SAFETY FIRST

Έρευνα που πραγματοποίησαν από κοινού Πανεπιστήμια σε Βέλγιο και Αγγλία, έδειξε πως οι νέοι οδηγοί προτιμούν να βλέπουν σποτ που αναδεικνύουν την υπεύθυνη οδική συμπεριφορά, παρά το φόβο ενός ατυχήματος.

Η έρευνα στην οποία αναφερόμαστε διενεργήθηκε από τα Πανεπιστήμια της Antwerp στο Βέλγιο και του Southampton στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε αυτήν έλαβαν μέρος 146 νέοι οδηγοί, οι οποίοι πέρασαν από δοκιμασίες, ώστε να διαπιστωθεί η συμπεριφορά τους σε περιπτώσεις επικίνδυνης οδήγησης.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Οι μισοί από αυτούς, παρακολούθησαν ένα βίντεο 6λεπτης διάρκειας, στόχος του οποίου ήταν να ενσταλάξει το φόβο, μέσω ενός ατυχήματος που προκαλεί απερίσκεπτος οδηγός, η προσοχή του οποίου αποσπάται από τους συνεπιβάτες του. Οι υπόλοιποι, παρακολούθησαν βίντεο που δείχνει μια θετική σκηνή, όπου ένας προσεκτικός οδηγός ζητά από τους συνεπιβάτες του, να μην τον αποσπούν από το δρόμο. Αμφότερα τα βίντεο, δημιουργήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες Πυροσβεστικής και Διάσωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έπειτα από αυτό, κάθε συμμετέχων απάντησε σε ένα ερωτηματολόγιο, ώστε να αξιολογήσει τη δική του αντιμετώπισή του ως προς τον κίνδυνο, πριν και μετά από αυτή τη δοκιμασία.

Εν συνεχεία, υπήρξε και ένα δεύτερο τεστ, κατά το οποίο οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν video clips καταστάσεων που απαιτείται αντίδραση από την πλευρά του οδηγού, όπως για παράδειγμα η προσπέραση σε δρόμο υπάρχει πάγος, και τους ζητήθηκε να αναγνωρίσουν αν και πότε, θεωρούσαν τη συγκεκριμένη, ως ενέργεια υψηλού ρίσκου.

Τα ευρήματα που προκύπτουν από τις απαντήσεις και δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό "Risk Analysis", καταδεικνύουν πως τα θετικά φιλμάκια επέφεραν μείωση της επικίνδυνης οδήγησης έπειτα από τη θέασή τους σε δισδιάστατη οθόνη, η οποία έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν παρουσιάστηκε υπό μορφή εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality). Αντίθετα, τα φιλμάκια που προήγαγαν τον φόβο, όχι μόνο δε μείωσαν, αλλά αύξησαν τη διάθεση των οδηγών να ρισκάρουν.

"Οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο έχουν υιοθετήσει πληθώρα παρεμβάσεων με σκοπό την ενθάρρυνση προς την πιο ασφαλή οδήγηση, στην πλειονότητα των οποίων χρησιμοποιείται περιεχόμενο που βασίζεται στο φόβο, όπως η γραφική απεικόνιση ξαφνικών ατυχημάτων", δήλωσε ο Dr. Yaniv Hanoch, Αναπληρωτής Καθηγητής Διαχείρισης Ρίσκου στο Πανεπιστήμιου του Southampton. "Παρόλα αυτά, η έρευνα έδειξε πως τέτοια μηνύματα μπορεί να είναι αντι-παραγωγικά, πιθανώς επειδή το συναισθηματικό περιεχόμενο μπορεί να προκαλέσει αμυντικές αντιδράσεις και απόρριψη του μηνύματος".

Βάσει στατιστικών, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους από τροχαία ατυχήματα ετησίως, με σχεδόν μισούς εξ αυτών, να έχουν ηλικία κάτω των 25 ετών.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Video: Η τεχνολογία συνδεδεμένων φωτεινών σηματοδοτών από την Ford
Η Ford δοκιμάζει μια τεχνολογία συνδεδεμένων φωτεινών σηματοδοτών, που μπορεί να διευκολύνει τη διέλευση ασθενοφόρων, πυροσβεστικών ή περιπολικών. ...(περισσότερα)
Ελλάδα: Μείωση 54% στα θανατηφόρα τροχαία μεταξύ 2010-2020
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως τα θανατηφόρα τροχαία του 2020 στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν κατά 17% λιγότερα σε σύγκριση με το 2019, ενώ η Ελλάδα παρουσίασε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση μεταξύ τω...(περισσότερα)
Αυτοκίνητα που επικοινωνούν μεταξύ τους;
Μπορεί ο τίτλος να περιγράφει ένα σενάριο που φαντάζει μακρινό, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική... ...(περισσότερα)
Τι ισχύει για εξετάσεις οδήγησης και ΚΤΕΟ έως 30 Νοεμβρίου
Λόγω των μέτρων για την πανδημία, μέχρι το τέλος του μήνα έχει ανασταλεί η διαδικασία εξετάσεων για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, όχι όμως για απόκτηση επαγγελματικών αδειών ή Πιστοποιητικού Επαγγελματ...(περισσότερα)
Παράταση κυκλοφοριακών μέτρων στο κέντρο της Αθήνας έως 21 Νοεμβρίου
Την παράταση των κυκλοφοριακών μέτρων που ισχύουν στο κέντρο της για 3 μήνες Αθήνας λόγω του κορονοϊού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. ...(περισσότερα)
Μειώνεται διαρκώς η συγκέντρωση των οδηγών στο δρόμο
Έρευνα από το Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο Οδικής Ασφάλειας, δείχνει πως η απόσπαση της προσοχής, η υπνηλία και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, παραμένουν σε υψηλό επίπεδο. ...(περισσότερα)
Παράταση ισχύος για τις άδειες οδήγησης που λήγουν έως τα μέσα Δεκεμβρίου
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε την παράταση ισχύος κατά 3 μήνες, στις άδειες οδήγησης που λήγουν στην περίοδο 3 Νοεμβρίου-14 Δεκεμβρίου, λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας. ...(περισσότερα)
Οι άντρες ρισκάρουν περισσότερο από τις γυναίκες στο δρόμο
Έρευνα του 2011 είχε δείξει πως η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα είναι άντρες, τη στιγμή που πρόσφατα δεδομένα από το Βέλγιο, δείχνουν πως το 83% όσων οδηγούν υπό την επήρεια...(περισσότερα)
Ανησυχητικά αποτελέσματα για την οδήγηση υπό επήρεια ναρκωτικών ή φαρμάκων
Η οδήγηση υπό επήρεια ναρκωτικών ή χαπιών είναι ένα ζήτημα που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, γεγονός που αποδεικνύεται στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας. ...(περισσότερα)
Νέο σύστημα ανίχνευσης κίνησης ατόμων στο αυτοκίνητο
Ένα σύστημα που θα μπορεί να εξάγει συμπεράσματα για την κατάσταση του οδηγού και να αναλύει το βαθμό ελέγχου που έχει εκείνος στο αυτοκίνητο, έρχεται στο προσκήνιο. ...(περισσότερα)

S5 Box