SAFETY FIRST

Σε μια είδηση που δεν αφορά άμεσα την Οδική Ασφάλεια, αλλά άπτεται περισσότερο της σχέσης μεταξύ αυτοκίνησης και περιβάλλοντος, η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε το πάγωμα της πώλησης αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης για το 2018, σε μια προσπάθεια μείωσης του μποτιλιαρίσματος στην πόλη.

Όπως ανακοινώθηκε, μπορεί η πώληση των ΙΧ να σταματήσει το 2018 και για άγνωστο χρονικό διάστημα, ωστόσο αυτό δε θα συμβεί για τα λεωφορεία. Ο λόγος είναι πως η βελτίωση των υποδομών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελεί στρατηγικό στόχο για τη μη ύπαρξη μποτιλιαρισμάτων στους δρόμους, που εκτός από καθυστερήσεις προκαλούν και μεγάλη επιβάρυνση στο περιβάλλον λόγω της έκλυσης αυξημένης ποσότητας ρύπων.

Αυτή δεν είναι η πρώτη κίνηση των Αρχών της Σιγκαπούρης προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια, έχει θεσπιστεί ένα άτυπο πόθεν έσχες για τους υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων, οι οποίοι για να έχουν δικαίωμα αγοράς αυτοκινήτων θα πρέπει να αποκτήσουν σχετικό δικαίωμα, που έχει διάρκεια 10 χρόνια και κοστίζει περίπου 37.000 δολάρια. Το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας, σε συνδυασμό με το γεγονός πως η αγορά αυτοκινήτου είναι εξαιρετικά ακριβή διαδικασία, είναι η πόλη-κράτος των 5,6 εκατομμυρίων κατοίκων να αποτελεί μια από τις ελάχιστες μεγάλες πόλεις της Ασίας χωρίς σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα

Αξίζει να σημειωθεί, πως όπως ανακοινώθηκε από την Αρχή Χερσαίων Μεταφορών (Land Transport Authority - LTA), οι δρόμοι στη Σιγκαπούρη καλύπτουν το 12% της χερσαίας έκτασης και δεν υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χώρος για επέκταση, ώστε να μπορεί να υποστηριχθεί μια αύξηση στα αυτοκίνητα που κινούνται στους δρόμους. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να δαπανήσει περίπου 20,5 δισεκατομμύρια δολάρια, για την επέκταση και βελτίωση του δικτύου μεταφορών όπως το μετρό, το οποίο παρουσιάζει αρκετά προβλήματα και φυσικά, των λεωφορείων.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Η χρήση κινητού κατά την οδήγηση διπλασιάζει τον κίνδυνο ατυχήματος...
... αναφέρει νέα έρευνα που έγινε από το Virginia Tech Transportation Institute, το Ινστιτούτο που ασχολείται με τον τομέα των μεταφορών σε ένα από τα πιο γνωστά Αμερικανικά Πανεπιστήμια, που έχει παγ...(περισσότερα)
Στο δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση
Η προστασία του περιβάλλοντος έχει αναχθεί σε προτεραιότητα και οι χώρες της Ευρώπης ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη την πρόθεση να απαγορεύσουν τη χρήση αυτοκινήτων βενζίνης ή πετρελαίου, με στόχο έ...(περισσότερα)
Ψηφιακή ανανέωση άδειας οδήγησης
Όπως έγινε επισήμως γνωστό, η ανανέωση της άδειας οδήγησης καθώς και η απόκτηση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας, θα μπορούν να πραγματοποιηθούν από το gov.gr. ...(περισσότερα)
730 νεκροί σε 679 ατυχήματα το 2017
Η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε πρόσφατα τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας, αναφορικά με τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν στους ελληνικούς δρόμους τη χρονιά που μας πέρασε. ...(περισσότερα)
Τροχαία και παραβάσεις Μαρτίου στην Αττική
Ανακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής τα τροχαία ατυχήματα και οι παραβάσεις στην Αττική κατά τον περασμένο Μάρτιο, όπου δυστυχώς ξεχωρίζουν οι 15 νεκροί σε ισάριθμα θανατηφόρα τροχαία ...(περισσότερα)
Έξοδος από το δρόμο, η βασική αιτία θανάτων στην Victoria της Αυστραλίας
Δημοσίευμα του ιδιαίτερα δραστήριου οργανισμού οδικής ασφάλειας της Αυστραλίας, Transport Accident Commission, αναφέρει πως οι έξοδοι από το δρόμο παραμένουν η σημαντικότερη αιτία θανάτων και τραυματι...(περισσότερα)
Οι Η.Π.Α. επενδύουν στην αυτόνομη οδήγηση
Ο χαμός ανθρώπων στους δρόμους αντιμετωπίζεται πολύ σοβαρά από τις κυβερνήσεις των προηγμένων κρατών του κόσμου και στις Η.Π.Α., η Οδική Ασφάλεια είναι ένας τομέας που χρίζει ιδιαίτερης προσοχής και μ...(περισσότερα)
Υπερβολική ταχύτητα: Η αγαπημένη παράβαση των Ελλήνων
Η Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποίησε τον αριθμό και το είδος παραβάσεων που καταγράφηκαν από την Τροχαία το 2018, με την υπερβολική ταχύτητα να κατέχει την συντριπτική πλειοψηφία. ...(περισσότερα)
Σειρά ελέγχων της Τροχαίας στα οδικά δίκτυα της Δυτικής Ελλάδος
Επιχειρήσεις με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν στη Δυτική Ελλάδα από την Τροχαία. ...(περισσότερα)
Φέρνει αποτελέσματα το νέο τεστ του Euro NCAP
Η τελευταία δοκιμασία που έχει εισάγει το Euro NCAP φαίνεται πως φέρνει αποτελέσματα, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, τρία νέα μοντέλα Ευρωπαίων κατασκευαστών έλαβαν 5 αστέρια, διαθέτοντας ...(περισσότερα)

S5 Box