SAFETY FIRST

Σε μια είδηση που δεν αφορά άμεσα την Οδική Ασφάλεια, αλλά άπτεται περισσότερο της σχέσης μεταξύ αυτοκίνησης και περιβάλλοντος, η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε το πάγωμα της πώλησης αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης για το 2018, σε μια προσπάθεια μείωσης του μποτιλιαρίσματος στην πόλη.

Όπως ανακοινώθηκε, μπορεί η πώληση των ΙΧ να σταματήσει το 2018 και για άγνωστο χρονικό διάστημα, ωστόσο αυτό δε θα συμβεί για τα λεωφορεία. Ο λόγος είναι πως η βελτίωση των υποδομών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελεί στρατηγικό στόχο για τη μη ύπαρξη μποτιλιαρισμάτων στους δρόμους, που εκτός από καθυστερήσεις προκαλούν και μεγάλη επιβάρυνση στο περιβάλλον λόγω της έκλυσης αυξημένης ποσότητας ρύπων.

Αυτή δεν είναι η πρώτη κίνηση των Αρχών της Σιγκαπούρης προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια, έχει θεσπιστεί ένα άτυπο πόθεν έσχες για τους υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων, οι οποίοι για να έχουν δικαίωμα αγοράς αυτοκινήτων θα πρέπει να αποκτήσουν σχετικό δικαίωμα, που έχει διάρκεια 10 χρόνια και κοστίζει περίπου 37.000 δολάρια. Το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας, σε συνδυασμό με το γεγονός πως η αγορά αυτοκινήτου είναι εξαιρετικά ακριβή διαδικασία, είναι η πόλη-κράτος των 5,6 εκατομμυρίων κατοίκων να αποτελεί μια από τις ελάχιστες μεγάλες πόλεις της Ασίας χωρίς σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα

Αξίζει να σημειωθεί, πως όπως ανακοινώθηκε από την Αρχή Χερσαίων Μεταφορών (Land Transport Authority - LTA), οι δρόμοι στη Σιγκαπούρη καλύπτουν το 12% της χερσαίας έκτασης και δεν υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χώρος για επέκταση, ώστε να μπορεί να υποστηριχθεί μια αύξηση στα αυτοκίνητα που κινούνται στους δρόμους. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να δαπανήσει περίπου 20,5 δισεκατομμύρια δολάρια, για την επέκταση και βελτίωση του δικτύου μεταφορών όπως το μετρό, το οποίο παρουσιάζει αρκετά προβλήματα και φυσικά, των λεωφορείων.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Πάσχα 2023: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών και οχήματα που εξαιρούνται
Η Τροχαία ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων από την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου έως και την Τρίτη 18 Απριλίου. ...(περισσότερα)
Νέο σύστημα ανίχνευσης κίνησης ατόμων στο αυτοκίνητο
Ένα σύστημα που θα μπορεί να εξάγει συμπεράσματα για την κατάσταση του οδηγού και να αναλύει το βαθμό ελέγχου που έχει εκείνος στο αυτοκίνητο, έρχεται στο προσκήνιο. ...(περισσότερα)
Συνεχίζουν την οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ οι Έλληνες οδηγοί
Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες θανάτων στους δρόμους, ωστόσο οι Έλληνες οδηγοί φαίνεται πως δεν επηρεάζονται από αυτό. ...(περισσότερα)
Τo επόμενo Δωρεάν Σεμινάριo Οδικής Συμπεριφοράς Ιαβέρης
Η Σχολή μας συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν Σεμινάρια Οδικής Συμπεριφοράς - Διαβάστε πού και πότε θα διεξαχθούν οι επόμενες ομιλίες. ...(περισσότερα)
Περί ασφάλειας σε πίστες και δρόμους...
Η ιδιαίτερα δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Nicky Hayden, έρχεται να πιστοποιήσει για ακόμη μια φορά πως η ασφάλεια που υπάρχει στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, είναι πολύ περισσότερη από εκείνη που έχουμ...(περισσότερα)
Ανησυχητικός ο αριθμός των θανάτων σε ατυχήματα μεμονωμένων οχημάτων
Περίπου το 1/3 των θανάτων στους δρόμους της Ευρώπης οφείλεται σε ατυχήματα που συμβαίνει με αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες που ενεπλάκησαν μόνα τους σε κάποιο ατύχημα (π.χ. πτώση μοτοσικλέτας ή έξοδος από...(περισσότερα)
Η αυτόνομη οδήγηση απαιτεί την ανάλογη εκπαίδευση
Μπορεί η τεχνολογία των μετακινήσεων οχημάτων δίχως την ανάγκη οδηγού να εξελίσσεται διαρκώς, ωστόσο αυτό δε συνεπάγεται τον αυτόματο εκμηδενισμό των τροχαίων ατυχημάτων. ...(περισσότερα)
Ολλανδία: Αύξηση 25% στους θανάτους από τροχαία ατυχήματα
Οι απώλειες από τροχαία ατυχήματα δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, όπως πιστοποιεί η αύξηση των θανάτων στους Ολλανδικούς δρόμους. ...(περισσότερα)
1 στους 2 Βρετανούς ξεπερνούν τα όρια ταχύτητας σε κατοικημένες περιοχές
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τον ίδρυμα Brake, που ασχολείται με την Οδική Ασφάλεια στη Μ. Βρετανία, το 52% των Βρετανών οδηγών ομολογεί ότι ξεπερνά τα όρια των 20 μιλίων/ώρα, στις περιοχές που υπά...(περισσότερα)
Πώς σχετίζεται η τηλεργασία με τα τροχαία ατυχήματα;
Μπορεί εκ πρώτης όψεως να μη φαντάζουν σχετικές μεταξύ τους, όμως έρευνα στο Βέλγιο καταδεικνύει πως η αύξηση της τηλεργασίας μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. ...(περισσότερα)

S5 Box