Τριτογενής Ασφάλεια: Διάσωση, απεγλωβισμός και ασφάλεια (2020), Ανίχνευση παρουσίας παιδιών (2022)

Ο Πρόεδρος του Euro NCAP, Pierre Castaing, δήλωσε: "Η ασφάλεια των αυτοκινήτων έχει βελτιωθεί πολύ από τότε που ξεκινήσαμε να δοκιμάζουμε αυτοκίνητα, πριν από 20 χρόνια και πλέον, οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν τα crash tests σαν ένα σημαντικό κομμάτι σχετικά με τη λήψη της τελικής τους απόφασης. Πολλοί προβλέπουν πως η αυτοκίνηση θα μεταβληθεί κατά τα επόμενα 10 χρόνια, περισσότερο από όσο έχει συμβεί τα τελευταία 100 χρόνια. Σε αυτή τη διαδικασία, ένας από τους κύριους ρόλους του Euro NCAP είναι να παρέχει καθαρή και αμερόληπτη καθοδήγηση σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που διαθέτει πολλούς αυτοματισμούς, καθώς επίσης και να βοηθήσει στην αναγνώριση των πλεονεκτημάτων που αυτά προσφέρουν αναφορικά με τη διάσωση περισσότερων ανθρώπινων ζωών."

Ο Michiel van Ratingen, Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP, δήλωσε με τη σειρά του: "Τα οφέλη από την αυτοματοποιημένη οδήγηση είναι τεράστια. Αν καταφέρουμε να εξαλείψουμε τα ανθρώπινα λάθη, θα δούμε τις απώλειες στους δρόμους να μειώνονται κατά πολύ. Παρόλα αυτά, υπάρχει σημαντική έλλειψη κατανόησης, δημιουργία υπερβολικών προσδοκιών και σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και καχυποψία, για έναν κόσμο με αυτοκίνητα που θα κινούνται μόνα τους. Ο ρόλος μας είναι να παρέχουμε σαφείς πληροφορίες στους καταναλωτές για το βαθμό αυτοματισμού στα αυτοκίνητα, καθώς και πόσο ασφαλής αυτός θα είναι. Πρόκειται για μια σημαντική πρόσκληση, η οποία όμως είναι βασική ώστε το Euro NCAP να συνεχίσει να πιέζει αυτούς που κατασκευάζουν αυτοκίνητα, αλλά και να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες σε εκείνους που τα αγοράζουν."

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Ακόμη και το Hands Free αποσπά την προσοχή...
Όπως αναφέρεται σε άρθρο της ιστοσελίδας του European Transport Safety Council (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών), η χρήση hands-free κατά τη διάρκεια της οδήγησης αποσπά την προσοχή σε αντίστο...(περισσότερα)
5 συμβουλές για πιο δροσερές μετακινήσεις
Το καλοκαίρι είναι η περίοδος κατά την οποία πραγματοποιούμε πολλές μετακινήσεις, με την αυξημένη θερμοκρασία να είναι ένας παράγοντας που δεν πρέπει να υποτιμήσουμε. ...(περισσότερα)
Αξιολόγηση στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης από το Euro NCAP
Ο οργανισμός Euro NCAP δημιούργησε ένα πρωτόκολλο αξιολόγησης των νέων οχημάτων, όσον αφορά στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. ...(περισσότερα)
Αίτια και είδη θανατηφόρων τροχαίων το 2018
Στα στατιστικά της Τροχαίας για τα θανατηφόρα ατυχήματα που συνέβησαν το 2018, έχουν καταγραφεί τα αίτια, καθώς και τα είδη τους. Διαβάστε ποια είναι αυτά. ...(περισσότερα)
Αττική: Τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις Ιουνίου
Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, βεβαίωσε πως κατά τη διάρκεια του Ιουνίου καταγράφηκαν 19.562 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 538 τροχαία ατυχήματα, με 12 νεκρούς. ...(περισσότερα)
Οι καλύτερες και χειρότερες πόλεις για οδήγηση στον κόσμο - Η θέση της Αθήνας
Μεγάλη έρευνα ανέδειξε τις καλύτερες, αλλά και τις χειρότερες πόλεις για τους οδηγούς παγκοσμίως, με την Αθήνα βρίσκεται μόλις στην 90ή θέση της κατάταξης, έχοντας ωστόσο και μια πρωτιά... ...(περισσότερα)
Χάρη στη ζώνη απέφυγε τα χειρότερα ο Sergio Aguero
Το πρόσφατο αυτοκινητιστικό ατύχημα ενός εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στον κόσμο, Sergio Aguero, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη μεγάλη σημασία της χρήσης ζώνης ασφαλείας εντός του αυτοκινήτου. ...(περισσότερα)
Euro NCAP: O τρόπος βαθμολόγησης
Το συνολικό σκορ υπολογίζεται ως άθροισμα πόντων της κάθε ενότητας ενώ πρέπει οπωσδήποτε σε καμιά ενότητα να μην υπάρχει βαθμός κάτω από τη βάση. ...(περισσότερα)
1 στους 2 Βρετανούς ξεπερνούν τα όρια ταχύτητας σε κατοικημένες περιοχές
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τον ίδρυμα Brake, που ασχολείται με την Οδική Ασφάλεια στη Μ. Βρετανία, το 52% των Βρετανών οδηγών ομολογεί ότι ξεπερνά τα όρια των 20 μιλίων/ώρα, στις περιοχές που υπά...(περισσότερα)
Έρευνα στις Η.Π.Α. για τη χρήση πίσω ζώνης ασφαλείας
Όπως προέκυψε από έρευνα στις Η.Π.Α., οι ενήλικες δε φορούν πάντοτε ζώνη στο πίσω κάθισμα των αυτοκινήτων.Όπως προέκυψε από έρευνα στις Η.Π.Α., οι ενήλικες δε φορούν πάντοτε ζώνη στο πίσω κάθισμα των ...(περισσότερα)

S5 Box