SAFETY FIRST

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής, η κίνηση κατά την πρώτη ημέρα του φετινού lockdown, ήταν σημαντικά αυξημένη σε σύγκριση με την αντίστοιχη ημέρα, πέρυσι.

Το νέο lockdown ξεκίνησε, όμως η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, συγκριτικά με όσα συνέβαιναν στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα, όταν ξεκίνησε η πανδημία στις αρχές του 2020.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, από 1000 μετρητές που έχουν τοποθετηθεί στους κυριότερους οδικούς άξονες της Αττικής, κατά την πρώτη ημέρα του νέου lockdown (Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου), η κίνηση σε ορισμένα σημεία είχε υπερδιπλασιαστεί, σε σύγκριση με την πρώτη ημέρα του πρώτου lockdown, στις 23 Μαρτίου 2020. Αυτά τα στατιστικά δεδομένα, τίθενται στη διάθεση συγκοινωνιολόγων του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής και έπειτα, διανέμονται σε αντίστοιχα Υπουργεία.

Όπως ενημέρωσε η Περιφέρεια Αττικής, κατά την πρώτη ημέρα του νέου lockdown διαπιστώθηκε αύξηση τις κίνησης κατά 50% σε όλες τις οδικές αρτηρίες, ενώ υπήρξαν δρόμοι όπου η αύξηση ήταν μεγαλύτερη από 100%, σε σύγκριση πάντοτε με την πρώτη ημέρα του περσινού, πρώτου lockdown.

Η μεγαλύτερη αύξηση κίνησης σε σύγκριση με τις 23 Μαρτίου 2020 σημειώθηκε στις Λεωφόρους Βασιλίσσης Σοφίας (+109,6%), Ποσειδώνος (+92,9%) και Κηφισού (+87,9%). Παράλληλα, η κίνηση της πρώτης ημέρας του νέου lockdown, Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου, μειώθηκε κατά 7% σε σύγκριση με εκείνη της τελευταίας ημέρας προ lockdown, που ήταν η Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου.

Θυμίζουμε, πως η μείωση της κίνησης επέφερε και σημαντική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στην περίπτωση των στατιστικών που προκύπτουν για το τωρινό lockdown.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Στο δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση
Η προστασία του περιβάλλοντος έχει αναχθεί σε προτεραιότητα και οι χώρες της Ευρώπης ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη την πρόθεση να απαγορεύσουν τη χρήση αυτοκινήτων βενζίνης ή πετρελαίου, με στόχο έ...(περισσότερα)
Intelligent Speed Assistance: Το σύστημα που γίνεται υποχρεωτικό από το 2022
Από την επόμενη χρονιά, όλα τα νέα αυτοκίνητα στην Ευρώπη θα διαθέτουν έξυπνο σύστημα περιορισμού ταχύτητας. ...(περισσότερα)
Φέρνει αποτελέσματα το νέο τεστ του Euro NCAP
Η τελευταία δοκιμασία που έχει εισάγει το Euro NCAP φαίνεται πως φέρνει αποτελέσματα, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, τρία νέα μοντέλα Ευρωπαίων κατασκευαστών έλαβαν 5 αστέρια, διαθέτοντας ...(περισσότερα)
Ελλάδα: Μείωση 54% στα θανατηφόρα τροχαία μεταξύ 2010-2020
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως τα θανατηφόρα τροχαία του 2020 στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν κατά 17% λιγότερα σε σύγκριση με το 2019, ενώ η Ελλάδα παρουσίασε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση μεταξύ τω...(περισσότερα)
3 στους 4 Βρετανούς επιθυμούν μείωση του ορίου κατανάλωσης αλκοόλ!
Έρευνα για λογαριασμό του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, έδειξε πως το 77% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου επιτρεπτού ορίου κατανάλωσης οινοπνεύματος κατά τη δι...(περισσότερα)
Οδήγηση στην ομίχλη: Ένα απαιτητικό εγχείρημα
Η οδήγηση στην ομίχλη απαιτεί γνώση και αυτοσυγκέντρωση, όμως πάνω από όλα χρειάζεται, όπως σε κάθε δραστηριότητα της οδήγησης, κοινό νου. ...(περισσότερα)
Κοινή δράση για την Οδική Ασφάλεια από τους Υπουργούς Μεταφορών της Ε.Ε.
Στην ετήσια συνάντηση των Υπουργών Μεταφορών των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου στη Βαλέττα της Μάλτας, ανακοινώθηκε η κοινή πρόθεση για δράση με στόχο την περαι...(περισσότερα)
Παρίσι: Προς αύξηση στο κόστος των θέσεων parking για SUV με φόντο την Οδική Ασφάλειας
Οι κάτοικοι του Παρισιού αναμένεται να ψηφίσουν αύξηση στο κόστος για μια θέση parking ενός SUV στην Πόλη του Φωτός, αφού μεταξύ άλλων, ο όγκος των συγκεκριμένων αυτοκινήτων προκαλεί κίνδυνο για άλλου...(περισσότερα)
Πόδια στο ταμπλό: Μια θανάσιμα κακή συνήθεια
Όταν βάζουμε τα πόδια στα ταμπλό ενώ βρισκόμαστε στη θέση του συνοδηγού διαπράττουμε ένα τεράστιο λάθος, καθώς σε περίπτωση ατυχήματος, έστω και με μικρή ταχύτητα, οι επιπτώσεις θα είναι από σπάσιμο π...(περισσότερα)
Safe system approach, από τα Ηνωμένα Έθνη
Στο πλαίσιο της υποστήριξης της εκστρατείας των Ηνωμένων Εθνών με τίτλο "Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια 2011-2020" (UN Decade of Action for Road Safety 2011-2020), η FIA μέσω του Action for Ro...(περισσότερα)

S5 Box