SAFETY FIRST

Μια είδηση που δε συνηθίζουμε να διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό έφτασε από το Δελχί της Ινδίας, όπου αυτές τις ημέρες περνούν από Crash Test, υπό την αιγίδα του Global NCAP, αφού 5 μοντέλα που παράγονται στην Ινδία πήραν μηδενικό βαθμό στο κομμάτι της προστασίας ενηλίκων.


Ο λόγος για τα Renault Kwid, Maruti Suzuki Celerio, Maruti Suzuki Eeco, Mahindra Scorpio και Hyundai Eon, ενώ σημειώνεται πως το Renault Kwid δοκιμάστηκε σε 3 εκδόσεις, χωρίς να διαθέτουν όλες αερόσακο, αλλά μόνο μία εξ αυτών.

O Γενικός Γραμματέας του Global NCAP, David Ward σχολίασε σχετικά: "Τα τελευταία αποτελέσματα του SaferCarsforIndia δείχνουν πως σημαντικό είναι για τα σημερινά αυτοκίνητο, να διαθέτουν πλαίσιο που μένει σταθερό κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος. Αυτό, μαζί με τους εμπρός αερόσακους, αποτελεί πολύ σημαντικό προαπαιτούμενο για την ασφάλεια των επιβατών. Μένω έκπληκτος που ένας κατασκευαστής όπως η Renault, παρουσίασε το Kwid χωρίς αυτό να διαθέτει ένα τόσο σημαντικό χαρακτηριστικό. To Global NCAP πιστεύει πως κανένας κατασκευαστής δεν πρέπει να παράγει νέα μοντέλα που βρίσκονται τόσο κάτω από τα standards, σε κανένα μέρος του κόσμου. Οι κατασκευαστές πρέπει να εξασφαλίσουν ώστε τα αυτοκίνητά τους να περνούν τους ελάχιστους κανονισμούς crash test της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υποστηρίζουν τη χρήση αερόσακου. Η πρόθεση της Renault να διορθώσει αυτό το σφάλμα μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε μια νέα έκδοση με αερόσακους. Η Renault έχει επιδείξει εξαιρετικά αποτελέσματα στον τομέα της ασφάλειας στην Ευρώπη και θα έπρεπε να δείχνει την ίδια δέσμευση και προς τους πελάτες της στην Ινδία. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, καταδεικνύει τη σημασία της απόφασης της Ινδικής Κυβέρνησης, να κάνει υποχρεωτικά Crash Tests που αφορούν σε μετωπική ή πλαϊνή σύγκρουση, από τον Οκτώβριο του 2017. Απαιτείται νομοθετική ενεργοποίηση, ώστε τα ελάχιστα επίπεδα προστασίας επιβατών που συνιστώνται από τα Ηνωμένα Έθνη, παρέχονται και στους Ινδούς καταναλωτές. Όμως οι κατασκευαστές δεν πρέπει να περιμένουν την νομοθεσία και τους παροτρύνουμε να αποσύρουν από την παραγωγή όλα τα αυτοκίνητα που παίρνουν μηδενικά αστέρια στα Crash Tests, το συντομότερο δυνατό". 

 

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Αξιολόγηση στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης από το Euro NCAP
Ο οργανισμός Euro NCAP δημιούργησε ένα πρωτόκολλο αξιολόγησης των νέων οχημάτων, όσον αφορά στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. ...(περισσότερα)
ΗΠΑ: Αύξηση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα
Τα στατιστικά δεδομένα στις Ηνωμένες Πολιτείες, δείχνουν πως το 2020 σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από τροχαία ατυχήματα των τελευταίων ετών, με αρνητικά ρεκόρ σε θανάτους πεζών, μοτοσικλετ...(περισσότερα)
20 χρόνια Euro NCAP
Ο Οργανισμός που διοργανώνει τα Crash Tests των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ευρώπη συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια δραστηριότητας που προσφέρει στην ασφάλεια όσων κινούνται με αυτοκίνητα, μοτοσικλέτε...(περισσότερα)
Τρισδιάστατη διάβαση πεζών στην Ισλανδία
Ένας πρωτότυπος τρόπος βρέθηκε στη μακρινή Ισλανδία, ώστε οι οδηγοί να μειώνουν ταχύτητα και να προσέχουν ακόμη περισσότερο τους πεζούς, όταν εισέρχονται σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη. ...(περισσότερα)
Τροχαία ατυχήματα: Η βασική αιτία θανάτου για παιδιά ηλικίας 1-13 ετών
Τα τροχαία ατυχήματα είναι η βασική αιτία θανάτου παιδιών ηλικίας 1-13 ετών, γεγονός που οι περισσότεροι αντιλαμβανόμαστε και οι στατιστικές δυστυχώς, επιβεβαιώνουν. ...(περισσότερα)
Ευρώπη: Ελλειμματική χρηματοδότηση στην Οδική Ασφάλεια
Η χρηματοδότηση για έρευνα στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας, παρουσιάζει σαφή μείωση σε όλη την Ευρώπη, με τους ερευνητές να κρούουν κώδωνα κινδύνου. ...(περισσότερα)
Οδήγηση στην ομίχλη: Ένα απαιτητικό εγχείρημα
Η οδήγηση στην ομίχλη απαιτεί γνώση και αυτοσυγκέντρωση, όμως πάνω από όλα χρειάζεται, όπως σε κάθε δραστηριότητα της οδήγησης, κοινό νου. ...(περισσότερα)
Ελλάδα: 23.372 παραβάσεις σε 108.445 ελέγχους
Η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε τα στατιστικά στοιχεία των ελέγχων σε οδηγούς και οχήματα, κατά το χρονικό διάστημα 10-16 Ιουλίου. ...(περισσότερα)
Μεγάλο ποσοστό Βρετανών αποσπάται κατά την οδήγηση
Η απώλεια συγκέντρωσης λόγω κούρασης αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα θανάτων από τροχαία ατυχήματα φτάνοντας στο 62%, ενώ μετά τη σχετική έρευνα που διενεργήθηκε από τη Βρετανική Exchange and Mar...(περισσότερα)
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η ανάγκη βελτίωσης των οδικών υποδομών
Η εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης επιβάλλει την περαιτέρω βελτίωση των οδικών υποδομών, αφού μελέτες στις ΗΠΑ έχει δείξει πως οι προστατευτικές μπαριέρες δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα, αυξημένου βάρους, η...(περισσότερα)

S5 Box