SAFETY FIRST

Έρευνα που πραγματοποίησαν από κοινού Πανεπιστήμια σε Βέλγιο και Αγγλία, έδειξε πως οι νέοι οδηγοί προτιμούν να βλέπουν σποτ που αναδεικνύουν την υπεύθυνη οδική συμπεριφορά, παρά το φόβο ενός ατυχήματος.

Η έρευνα στην οποία αναφερόμαστε διενεργήθηκε από τα Πανεπιστήμια της Antwerp στο Βέλγιο και του Southampton στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε αυτήν έλαβαν μέρος 146 νέοι οδηγοί, οι οποίοι πέρασαν από δοκιμασίες, ώστε να διαπιστωθεί η συμπεριφορά τους σε περιπτώσεις επικίνδυνης οδήγησης.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Οι μισοί από αυτούς, παρακολούθησαν ένα βίντεο 6λεπτης διάρκειας, στόχος του οποίου ήταν να ενσταλάξει το φόβο, μέσω ενός ατυχήματος που προκαλεί απερίσκεπτος οδηγός, η προσοχή του οποίου αποσπάται από τους συνεπιβάτες του. Οι υπόλοιποι, παρακολούθησαν βίντεο που δείχνει μια θετική σκηνή, όπου ένας προσεκτικός οδηγός ζητά από τους συνεπιβάτες του, να μην τον αποσπούν από το δρόμο. Αμφότερα τα βίντεο, δημιουργήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες Πυροσβεστικής και Διάσωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έπειτα από αυτό, κάθε συμμετέχων απάντησε σε ένα ερωτηματολόγιο, ώστε να αξιολογήσει τη δική του αντιμετώπισή του ως προς τον κίνδυνο, πριν και μετά από αυτή τη δοκιμασία.

Εν συνεχεία, υπήρξε και ένα δεύτερο τεστ, κατά το οποίο οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν video clips καταστάσεων που απαιτείται αντίδραση από την πλευρά του οδηγού, όπως για παράδειγμα η προσπέραση σε δρόμο υπάρχει πάγος, και τους ζητήθηκε να αναγνωρίσουν αν και πότε, θεωρούσαν τη συγκεκριμένη, ως ενέργεια υψηλού ρίσκου.

Τα ευρήματα που προκύπτουν από τις απαντήσεις και δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό "Risk Analysis", καταδεικνύουν πως τα θετικά φιλμάκια επέφεραν μείωση της επικίνδυνης οδήγησης έπειτα από τη θέασή τους σε δισδιάστατη οθόνη, η οποία έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν παρουσιάστηκε υπό μορφή εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality). Αντίθετα, τα φιλμάκια που προήγαγαν τον φόβο, όχι μόνο δε μείωσαν, αλλά αύξησαν τη διάθεση των οδηγών να ρισκάρουν.

"Οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο έχουν υιοθετήσει πληθώρα παρεμβάσεων με σκοπό την ενθάρρυνση προς την πιο ασφαλή οδήγηση, στην πλειονότητα των οποίων χρησιμοποιείται περιεχόμενο που βασίζεται στο φόβο, όπως η γραφική απεικόνιση ξαφνικών ατυχημάτων", δήλωσε ο Dr. Yaniv Hanoch, Αναπληρωτής Καθηγητής Διαχείρισης Ρίσκου στο Πανεπιστήμιου του Southampton. "Παρόλα αυτά, η έρευνα έδειξε πως τέτοια μηνύματα μπορεί να είναι αντι-παραγωγικά, πιθανώς επειδή το συναισθηματικό περιεχόμενο μπορεί να προκαλέσει αμυντικές αντιδράσεις και απόρριψη του μηνύματος".

Βάσει στατιστικών, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους από τροχαία ατυχήματα ετησίως, με σχεδόν μισούς εξ αυτών, να έχουν ηλικία κάτω των 25 ετών.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Αλλαγή ελαστικού στο δρόμο
Η ποιότητα κατασκευής των σύγχρονων ελαστικών από μεγάλους κατασκευαστές βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως το φαινόμενο του κλαταρίσματος, έχει αποφευχθεί εντελώς. ...(περισσότερα)
Praise Awards 2016
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών (European Transport Safety Council - ETSC) έχει δημιουργήσει τα "Praise Awards", βραβεία που απονέμονται κάθε χρόνο σε εταιρείες που έχουν πάρει μέτρα για τη β...(περισσότερα)
Κοινή δράση για την Οδική Ασφάλεια από τους Υπουργούς Μεταφορών της Ε.Ε.
Στην ετήσια συνάντηση των Υπουργών Μεταφορών των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου στη Βαλέττα της Μάλτας, ανακοινώθηκε η κοινή πρόθεση για δράση με στόχο την περαι...(περισσότερα)
Ξεκίνησε η ισχύς του ορίου 30 χλμ./ώρα στο Παρίσι
Το ανώτατο όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα έχει ήδη υιοθετηθεί στο 60% των δρόμων της πρωτεύουσας της Γαλλίας. ...(περισσότερα)
Η χρήση ακουστικών κατά την κίνηση αυξάνει την πιθανότητα ατυχήματος (+video)
Πείραμα της Ford έδειξε πως η χρήση ακουστικών κατά τις μετακινήσεις με τετράτροχα ή δίτροχα οχήματα, καθώς και ως πεζοί, μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για τους χρήστες των δρόμων. ...(περισσότερα)
Τροχαία και παραβάσεις Μαρτίου στην Αττική
Ανακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής τα τροχαία ατυχήματα και οι παραβάσεις στην Αττική κατά τον περασμένο Μάρτιο, όπου δυστυχώς ξεχωρίζουν οι 15 νεκροί σε ισάριθμα θανατηφόρα τροχαία ...(περισσότερα)
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών τοποθετείται...
... σχετικά με την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια. ...(περισσότερα)
Παράταση ισχύος για τις άδειες οδήγησης που λήγουν έως τα μέσα Δεκεμβρίου
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε την παράταση ισχύος κατά 3 μήνες, στις άδειες οδήγησης που λήγουν στην περίοδο 3 Νοεμβρίου-14 Δεκεμβρίου, λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας. ...(περισσότερα)
Έρχεται πλαίσιο κανόνων κίνησης για οχήματα μικροκινητικότητας
Το Υπουργείο Μεταφορών παρουσίασε σχέδιο Νόμου σχετικά με τους κανόνες κυκλοφορίας στους οποίους θα υπόκεινται ηλεκτρικά πατίνια, rollers, skate boards και segway, τα οποία στο εξής θα ονομάζονται "Ελ...(περισσότερα)
Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει πρώτη αιτία θανατηφόρων τροχαίων στην Ευρώπη
H υπερβολική ταχύτητα αποτελεί κύρια αιτία θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων και οι στατιστικές, το επιβεβαιώνουν. ...(περισσότερα)

S5 Box