SAFETY FIRST

Σε μια είδηση που δεν αφορά άμεσα την Οδική Ασφάλεια, αλλά άπτεται περισσότερο της σχέσης μεταξύ αυτοκίνησης και περιβάλλοντος, η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε το πάγωμα της πώλησης αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης για το 2018, σε μια προσπάθεια μείωσης του μποτιλιαρίσματος στην πόλη.

Όπως ανακοινώθηκε, μπορεί η πώληση των ΙΧ να σταματήσει το 2018 και για άγνωστο χρονικό διάστημα, ωστόσο αυτό δε θα συμβεί για τα λεωφορεία. Ο λόγος είναι πως η βελτίωση των υποδομών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελεί στρατηγικό στόχο για τη μη ύπαρξη μποτιλιαρισμάτων στους δρόμους, που εκτός από καθυστερήσεις προκαλούν και μεγάλη επιβάρυνση στο περιβάλλον λόγω της έκλυσης αυξημένης ποσότητας ρύπων.

Αυτή δεν είναι η πρώτη κίνηση των Αρχών της Σιγκαπούρης προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια, έχει θεσπιστεί ένα άτυπο πόθεν έσχες για τους υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων, οι οποίοι για να έχουν δικαίωμα αγοράς αυτοκινήτων θα πρέπει να αποκτήσουν σχετικό δικαίωμα, που έχει διάρκεια 10 χρόνια και κοστίζει περίπου 37.000 δολάρια. Το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας, σε συνδυασμό με το γεγονός πως η αγορά αυτοκινήτου είναι εξαιρετικά ακριβή διαδικασία, είναι η πόλη-κράτος των 5,6 εκατομμυρίων κατοίκων να αποτελεί μια από τις ελάχιστες μεγάλες πόλεις της Ασίας χωρίς σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα

Αξίζει να σημειωθεί, πως όπως ανακοινώθηκε από την Αρχή Χερσαίων Μεταφορών (Land Transport Authority - LTA), οι δρόμοι στη Σιγκαπούρη καλύπτουν το 12% της χερσαίας έκτασης και δεν υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χώρος για επέκταση, ώστε να μπορεί να υποστηριχθεί μια αύξηση στα αυτοκίνητα που κινούνται στους δρόμους. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να δαπανήσει περίπου 20,5 δισεκατομμύρια δολάρια, για την επέκταση και βελτίωση του δικτύου μεταφορών όπως το μετρό, το οποίο παρουσιάζει αρκετά προβλήματα και φυσικά, των λεωφορείων.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Εκτόξευση για τα αυτόνομα αυτοκίνητα έως το 2030
Τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι η επόμενη σελίδα της σύγχρονης αυτοκίνησης και οι εταιρείες κινούνται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση, διεξάγοντας ήδη έρευνες αναφορικά με το μερίδιο του αγοραστικού κοινού ...(περισσότερα)
12.749 παραβάσεις σε ένα τριήμερο
Η νέα χρονιά δεν φαίνεται να διαφοροποιεί τις άσχημες συνήθειες των συμπολιτών μας, αναφορικά με τις παραβάσεις που αυτοί διαπράττουν στους ελληνικούς δρόμους. ...(περισσότερα)
Τα αυτόματα συστήματα υποβοήθησης δεν υποκαθιστούν τους οδηγούς
Στις πρόσφατες δοκιμές ασφάλειας που έγιναν από το Euro NCAP, προστέθηκε για πρώτη φορά και ο έλεγχος των αυτόματων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, ο οποίος έδειξε πως τα αυτόματα συστήματα υποβοήθησης...(περισσότερα)
Ελβετία: Μείωση ορίων ταχύτητας, μείωση σοβαρών τροχαίων
Έρευνα στην Ελβετία έδειξε πως η μείωση του ορίου ταχύτητας εντός αστικών περιοχών στα 30 χλμ./ώρα, έχει αποφέρει αντίστοιχη μείωση των σοβαρών τροχαίων κατά 38%. ...(περισσότερα)
Δεν εμπιστεύονται τα αυτόνομα οχήματα οι Βρετανοί
Έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε πως οι περισσότεροι Βρετανοί οδηγοί δεν αισθάνονται έτοιμοι να... παραδώσουν το τιμόνι σε ένα αυτόνομο όχημα. ...(περισσότερα)
Ευρωπαϊκή Ένωση: Πιο αυστηρή νομοθεσία για τους αρχάριους οδηγούς
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται την υιοθέτηση πιο αυστηρών ποινών και την ισχύ τους όχι μόνο στη χώρα που διαπράχθηκε μία παράβαση, ιδιαίτερα για τους αρχάριους οδηγούς όσον αφορά σε περιπτώσεις οδήγη...(περισσότερα)
Τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο
Η Τροχαία ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων σε όλη τη χώρα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, στα οποία εντάσσεται και η απαγόρευση κίνησης φορτηγών με βάρος άνω των 3,5 τόνων. ...(περισσότερα)
Οι παραβάσεις με αριθμούς
Τα ατυχήματα που συντελούνται καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους έχουν πολλές και διαφορετικές αιτίες, με τις παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας να αποτελούν ένα συνηθισμένο φαινόμενο που οδηγ...(περισσότερα)
Με 237 χλμ./ώρα πήγαινε ο Reyes τη στιγμή του μοιραίου ατυχήματος
Ο παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστής Jose Antonio Reyes έφυγε από τη ζωή, μαζί με δυο ξαδέλφια του, μετά από τροχαίο ατύχημα στην Ισπανία ενώ κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα. ...(περισσότερα)
Οι παραβάσεις της εβδομάδας πριν από τα Χριστούγεννα
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 18-24 Δεκεμβρίου, στη χώρα μας καταγράφηκαν περισσότερες από 20.000 παραβάσεις - Διαβάστε πώς κατανέμονται αυτές ανά τύπο και περιοχή. ...(περισσότερα)

S5 Box