SAFETY FIRST

Ο παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστής Jose Antonio Reyes έφυγε από τη ζωή, μαζί με δυο ξαδέλφια του, μετά από τροχαίο ατύχημα στην Ισπανία ενώ κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα.

Ο αναπάντεχος θάνατος του Jose Antonio Reyes, ενός από τους πιο γνωστούς Ισπανούς ποδοσφαιριστής, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο 35χρονος αθλητής, φαινομενικά είχε τα πάντα. Καλή ζωή, νιάτα, χρήματα και δόξα. Όλα όμως καταστράφηκαν σε λίγες στιγμές, το Σάββατο 1 Ιουνίου...

Όπως έγινε γνωστό από την Ισπανία, ο Reyes κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα που έφτανε στα 237 χλμ./ώρα, όταν κλατάρισε ένα ελαστικό του αυτοκινήτου του. Δε χρειάζεται καν να αναφέρουμε ότι ένα αναπάντεχο περιστατικό όπως αυτό, δεν είναι ελέγξιμο σχεδόν από κανέναν οδηγό. Μετά το κλατάρισμα, το όχημα χτύπησε σε τσιμεντένιο τοιχίο, τούμπαρε και πήρε φωτιά. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Ισπανία, ο Reyes δεν είχε οδηγήσει εδώ και καιρό το αυτοκίνητό του και οι πιέσεις των ελαστικών, ήταν χαμηλότερες από τις ενδεδειγμένες.

SafetyFirst Reyes02

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές, πως η υπερβολική ταχύτητα είναι ο κύριος παράγοντας θανάτων από τροχαία ατυχήματα. Αυτό δε συμβαίνει τυχαία, καθώς το ανθρώπινο σώμα δε μπορεί να ακολουθήσει τις ταχύτητες που αναπτύσσονται σε ένα αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα, ακόμη και αν εκείνο δεν πάρει φωτιά όπως στην περίπτωση του Reyes, ο θάνατος να είναι αναπόφευκτος.

Μια και αυτό είναι δεδομένο, η αιτία του θανάτου των τριών ξαδελφιών δεν είναι η υπερβολική ταχύτητα, αλλά η λανθασμένη κίνηση να κινηθούν τόσο γρήγορα. Όπως αναφέρει διαρκώς ο Ιαβέρης, “η υπερβολική ταχύτητα είναι το σύμπτωμα, όμως η αιτία είναι η βλακεία μας να κινούμαστε με τέτοιο τρόπο στο δρόμο”.

Δυστυχώς, η είδηση του θανάτου νέων ανθρώπων από τροχαία έχει σταματήσει να μας εκπλήσσει, καθώς έχει εξελιχθεί σε αναπόφευκτη καθημερινότητα. Το θανατηφόρο ατύχημα του Reyes, μας θυμίζει δύο σημαντικές παραμέτρους. Η πρώτη είναι φυσικά η υπερβολική ταχύτητα, οπότε πρέπει πάντοτε να κινούμαστε με σύνεση, γνωρίζοντας τους κινδύνους που διατρέχουμε στο δρόμο. Η δεύτερη είναι η προετοιμασία του αυτοκινήτου μας. Πριν από μία μεγάλη διαδρομή και ειδικά αν έχουμε καιρό να οδηγήσουμε το όχημά μας, επιβάλλεται μια σειρά από ελέγχους στα μηχανικά μέρη και φυσικά, στις πιέσεις των ελαστικών.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε σε τέτοιο περιστατικό ας ελπίσουμε ότι, λόγω της αναγνωρισιμότητας του Jose Antonio Reyes, ο θάνατός του να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή, κυρίως για τους νέους οδηγούς, στο μέλλον.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Credits: Twitter/belmezanito

 

Περισσότερα Safety First

Το παράλληλο παρκάρισμα είναι ο δυσκολότερος ελιγμός
Έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε πως το παράλληλο παρκάρισμα θεωρείται από τους Βρετανούς ως το δυσκολότερη εγχείρημα κατά την οδήγηση. ...(περισσότερα)
Πάσχα 2022: Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τα οχήματα που εξαιρούντα
H Τροχαία θα προχωρήσει σε σειρά μέτρων για την κατά το δυνατόν πιο ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων κατά την περίοδο του Πάσχα. ...(περισσότερα)
Με 237 χλμ./ώρα πήγαινε ο Reyes τη στιγμή του μοιραίου ατυχήματος
Ο παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστής Jose Antonio Reyes έφυγε από τη ζωή, μαζί με δυο ξαδέλφια του, μετά από τροχαίο ατύχημα στην Ισπανία ενώ κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα. ...(περισσότερα)
Λειτουργία οδήγησης στα smartphones;
Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα τα τελευταίας τεχνολογίας κινητά τηλέφωνα, τα γνωστά σε όλους smartphones να ήταν εφοδιασμένα, εκτός από λειτουργία πτήσης και με λειτουργία οδήγησης; ...(περισσότερα)
ABS
Το Iaveris.gr θα παρουσιάσει μέσω μιας σειράς άρθρων, με πολύ απλή εξήγηση, τη λειτουργία συστημάτων ασφαλείας που υπάρχουν πλέον στα αυτοκίνητα. Το πρώτο από αυτά, αφορά στο ABS, το οποίο είναι για έ...(περισσότερα)
FIA Action for Road Safety
Μια από τις σημαντικότερες εκστρατείες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) τα τελευταία χρόνια, είναι το "FIA Action for Road Safety" που αφορά στην Οδική Ασφάλεια. ...(περισσότερα)
Τροχαία και παραβάσεις Μαρτίου στην Αττική
Ανακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής τα τροχαία ατυχήματα και οι παραβάσεις στην Αττική κατά τον περασμένο Μάρτιο, όπου δυστυχώς ξεχωρίζουν οι 15 νεκροί σε ισάριθμα θανατηφόρα τροχαία ...(περισσότερα)
3 στους 4 Βρετανούς επιθυμούν μείωση του ορίου κατανάλωσης αλκοόλ!
Έρευνα για λογαριασμό του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, έδειξε πως το 77% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου επιτρεπτού ορίου κατανάλωσης οινοπνεύματος κατά τη δι...(περισσότερα)
Euro NCAP: Αλλαγές στις δοκιμές πρόσκρουσης για το 2020
Ο οργανισμός Euro NCAP παρουσίασε τις αλλαγές που θα ισχύσουν κατά τη διεξαγωγή δοκιμών πρόσκρουσης των νέων μοντέλων από φέτος. ...(περισσότερα)
Συνεργασία κρατών και αυτοκινητοβιομηχανιών για εξέλιξη συστημάτων ασφαλείας
Μια νέα προσπάθεια αρχίζει στην Ευρώπη, για την ανάπτυξη συστημάτων που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας. ...(περισσότερα)

S5 Box