SAFETY FIRST

Μια είδηση που δε συνηθίζουμε να διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό έφτασε από το Δελχί της Ινδίας, όπου αυτές τις ημέρες περνούν από Crash Test, υπό την αιγίδα του Global NCAP, αφού 5 μοντέλα που παράγονται στην Ινδία πήραν μηδενικό βαθμό στο κομμάτι της προστασίας ενηλίκων.


Ο λόγος για τα Renault Kwid, Maruti Suzuki Celerio, Maruti Suzuki Eeco, Mahindra Scorpio και Hyundai Eon, ενώ σημειώνεται πως το Renault Kwid δοκιμάστηκε σε 3 εκδόσεις, χωρίς να διαθέτουν όλες αερόσακο, αλλά μόνο μία εξ αυτών.

O Γενικός Γραμματέας του Global NCAP, David Ward σχολίασε σχετικά: "Τα τελευταία αποτελέσματα του SaferCarsforIndia δείχνουν πως σημαντικό είναι για τα σημερινά αυτοκίνητο, να διαθέτουν πλαίσιο που μένει σταθερό κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος. Αυτό, μαζί με τους εμπρός αερόσακους, αποτελεί πολύ σημαντικό προαπαιτούμενο για την ασφάλεια των επιβατών. Μένω έκπληκτος που ένας κατασκευαστής όπως η Renault, παρουσίασε το Kwid χωρίς αυτό να διαθέτει ένα τόσο σημαντικό χαρακτηριστικό. To Global NCAP πιστεύει πως κανένας κατασκευαστής δεν πρέπει να παράγει νέα μοντέλα που βρίσκονται τόσο κάτω από τα standards, σε κανένα μέρος του κόσμου. Οι κατασκευαστές πρέπει να εξασφαλίσουν ώστε τα αυτοκίνητά τους να περνούν τους ελάχιστους κανονισμούς crash test της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υποστηρίζουν τη χρήση αερόσακου. Η πρόθεση της Renault να διορθώσει αυτό το σφάλμα μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε μια νέα έκδοση με αερόσακους. Η Renault έχει επιδείξει εξαιρετικά αποτελέσματα στον τομέα της ασφάλειας στην Ευρώπη και θα έπρεπε να δείχνει την ίδια δέσμευση και προς τους πελάτες της στην Ινδία. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, καταδεικνύει τη σημασία της απόφασης της Ινδικής Κυβέρνησης, να κάνει υποχρεωτικά Crash Tests που αφορούν σε μετωπική ή πλαϊνή σύγκρουση, από τον Οκτώβριο του 2017. Απαιτείται νομοθετική ενεργοποίηση, ώστε τα ελάχιστα επίπεδα προστασίας επιβατών που συνιστώνται από τα Ηνωμένα Έθνη, παρέχονται και στους Ινδούς καταναλωτές. Όμως οι κατασκευαστές δεν πρέπει να περιμένουν την νομοθεσία και τους παροτρύνουμε να αποσύρουν από την παραγωγή όλα τα αυτοκίνητα που παίρνουν μηδενικά αστέρια στα Crash Tests, το συντομότερο δυνατό". 

 

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Ο Εθνικός Φορέας Οδικής Ασφάλειας και ενδιαφέροντα στατιστικά
Κατά την ομιλία της στην Βουλή αναφορικά με την δημιουργία του Εθνικού Φορέα Οδικής Ασφάλειας, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, δημοσιοποίησε σημαντικά στατιστικά στοιχεία γι...(περισσότερα)
3.500 ζωές
Έτσι ονομάζεται η εκστρατεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) αναφορικά με την Οδική Ασφάλεια, στην οποία συμμετέχουν ως πρεσβευτές και γνωστοί αθλητές ή καλλιτέχνες. ...(περισσότερα)
Νέο σύστημα ανίχνευσης κίνησης ατόμων στο αυτοκίνητο
Ένα σύστημα που θα μπορεί να εξάγει συμπεράσματα για την κατάσταση του οδηγού και να αναλύει το βαθμό ελέγχου που έχει εκείνος στο αυτοκίνητο, έρχεται στο προσκήνιο. ...(περισσότερα)
Σε λειτουργία από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου τα ΚΤΕΟ
Τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων θα ανοίξουν τις πόρτες τους από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, με τη λειτουργία τους να διέπεται από αυστηρούς κανόνες υγειονομικής ασφάλειας, στο πλαίσιο προστασίας από...(περισσότερα)
Τα εξηλεκτρισμένα οχήματα πρέπει να διαθέτουν σύστημα ηχητικής προειδοποίησης
Η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται πιο αυστηρή για τα ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία στο εξής θα πρέπει να διαθέτουν ειδικό σύστημα ηχητικής προειδοποίησης. ...(περισσότερα)
Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα συστήματα C-ITS
Η ομάδα εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρουσίασε το πόρισμά της σχετικά με την πλατφόρμα C-ITS (Cooperative Intelligent Transport Systems), το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από συστάσεις με...(περισσότερα)
Αύξηση της παραβίασης ορίων ταχύτητας λόγω του κορωνοϊού
Η απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει στις περισσότερες χώρες λόγω της πανδημίας του COVID-19, έχει επιφέρει αύξηση των παραβιάσεων στα όρια ταχύτητας, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Η.Π.Α. ...(περισσότερα)
Στην Ελβετία το βραβείο Οδικής Ασφάλειας του ETSC
Η προσπάθεια βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια η Ελβετία, αναγνωρίστηκε στην πράξη από το European Transport Safety Council (ETSC). ...(περισσότερα)
Η Ευρώπη ευαισθητοποιείται περαιτέρω για την Οδική Ασφάλεια
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφαλούς Μετακίνησης (European Transport Safety Council), 5 Υπουργοί Μεταφορών Ευρωπαϊκών Κρατών υπέγραψαν από κοινού διακήρυξη προς την Ευρωπαϊ...(περισσότερα)
Φέρνει αποτελέσματα το νέο τεστ του Euro NCAP
Η τελευταία δοκιμασία που έχει εισάγει το Euro NCAP φαίνεται πως φέρνει αποτελέσματα, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, τρία νέα μοντέλα Ευρωπαίων κατασκευαστών έλαβαν 5 αστέρια, διαθέτοντας ...(περισσότερα)

S5 Box