SAFETY FIRST

Διαβάστε ποιες είναι αλλαγές αναμένεται να γίνουν στο προσεχές χρονικό διάστημα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όσον αφορά στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Με δηλώσεις του στο πλαίσιο παρουσίασης του νέου έργου Safestrip, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, προανήγγειλε μια σειρά από αλλαγές, όσον αφορά στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, η αναθεώρηση του Κ.Ο.Κ., που αναμένεται να συμβεί το προσεχές χρονικό διάστημα, θα εστιάζει σε 6 τομείς:

Κατηγοριοποίηση παραβάσεων με βάση το βαθμό επικινδυνότητάς τους

Διαχωρισμός κυρώσεων με κριτήριο την οδική συμπεριφορά και την ασφάλεια του οχήματος

Μείωση μέσης ταχύτητας σε κατοικημένες περιοχές

Ρύθμιση πλαισίου για ασφαλή κυκλοφορία νέων κατηγοριών οχημάτων (μικροκινητικότητα)

Υποχρεωτική χρήση κράνους για ποδηλάτες ηλικίας έως 12 ετών

Υιοθέτηση χαμηλών προστίμων και προσαύξηση σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής

Ακόμη, ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στην πρόθεση ψηφιοποίησης της βεβαίωσης και είσπραξης παραβάσεων του Κ.Ο.Κ., εγχείρημα που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς επίσης και την ενεργοποίηση του Point System. Επιπλέον, οι βεβαιώσεις και καταχωρήσεις παραβάσεων, ειδικά για περιπτώσεις κατά τις οποίες ο οδηγός δεν είναι παρών (παράνομη στάθμευση ή υπερβολική ταχύτητα) θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά, ενώ θα δίνεται και η δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής. Αν το πρόστιμο δεν πληρώνεται εντός του χρονικού ορίου, το ποσό θα βεβαιώνεται στο Taxis του εκάστοτε παραβάτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Safety First

Κρήτη: Ένα spot οδικής ασφάλειας που αξίζει να δούμε
Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι βασική αιτία των τροχαίων ατυχημάτων, όπως φαίνεται και από το δυνατό video που παρουσίασε η Περιφέρεια Κρήτης ...(περισσότερα)
Άδειες οδήγησης: Παράταση ισχύος έως το τέλος Ιανουαρίου
Όπως έγινε γνωστό, περίοδος ισχύος αδειών οδήγησης, που έληγαν παρατείνεται μέχρι τουλάχιστον τις 31 Ιανουαρίου - Διαβάστε ποιες κατηγορίες αδειών αφορά η παράταση. ...(περισσότερα)
Δωρεάν Σεμινάριο Οδικής Συμπεριφοράς στο Μεσολόγγι
Tο επόμενο δωρεάν Σεμινάριο Οδικής Συμπεριφοράς από την Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης "Ιαβέρης", θα διεξαχθεί στο Μεσολόγγι την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019. ...(περισσότερα)
Εγκύκλιος για παράταση ισχύος σε όσες άδειες έληγαν εντός του Νοεμβρίου
Μέσω εγκυκλίου που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, δόθηκε παράταση τρίμηνης διάρκειας μεταξύ άλλων, στην ισχύ των αδειών οδήγησης και των πιστοποιητικών επαγγελματ...(περισσότερα)
Νέα από την Ευρώπη σχετικά με την Οδική Ασφάλεια
Η νέα χρονιά φέρνει ελπίδες για περαιτέρω μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες θανάτων και σοβαρών τραυματισμών, ειδικά για τους νέους. ...(περισσότερα)
Έξυπνες προειδοποιήσεις οδηγού από την Ford
Η Ford προχωρά στην αξιοποίηση του ηχοσυστήματος ενός αυτοκινήτου, με στόχο την ανίχνευση της ακριβούς θέσης πεζών ή άλλων χρηστών του δρόμου. ...(περισσότερα)
Ελλάδα: 23.372 παραβάσεις σε 108.445 ελέγχους
Η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε τα στατιστικά στοιχεία των ελέγχων σε οδηγούς και οχήματα, κατά το χρονικό διάστημα 10-16 Ιουλίου. ...(περισσότερα)
Η Σχολή Οδικής Συμπεριφοράς Ιαβέρης συνεργάζεται με το 1o bebefest
Πιστή στο έργο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συνανθρώπων μας αναφορικά με το "Εθνικό Θέμα" των τροχαίων ατυχημάτων, η Σχολή μας είναι συνεργάτης στο 1ο Φεστιβάλ Εγκυμοσύνης και Βρεφικής Ηλικ...(περισσότερα)
H Ford θέτει το gaming στην υπηρεσία της Οδικής Ασφάλειας (+video)
Με το πρόγραμμα "Driving Skills for Life" (DSFL) και τη βοήθεια Ευρωπαίων gamers, η Ford επιδιώκει να βοηθήσει τους νέους, ώστε να αντιληφθούν ευρύτερα τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκο...(περισσότερα)
Προτάσεις για 11 βελτιώσεις στα νέα αυτοκίνητα έως το 2021
Στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης των θανάτων και σοβαρών τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τις προτάσεις της οι οποίες περιλαμβάνουν την υποχρεωτική τοποθέτηση 11 ...(περισσότερα)

S5 Box