SAFETY FIRST

Μεγάλη έρευνα ανέδειξε τις καλύτερες, αλλά και τις χειρότερες πόλεις για τους οδηγούς παγκοσμίως, με την Αθήνα βρίσκεται μόλις στην 90ή θέση της κατάταξης, έχοντας ωστόσο και μια πρωτιά...

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε παγκόσμια κλίμακα, από το γαλλοβρετανικό Mister Auto. Ο λόγος για μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες-πλατφόρμες πώλησης ανταλλακτικών, καθώς και παροχής υπηρεσιών σχετικά με το αυτοκίνητο, στην Ευρώπη.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Mister Auto έκανε μια ενδελεχή έρευνα για τις συνθήκες οδήγησης σε πολλές πόλεις. Για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων ελήφθησαν δεδομένα από 15 παράγοντες, οι οποίοι χωρίστηκαν σε 3 επιμέρους ενότητες. Στην ενότητα των υποδομών εντάχθηκαν 6 παράγοντες (αυτοκίνητα ανά άτομο, ημερήσια συμφόρηση, ποιότητα των δρόμων, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ηλικία οχημάτων, ποιότητα αέρα), ενώ στην ασφάλεια εντάχθηκαν η συμπεριφορά άλλων οδηγών και η θνησιμότητα ανά 100.000 κατοίκους. Ακόμη, στο κόστος εντάχθηκαν 6 παράγοντες (παρκάρισμα ανά δίωρο σε απόλυτες τιμές και ανά κατά κεφαλήν εισόδημα, τιμή καυσίμων ανά λίτρο και ανά κατά κεφαλήν εισόδημα, ετήσια φορολογία οδικών υποδομών και ανά κατά κεφαλήν εισόδημα).

Από εκατοντάδες πόλεις ανά τον κόσμο, προέκυψαν οι 100 οι οποίες έλαβαν ξεχωριστή κατάταξη. Καλύτερες πόλεις για να οδηγεί κάποιος αναδείχθηκαν Κάλγκαρι (Καναδάς, 100 βαθμοί), Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 97,87 βαθμοί), Οτάβα (Καναδάς, 96,6 βαθμοί), Βέρνη (Ελβετία, 96,2 βαθμοί) και Ελ Πάσο (Η.Π.Α., 96,01 βαθμοί). Η πρώτη δεκάδα συμπληρώθηκε από Βανκούβερ (Καναδάς), Γκέτεμποργκ (Σουηδία), Ντίσελντορφ (Γερμανία), Βασιλεία (Ελβετία) και Ντόρτμουντ (Γερμανία).

Όπως προαναφέραμε, η Αθήνα κατατάχθηκε στην 90ή θέση (66,3 βαθμοί). Η μόνη ευρωπαϊκή πόλη που βρέθηκε -ακριβώς- πίσω της ήταν η Μόσχα, ενώ μέχρι τη θέση 100 συναντάμε ακόμη Ρίο ντε Τζανέιρο (Βραζιλία), Πόλη του Μεξικού (Μεξικό), Σάο Πάουλο (Βραζιλία), Μπογκοτά (Κολομβία), Καράτσι (Πακιστάν), Λάγος (Νιγηρία), Καλκούτα (Ινδία), Ουλανμπατόρ (Μογγολία) και Μουμπάι (Ινδία).

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, τα στατιστικά δεδομένα σε κάθε επιμέρους παράγοντα έχουν ως εξής:
• Αυτοκίνητα κατά κεφαλή: 0,77 (100ή θέση), δηλαδή υπάρχουν 77 αυτοκίνητα ανά 100 κατοίκους, που είναι η μεγαλύτερη αναλογία στις 100 πόλεις της έρευνας
• Ημερήσια συμφόρηση: 89,21 (78η θέση)
• Ποιότητα δρόμων: 81,65 (88η θέση)
• Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: 67,36 (91η θέση)
• Ηλικία οχημάτων: 15 έτη (98η θέση)
• Δείγμα ταχύτητας: 58,19 (74η θέση)
• Ποιότητα αέρα: 68,64 (80ή θέση)
• Επιθετικότητα άλλων οδηγών: 70,85 (76η θέση)
• Θνησιμότητα ανά 100.000 κατοίκους: 4,3 (58η θέση)
• Παρκάρισμα/ δίωρο σε απόλυτες τιμές: 6,61 (57η θέση)
• Κόστος parking/προσιτότητα: 79,53% (84η θέση)
• Tιμή βενζίνης/ λίτρο: 1,79 (57η θέση)
• Τιμή βενζίνης/προσιτότητα: 85,39 (88η θέση)
• Ετήσια φορολογία οδικών υποδομών: 280,2 (83η θέση)
• Ετήσια φορολογία/προσιτότητα: 43,78 (95η θέση)

Μπορεί εύκολα να ρωτήσει κάποιος: Ενδιαφέρουσα έρευνα, ωστόσο επηρεάζει αυτό την οδική ασφάλεια; Προφανώς και την επηρεάζει, καθώς οι συνθήκες οδήγησης παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο ώστε ένας οδηγός να διατηρεί την αυτοσυγκέντρωση, την ηρεμία του και κατά συνέπεια, να προβαίνει στις κατά το δυνατόν πιο σωστές ενέργειες πίσω από το τιμόνι.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Βράβευση για τη συμβολή μας στη γνώση του κοινού για την ασφαλή οδήγηση
Η Σχολή Οδικής Συμπεριφοράς «Ιαβέρης» έλαβε το ειδικό βραβείο «Specialty Driving Academy of the Year» στην κατηγορία των αυτοκινητικών βραβείων του θεσμού Golden Awards. ...(περισσότερα)
Προτάσεις για μέτρα μείωσης των απωλειών στους δρόμους!
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών (European Transport Safety Council - ETSC) παρουσίασε μια σειρά από προτάσεις, για βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας όσον αφορά στην κατηγορία των νέων ανθρώπων (1...(περισσότερα)
Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων
Κάθε χρόνο έχει θεσπιστεί διεθνώς, η τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου να αποτελεί ημέρα μνήμης για τα θύματα των ατυχημάτων στους δρόμους. ...(περισσότερα)
701 νεκροί σε 10.740 τροχαία το 2019
Σε αντίστοιχα επίπεδα με το 2018 κινήθηκαν ο αριθμός των θανατηφόρων τροχαίων, αλλά και των θυμάτων στους δρόμους της χώρας μας κατά το 2019, δείχνοντας πως επί της ουσίας, δεν έχει υπάρξει κάποια σημ...(περισσότερα)
Euro NCAP: O τρόπος βαθμολόγησης
Το συνολικό σκορ υπολογίζεται ως άθροισμα πόντων της κάθε ενότητας ενώ πρέπει οπωσδήποτε σε καμιά ενότητα να μην υπάρχει βαθμός κάτω από τη βάση. ...(περισσότερα)
Euro NCAP (European New Car Assessment Programme)
Πρόκειται για τον πιο γνωστό και αναγνωρισμένο οργανισμό διενέργειας crash test, από τον οποίο εξάγονται αποτελέσματα για εταιρείες και αυτοκίνητα στην Ευρώπη. ...(περισσότερα)
Τι ισχύει για εξετάσεις οδήγησης και ΚΤΕΟ έως 30 Νοεμβρίου
Λόγω των μέτρων για την πανδημία, μέχρι το τέλος του μήνα έχει ανασταλεί η διαδικασία εξετάσεων για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, όχι όμως για απόκτηση επαγγελματικών αδειών ή Πιστοποιητικού Επαγγελματ...(περισσότερα)
Νέο σύστημα ανίχνευσης κίνησης ατόμων στο αυτοκίνητο
Ένα σύστημα που θα μπορεί να εξάγει συμπεράσματα για την κατάσταση του οδηγού και να αναλύει το βαθμό ελέγχου που έχει εκείνος στο αυτοκίνητο, έρχεται στο προσκήνιο. ...(περισσότερα)
Ηχητική προειδοποίηση για τους πεζούς θα εκπέμπουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναπτύσσονται με ραγδαίο ρυθμό, ωστόσο ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι επειδή είναι αθόρυβα, θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για τους πεζούς στις πόλεις. ...(περισσότερα)
Ολλανδία: Αύξηση 25% στους θανάτους από τροχαία ατυχήματα
Οι απώλειες από τροχαία ατυχήματα δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, όπως πιστοποιεί η αύξηση των θανάτων στους Ολλανδικούς δρόμους. ...(περισσότερα)

S5 Box