SAFETY FIRST

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής, η κίνηση κατά την πρώτη ημέρα του φετινού lockdown, ήταν σημαντικά αυξημένη σε σύγκριση με την αντίστοιχη ημέρα, πέρυσι.

Το νέο lockdown ξεκίνησε, όμως η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, συγκριτικά με όσα συνέβαιναν στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα, όταν ξεκίνησε η πανδημία στις αρχές του 2020.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, από 1000 μετρητές που έχουν τοποθετηθεί στους κυριότερους οδικούς άξονες της Αττικής, κατά την πρώτη ημέρα του νέου lockdown (Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου), η κίνηση σε ορισμένα σημεία είχε υπερδιπλασιαστεί, σε σύγκριση με την πρώτη ημέρα του πρώτου lockdown, στις 23 Μαρτίου 2020. Αυτά τα στατιστικά δεδομένα, τίθενται στη διάθεση συγκοινωνιολόγων του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής και έπειτα, διανέμονται σε αντίστοιχα Υπουργεία.

Όπως ενημέρωσε η Περιφέρεια Αττικής, κατά την πρώτη ημέρα του νέου lockdown διαπιστώθηκε αύξηση τις κίνησης κατά 50% σε όλες τις οδικές αρτηρίες, ενώ υπήρξαν δρόμοι όπου η αύξηση ήταν μεγαλύτερη από 100%, σε σύγκριση πάντοτε με την πρώτη ημέρα του περσινού, πρώτου lockdown.

Η μεγαλύτερη αύξηση κίνησης σε σύγκριση με τις 23 Μαρτίου 2020 σημειώθηκε στις Λεωφόρους Βασιλίσσης Σοφίας (+109,6%), Ποσειδώνος (+92,9%) και Κηφισού (+87,9%). Παράλληλα, η κίνηση της πρώτης ημέρας του νέου lockdown, Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου, μειώθηκε κατά 7% σε σύγκριση με εκείνη της τελευταίας ημέρας προ lockdown, που ήταν η Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου.

Θυμίζουμε, πως η μείωση της κίνησης επέφερε και σημαντική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στην περίπτωση των στατιστικών που προκύπτουν για το τωρινό lockdown.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Η Σχολή Οδικής Συμπεριφοράς Ιαβέρης συνεργάζεται με το 1o bebefest
Πιστή στο έργο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συνανθρώπων μας αναφορικά με το "Εθνικό Θέμα" των τροχαίων ατυχημάτων, η Σχολή μας είναι συνεργάτης στο 1ο Φεστιβάλ Εγκυμοσύνης και Βρεφικής Ηλικ...(περισσότερα)
Μείωση των ορίων ταχύτητας στη Γαλλία
Μετά από απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, τα όρια ταχύτητας μειώθηκαν από τα 90, στα 80 χιλιόμετρα/ώρα, σε 400.000 χιλιόμετρα του γαλλικού οδικού δικτύου. ...(περισσότερα)
Άδειες οδήγησης: Παράταση ισχύος για ακόμη 4 μήνες
Σε εκ νέου παράταση ισχύος των αδειών οδήγησης λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, προχώρησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. ...(περισσότερα)
Χάρη στη ζώνη απέφυγε τα χειρότερα ο Sergio Aguero
Το πρόσφατο αυτοκινητιστικό ατύχημα ενός εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στον κόσμο, Sergio Aguero, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη μεγάλη σημασία της χρήσης ζώνης ασφαλείας εντός του αυτοκινήτου. ...(περισσότερα)
Οι ηλικιωμένοι οδηγοί δεν είναι πιο επικίνδυνοι από τους νέους...
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Swansea στη Μεγάλη Βρετανία, οι ηλικιωμένοι οδηγοί δε θεωρούνται περισσότερο επικίνδυνοι από τους νέους, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του BBC. ...(περισσότερα)
Στη Σουηδία οι λιγότεροι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα το 2019
Σύμφωνα με μετρήσεις σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2019, η Σουηδία ήταν η χώρα με το μικρότερο αριθμό θανάτων, με την Ελλάδα να βρίσκεται χαμηλά στη λίστα. ...(περισσότερα)
Αύξηση των θανάτων από τροχαία στις Η.Π.Α. για το 2015
Οι μετρήσεις για το 2015 έδειξαν πως 2.348 περισσότεροι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ατυχήματα στους Αμερικανικούς δρόμους, σε σύγκριση με το 2014. ...(περισσότερα)
Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας: Τι περιλαμβάνουν και ποιος είναι ο σκοπός τους
Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αυξάνουν διαρκώς τη δυναμική τους, οπότε ήρθε η στιγμή να κατανοήσουμε καλύτερα τι αφορούν. ...(περισσότερα)
Ηνωμένο Βασίλειο: Εξετάσεις κάθε 5 χρόνια επιθυμούν οι οδηγοί άνω των 60 ετών
Η πλειοψηφία των οδηγών ηλικίας άνω των 60 ετών, συμφωνεί με την επανεξέταση ικανοτήτων κάθε 5 χρόνια μετά από την ανανέωση της άδειας οδήγησης, όπως αποδεικνύει έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμέν...(περισσότερα)
730 νεκροί σε 679 ατυχήματα το 2017
Η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε πρόσφατα τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας, αναφορικά με τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν στους ελληνικούς δρόμους τη χρονιά που μας πέρασε. ...(περισσότερα)

S5 Box