SAFETY FIRST

H υπερβολική ταχύτητα αποτελεί κύρια αιτία θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων και οι στατιστικές, το επιβεβαιώνουν.

Αν και τα τελευταία χρόνια γίνονται πολλές ενέργειες στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας, τα στατιστικά δεδομένα παραμένουν αμείλικτα. Όπως δείχνουν οι έρευνες, περίπου 500 άνθρωποι χάνουν κάθε εβδομάδα τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα, αριθμός που μεταφράζεται σε 2000 νεκρούς ανά μήνα και σχεδόν 25000 ετησίως, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακόμη:

37% των θανάτων από τροχαία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμβαίνει σε δρόμους πόλεων. Από τις περιπτώσεις οχημάτων που έχουν παρατηρηθεί, υπολογίζεται πως (ανάλογα με τη χώρα), υπάρχει παραβίαση ορίου ταχύτητας από 35 έως 75%.

55% των θανάτων από τροχαία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμβαίνει σε επαρχιακούς δρόμους. Από τις περιπτώσεις οχημάτων που έχουν παρατηρηθεί, υπολογίζεται πως (ανάλογα με τη χώρα), υπάρχει παραβίαση ορίου ταχύτητας από 9 έως 63%.

8% των θανάτων από τροχαία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμβαίνει σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας. Από τις περιπτώσεις οχημάτων που έχουν παρατηρηθεί, υπολογίζεται πως (ανάλογα με τη χώρα), υπάρχει παραβίαση ορίου ταχύτητας από 23 έως 59%.

Ακόμη, οι έρευνες έχουν δείξει πως η συντριπτική πλειοψηφία των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων είναι αποτέλεσμα ανθρώπινου λάθους. Σε αυτό το πλαίσιο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνεργάζονται με οργανισμούς οδικής ασφάλειας και θεσμούς, ώστε να βελτιώσουν την παρεχόμενη ασφάλεια των νέων αυτοκινήτων. Ένα σύστημα υποβοήθησης οδηγού που χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο, είναι το "Intelligent Speed Assistance".

Πρόκειται για σύστημα που ρυθμίζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου, ανάλογα με το επιτρεπόμενο όριο, χωρίς να επιτρέπει στον οδηγό να επιταχύνει περαιτέρω. Το συγκεκριμένο σύστημα, αναμένεται να γίνει υποχρεωτικό σε όλα τα νέα οχήματα έως το 2022.  Σύμφωνα με τα στατιστικά, το ISA θα βοηθήσει στη μείωση των θανάτων κατά 20%, ενώ υπολογίζεται πως μπορεί να εμποδίσει περισσότερους από 25.000 θανάτους, μεταξύ 2022 και 2037.

Ήδη, αρκετές χώρες στην Ευρώπη έχουν μειώσει τα όρια ταχύτητας, με  στόχο την περαιτέρω μείωση των θανάτων. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτων από τροχαία σε επαρχιακούς δρόμους, όπως Νορβηγία, Ελβετία ή Σουηδία, έχουν και τα χαμηλότερα όρια ταχύτητας.

Όπως αναφέρει το European Transport Safety Council (ETSC), έρευνες έδειξαν πως αν τα όρια ταχύτητας μειώνονταν κατά 1 χλμ./ώρα σε όλους τους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάθε χρόνο θα μπορούσαν να σωθούν περίπου 2100 ανθρώπινες ζωές...

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Παράβαση της εβδομάδας: Κλήσεις για αλκοόλ και χρήση κινητού
Η Τροχαία συνεχίζει τους εβδομαδιαίους ελέγχους σε συγκεκριμένες παραβάσεις, με τη χρήση κινητού ή την οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ, να επανέρχονται στο προσκήνιο. ...(περισσότερα)
Περί απαγόρευσης της οδήγησης στους ηλικιωμένους...
Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια σε αρκετές χώρες, σχετικά με την διαχείριση της άδειας οδήγησης των ηλικιωμένων. ...(περισσότερα)
Έρχεται πλαίσιο κανόνων κίνησης για οχήματα μικροκινητικότητας
Το Υπουργείο Μεταφορών παρουσίασε σχέδιο Νόμου σχετικά με τους κανόνες κυκλοφορίας στους οποίους θα υπόκεινται ηλεκτρικά πατίνια, rollers, skate boards και segway, τα οποία στο εξής θα ονομάζονται "Ελ...(περισσότερα)
Οι ηλικιωμένοι οδηγοί δεν είναι πιο επικίνδυνοι από τους νέους...
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Swansea στη Μεγάλη Βρετανία, οι ηλικιωμένοι οδηγοί δε θεωρούνται περισσότερο επικίνδυνοι από τους νέους, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του BBC. ...(περισσότερα)
Αίτια και είδη θανατηφόρων τροχαίων το 2018
Στα στατιστικά της Τροχαίας για τα θανατηφόρα ατυχήματα που συνέβησαν το 2018, έχουν καταγραφεί τα αίτια, καθώς και τα είδη τους. Διαβάστε ποια είναι αυτά. ...(περισσότερα)
Έως και 40% των θανάτων στους δρόμους σχετίζονται με τη δουλειά
 Σύμφωνα με νέα στοιχεία αναφορικά με τους θανάτους στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 25.671 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2016. ...(περισσότερα)
Euro NCAP: Επεξήγηση των τεστ
Σε αυτό το άρθρο, θα παρέχουμε μια επεξήγηση των δοκιμασιών που περνούν τα συστήματα ασφαλείας των αυτοκινήτων, για την καλύτερη αξιολόγησή τους. ...(περισσότερα)
Συνεχίζει στην προεδρία της FIA ο Jean Todt
O Jean Todt είναι έτοιμος για την τρίτη του θητεία ως Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), μετά από Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. ...(περισσότερα)
Τα αυτόματα συστήματα υποβοήθησης δεν υποκαθιστούν τους οδηγούς
Στις πρόσφατες δοκιμές ασφάλειας που έγιναν από το Euro NCAP, προστέθηκε για πρώτη φορά και ο έλεγχος των αυτόματων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, ο οποίος έδειξε πως τα αυτόματα συστήματα υποβοήθησης...(περισσότερα)
Η κίνηση στη ΛΕΑ θα φέρει μεγαλύτερες ποινές
Αυτό τουλάχιστον ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών, με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. ...(περισσότερα)

S5 Box