SAFETY FIRST

Τα αποτελέσματα του 12ου Βαρόμετρου του Ιδρύματος Vinci Autoroutes, πιστοποιούν πως οι Έλληνες διατηρούν πολλές από τις κακές τους συνήθειες πίσω από το τιμόνι.

Το Ίδρυμα Vinci Autoroutes έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του 12ου Βαρόμετρου για την υπεύθυνη οδήγηση, έπειτα από την καθιερωμένη ετήσια έρευνα που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Ipsos.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 5-31 Μαρτίου 2022, σε 12.400 οδηγούς ηλικίας άνω των 16 ετών από 11 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και 1.000 Έλληνες.

Σχετικά με τις κύριες αιτίες θανατηφόρων ατυχημάτων, οι οδηγοί είχαν δικαίωμα δύο απαντήσεων.

Ως βασικότερη αιτία θεωρήθηκε η έλλειψη προσοχής (51%), ενώ από 47% έλαβαν η κίνηση με υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, με την υπνηλία να ακολουθεί έχοντας 7%.

Οι Έλληνες οδηγοί θεωρούν ως κύρια αιτία την κίνηση με υπερβολική ταχύτητα (61%) και δευτερευόντως την έλλειψη προσοχής (53%), την οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών (41%), ενώ η υπνηλία λαμβάνει μόλις το 4%, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ όσων οδηγών απάντησαν.

Έχοντας κληθεί να χαρακτηρίσουν τον εαυτό τους ως οδηγό, οι Έλληνες ανέφεραν τουλάχιστον ένα θετικά φορτισμένο επίθετο σε ποσοστό 96%, ενώ μόλις το 12% είπε κάτι αρνητικό.

Αντίθετα, οι συμπατριώτες μας είχαν μακράν την πρωτιά (91%) στην αναφορά τουλάχιστον ενός αρνητικού χαρακτηρισμού για την οδήγηση των υπόλοιπων, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 79%.

Ταυτόχρονα, βρεθήκαμε "στον πάτο" της αναφοράς τουλάχιστον ενός θετικού επιθέτου (20%) για τους υπόλοιπους οδηγούς, φανερά πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (39%).

Δυστυχώς, τα παραπάνω δεν είναι τα χειρότερα στοιχεία που -ευτυχώς-παραδέχονται πως διαθέτουν οι Έλληνες οδηγοί.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των ανάρμοστων (2,4/5) και επικίνδυνων συμπεριφορών (9,9/24) ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 1,9/5 και 8,3/24 περιπτώσεις αντίστοιχα.

Ακόμη, βρισκόμαστε στην κορυφή της "κατάταξης" όσον αφορά στο βρίσιμο άλλων οδηγών και στην υπερβολικά μικρή απόσταση από προπορευόμενο όχημα ενός οδηγού που μας εκνευρίζει.

SF VinciAutoroutesLogo

Ταυτόχρονα, μοιραζόμαστε το ψηλότερο σκαλί του "βάθρου" με τους επίσης θερμόαιμους Ισπανούς, στο άκαιρο κορνάρισμα προς οδηγούς που μας εκνευρίζουν, ενώ είμαστε τρίτοι στην προσπέραση από δεξιά σε αυτοκινητόδρομο και στον "τσαμπουκά", δηλαδή να κατέβουμε από το όχημά μας ώστε να τσακωθούμε με άλλον οδηγό.

Πιο αναλυτικά, οι Έλληνες βρίζουν άλλους οδηγούς σε ποσοστό 67% (ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 52%), κορνάρουν άκαιρα σε ποσοστό 63% (50% ο ευρωπαϊκός μέσος όρος) και ακολουθούν υπερβολικά μικρή απόσταση από προπορευόμενο οδηγό που τους εκνευρίζει σε ποσοστό 50% (31% ο ευρωπαϊκός μέσος όρος).

Στην προσπέραση από δεξιά παραμένουμε πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 34% (40%), ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε περιπτώσεις που ένας οδηγός κατεβαίνει από το όχημά του για να "εξηγηθεί" με άλλον οδηγό (24% έναντι 22% του ευρωπαϊκού μέσου όρου).

Οι Έλληνες βρίσκονται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και στην απόσπαση προσοχής κατά την οδήγηση, ενώ διατηρούμε πολλές ακόμη άσχημες πρωτιές.

Συγκεκριμένα, το 77% (66% ο μέσος όρος) παραδέχεται πως τηλεφωνεί ενώ οδηγεί και το 83% (μέσος όρος 75%) χρησιμοποιεί άλλες λειτουργίες του κινητού του κατά την οδήγηση.

Το 50% των Ελλήνων (μέσος όρος Ευρώπης 32%) παραδέχεται πως τηλεφωνεί ενώ οδηγεί, έστω φορώντας ακουστικά και το 41% (μέσος όρος Ευρώπης 25%) χωρίς καν να χρησιμοποιεί βοηθητικά αξεσουάρ.

Το 71% (52% στην Ευρώπη) κινείται στη μεσαία λωρίδα ενός αυτοκινητοδρόμου ενώ η δεξιά λωρίδα είναι κενή, το 48% (22% στην Ευρώπη) οδηγεί χωρίς να φορά ζώνη ασφαλείας και το 37% (20% στην Ευρώπη) κινείται σε λεωφορειόδρομους.
Εκτός από τις παραπάνω πολύ κακές συνήθειες, που ξεπερνάμε κάθε άλλον Ευρωπαίο, διατηρούμε τη θλιβερή πρωτιά της κίνησης κατά 37% (14%) στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (ΛΕΑ).

Επιπλέον, οι Έλληνες παραδέχονται πως οδηγούν σε ποσοστό 43% (31% ο μέσος όρος) ενώ είναι πολύ κουρασμένοι.

Δυστυχώς, παρόλο που οι στατιστικές δείχνουν πως τα τροχαία ατυχήματα έχουν παρουσιάσει σχετική μείωση, η συμπεριφορά μας πίσω από το τιμόνι παραμένει πολύ κακή, γεγονός που πιστοποιείται

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Photo: Unsplash - Dan Gold

Περισσότερα Safety First

Video: Εφαρμογή κινητού για βελτίωση στη διαδικασία διάσωσης από το Euro NCAP
Μέσω της εφαρμογής Euro Rescue, ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP καταθέτει τη δική του πρόταση για βελτίωση των υπηρεσιών διάσωσης έπειτα από τροχαίο ατύχημα στους ευρωπαϊκούς δρόμους. ...(περισσότερα)
Έξυπνες προειδοποιήσεις οδηγού από την Ford
Η Ford προχωρά στην αξιοποίηση του ηχοσυστήματος ενός αυτοκινήτου, με στόχο την ανίχνευση της ακριβούς θέσης πεζών ή άλλων χρηστών του δρόμου. ...(περισσότερα)
Ο πρώτος δρόμος από πλαστικό, κατασκευάζεται στην Ολλανδία
Μια ενδιαφέρουσα περιβαλλοντική είδηση έφτασε από την Ολλανδία, όπου 3 εταιρείες-κολοσσοί θα συνεργαστούν σε ένα καινοτόμο εγχείρημα. ...(περισσότερα)
Ανησυχητικός ο αριθμός των θανάτων σε ατυχήματα μεμονωμένων οχημάτων
Περίπου το 1/3 των θανάτων στους δρόμους της Ευρώπης οφείλεται σε ατυχήματα που συμβαίνει με αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες που ενεπλάκησαν μόνα τους σε κάποιο ατύχημα (π.χ. πτώση μοτοσικλέτας ή έξοδος από...(περισσότερα)
Τα συστήματα ασφαλείας που γίνονται υποχρεωτικά από το 2022
Σε μια προσπάθεια περαιτέρω βελτίωσης του επιπέδου προστασίας επιβατών, πεζών και δικυκλιστών, ολοένα και περισσότερα οχήματα στην Ευρώπη θα διαθέτουν υποχρεωτικά τεχνολογικά συστήματα υποβοήθησης οδη...(περισσότερα)
Σε λειτουργία από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου τα ΚΤΕΟ
Τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων θα ανοίξουν τις πόρτες τους από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, με τη λειτουργία τους να διέπεται από αυστηρούς κανόνες υγειονομικής ασφάλειας, στο πλαίσιο προστασίας από...(περισσότερα)
Αύξηση τροχαίων ατυχημάτων κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021
Τα δεδομένα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ) για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021, έδειξαν αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους της χώρας μας. ...(περισσότερα)
Πρόοδος στον έλεγχο παραβάσεων στο εξωτερικό
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι νέοι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στις παραβάσεις που συντελούνται από χρήστες του δρόμου εκτός της χώρας καταγωγής τους, είχε θετικό αντίκτυπο. ...(περισσότερα)
Αύξηση 14,8% στις παραβάσεις μεταξύ 2019 και 2018
Όπως προκύπτει από τα στατιστικά δεδομένα της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια του 2019 βεβαιώθηκαν 63.579 παραβάσεις περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά. ...(περισσότερα)
Επικίνδυνη οδήγηση: Ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει αυστηρές τιμωρίες
Η Βουλή των Ελλήνων προέβη σε αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, με τις τιμωρίες σε περίπτωση επικίνδυνης οδήγησης να γίνονται πιο αυστηρές. ...(περισσότερα)

S5 Box