SAFETY FIRST

Μεγάλη έρευνα ανέδειξε τις καλύτερες, αλλά και τις χειρότερες πόλεις για τους οδηγούς παγκοσμίως, με την Αθήνα βρίσκεται μόλις στην 90ή θέση της κατάταξης, έχοντας ωστόσο και μια πρωτιά...

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε παγκόσμια κλίμακα, από το γαλλοβρετανικό Mister Auto. Ο λόγος για μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες-πλατφόρμες πώλησης ανταλλακτικών, καθώς και παροχής υπηρεσιών σχετικά με το αυτοκίνητο, στην Ευρώπη.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Mister Auto έκανε μια ενδελεχή έρευνα για τις συνθήκες οδήγησης σε πολλές πόλεις. Για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων ελήφθησαν δεδομένα από 15 παράγοντες, οι οποίοι χωρίστηκαν σε 3 επιμέρους ενότητες. Στην ενότητα των υποδομών εντάχθηκαν 6 παράγοντες (αυτοκίνητα ανά άτομο, ημερήσια συμφόρηση, ποιότητα των δρόμων, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ηλικία οχημάτων, ποιότητα αέρα), ενώ στην ασφάλεια εντάχθηκαν η συμπεριφορά άλλων οδηγών και η θνησιμότητα ανά 100.000 κατοίκους. Ακόμη, στο κόστος εντάχθηκαν 6 παράγοντες (παρκάρισμα ανά δίωρο σε απόλυτες τιμές και ανά κατά κεφαλήν εισόδημα, τιμή καυσίμων ανά λίτρο και ανά κατά κεφαλήν εισόδημα, ετήσια φορολογία οδικών υποδομών και ανά κατά κεφαλήν εισόδημα).

Από εκατοντάδες πόλεις ανά τον κόσμο, προέκυψαν οι 100 οι οποίες έλαβαν ξεχωριστή κατάταξη. Καλύτερες πόλεις για να οδηγεί κάποιος αναδείχθηκαν Κάλγκαρι (Καναδάς, 100 βαθμοί), Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 97,87 βαθμοί), Οτάβα (Καναδάς, 96,6 βαθμοί), Βέρνη (Ελβετία, 96,2 βαθμοί) και Ελ Πάσο (Η.Π.Α., 96,01 βαθμοί). Η πρώτη δεκάδα συμπληρώθηκε από Βανκούβερ (Καναδάς), Γκέτεμποργκ (Σουηδία), Ντίσελντορφ (Γερμανία), Βασιλεία (Ελβετία) και Ντόρτμουντ (Γερμανία).

Όπως προαναφέραμε, η Αθήνα κατατάχθηκε στην 90ή θέση (66,3 βαθμοί). Η μόνη ευρωπαϊκή πόλη που βρέθηκε -ακριβώς- πίσω της ήταν η Μόσχα, ενώ μέχρι τη θέση 100 συναντάμε ακόμη Ρίο ντε Τζανέιρο (Βραζιλία), Πόλη του Μεξικού (Μεξικό), Σάο Πάουλο (Βραζιλία), Μπογκοτά (Κολομβία), Καράτσι (Πακιστάν), Λάγος (Νιγηρία), Καλκούτα (Ινδία), Ουλανμπατόρ (Μογγολία) και Μουμπάι (Ινδία).

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, τα στατιστικά δεδομένα σε κάθε επιμέρους παράγοντα έχουν ως εξής:
• Αυτοκίνητα κατά κεφαλή: 0,77 (100ή θέση), δηλαδή υπάρχουν 77 αυτοκίνητα ανά 100 κατοίκους, που είναι η μεγαλύτερη αναλογία στις 100 πόλεις της έρευνας
• Ημερήσια συμφόρηση: 89,21 (78η θέση)
• Ποιότητα δρόμων: 81,65 (88η θέση)
• Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: 67,36 (91η θέση)
• Ηλικία οχημάτων: 15 έτη (98η θέση)
• Δείγμα ταχύτητας: 58,19 (74η θέση)
• Ποιότητα αέρα: 68,64 (80ή θέση)
• Επιθετικότητα άλλων οδηγών: 70,85 (76η θέση)
• Θνησιμότητα ανά 100.000 κατοίκους: 4,3 (58η θέση)
• Παρκάρισμα/ δίωρο σε απόλυτες τιμές: 6,61 (57η θέση)
• Κόστος parking/προσιτότητα: 79,53% (84η θέση)
• Tιμή βενζίνης/ λίτρο: 1,79 (57η θέση)
• Τιμή βενζίνης/προσιτότητα: 85,39 (88η θέση)
• Ετήσια φορολογία οδικών υποδομών: 280,2 (83η θέση)
• Ετήσια φορολογία/προσιτότητα: 43,78 (95η θέση)

Μπορεί εύκολα να ρωτήσει κάποιος: Ενδιαφέρουσα έρευνα, ωστόσο επηρεάζει αυτό την οδική ασφάλεια; Προφανώς και την επηρεάζει, καθώς οι συνθήκες οδήγησης παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο ώστε ένας οδηγός να διατηρεί την αυτοσυγκέντρωση, την ηρεμία του και κατά συνέπεια, να προβαίνει στις κατά το δυνατόν πιο σωστές ενέργειες πίσω από το τιμόνι.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Το παράλληλο παρκάρισμα είναι ο δυσκολότερος ελιγμός
Έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε πως το παράλληλο παρκάρισμα θεωρείται από τους Βρετανούς ως το δυσκολότερη εγχείρημα κατά την οδήγηση. ...(περισσότερα)
Με 237 χλμ./ώρα πήγαινε ο Reyes τη στιγμή του μοιραίου ατυχήματος
Ο παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστής Jose Antonio Reyes έφυγε από τη ζωή, μαζί με δυο ξαδέλφια του, μετά από τροχαίο ατύχημα στην Ισπανία ενώ κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα. ...(περισσότερα)
Επικίνδυνη οδήγηση: Ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει αυστηρές τιμωρίες
Η Βουλή των Ελλήνων προέβη σε αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, με τις τιμωρίες σε περίπτωση επικίνδυνης οδήγησης να γίνονται πιο αυστηρές. ...(περισσότερα)
Ιούνιος: 478 τροχαία με 18 νεκρούς στην Αττική
Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, έδειξε πως οι επιδόσεις μας στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. ...(περισσότερα)
Αύξηση στους θανάτους από τροχαία σε Ευρώπη και Ελλάδα
Τα στατιστικά στοιχεία των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2021 δείχνουν αύξηση συγκριτικά με το 2020, αλλά μείωση σε σχέση με την περίοδο προ της πανδημίας. ...(περισσότερα)
Σημαντική μείωση των θανάτων στο Βέλγιο
Σαφή βελτίωση παρουσιάζουν οι αριθμοί όσον αφορά τα τροχαία ατυχήματα του Βελγίου, καθώς υπολογίστηκε ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2016 είναι κατά 8%...(περισσότερα)
Euro NCAP: Αλλαγές στις δοκιμές πρόσκρουσης για το 2020
Ο οργανισμός Euro NCAP παρουσίασε τις αλλαγές που θα ισχύσουν κατά τη διεξαγωγή δοκιμών πρόσκρουσης των νέων μοντέλων από φέτος. ...(περισσότερα)
Λειτουργία οδήγησης στα smartphones;
Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα τα τελευταίας τεχνολογίας κινητά τηλέφωνα, τα γνωστά σε όλους smartphones να ήταν εφοδιασμένα, εκτός από λειτουργία πτήσης και με λειτουργία οδήγησης; ...(περισσότερα)
Ευθυγράμμιση: Πότε την ελέγχουμε και γιατί είναι τόσο σημαντική;
Μια από τις ενέργειες που σχετίζονται άμεσα με τη βέλτιστη απόδοση των ελαστικών και κατά συνέπεια, με την ασφάλειά μας στο δρόμο, είναι η ευθυγράμμιση. ...(περισσότερα)
Έως και 40% των θανάτων στους δρόμους σχετίζονται με τη δουλειά
 Σύμφωνα με νέα στοιχεία αναφορικά με τους θανάτους στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 25.671 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2016. ...(περισσότερα)

S5 Box